Skip to main content

Trail  > Saucony trail

Upptäck Saucony Trail

Trailrunning är en unik upplevelse som kräver mer än bara fysisk styrka och uthållighet – det kräver också rätt utrustning. I jakten på att hitta den perfekta kombinationen av komfort, skydd och prestanda har Saucony tagit fram en trailkollektion som tar varje löpare, från nybörjare till proffs, till nästa nivå. Med hjälp av innovativ teknik och smart design vill Saucony erbjuda både skor och kläder som gör att du kan ta dig fram även på de mest utmanande stigar utan att behöva göra avkall på lätthet och komfort. I den här bloggen tar vi med dig till själva hjärtat av Sauconys trailrunning-kollektion.

Se Saucony-trailkollektionen

Om Saucony Trail

Sauconys trailrunning-kollektion omfattar ett brett utbud av skor, plagg och tillbehör – allt framtaget för att klara de unika utmaningarna som det innebär att springa i ojämn terräng. I sortimentet hittar vi bland annat skor med Sauconys högpresterande skum och sulor med överlägset PWRTRAC-grepp som tillsammans erbjuder oöverträffad komfort och stabilitet på en mängd olika underlag. De avancerade ovandelarna skyddar mot vassa föremål och de vattentäta versionerna håller dina fötter torra och bekväma. Den här kollektionen passar traillöpare på alla nivåer – allt från nybörjare till erfarna – och utlovar utmärkt prestanda i alla terränger. Varje produkt i Sauconys trail-sortiment står för innovation och hållbarhet, med en utformning som perfekt lever upp till kraven hos dagens traillöpare.

"Saucony Trail-kollektionen erbjuder en mycket bra blandning av trailskor och kläder för både korta, långa, snabba och långsamma traillöpningar."

Menno Munster – Produktexpert

En överblick över Saucony trailskor

Vilken av Sauconys trailskor som passar dig bäst beror på vilket mål du har med din traillöpning. Saucony har ett brett utbud av trailskor, för både korta och långa löprundor och för både högt tempo och uthållighetsrundor.

Snabba trailskor från Saucony

Skorna i Endorphin-serien är främst fokuserade på hastighet och använder de bästa skummaterialen och Speedroll-tekniken.

Opsomming 1

Saucony Endorphin Edge

Ett tjockt lager av Sauconys bästa PWWRUN PB-skum i kombination med en Carbitex-kolfiberplatta ger den bästa energiåtergivningen av alla Sauconys trailskor. En lätt ovandel som snabbt leder bort vatten gör denna sko till det bästa alternativet för både korta och långa traillopp.

Drop: 6 mm (35 mm häl / 29 mm framfot) Vikt: ca. 228 gr dam / 255 gr herr Dubbar: 4,5 mm
Shoppa Saucony Endorphin Edge
Opsomming 2

Saucony Endorphin Rift

Endorphin Rift har ingen kolfiberplatta men däremot en bra och tjock PWRRUN PB-mellansula. Ovandelen sluter sig runt fotleden som en strumpa så att det inte kommer in grus i skon. Tack vare Speedroll-tekniken får du en jämn stegavveckling och en mjuk rullning mot nästa steg. Endorphin Rift passar för både tävlingar och snabba träningspass.

Drop: 6 mm (33mm häl / 27 mm framfot) Vikt: ca. 207 gr dam / 244 gr herr Dubbar: 4,5 mm
Shoppa Saucony Endorphin Rift

Allround trailskor från Saucony

Opsomming 3

Saucony Xodus Ultra 3

Som namnet antyder är Xodus Ultra avsedd för långa trailrundor upp till ultradistansen. Mellansulan ger massor av dämpning och stöd. Kombinationen av PWRRUN PB-skum och PWRRUN Frame ger extra hållbarhet och skydd tillsammans med sidokanterna och den breda plattformen.

Drop: 6 mm (36 mm häl / 30 mm framfot) Vikt: ca. 249 gr dam / 288 gr herr Dubbar: 4,5 mm
Shoppa Saucony Xodus Ultra
Opsomming 4

Saucony Peregrine 14

Peregrine 14 är en mångsidig trailsko med ett lågt drop på 4 millimeter. Du får en relativt bra markkänsla och med dubbarna på 5 millimeter får du bra grepp i alla sorters terränger. Peregrine är därmed en fantastisk sko för dina dagliga trailrundor.

Drop: 4 mm (28 mm häl / 24 mm framfot) Vikt: ca. 242 gr dam / 267 gr herr Dubbar: 5 mm
Shoppa Saucony Peregrine 14
Opsomming 5

Saucony Blaze TR

Saucony Blaze påminner ganska mycket om Peregrine men har en något tjockare sula. Dubbarna är också lite lägre, vilket gör att skon fungerar bäst på hårdare underlag. Detta är också en bra sko för vandringar, delvis tack vare sitt lite högre drop.

Drop: 8 mm (35,5 mm häl / 27,5 mm framfot). Vikt: ca. 224 gr dam / 269 gr herr Dubbar: 4 mm
Shoppa Saucony Blaze TR
Opsomming 6

Saucony Aura TR

Saucony Aura trail är en utmärkt sko för dig som vill komma igång med traillöpning. VERSARUN-mellansulan är aningen fastare än PWRRUN-skummet i andra Saucony-modeller men erbjuder tillräcklig komfort för korta löprundor och även promenader. Dubbarna är spetsiga så att de gräver ner sig marken och ger rejält grepp.

Drop: 8 mm (31 mm häl / 23 mm framfot) Vikt: ca. 249 gr dam / 272 gr herr Dubbar: 4,5 mm.
Shoppa Saucony Aura TR

Road-to-Trail-skor från Saucony

Opsomming 7

Saucony Ride TR

Om du är ute efter en trailsko som även är bekväm att springa med på asfalt finns det en särskild trailversion av Saucony Ride. Med denna får du komforten hos en vanlig löparsko plus den särskilda yttersulan som passar för både hårt och mjukt underlag så att du också kan använda den på vägen till och från din traillöpning ute i terrängen.

Drop: 8 mm (35 mm häl / 27 mm framfot) Vikt: ca. 254 gr dam / 296 gr herr Dubbar: 3,5 mm
Shoppa Saucony Ride TR

Trailskor från Saucony med GORE-TEX

Trailskor används ofta i krävande förhållanden. Därför är risken också stor att du bli blöt om fötterna när du springer. Lyckligtvis har Saucony tagit hänsyn till detta i sin trailkollektion. Till exempel finns det särskilda GORE-TEX-varianter av Peregrine, Ride TR och Aura TR. Det särskilda membranet gör att vatten inte kan tränga in i skon, samtidigt som det tillåter vattenångan från dina fötter att sippra ut.

Shoppa Saucony trailskor med GORE-TEX

Saucony Trail löparkläder

Med de rätta kläderna är du väl förberedd för alla tänkbara väderförhållanden som traillöpare. Shortsen, som till exempel Explorer Utility 6 Inch Short, (dam / herr), har extra förvaringsmöjligheter så att du kan ta med dig allt du behöver. Du känner igen Sauconys trailkläder på ordet Explorer i namnet.

Shoppa Saucony Trail löparkläder

Slutspurt

Med Sauconys trailkollektion är du redo för alla möjliga äventyr ute terrängen. Om du har frågor kring någon av våra Saucony trail-produkter är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra löparexperter hjälper dig gärna att välja rätt trailskor och trailtillbehör från Saucony.