Skip to main content
Brooks Trail collection
Brooks Trail collection

Köpguide

Brooks Trail

Välkommen till Brook Trails äventyrliga värld! Välj rätt Brooks trailskor, kläder och tillbehör så att du kan njuta av dina träningsutmaningar ute i terrängen. Med denna köpguide för Brooks Trail hjälper vi dig att komma igång. Välkommen till Brooks Trail-kollektion – här kan du hitta något som passar oavsett om du precis har börjat med trailrunning eller om du är en erfaren och snabb traillöpare.

Shoppa Brooks Trail
Brooks trailrunning

Om Brooks Trail

Brooks har arbetat på sin traiIrunning-kollektion i över 17 år. Med åren har detta resulterat i ett omfattande sortiment av trailskor, kläder och tillbehör. Oavsett vad du behöver kan Brooks underlätta för din traillöpning. Ta dig fram i stenig terräng och uppför branta backar med hjälp av Brooks trailskor som är gjorda för att klara de allra tuffaste omständigheter när du springer ute på stigarna. Mer stöd, förbättrad hållbarhet och utmärkt vattentäthet gör skorna extremt funktionella. Traillöpare väljer de bästa trailskorna från Brooks för att få optimalt grepp och smidigt kunna springa över stenar, rötter och kuperad terräng.

Visste du att…

Brooks-idrottaren och trail-legenden Scott Jurek hade en avgörande roll i utvecklingen av Brooks Cascadia. Scott Jurek har bland annat vunnit Western States 100 miles hela sex gånger i rad, också med en prototyp-trailsko från Brooks. Scott: “Jim Weber, VD för Brooks, kom över till mig en dag och frågade: Vad krävs för att utforma den bästa trailskon? Jag sa till honom att de borde sluta göra mellansulor med dubbla skumlager eftersom det kan orsaka fotledsproblem. De lyssnade på detta och har förbättrat skon en hel del. Det är det jag tycker så bra med teamet på Brooks. Det är ett ungt dynamiskt företag som är öppet för nya idéer och koncept.”

Running in sunshine
Running in warm wetter
Brooks Trail shoes
"Ge dig ut på stenig terräng och branta backar med Brooks trailskor som är designade för terränglöpningens utmaningar."

Daan Glorie – Produktexpert

Urval av Brooks trailskor

Brokks Divide 4

Brooks Divide 4

Brooks Divide 4 är en trailsko för den neutrala löparen. Den här modellen är perfekt för nybörjare och är en äkta road-to-trail-sko. Spring utan problem en sträcka på asfalt på väg till skogen och få rätt grepp när du springer på obelagda stigar. Den mjuka DNA LOFT-mellansulan ger en smidig stegavveckling och massor av komfort för både kortare och längre löprundor.

Brooks Cascadia 17

Brooks Cascadia 17

Cascadia 17 är Brooks mest mångsidiga trailsko. Med DNA LOFT v3-mellansulan kan du springa både korta och långa distanser med extra mycket komfort. Ballistic Rock Shield skyddar fötterna fötter från vassa hinder medan Trail Adapt System ser till att du får ett stabilt och dynamiskt löpsteg. Tack vare TrailTrack-gummit får du optimalt grepp i alla förhållanden och i alla terränger.

Brooks Caldera 7

Brooks Caldera 7

Brooks Caldera 7 är en neutral trailsko. Caldera 7 är den perfekta trailskon när du springer längre distanser på stigar. Tack vare den höga dämpningsnivån kan du springa kilometer efter kilometer med samma komfort. De ger också ett målinriktat skydd för längre distanser. Mellansulan består av ett tjockt lager DNA Loft v3 och har, jämfört med föregångaren, upphöjda sidokanter så att foten står stadigare i dämpningsmaterialet.

Broks Catamount 3

Brooks Catamount 3

Brooks Catamount 3 är den perfekta skon om du letar efter en pålitlig allround-trailsko. Catamount är lätt, responsiv och bäst lämpad för snabbare trailrundor. Den här modellen är omtyckt för sin mångsidighet eftersom du även kan springa längre distanser på ett bekvämt sätt. I framfoten hittar vi SkyVault – en platta som ger dig framåtdriv och dessutom ger skydd och ökar på din hastighet.

Vilken Brooks trailsko passar dig bäst?

Undrar du vilken Brooks trailsko som passar dig bäst? Det beror på vilket mål du har, vilket underlag du springer på och hur långt du tänker springa. I Brooks trailkollektion hittar du trailskor för korta och långa distanser. Om du satsar på hastighet erbjuder Brooks även en lättare trailsko. Här listar vi alla Brooks trailskor i en överskådlig tabell så att du enkelt kan se vilken du bör välja.

Brooks Divide 4

All terrain

Vikt
Ca. 263 Gr (D) / 309 Gr (H)

Drop
8 mm

Sultjocklek (häl/framfot)
31 / 23 mm

Trailtyp
Nybörjare / allround

Brooks Cascadia 17

Tekniska trails

Vikt
Ca. 277 Gr (D) / 331 Gr (H)

Drop
8 mm

Sultjocklek (häl/framfot)
20 / 12 mm

Trailtyp
Allround

Brooks Caldera 7

Tekniska trails

Vikt
Ca. 266 Gr (D) / 301 Gr (H)

Drop
6 mm

Sultjocklek (häl/framfot)
38 / 32 mm

Trailtyp
Lång / Ultra

Brooks Catamount 3

Tekniska trails

Vikt
Ca. 238 Gr (D) / 275 Gr (H)

Drop
6 mm

Sultjocklek (häl/framfot)
22 / 16 mm

Trailtyp
Snabb / kort – lång

Running in sunshine
Brooks trail clothing

Våra upplevelser av Brooks trailskor

Våra skor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Menno Munster och Daan Glorie har kommit fram till.

Brooks Divide 4 (Daan)

Brooks Divide 4

„Jag fick möjlighet att testa den här skon under en traillöpning i Zeewolde. Jag tycker detta en perfekt trailsko för lätta traillöpningar i långsamt till medelhögt tempo. Tack vare DNA LOFT-mellansulan kan jag kort springa på asfalt på väg till sanddynerna och njuta av en härlig oasfalterad runda där. Så detta här är verkligen en äkta hybrid-trailsko. Jag rekommenderar den för 5 km till halvmaraton.”

Brooks Cascadia 17 (Daan)

Brooks Cascadia 17

„Jämfört med Divide 4 är har den här trailskon ett mer robust utseende, bättre grepp och mer skydd för fötterna. Det här är den perfekta trailskon när man ska upp i bergen eftersom modellen har en stenplatta som skyddar fötterna från både fasta och lösa hinder. Jag tycker Cascadia 17 är otroligt stabil när jag springer över trädrötter, grusvägar och nedförsbackar. Den här trailmodellen har också mer dämpning så att man enkelt och bekvämt även kan springa längre trailrundor från 21 km.”

Brooks Caldera 7 (Menno)

Brooks Caldera 7„Jag tycker att detta är den absolut bekvämaste trailskon från Brooks. Det beror inte bara på den tjocka mellansulan utan också på den bredare framfoten och den höga energiåtergivningen. Sulan är ganska bred så du kan springa stabilt även på ultradistanser. Den här skon lämpar sig mindre bra för korta och snabba trailrundor eftersom den inte ger lika mycket markkontakt. Jag kan definitivt rekommendera den här skon för alla som verkligen älskar traillöpning och för de som gärna ger sig ut dagligen på en trailrunda. Eller har du planer på en ultratrail? Då ska du definitivt överväga Caldera 7.”

Brooks Catamount 3 (Menno)

Broks Catamount 3„Den här trailskon är fjäderlätt. Jag gillar att använda den på mina trailrundor i Bergen och Schoorl. Där finns det trots allt många utmanande stigningar med branta lutningar. Tack vare SkyVault-plattan får jag bra framåtdriv på framfoten. Jag springer lite mer på framfoten och då är den här trailskon perfekt. Först och främst på grund av den låga vikten men också för ett lägre drop på 6 mm. Ju lägre drop, desto mer springer man på framfoten.”

Brooks trailkläder

Med rätt löparkläder är du alltid bra skyddad, oavsett väder. Brooks High Point Trail-kollektion håller dig inte bara varm i kallt väder utan kommer dessutom ofta med smarta lösningar så att du kan bära med dig det du behöver när du ger dig ut. Exempelvis kan du få extra fickor för mobil, nycklar och sportnäring.

Brooks High Point Trail klädkollektion omfattar många olika delar så att du är väl förberedd för alla slags väder. För att kunna ta fram de bästa trailprodukterna har Brooks diskuterat med traillöpare och tagit fasta på deras önskemål. På så sätt har de kunnat tillämpa tekniken från sina allround-löparskor och vanliga klädkollektion också på sina trailprodukter. Med trailkläder från Brooks får du optimal rörelsefrihet, gott om förvaringsmöjligheter och enkel navigering under din trailrunda.

Vilka kläder och tillbehör erbjuder Brooks för trailrunning

  • T-Shirtar: ultratunn tröja som effektivt leder bort fukt och svett
  • Jackor: High Point Waterproof Jacket är helt vattentät och hopvikbar
  • Singlets: snabbtorkande, lätta och ger optimal rörelsefrihet
  • Långärmade tröjor: perfekt mellanlager för att hålla värmen på vintern
  • Strumpor: Funktionsstrumpor med merinoullblandning som ger bra ventilering
  • Kepsar: skyddar ansiktet mot sol och regn
  • Shorts: bekväma löparshorts med bra egenskaper som transporterar bort fukt och svett.

Brooks trailskor på rea

Hos 21RUN hittar du hela kollektionen av Brooks trailskor, i flera färger och stilar. 21RUN har Brooks trailskor för både dam och herr. Utvalda modeller säljs dessutom just nu med extra rabatt eftersom de ingår i tidigare kollektioner.

Om du har frågor om någon av våra Brooks-produkter är du välkommen att kontakta vår
kundtjänst. Våra löparexperter hjälper dig mer gärna att hitta de Brooks trailskor som passar dig bäst.

Shoppa Brooks Trail