Skip to main content
Inov-8 trailrunning brand
Inov-8 trailrunning

Test

Inov-8 – innovativt trailmärke

Inov-8 såg dagens ljus bland kullarna i Lake District i Storbritannien och är ett varumärke med skor, kläder och tillbehör för alla som älskar att tänja på gränserna och ge sig ut på löprundor i terrängen.

Alltsedan 2003 när företaget grundades av Wayne Edy har inov-8 varit ett världsledande namn när det handlar om grepp. Varumärkets filosofi är att den enskilt viktigaste aspekten vid utformningen av produkter är idrottarens samverkan med den yttre miljön. Deras utrustningar är lätta, snabba och ständigt innovativa, något som framgår inte minst av deras tillämpning av supermaterialet grafen i träningsskor.

Shoppa damkollektionShoppa herrkollektion
Inov-8 trail running shoes

4 Inov-8 Kollektionen

Mountain

Spänn fast säkerhetsbältet! Ge dig ut i extrem terräng med Inov-8 Mountain löparskor. Lättviktiga, responsiva och med grymma yttersulor som biter sig fast i lera och fäster vid våta stenar så att du får ett exceptionellt grepp när du som mest behöver det.

X-Talon 212 V2

 • 212 gram per sko för superlätt löpning
 • Stickygrip Rubber för extra grepp
 • Dubbar på 8 millimeter för ett enastående grepp i lerig terräng
 • Precisionsanpassning som skyddar foten och ger en smidig känsla
 • Superstark överdel med beprövad hållbarhet och som ger skydd
Shoppa X-Talon 212 v2

Trail

Få grepp på världens tuffaste stigar med trailskor från Inov-8. Trailkollektionen har en stor spännvidd, allt från extremt lätta skor som passar perfekt för tävling till ultrahårda löparskor med dämpning som passar för långa distanser.

Mudclaw 300

 • Dual C Sticky Rubber för oöverträffat grepp
 • Dubbar på 8 millimeter för lera och mjukt underlag
 • Säkert fäste i extrema terränger
 • Starka material i överdelen för hållbarhet och skydd
Shoppa Mudclaw 3000
Inov-8 trailrunning shoes
Inov-8 trailrunning
Inov-8 trailrunning shoes
Deras utrustningar är lätta, snabba och ständigt innovativa, något som framgår inte minst av deras tillämpning av supermaterialet grafen i träningsskor.

Daan Glorie – Produktexpert

Ultra

Tänj gränserna för dina långdistanslöpningar med ett par extremt slittåliga löparskor. Hos Inov-8 hittar du lättviktsskor utformade för långa distanser i högt tempo, skor med maximal dämpning för ändlösa kilometer med komfort och skor med extremt bra grepp perfekta för långa och leriga löprundor.

Trailfly Ultra G 300

 • G-Fly foam förstärkt med grafen för ökad spänst och dämpning
 • Adapter-Flex Groove för ökad framkomlighet i ojämn terräng
 • Grafenförstärkt gummi för världens starkaste grepp
 • Bredare passform ger bättre komfort på långa distanser
 • Dubbar på 4 millimeter för ett oöverträffat grepp i tuff terräng
Shoppa Trailfly Ultra G 3000

Park

Letar du efter den perfekta löparskon för både traillöpning och vägar? Då är inov-8:s Park-kollektion något för dig. Dessa lätta och stödjande hybrid-löparskor erbjuder den ultimata blandningen av komfort, dämpning och säkert grepp så du smidigt kan övergå från terrängen till vägen.

Inov-8 Parkclaw G 280

 • G-Fly foam förstärkt med grafen för ökad spänst och dämpning
 • Grafenförstärkt gummi för världens starkaste grepp
 • Dubbar på 4 millimeter som ger bra grepp i terrängen och är bekväma på vägar
 • Drop på 8 millimeter som ger bättre komfort på långa distanser
 • Boomerang-innersula med 40 % mer spänst än en vanlig innersula
 • Överdel i mesh för ökad komfort och ventilation
Shoppa Parkclaw G 280

Visste du att…

Inov-8 är världens första och enda märke som använder grafen som ett magiskt material i sina träningsskor. Projektet inleddes i december 2016 tillsammans med universitetet i Manchester, där institutet för grafen finns. De båda forskarna som först lyckades isolera grafen från grafit vid universitetet 2010 har efter detta tilldelats Nobelpriset i fysik.

Parkclaw G 280 i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Snart ska Daan Glorie testa Parkclaw G 280 Läs hans omdöme här.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer Parkclaw G 280

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 280 gram
Vikt damsko
Ca. 280 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Trailskor
Inov-8 Parkclaw G280

Steg

Jag var först lite skeptiskt till Parkclaw G 280. När jag gav mig ut och sprang kände jag direkt att modellen inte har särskilt mycket dämpning. Men när man väl börjar springa vaknar G-Fly-skummet till liv. Jag upplevde en behaglig dämpning. Förvänta dig dock inte en någon supermjuk löpning med extremt mycket dämpning. Parkclaw G280 är en terrängsko, och jag skulle inte springa alltför långa distanser på asfalt med den. När jag tog en runda i parken blev jag förvånad över den låga vikten och skons dynamiska egenskaper.

Inov-8 Parkclaw G280

Grepp

Eftersom skon är så flexibel följer den väldigt smidigt med i dina rörelser. Det kändes som om jag inte hade några skor på mig och jag fick nästan lust att använda skon för att tävla. Parkclaw G 280 passar löpare som vill ha en barfotsliknande upplevelse när de springer.

Greppet är enastående när du springer på asfalt, grusvägar och i gräs. Skon är mindre lämplig för löpningar i lera eftersom dubprofilen inte är tillräckligt grov för det. Det är lite avstånd mellan dubbarna så mjuka underlag kan lätt fastna på sulan.
Parkclaw G 280 är den perfekta trailskon för löpare som främst springer i parker och på sanddyner med distanser på mellan 5 och 15 km.

Inov-8 Parkclaw G 280

Slutspurt

Inov-8 är ett märke som lever upp till sitt namn. De är innovativa när det handlar om material med sin grafen och söker ständigt förbättringar. Skorna är inriktade mot ett väldigt specifikt användningsområde och här utmärker de sig förträffligt. Deras utbud av trailskor är enormt stort så du kan alltid hitta den Inov-8 sko som passar perfekt till just dig.

Blev du lika intresserad som vi? Ta en titt på Invo-8 kollektionen i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.