Skip to main content
Salomon Trail
Salomon Trail

Köpguide

Upptäck Salomon Trail

Salomon Trail-kollektionen visar vägen när det gäller trailrunning. Detta franska varumärke har bara ett mål: att föra dig närmare naturen. Allt från kuststigar till branta berg, från lugna löprundor i naturen till tuffa ultratrails. Hitta den perfekta trailskon från Salomon för att utforska nya områden. Älskar du att springa i bergiga trakter eller är du ute efter att slå ditt personbästa? I Salomon Trail-kollektionen hittar du trailskor för alla typer av löpare. Upplev fördelarna av de senaste innovationerna med S/Lab-kollektionen eller välj den ikoniska Speedcross för ett överlägset grepp. Ta på dig trailskorna för “Imorgon är det din tur!”

Shoppa Salomon Trail
Salomon Trail

Om Salomon Trail

Salomon gör trailrunning möjligt för alla löpare. Varumärket grundades i den franska staden Alphen nära Annecy 1947. Från början tillverkade man träsågar, skidbindningar och skidor. Salomon utökade sedan sin expertis med att tillverka och sälja vandringskängor. Den innovativa tekniken och hantverksskickligheten märks tydligt i deras trailskor, där allt från ovandel till yttersulan är av absolut högsta kvalitet. Varje detalj är genomtänkt för att erbjuda traillöpare full komfort. Salomon har allt en traillöpare behöver. Vare sig det gäller trailskor, funktionskläder eller löparryggsäckar med vätskesystem.

3fördelar med Salomon trailskor

Opsomming 1

En trailsko för varje utmaning

Salomon har ett brett utbud av trailskor. Vilken trailsko du ska välja beror på vilken typ av terräng du ska springa i. Om du väljer Salomon kan du klara alla typer av traillöpning! I själva verket har de trailskor för berg, skogsstigar och för löpning i lerig terräng. Älskar att springa i högt tempo? I Salomon S/Lab hittar du de snabbaste och mest avancerade trailskorna med maximalt grepp och minimal vikt på foten.

Opsomming 2

Snabbt och smidigt snörningssystem

De flesta trailskor från Salomon har snörningssystemet Quicklace. Tack vare detta kan du enkelt kan lossa och dra åt snörningen. Har du fått en sten i skon? Inga problem. Du kan ta av och på dig din trailsko på ett ögonblick och sedan fortsätta framåt.

Opsomming 3

Alltid perfekt grepp

Salomons trailskor är kända för sitt överlägsna grepp på både asfalterade och oasfalterade vägar. Detta tack vare Contagrip yttersulan. Denna yttersula i gummi med 3 till 5 mm dubbar över hela sulan ger perfekt grepp oavsett typ av terräng. Dessutom är den flexibla yttersulan tillräckligt anpassningsbar och responsiv för att kunna användas på hårda underlag.

Salomon Trail
Salomon Trail
Salomon Trail
"Salomon har allt en traillöpare behöver. Vare sig det är trailskor, funktionskläder eller en löparryggsäck med vattenblåsa."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Salomon tillverkar ett par löparskor i minuten, 3 x 8 timmar om dagen, tack vare arbetsinsatser från cirka 50 personer. Salomon har hållit på med detta sedan 2021, då skotillverkningen flyttades till Frankrike. De samarbetar med SME Chamatex, en leverantör med specialitet inom tekniska tyger.

Vilken Salomon trailsko passar bäst för dig?

Undrar du vilken trailsko från Salomon som passar dig bäst? Det beror på dina mål, vilken typ av terräng du springer i på din trailrunda och hur långt du tänker springa. Salomons trailkollektion består av trailskor för både korta och långa distanser. Om du är ute efter hastighet har Salomon även ett par trailskor med låg vikt. Vi har sammanställt några av Salomons trailskor i en överskådlig tabell så att du kan hitta ditt perfekta alternativ för din trailrunda.

Salomon Speedcross

Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross är gjord för att klara många höjdmeter och tuff terräng, t.ex. väldigt leriga stigar eller stigar med mycket sten. Denna tekniska trailsko passar för både långa och korta trailrundor. Speedcross är en mycket pålitlig trailsko tack vare sina kraftiga dubbar och robusta hälkappa som ger ordentligt stöd för fotlederna.

Typ: Allround, Soft Terrain, Berg  Drop: 10 mm (22 mm framfot / 32 mm häl)  Vikt: Ca. 262 gr (D) /298 gr (H)  Dubbar: 5 mm

Salomon Supercross

Salomon Supercross 4

Tack vare de rejält grova dubbarna och det stötdämpande skummet erbjuder Supercross 4 den perfekta avvägningen mellan grepp och dämpning i mjuk terräng. Den här trailskon utmärker sig särskilt på leriga och hala ytor tack vare Contagrip Mud Wear-sulan. Jämfört med Speedcross 6 är den här modellen aningen mer dynamisk och följsam.

Typ: Allround, Soft Terrain  Drop: 11 mm (21 mm framfot / 33 mm häl)  Vikt: Ca. 259 gr (D) / 303 gr (H)  Dubbar: 6,5 mm

Salomon Sense Ride

Salomon Sense Ride 5

Det här är en av Salomons mest mångsidiga trailskor. Den bjuder på mjuk dämpning, bra skydd och lagom stabilitet för löpning på oasfalterade stigar. Sense Ride 5 är perfekt för den som nyss börjat med traillöpning tack vare den låga dubbprofilen som ger bra grepp på både fuktiga mjuka ytor och i fastare terräng.

Typ: Allround, Road to Trail, Berge  Drop: 8 mm (21,3 mm framfot / 29,6 mm häl)  Vikt: Ca. 247 gr (D) / 286 gr (H)  Dubbar: 3,5 mm

Salomon XA Pro

Salomon XA Pro 3D v8

Denna allround trailsko från Salomon är perfekt för flera olika typer av terräng. Modellen passar bra för både trailrunning och vandringsturer i bergen. 3D Advanced Chassis ger massor med skydd och stabilitet för dina fötter. Och Contagrip MA-yttersulan erbjuder inte bara bra grepp oavsett terräng, utan den är också överlägsen vad gäller hållbarhet.

Typ: Allround (och vandring), Berg  Drop: 11 mm (23,2 mm framfot / 34,2 mm häl)  Vikt: Ca. 300  gr (D) / 340 gr (H)  Dubbar: 3,5 mm

Salomon Ultra Glide

Salomon Ultra Glide 2

Ultra Glide är utformad för dig som springer långa trailrundor upp till ultradistans. Det responsiva skummet ger dig rejält med dämpning i varje steg. När du springer får du en smidig övergång från häl till framfot tack vare den rundade sulan där skons tåparti är lite extra upphöjt. Med den här trailskon kan du springa raka vägen mot dina mål.

Typ: Allround, Långdistans, Berg  Drop: 6 mm (26 mm framfot / 32 mm häl)  Vikt: Ca. 240  gr (D) / 260 gr (H)  Drop: 3,5 mm

Salomon Pulsar Trail

Pulsar Trail/Pro 2

Salomon Pulsar Trail/Pro är en trailsko för snabb träning och tävling. Mellansulan är försedd med en TPU-platta som ger dig skjuts framåt i varje steg. Energy Foam är lätt och ger utmärkt dämpning vid både korta och långa distanser. Yttersulan Contagrip All Terrain finns där för att ge dig ett tryggt och bra grepp på varierande stigar.

Typ: Allround, Tempo, Berg  Drop: 6 mm (27 mm framfot / 33 mm häl)  Vikt: Ca. 225  gr (D) / 260 gr (H)  Dubbar: 3,5 mm

Salomon Trail

5vanligaste frågorna om Salomon trailskor

Opsomming 1

Vilka Salomon trailskor passar bäst för nybörjare?

Sense Ride är Salomons mest mångsidiga allround-trailsko. Den här modellen har en Contagrip All Terrain-yttersula som ger dig maximalt grepp i alla sorters terränger. Springer du delvis också på asfalt? Inga problem eftersom Sense Ride trailsko har något lägre dubbar under sulan. Mellansulan av Energy Foam är bekväm både vid korta och långa trailrundor. På så sätt är Sense Ride en perfekt trailsko även för nybörjare inom traillöpning.

Opsomming 2

Vilken trailsko från Salomon är gjord för långa distanser?

Den som älskar att springa långa distanser som maraton och ultralopp bör välja Salomon Ultra Glide. Den här trailskon har en tjock Energy Foam-mellansula som erbjuder utmärkt komfort när du springer många och långa timmar. Med Ultra Glide är du redo för äventyr även på de allra tuffaste underlag.

Opsomming 3

Vilken Salomon trailsko har bäst grepp?

Salomon Speedcross har en yttersula i Contagrip med 5 mm dubbar, så du behöver inte dra dig för att ge dig ut ens på de mest tekniska stigarna eller i områden med mycket lera. Dubbarna är relativt brett placerade så att grus och lera enkelt lossar från skon. Därmed får du perfekt grepp vid varje steg du tar.

Opsomming 4

Vilken trailsko kan även användas för vandring?

XA Pro 3D är den perfekta trailskon för både löpning och vandring. Detta för att modellen har 3D Advanced Chassis placerad mellan mellansulan och yttersulan, något som ger bra skydd och stabilitet för dina fötter.

Opsomming 5

Vilken är den mest bekväma tempo- och löparskon från Salomon?

Är du en riktig fartdåre på stigarna? Då rekommenderar vi Salomon Pulsar Trail/Pro. Denna lätta trailsko har en TPU-platta i mellansulan som ger dig en extra skjuts när du springer ute på stigarna.

Salomon Trail

Salomon trailkläder

Med rätt löparkläder har du alltid bra skydd oavsett väder. Salomons trailkollektion håller dig inte bara varm när det är kallt ute, den erbjuder också integrerade lösningar så att du kan ta med dig sådant du behöver när du ger dig ut. Tänk till exempel extrafickor för mobilen, nycklarna och sportnäringen.

I Salomons kollektion av trailkläder hittar du mängde med olika kategorier så att du alltid kan förbereda dig väl. Salomon har kläder som passar för de allra tuffaste traillöpningar. Ultralätta men slitstarka vattentäta jackor, snabbtorkande löpartights och tillbehör som håller både huvud och händer varma – detta bara för att nämna något av allt som det franska märket har att erbjuda. Trailrunningkläderna är utformade för att ge dig komfort och rörelsefrihet när du är ute i terrängen.

Vilka kläder och tillbehör har då Salomon för trailrunning?

  • Vattentäta löparjackor: Salomon Bonatti Waterproof Jacket är helt vattentät och skyddar mot regn, snö och vind
  • Shorts: S/Lab-shorts har ofta en linning eller sidofickor för förvaring av småsaker
  • Kortärmade tröjor: funktionella T-shirts som är lätta och torkar snabbt
  • Långa löpartights: tights för kallare temperaturer med sidofickor och lätt kompression
  • Långa löpartights:tights för kallare temperaturer med sidofickor och lätt kompression
  • Softflaskor: mjuka dricksflaskor som du kan ha med dig i höftbältet eller på löparryggsäcken
  • Soft reservoir: 1,5 eller 2 liters vattenbehållare med dricksrör för vätskepåfyllning under löprundan
  • Löparryggsäck:med softflaskor eller vattenbehållare så att du alltid har tillräckligt med vätska för både stora och små äventyr

Salomon löparryggsäckar

Alla löpare kan hitta sin perfekta löparryggsäck. Har du precis börjat springa långa distanser eller har du hållit på med traillöpning i flera år och ger dig gärna ut och springer uppe bland bergen? Salomon har löparryggsäckar för många olika löpare. Här nedan kan du se deras fyra olika kategorier av ryggsäckar:

Salomon löparbälte

Vill du helst inte ha en löparryggsäck, men behöver ändå ha med dig din mobil och något att dricka? Välj då ett Salomon-bälte. Detta är praktiska midjeväskor som sitter tätt kring kroppen tack vare ett skönt stretchmaterial. Det finns flera fickor så att du kan ha med dig massor av saker. Vissa bälten har hållare för vattenflaska. Här har vi sammanställt de olika bältena i en praktisk tabell som hjälper dig att välja rätt midjeväska.

Salomon trailskor på rea

Hos 21RUN hittar du hela kollektionen av Salomon trailskor i flera färger och stilar. 21RUN erbjuder Salomon trailskor för både dam och herr. Utvalda modeller av Salomon trailskor säljs nu med ytterligare rabatt eftersom de kommer från tidigare kollektioner.

Om du har några frågor om någon av våra Salomon-produkter är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra löparexperter hjälper dig mer än gärna att hitta rätt trailskor från Salomon.

Shoppa Salomon Trail