Skip to main content
ASICS Fujitrail
ASICS Fujitrail collection

Köpguide

Upptäck ASICS Trail-kollektionen

Var väl förberedd när du ger dig ut i den fantastiska naturen. Oavsett om du ska springa i skogen alldeles bakom knuten eller ge dig ut på en ultra-trailrunda genom Alperna kan du vara säker på att du är ordentligt rustad inför din traillöpning med tillbehör från ASICS. Vill du veta vilken trailsko som passar dig bäst? Eller vilka kläder du kan behöva? Den här köpguiden hjälper dig att välja de bästa produkterna så att du smidigt klarar alla utmaningar.

Shoppa ASICS Fujitrail-artiklar
ASICS Fujitrail running shoe

Om ASICS Trail

ASICS Trail-kollektion är utvecklad i samarbete med hängivna traillöpare. Produkterna kommer med den senaste och bästa tekniken så att du säkert och bekvämt kan ge dig ut på dina äventyr.

Med ASICS trailskor klarar du vilken terräng som helst. De har en bekväm mellansula, en slitstark yttersula med extra starkt grepp och en ventilerande överdel. För dig som inte vill bli blöt om fötterna finns det även trailskor med vattentät överdel, och för dig som älskar högt tempo finns det även superlätta trailskor.

Kläderna och tillbehören i ASICS trailkollektion kännetecknas av hög ventilationsförmåga och ger dessutom gott om möjlighet att bära med sig utrustning.

VAD ÄR TRAILRUNNING?

Trailrunning är kanske den trevligaste formen av löpning. Man är ute i naturen, springer över kullar, i gyttja och snirklar sig fram genom högt gräs. Löpning på obelagda vägar är mer populärt än någonsin. Men hur kommer man igång med trailrunning? Vilken utrustning krävs? I dvår blogg pver trail running berättar vi allt som är värt att veta om trailrunning så att också du kan komma igång med denna fantastiska löpargren.

Läs vår trailrunning blogg

Visste du…

ASICS försöker producera sina trailskor på extra hållbart sätt. Fuji Lite 3 har till exempel en överdel gjord av 63% återvunnet material, en plös av 100% återvunnet material, en FF ECO-mellansula som är 20% mer hållbar och en innersula som kräver mindre färg.

ASICS Fujitrail
ASICS Fujitrail jacket
ASICS Fujitrail
ASICS har under senare år tagit ett rejält kliv framåt vad gäller trailrunning. Trailskorna från ASICS har blivit mycket bra och är bland de mest bekväma trailskorna i hela vår kollektion.

Daan Glorie – Produktexpert

ASICS Fujitrail runner

Ge dig ut på äventyr med ASICS trailskor

Vilken trailsko från ASICS som passar dig bäst beror på vilka mål du har med din trailrunning. Ska du springa korta eller långa rundor? Och vill du ha en renodlad temposko eller är komforten viktigare? Varje trailsko från ASICS kommer med sina egna unika egenskaper.

Opsomming 1

ASICS Trabuco Max 2

ASICS Trabuco Max 2 är, som namnet antyder, en trailsko med maximal dämpning. Trabuco Max 2 är särskilt gjord för långa trailrundor och har ett tjockt lager FF Blast+ material i mellansulan så att du kan springa superbekvämt och samtidigt spara massor med energi.

Typ: Långa/ultra trailrundor  Drop: 5 mm  Vikt: 305/265gr

Shoppa ASICS Trabuco Max 2
Opsomming 2
ASICS Gel-Trabuco 11

ASICS GEL Trabuco 11

Gel Trabuco 11 är trailskon som klarar allt. Mellansulan av Flytefoam Terra är förstärkt med en EVA-platta i framfoten så du slipper störas av vassa stenar som sticker mot sulan. Med sin breda plattform är Trabuco dessutom mycket stabil och ASICS GRIP yttersula ger utmärkt grepp även på leriga stigar.

Typ: Långa/ultra trailrundor  Drop: 8 mm  Vikt: 300/265 gr

Shoppa ASICS Gel-Trabuco
Opsomming 3

ASICS Fuji Speed

ASICS Fuji Speed

ASICS Fuji Speed är särskilt utformad för korta traillopp. Skon väger bara 240 gram och är alltså otroligt lätt. I flytefoam-mellansulan finns dessutom en Pebax-platta som ger dig extra skjuts framåt vid varje steg. Denna platta är mer flexibel och bättre lämpad för trailrunning än de kolfiberplattor som man hittar i tävlingsskor för vägar.

Typ: Korta/medium trailrundor  Drop: 5 mm  Vikt: 240/210 gr

Shoppa ASICS Fuji Speed
Opsomming 4

Asics Fuji Lite 4

ASICS Fuji Lite 4

För dig som vill ha en lätt trailsko med bra dämpning finns Fuji Lite 3. Detta är faktiskt en lättare variant av Trabuco 11 och har en något tunnare sula. Även ovandelen i Fuji Lite 3 är lätt och gjord i slitstarkt material. Därmed lämpar sig skon utmärkt för korta trailrundor eller trailrundor i lite snabbare tempo.

Typ: Korta/medium trailrundor  Drop: 5 mm  Vikt: 260/225 gr

Shoppa ASICS Fuji Lite

ASICS Trailkläder för alla väder

Då trailrunning innebär andra utmaningar än vid löprundor på vägar är också kläderna och tillbehören annorlunda. När du springer ute i naturen och på stigar kan förhållanden skifta en hel del, och därför är det viktigt att du är väl förberedd. Dessutom bör du ha så lite vikt som möjligt med dig när du ska klara de stora höjdskillnaderna. ASICS trailkläder är luftiga, har rejält med fickor, väger väldigt lite och skyddar dig mot vind och regn.

ASICS Trailrunning shorts

ASICS trailrunning-shorts har extra förvaringsfickor för sådant om mobil, geler och en softflaska med vatten. Om du gillar åtsittande tights är FujiTrail Sprinter för dam och herr perfekta för dig. Med fickor på sidan av benet och runt midjan kan du ta med dig många saker. Om du föredrar ett par mer löst sittande shorts för dina löprundor finns FujiTrail Short. Dessa har även gott om förvaringsmöjligheter runt midjan och en separat svettsäker ficka för mobilen. Kombinera det bästa av två världar med FujiTrail 2-in-1 Short (dam / herr). En par tighta innershorts ger kompression för låren och utanpå har du lösare shorts med gott om förvaringsutrymme runt midjan.

ASICS Fujitrail ytterkläder

För att slippa bli alltför varm är det viktigt att ha kläder som ventilerar bra även på överkroppen. FujiTrail T–Shirt (dam / herr) är mycket lätt och med den dubbla dragkedjan kan du själv kan bestämma hur mycket svalka du vill ha. Den långärmade FujiTrail Logo Shirt (dam / herr) har platta sömmar för att förhindra irritation på huden. För att skydda dig mot vind och regn finns FujiTrail Anorak (dam / herr). Denna jacka väger nästan ingenting och ser till att du inte blir nedkyld alltför snabbt.

Håll dig torr med vattentäta ASICS trailskor och trailkläder

Vädret kan snabbt växla när du är ute i naturen så det är viktigt att vara väl förberedd med vattentäta skor och kläder. Det finns inget mer irriterande än att behöva springa långa distanser i blöta skor och fuktiga kläder. Givetvis måste både skorna och kläderna också vara ventilerande. Annars blir du ändå blöt, men på grund av svett.

Gore-Tex Trailskor

Ett par vattenavvisande Gore-Tex trailskor är guld värt om du regelbundet ägnar dig åt traillöpning. När du springer i regn och genom vattenpölar skyddas skons överdel av Gore-Tex-membranen så att du slipper bli blöt om fötterna. På så sätt håller du strumporna torra och fötterna bekväma. Fördelen med Gore-Tex är också att det är andningsbart så fötterna riskerar aldrig att bli alltför varma. GEL Trabuco 11 GTX och GEL Sonoma GTX trailskor tillämpar båda denna speciella teknik.

Vattentät Jacka

För att hålla överkroppen torr under din traillöpning finns FujiTrail Waterproof Jacket för dam och herr. Denna jacka är gjord av Pentex-material och är både vind- och vattentät. Sömmarna är helt förseglade så inte heller där kan regnet ta sig in. Du kan också vika ihop jackan i sin egen ficka till en väldigt liten storlek vilket gör den otroligt enkel och smidig att ta med sig.

ASICS trailrunning tillbehör

Om du enkelt vill kunna ta med dig all din utrustning kan du göra detta med FujiTrail Hydration Vest 7L. Denna löparväst har plats för två softflaskor, fickor för geler, speciella remmar för att fästa saker framtill samt plats för en vattenpåse på ryggen. Om detta inte räcker finns även Fujitrail Backpack 20L med ett specialsystem som förhindrar skakningar.

Slutspurt

Blev du lika intresserad som vi? Se ASICS Fujitrail på vår webbshop.
Om du har några frågor kring våra trailprodukter från ASICS är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra löparexperter hjälper dig mer än gärna att välja de ASICS trailskor och tillbehör som passar dig bäst.