Skip to main content
Nike trail shopping guide
Nike trail shopping guide

Köpguide

Nike Trail Kollektionen

Nike trailskor och kläder är lämpliga för alla löpare som vill börja med löpning. Med rätt kläder, skor och utrustning kan du springa på obanade stigar med optimalt grepp och skydd under de mest utmanande förhållanden. Är du osäker vilken Nike terrängsko som passar dig? Eller letar du efter en bra löparjacka? Denna köpguide om Nike Trail hjälper dig att välja de bästa produkterna. Spring i terräng och välj Nike Trail-kollektionen.

Nike Trail för damerNike Trail för herrar
Nike Trailrunning shoes

Om Nike Trail

Nike Trail-kollektionen är en serie löparskor, kläder och tillbehör som är designade speciellt för traillöpning. Denna kollektion innehåller flera skomodeller, var och en med sina egna specifika egenskaper och funktioner för att möta olika traillöpares behov.

Oavsett om du planerar att springa en kort trailrun i full fart eller en lång löprunda, finns det alltid en passande Nike terrängsko för dig. Nike trailskor ger grepp på olika underlag som stenar, lera, sand och grus. Ovandelen är extra förstärkt för att skydda dina fötter mot vassa föremål. Nike har också trailskor som är helt vattentäta för att hålla dina fötter torra och bekväma.

Utöver skorna erbjuder Nike Trail-kollektionen även kläder och tillbehör som jackor, shorts och ryggsäckar som är designade för att prestera under utmanande förhållanden. Kläderna är lätta, har extra fickor för nycklar eller gels samt håller din kropp varm i våta förhållanden.

Nike Trail-kollektionen är gjord för både nybörjare och erfarna traillöpare och dess syfte är att hjälpa till att uppnå topprestation på obanade stigar.

Visste du att…

Den holländska idrottaren Nienke Brinkman vann Golden Trail Series 2022 på Madeira, Portugal. Golden Trail Series är några av de mest utmanande trailruns i världen med tävlingar på bl.a. Mont Blanc (Frankrike), Pikes Peak (Amerika) och Dolomiterna (Italien). Nienke brukar använda Nike ZoomX Ultrafly Trail i sina tävlingar. Detta är Nikes lättaste och mest responsiva trailsko och den har även en kolfiberplatta.

Nik Trailrunning shoes
Nike Trail Shopping guide
Nike Trail Shopping guide
"Utöver skorna erbjuder Nike Trail-kollektionen även kläder och tillbehör som jackor, shorts och ryggsäckar som är designade för att prestera under utmanande förhållanden."

Daan Glorie – Produktexpert

Nike Trailskor

Vilken Nike trailsko ska du välja? Det beror på vilken typ av traillöpare du är samt vilken typ av traillöpning du ska springa. Mycket uppförslöpning eller mycket på asfalterade ytor? Nike har 4 olika trailskor, alla med sina egna specifika fördelar och egenskaper.

Nike React Pegsus Trail 5

Nike React Pegasus Trail 5

Nike Pegasus Trail 5 är en hybrid trailsko för neutrala löpare. Springer du först en bit på asfalt för att komma till skogsstigar och terräng? Det är inga problem med Pegasus Trail 5, eftersom denna trailsko har behaglig dämpning tack vare ReactX-foam och en medium dubbprofil så att du bekvämt kan springa på både asfalt och stigar. Pegasus Trail är lämplig för (trail)nybörjare  som springer sträckor från 5 km upp till halvmaraton.

Type: allround + hybrid  Drop: 9,5 mm  Vikt: 300 gr herrar / 243 gr damer

Läs vårt blogginlägg om Nike Pegasus Trail 5

Nike Wildhorse

Nike Wildhorse

Nike Wildhorse är gjord för att springa långa terrängsträckor och har grova dubbar för perfekt grepp. Denna trailsko har lite mer grepp jämfört med Pegasus Trail 4, men är mindre lämplig för att springa på asfalt. Då slits dubbarna för snabbt vilket leder till en mindre hållbar yttersula.

Type: långa sträckor  Drop: 8 mm  Vikt: 337 gr herrar / 284 gr damer

Nike ZoomX Zegama Trail 2

Detta är den första trailskon med ZoomX-skum, vilket ger maximal dämpning och energiåtergivning. Nike Zegama Trail 2 är designad för att springa långa utmanande spår samt ultradistanser. Den tjocka mellansulan ger dig mycket komfort när du springer långa sträckor.

Type: långa sträckor  Drop: 4 mm  Vikt: 317 gr herrar / 265 gr damer

Läs vårt blogginlägg om Nike ZoomX Zegama Trail 2

Nike Terra Kiger

Nike Terra Kiger

Nike Terra Kiger är en lätt trailsko designad för fart på lera och steniga stigar. Är ditt mål att springa en terrängbana så snabbt som möjligt? Överväg då Nike Terra Kiger som din nya träningspartner. Den lyhörda dämpningen ger dig lite extra dämpning vid varje steg. Det låga drop på 4mm stimulerar att du springer mer på framfoten, vilket är bra när du springer uppför.

Type: allround + hastighet  Drop: 4 mm  Vikt: 278 gr herrar / 235 gr damer

Nike ZoomX Ultrafly Trail

Nike ZoomX Ultrafly Trail

ZoomX Ultrafly Trail är den perfekta skon för distanser upp till och med maraton, men även för långa löpturer i högt tempo. Nike ZoomX Ultrafly Trail är neutrala traillöpare som är designade för snabb träning och tävling. Njut av den perfekta balansen mellan grepp, skydd och stabilitet och utforska orörd natur med denna trailsko!

Typ: Långa sträckor  Drop: 8,5 mm  Vikt: 300 gr herrar / 249 gr damer

Nike Trail kläder

Med rätt kläder har du alltid ett bra skydd i alla väder. Nike Trails klädkollektion håller dig inte bara varm under kalla förhållanden, utan är ofta också utrustad med smarta lösningar för att ta med allt du behöver. Kläderna har extra fickor för din telefon, nycklar och sportnäring.

Det viktigaste för terränglöpning i kallt väder är en bra löparjacka. Nike GORE-TEX Trail jackor är helt vattentät och skyddar dig mot vind och regn. Så låt inte vädret stoppa dig, utan välj rätt klädsel. Det finns även löparjackor med Nike Shield-teknologin. Detta material skyddar mot regn och vind. De flesta föremål som är tillverkade av detta material är därför vattentäta.

Nike Trail klädkollektion består av många olika föremål så att du är förberedd för alla förhållanden. Denna klädkollektion är inte bara väldigt praktisk, utan också ett miljövänligt val. Nike har startat initiativet “Move to Zero” för att sträva mot en koldioxidneutral framtid med inget avfall. Alla herrartiklar och alla damtoppar i Nike Trail-kollektionen är gjorda av minst 75 % återvunnet eller organiskt material.

Vilka klädesplagg har Nike för traillöpning?

  • Tröjor: med Dri-Fit-teknologi som leder bort svett
  • Linnen: lätt, ärmlös och perfekt för varma förhållanden
  • Midlayer: ett perfekt mellanlager med långa ärmar för att hålla din kropp varm
  • Huvtröja: mellanlager med fleece på insidan och huva
  • Jackor: vatten- och vindtäta jackor som skyddar i alla väder
  • Shorts: bekväma löparshorts som transporterar bort fukt och svett.
  • Tights: korta och långa tights med fickor och öglor för att bära nycklar, telefon och gels
  • Byxor: Löparbyxor med lös passform, perfekt som ett extra lager när du fryser
  • Strumpor: funktionella sportstrumpor som håller fötterna torra och förhindrar att smuts kommer in i skorna
Nike Trail kläder för damerNike Trail kläder för herrar

Nike trail tillbehör

För att fullborda din trailrunning outfit kan du välja Nike Trail tillbehör. Till exempel kan en keps användas för att absorbera svett på sommaren, men under regniga dagar förhindrar den också att regn kommer in i ögonen. Nike Dri-FIT Beanie Trail Camo Unisex är en bekväm löparhatt som håller ditt huvud varmt och torrt.

Ett par löparbyxor är väldigt praktiska att ha för att ta med dig alla dina trailtillbehör och sportbränsle under din traillöpning. Nike Dri-FIT Lava Loops Trail Short Tight har fickor på sidan och baktill för att ta med gels, bars, mobilen eller andra tillbehör.

Nike trailskor på REA

Hos 21RUN hittar du hela Nike Trail skokollektionen i olika färger och stilar. 21RUN har Nike trailskor för män och kvinnor. Vissa Nike trailskor finns nu på rea. Dessa modeller har extra rabatt på grund av den gamla färgkollektionen.

Om du har några frågor om våra Nike-produkter, vänligen kontakta vår kundtjänst. Våra löparexperter hjälper dig gärna att välja rätt Nike trailskor och tillbehör.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar