Skip to main content
Carbon trailrunning
Dynafit trailrunning

De bästa trailskorna med kolfiber

Ta steget in i världen av traillöpning med de bästa kolfiberskorna som tar ditt trailäventyr till nya höjder. Dessa innovativa och snabba skor har utformats med hjälp av den senaste tekniken och de nyaste materialen och bjuder på enastående prestanda även i de tuffaste terränger. Oavsett om du springer på leriga stigar, letar dig fram på steniga åsar eller sprintar genom täta skogar kommer dessa topp 10 trailskor med kolfiber att ge dig en extra hastighets-boost.

Se trailskor med kolfiber till damSe trailskor med kolfiber till herr

3fördelar med trailskor med kolfiber

Opsomming 1

Får dig att springa snabbare

Trailskor med kolfiber ökar på din hastighet när du springer korta och långa distanser längs stigarna. Den kolfiberplatta som finns i trailskor brukar vara lite mer flexibel så att skon och fötterna kan röra sig smidigt över trädstubbar, lösa stenar och tekniska nedförsbackar.

Opsomming 2

Maximal energiåtergivning

Trailskor med kolfiber har det bästa och lättaste dämpningsmaterialet med den högsta energiåtergivningen. Det innebär att det krävs mindre energi att springa i högt tempo och att du kan bibehålla din hastighet under längre tid. Traditionella trailskor väger vanligtvis runt 300 gram, men trailskor med kolfiber brukar i genomsnitt väga 50 gram mindre. Den här skillnaden blir som mest påtaglig när du springer i upp- och nerförsbackar eftersom skummet då komprimeras snabbare så att du får mer framåtdriv.

Opsomming 3

Grepp och hållbarhet för träning och tävling

Vi brukar rekommendera att inte använda kolfiberskor alltför mycket under din träning eftersom de i regel har mindre slitstarka yttersulor och därför inte håller lika länge. Trailskor med kolfiber brukar däremot vara lite mer hållbara eftersom de innehåller ett fast gummimaterial som också ger optimalt grepp under löpning i skiftande väderförhållanden. De här trailskorna kan du alltså använda till och med under dina dagliga och långa trailrundor.

Trail runner
Trail runners
Carbon Trailschoenen
"Trailskor med kolfiber är ganska nytt, men ger samma hastighetsfördelar som kolfiberskor för löpning på asfalt. Lättare, snabbare och mer energiåtergivning!"

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du…

Kolfiberplattor i trailskor innebär en revolutionerande utveckling inom trailrunning. I de här skorna integreras kolfiberplattorna i sulorna med hjälp av samma teknik som tillämpas för kolfiberskor för landsvägslöpning. Kolfiberplattorna i trailskor skiljer sig dock rejält från dem som används i traditionella löparskor för asfalt. I HOKA Tecton hittar vi till exempel två parallella kolfiberplattor som ger ökad stabilitet och optimal rörelsefrihet.

De bästa trailskorna med kolfiber

Här följer en översikt över de bästa trailskorna med kolfiber. De här kolfiberskorna för traillöpning listas inte i någon särskild ordning..

Opsomming 1

Nike ZoomX Ultrafly

ZoomX Ultrafly är den perfekta skon för trail-distanser upp till maraton, men också för långa uthållighetspass i snabbt tempo. Nike ZoomX Ultrafly Trail är en neutral trailsko som lämpar sig för tävlingslopp och snabb trailträning. Du kan förvänta dig många härliga trailrundor med den här trailskon som står redo att guida dig genom tuffa terränger!

Drop: 8,5 mm (38,5 mm häl / 30 mm framfot) Vikt: ca. 249 gr dam / 300 gr herr
Köp Nike ZoomX Ultrafly Trail
Opsomming 2

New Balance FuelCell SuperComp Trail

New Balance FuelCell SuperComp Trail är en pålitlig allroundsko för alla dina trailäventyr. Skon är mångsidig, vilket gör att modellen lämpar sig bra för alla traildistanser och alla typer av träning. Njut av den perfekta balansen mellan grepp, skydd och stabilitet och utforska nya områden ute i naturen med denna bekväma trailsko!

Drop: 10 mm (36,5 mm häl / 26,5 mm framfot) Vikt: ca. 217 gr dam / 272 gr herr
Köp New Balance FuelCell SuperComp Trail
Opsomming 3

Altra Mont Blanc Carbon

Mont Blanc Carbon är den perfekta trailskon för distanser upp till maraton, men den passar också utmärkt för långa uthållighetsrundor i snabbt tempo. Skon är lätt och är utformad med ZeroDrop som främjar en naturlig löpstil. Tack vare Altra EGO MAX får du rejält med energiåtergivning.

Drop: 0 mm (29 mm häl / 29 mm framfot) Vikt: ca. 249 gr dam / 309 gr herr
Köp Altra Mont Blanc Carbon
Opsomming 4

adidas Terrex Agravic Ultra

adidas Terrex Agravic Ultra är neutrala trailskor som är avsedda för mycket långa distanser. Namnet säger allt, med ett par Agravic Ultra kan du springa ultratrails med gott självförtroende. Ultratrail är en trailrunda med en distans som är längre än maratondistansen. Med kolfiberplattan kan du enkelt hålla tempot under din traillöpning.

Drop: 8 mm (34 mm häl / 26 mm framfot) Vikt: ca. 249 gr dam / 299 gr herr
Köp Adidas Terrex Agravic Ultra
Opsomming 5

ASICS FujiSpeed 2

ASICS Fujispeed 2 är en neutral trailsko som är utformad för snabb träning och tävling. I ett par Fujispeed kan du att springa snabba tider på distanser upp till maraton ute i terrängen, och de passar även för långa uthållighetsrundor i snabbare tempo. Den avrundade sulan och styva framfoten ger mer stabilitet till fotleden, med den fördelen att andra benmuskler inte behöver ansträngas lika hårt.

Drop: 5 mm (24 mm häl / 19 mm framfot) Vikt: ca. 212 gr dam / 243 gr herr
Köp ASICS FujiSpeed 2
Opsomming 6

HOKA Tecton X 2

HOKA Tecton X2 är en pålitlig allroundsko för alla dina trailäventyr. Skon är mångsidig så att den passar för alla trail-distanser och träningstyper. Kolfiberplattan fungerar tillsammans med Profly-X-skummet för att ge ett smidigt avstamp och en snabbare övergång till framfoten.

Drop: 8 mm (34 mm häl / 26 mm framfot) Vikt: ca. 211 gr dam / 252 gr herr
Köp HOKA Tecton X 2
Opsomming 7

Saucony Endorphin Edge

Saucony Endorphin Edge är en teknisk trailsko som lämpar sig för tuffa trailrutter – trailrundor med massor av höjdmeter och besvärligt underlag som leriga stigar och vägar med många stora stenar och stenblock. Du kan förvänta dig många härliga äventyr med den här trailskon som står redo att guida dig genom utmanande terränger!

Drop: 6 mm (35 mm häl / 29 mm framfot) Vikt: ca. 221 gr dam / 255 gr herr
Köp Saucony Endorphin Edge
Opsomming 8

Craft CTM Ultra Carbon Trail

Craft CTM Ultra Carbon Trail är en trailsko för den neutrala löparen. CTM står för Craft Tailored Motion, vilket innebär avancerade material och de senaste innovationerna för de mest krävande idrottarna. Tack vare UD-skummet får du en lätt och energisk löparupplevelse även i de tuffaste och mest ojämna terränger.

Drop: 10 mm (40 mm häl / 30 mm framfot) Vikt: ca. 225 gr dam / 340 gr herr
Köp Craft CTM Ultra Carbon Trail

Slutspurt

Trailskor med kolfiber har blivit en oumbärlig del av löparvärlden. Även om innovationen är relativt ny väljer allt fler löpare den här typen av löparskor. Trailskor är lättare, mer motståndskraftiga och erbjuder mer energiåtergivning både när du springer korta och långa distanser. Kolfiberplattorna i de här skorna brukar också vara lite mer flexibla på grund av de specifika egenskaperna hos traillöpning. Du kan också använda trailskor med kolfiberplattor under dina träningspass tack vare den slitstarka yttersulan med dubbar.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på trailskorna med kolfiber i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.

Se alla trailskor med kolfiber