Skip to main content
Carbon trailrunning

Trailrunning

Alt om trailrunning

Trailrunning er måske den smukkeste type løb, der findes. Ude i naturen løber man over bakker, gennem mudder og slalomer gennem højt græs. Løb på de uasfalterede stier er mere populært end nogensinde. Men hvordan kommer man i gang med trailrunning? Hvilke materialer har man brug for? Og har man virkelig brug for særlige trailsko? Vi har skrevet flere artikler om trailrunning, hvor vi besvarer disse spørgsmål.

Hvert mærke har trailsko og specialdesignet beklædning og tilbehør til terrænløb, så du kan komme sikkert og velforberedt ud på stierne. Uanset om det er terrænløb i bjergene eller i skoven, vil de rette trailsko hjælpe dig med at nyde trailrunning endnu mere.

Læs mere
"Trailrunning føles som en slags mini-eventyr. Du kommer ud og løber på nye steder og stier, du ved ikke nødvendigvis, hvor du ender, og har en smuk udsigt, når du har overvundet en stigning.”

Daan Glorie – Produktekspert

Carbon Trailschoenen
Salomon Sense Ride 5 trail running

Hvad er trailrunning?

Trailrunning er løb på uasfalterede stier. Det kan være løb i en skov i nærheden af hvor du bor, eller endda løb i de høje bjerge i Schweiz. Summa summarum er, at du løber i naturen i stedet for på veje, asfalt og brosten. Mange løbere synes, det er meget sjovere at løbe på stierne, fordi de forbinder det med eventyr; du fokuserer mindre på tiden, og trodser naturens udfordringer.

Kom i gang med trailrunning

Det er faktisk ret nemt at gå i gang med trailrunning. Med de fleste allround løbesko kan du også sagtens løbe et stykke på almindelig vej. Men hvis du løber på de mere teknisk udfordrende stier, kan du ikke undvære et par trailsko. Disse løbesko har en teknisk designet overdel, der beskytter mod skarpe forhindringer, men også holder fødderne tørre, når du løber i regnvejr. Der findes også helt vandtætte løbesko med GORE-TEX-teknologi, hvor der er en særlig membran på indersiden af løbeskoen. Jo mere udfordrende dit trailløb er, desto mere greb bør du have i din sko. Så når du køber trailsko, skal du også være opmærksom på ydersålens profil.

Køb trailskoTil Online Shoe Advisor

4Forskellige typer af trailsko

Ligesom løbesko til almindelig vej er trailsko forskellige med hensyn til støtte, stabilitet og støddæmpning. Læs også vores blog om de 10 bedste trailsko. Man kan opdele skoene i fire forskellige kategorier:

Opsomming 1

Trailsko med fokus på høj hastighed

Disse trailsko er lette, har ofte en mere fleksibel sål og har nogle gange en carbonplade, der øger hastigheden.

Opsomming 2

Trailsko til komfortabelt (langdistance) løb

Disse trailsko har mere støddæmpning, tykkere såler og en blanding af grove og flade pigge under sålen for optimalt greb.

Opsomming 3

Trailsko, der er vandtætte

Disse trailsko har en vandtæt GTX-overdel (Gore-Tex). Denne type overdel har en ekstra beskyttende membran på indersiden af skoen for at holde dine fødder tørre, selv i regn- eller snevejr.

Opsomming 4

Hybrid-trailsko

Disse trailsko er velegnede til løb på stier, men også på asfalterede veje og grusstier. Disse trailsko har ofte lidt fladere pigge under sålerne