Skip to main content
HOKA Trail

Rådgivning

HOKA Trail

HOKA’s trail-kollektion er designet til at støtte dig gennem alle trail-udfordringer. Uanset om du er en erfaren trailløber der går efter toppræstation, en entusiastisk nybegynder eller bare en, der elsker udendørs eventyr, har HOKA den perfekte trailsko til dig. Passionen for trailrunning startede for HOKA i Annecy, og nu er trailløbere over hele verden fans af HOKA trailsko. Men hvilken HOKA-trailsko er den rigtige for dig? Og hvad er forskellen på de forskellige trailsko? Det kan du læse alt om i denne blog.

Shop HOKA Trail

Om HOKA Trail

HOKA blev grundlagt i 2009 af to passionerede trailløbere ved navn Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud. Ideen til HOKA-løbesko opstod under Jean-Lucs besøg i USA. Han var imponeret over de ultraløbere, han så der, og blev inspireret til at skabe sko, der ville give bedre ydeevne og komfort over lange afstande. HOKA brød igennem med introduktionen af deres første model, Mafate, i 2010. Skoen skilte sig ud med sin karakteristiske tykke mellemsål, som gav ekstraordinær dæmpning og beskyttelse mod stød i uasfalteret terræn. Siden da har HOKA udvidet sin kollektion af trailsko, så alle, lige fra begyndere til eliteløbere, kan nyde godt af dæmpning og stabilitet på alle trailløb.

Vidste du…

HOKA Speedgoat er opkaldt efter den amerikanske ultraløber Karl Meltzer. Han har vundet flere 100-mils ultramarathons og også slået hastighedsrekorder på langdistancestier i Amerika. Karl er nu løbsarrangør af Speedgoat 50 km i Sandy Utah.

“Greb, komfort og meget slidstærk! Speedgoat er en af de mest alsidige trailsko, jeg har løbet i. Fra alpetoppe til sandklitter er den en ægte allrounder.”

Tom Bellord – Produktekspert

3Fordele ved HOKA trailsko

Opsomming 1

Beskyttelse af dine fødder

Overdelen på HOKA trailsko er specialdesignet med forstærkninger. Det beskytter dine fødder mod skarpe forhindringer som sten og grene. Nogle modeller fås også i en GTX-version. Overdelen på disse er vandtætte på grund af en coating på indersiden af skoen.

Opsomming 2

Altid optimalt greb med HOKA trailsko

HOKA samarbejder med firmaet Vibram om at designe ydersåler med godt greb og holdbarhed. En af de seneste innovationer er Vibram Megagrip med en Litebase-konstruktion. Her bruges gummi af høj kvalitet med en vægtbesparelse på 25-30%. Denne teknologi er blandt andet blevet brugt i HOKA Tecton X 2.

Opsomming 3

Unik, blød dæmpning til korte og lange distancer

HOKAs mellemsåler er en smule tykkere sammenlignet med andre mærker. Det betyder, at du får mere dæmpning ved hvert skridt, du tager. Det er rart, hvis du skal løbe langt, men også behageligt, hvis du planlægger at løbe en kortere runde. Den maksimale dæmpning er kombineret med en Meta-Rocker som gør, at hælen og forfoden på skoen er hævet en smule for at give et jævnt afsæt.

HOKA trailsko - overblik

HOKA Challenger

HOKA Challenger ATR

HOKA Challenger ATR7 er en allround trailsko til den neutrale løber. Challenger er en All Terrain-sko, der er designet til løb på forskelligt underlag, lige fra asfalt til stier. Trailskoen har masser af dæmpning og er derfor også velegnet til lange traildistancer som halv- og helmaraton.

HOKA Stinson

HOKA Stinson ATR

HOKA Stinson ATR 6 er en komfortabel trailsko. Den er storebror til Challenger ATR7 og har endnu mere dæmpning og komfort til ultradistancer på forskelligt underlag. Det er den perfekte terrænsko til lidt tungere løbere eller nybegyndere, som gerne vil have masser af dæmpning i en sko.

HOKA Speedgoat

HOKA Speedgoat

HOKA Speedgoat 5 er en neutral trailsko. Speedgoat er en af HOKA’s mest populære modeller på grund af dens alsidighed og lave vægt. CMEVA-mellemsålen og Meta-Rocker-geometrien bidrager til hurtig fodafvikling og eksplosiv fornemmelse fra forfoden.

HOKA Mafate Speed

HOKA Mafate Speed

HOKA Mafate Speed 4 er en trailsko til den neutrale løber. Trailskoen er kendt for sin maksimale dæmpning og er velegnet til løberen, der ønsker at løbe længere distancer på stierne. Det er også en stabil trailsko til den lidt tungere løber på grund af den brede, stabile base.

HOKA Tecton X

HOKA Tecton X

HOKA Tecton X 2 er en komfortabel trailsko til den neutrale løber. Disse lette løbesko er ideelle til løb på tekniske og udfordrende stier. Tecton X 2 er HOKAs eneste trailsko med fremdrivende, parallelle carbonplader, der giver et ekstra skub fremad.

HOKA Torrent

HOKA Torrent

HOKA Torrent 3 er en hurtig trailsko til den neutrale løber. Torrent 3 er designet til løbetræning i et højt tempo på stierne. Du kan også bruge Torrent 3 som løbesko, hvis du er på udkig efter komfortabel dæmpning til konkurrenceløb.

HOKA ZInal

HOKA Zinal

HOKA Zinal er en neutral trailsko, der er ideel til kortere distancer i ujævnt terræn. Zinal tilbyder greb, dæmpning og fleksibilitet, og er det nye skud på stammen i HOKA’s udvalg af trailsko. Er teknisk terræn vanskeligt? Zinal gør det let. Skoens fleksibilitet giver dig mulighed for at være adræt uden at miste fart.

Hvilken HOKA trailsko passer til dig?

Er du i tvivl om, hvilken HOKA trailsko der er den rigtige for dig? Det afhænger af dit mål, hvilket underlag dine trails består af, og hvor langt du har tænkt dig at løbe. HOKA’s trail-kollektion består af trailsko til korte og langedistancer. Hvis du går efter fart, har HOKA også lette trailsko og endda modeller med carbonplade. Vi lister alle HOKA trailsko i en overskuelig tabel og fortæller dig, hvilke du skal vælge.

HOKA Challenger

All terrain

Vægt
207 Gr (D)
252 Gr (H)

Offset
5 mm

Såltykkelse
31/26 mm
29/24 mm

Pigprofil
4 mm

Trailtype
Lang / Ultra

HOKA Stinson ATR

All Terrain

Vægt
229 Gr (D)
277 Gr (H)

Offset
5 mm

Såltykkelse
36/31 mm
37/32 mm

Pigprofil
4 mm

Trailtype
Lang / Ultra

HOKA Speedgoat

Teknsike Trails

Vægt
226 Gr (D)
276 Gr (H)

Offset
5 mm

Såltykkelse
31/26 mm
34/29 mm

Pigprofil
5 mm

Trailtype
Lang / Ultra

HOKA Mafate speed

Tekniske Trails

Vægt
241 Gr (D)
295 Gr (H)

Offset
4 mm

Såltykkelse
30/26 mm
33/29 mm

Pigprofil
5 mm

Trailtype
Lang / Ultra

HOKA Torrent

Tekniske Trails

Vægt
213 Gr (D)
248 Gr (H)

Offset
5 mm

Såltykkelse
21/16 mm
23/18 mm

Pigprofil
5 mm

Trailtype
Kort/medium
Tempo

HOKA Zinal

Tekniske Trails

Vægt
199 Gr(D)
242 Gr (H)

Offset
4 mm

Såltykkelse
21/17 mm
22/18 mm

Pigprofil
4 mm

Trailtype
Kort/medium
Konkurrence

HOKA Texton X2

Tekniske Trails
Med Carbonplade

Vægt
211 Gr (D)
252 gr (H)

Offset
5 mm

Såltykkelse
30/25 mm
32/27 mm

Pigprofil
4 mm

Trailtype
Kort/Lang/Ultra
Konkurrence

Vores erfaringer med HOKA trailsko

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs resultaterne fra Tom Bellord og Daan Glorie her.

Speedgoat 5 (Tom)

HOKA Speedgoat 5

„Greb, komfort og meget slidstærk! Speedgoat er en af de mest alsidige trailsko, jeg har løbet i. Fra alpetoppe til sandklitter er den en ægte allrounder. Blandt andet takket være den høje komfort er det en ideel sko til lange og ekstremt lange distancer!”

HOKA Zinal (Daan)

HOKA Zinal„Sig ‘hurtig og let’, og så vil du sige ‘HOKA Zinal’. Denne trailsko er let som en fjer, og jeg bruger primært denne model til korte, hurtige trailløb på ikke alt for tekniske stier. Jeg løber meget i Heemskerk-området, hvor der fordet meste er flade skov- og klitstier. Og Zinal er oplagt til dette! Jeg løber faktisk kun tempoløb på op til 10 km i denne sko, fordi den har lidt mindre dæmpning end andre trailmodeller.”

HOKA Challenger ATR7 (Tom)

HOKA Challenger ATR 7

„Jeg har over 3 års erfaring med Challenger ATR. Denne trailsko har jeg som standard i min sko-rotation. Jeg bruger primært denne trailsko, når jeg løber en hurtig tur på asfalt og derefter løber en tur, hvor tempoet ikke er så vigtigt. Det er virkelig en god løbesko til rolige udholdenhedsløb, restitutionsløb og lange udholdenhedsløb op til maraton-distancen. Køb ikke denne sko, hvis du vil have maksimalt greb, for i mudder kan det til tider blive lidt glat i denne trailsko. Den maksimale dæmpning og afrundingen af sålen giver virkelig et jævnt løb.”

HOKA Torrent 3 (Daan)

HOKA Torrent 3

„Torrent 3 er faktisk storebror til Zinal. Denne trailsko er let, men har meget mere greb end Zinal. Jeg udforskede en masse mudrede trails med Torrent 3, og grebet er virkelig fantastisk! Forfoden er også lidt mere rummelig end i Zinal, hvilket er rart, hvis du skal løbe lidt længere træningsture. Jeg brugte primært Torrent 3 til lette og mellemlange udholdenhedsløb med en varighed på op til ca. 60 minutter. Denne model har en smulemindre dæmpning end Speedgoat og Challenger. Det er en ideel trailsko til løbere, der gerne vil crosstraine om vinteren!”

HOKA Tecton X 2 (Tom)

HOKA Tecton X 2

„Er du klar til et hastighedsboost? Så behøver du ikke vente ikke længere, tag et par Tecton X 2 på. Det er den absolut lækreste sko, hvis du vil løbe let og hurtigt op og ned ad bakke. Denne trailsko har to parallelle carbonplader, og du mærker, at du bliver drevet fremad. For nylig løb jeg et udholdenhedsløb med tempoblokke, og her kommer Tecton X 2 virkelig til live! Jeg har aldrig været i stand til at løbe så let på stierne. Er der nogen ulemper? Skoen er ret responsiv, så jeg ville personligt ikke bruge denne sko til lette og lange udholdenhedsløb. Gem dem til tempotræning og konkurrence!”

Stinson ATR 6 (Daan)

HOKA Stinon ATR 6

„Når det handler om dæmpning, er dette HOKA’s kendetegn i trailverdenen. Den tykke mellemsål giver god beskyttelse på både asfalterede og uasfalterede stier. Denne model er lidt bredere i forfoden, lidt mere stabil end Challenger ATR, og derfor også velegnet til den lidt tungere løber eller nybegynderen. Med Stinson ATR kandu ubesværet løbe ultradistancer.”

Endspurt

HOKA bliver ved med at brilliere med nye teknikker og innovationer i deres trail-kollektion. De eksperimenterermed nye dæmpningsmaterialer, tekniske overdele og ydersåler fra Vibram. Det resulterer i et bredt udvalg af trailsko til alle slags løbere. HOKA har trailsko til begyndere og mere erfarne løbere. Uanset hvad fremtiden bringer, vil HOKA-mærket fortsætte med at udvikle sig, så flere løbere kan nyde godt af det optimale greb, en ekstremt dæmpet følelse under fødderne, og et jævnt løb på grund af Meta-Rockeren (afrunding af sålen).

Hvis du har spørgsmål til nogle af HOKA’s trailsko, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vores løbeeksperter vil med glæde hjælpe dig med at vælge de helt rigtige HOKA trailsko.

Shop HOKA Trail