Skip to main content
Hardlooprugzakken
De beste hardlooprugzakken

Review

De 5 bedste løberygsække

En løberygsæk er ideel, hvis du har planer om at løbe lange distancer. Den giver dig mulighed for nemt at medbringe en vandflaske, sportsernæring eller andet udstyr. Uanset om du træner til et maraton eller et terrænløb, er en løberygsæk uundværlig, hvis du vil have mulighed for at drikke og spise når som helst under din tur. Men hvad skal du være opmærksom på, når du køber en løberygsæk? I denne blog taler vi om fordelene ved løberygsække, samt tager fat i de oftest stillede spørgsmål og slutter af med en top 5 over de bedste løberygsække.

Køb rygsække
De best running backpacks

3fordele ved en løberygsæk

Hav altid nok at drikke med

Alle løberygsække giver mulighed for at medbringe væske på turen. Der findes rygsække, hvor du kan have to 500 ml soft flasker med, og i andre slags er der et rum med en 1,5 liters væskepose. Der er en lang slange forbundet til væskeposen, så du nemt kan drikke uden at stoppe op under dit løb. Der findes også løberygsække, hvor du kan medbringe både soft flasker og en fuld 1,5-2-liters væskepose. En væskepose kaldes også for en “bladder”.

Opbevaring til alle dine ting

De fleste løberygsække har også plads til sportsernæring, betalingskort og et sæt tørt tøj. Nogle har lommer på remmene med lynlås, så du kan opbevare en mobiltelefon sikkert. De dyrere rygsække har lommer på brystet, taljen og ryggen, så du nemt kan få adgang til dit udstyr.

Store rygsække til de store eventyr

Er du vild med terrænløb eller løb, der strækker sig over flere dage? I såkaldte “multietapeløb” er du nødt til at medbringe flere liter vand, fordi der er færre forfriskningsstationer under vejs. Og på udfordrende trails skal du ofte medbringe trailstænger, navigationsudstyr, et ekstra sæt rent tøj og mere sportsernæring. Så har du naturligvis brug for mere opbevaringsplads. Der findes løberygsække med ekstra volumen, så du kan tage ud i terrænet i flere dage. Overvej Mountain Vest fra mærket Ultimate Direction.

The best running backpacks
Backpack for running
The best running backpacks
"For enhver type løber er der en passende løberygsæk at finde. Er du lige begyndt at løbe lange distancer, eller har du været en passioneret maratonløber i flere år?"

Daan Glorie – Produktekspert

Trail running backpacks

Spørgsmål og svar om løberygsække

Hvorfor vælge en løberygsæk?

Der findes løberygsække til forskellige distancer. Jo længere du løber, desto mere vil du gerne have med dig, og derfor har du brug for mere plads. Tænk ikke kun på sportsernæring, men også på tørt tøj, en vandtæt løbejakke eller en kasket mod sol og regn. Tænk på, hvor meget vand eller drikkevarer du vil medbringe. En generel tommelfingerregel er, at sørge for at drikke omkring 500 ml i timen. Dette afhænger naturligvis af flere faktorer, men det er vigtigt at genopfylde væske for optimal præstation. Så spørg dig selv, hvad du vil tage med dig, og hvor meget plads der cirka er brug for til det.

Hvilken distance ønsker du at bruge en løberygsæk til?

Der findes en passende løberygsæk til alle typer løbere. Er du lige begyndt at løbe lange distancer, eller har du været en dedikeret maratonløber i nogle år? Mærket Salomon har løberygsække til forskellige løbere. Se de tre forskellige kategorier af rygsække herunder:

  • Active Skin
    Disse løberygsække er velegnede til nybegyndere, der gerne vil prøve kræfter med længere distancer. Salomon Active Skin 8-sættet har en kapacitet på 8 liter og leveres med to 500 ml bløde drikkeflasker.
  • Advanced Skin
    Kollektionen af løberygsække er henvendt til den øvede løber eller trailløberen, der ønsker at løbe konkurrencer som maraton og terrænløb. Advanced Skin 12-sættet har en kapacitet på 12 liter, indeholder 2 bløde drikkeflasker, og med denne rygsæk kan du bære stave gennem løkkerne på ryggen.
  • Sense Pro
    Salomon Sense Pro-kollektionen er fokuseret på hastighed, lethed og komfort. Disse funktionelle løberygsække har masser af opbevaringsmuligheder og er fremstillet af lette materialer, der effektivt transporterer sved væk. Sense Pro 10 er en af de mest omfattende løberygsække med drikkeflasker, en stor baglomme på 10 liter og en fløjte til nødsituationer.

Ønsker du at løbe med en væskepose eller soft flasker?

Der findes løberygsække med bløde drikkeflasker og rygsække med et rum til en såkaldt ’bladder’. En bladder er en væskepose, som du kan fylde vand eller sportsdrikke i, og som ofte har en lang slange påmonteret, så du nemt kan drikke mens du løber, uden at stoppe op. Nathan Quick Start 3 liter har en væskepose på 1,5 liter og en telefonlomme med lynlås på forsiden. Du kan nemt fastgøre slangen til en clips på remmens forside.

Opsomming 4

Er du på udkig efter en løberygsæk til kvinder eller mænd?

Der findes rygsække til kvinder og mænd. Rygsække til kvinder er specielt designet til kvinders anatomi. Disse rygsække har ofte bredere skulderremme og fordeler vægten bedre over kroppen, hvilket mindsker belastningen på ryg og skuldre. Salomon Advanced Skin 5-sættet er f.eks. ekstra komfortabelt på grund af de brede forlommer. Når du køber en god rygsæk, skal du også være opmærksom på størrelsen. Hertil skal du normalt måle brystomkredsen, så den ikke kommer til at sidde for stramt eller for løst.

Top 5 bedste løberygsække

Her er en oversigt over de 5 bedste rygsække til terrænløb. Disse rygsække er opstillet i tilfældig rækkefølge. Hver model angiver, om den er egnet til korte og/eller lange distancer.

Nathan Backpack

Nathan Quick Start 3L

Quick Start 3L er den ideelle drikkevest til nybegyndere inden for løb. Denne vest har et vandreservoir på 1,5 liter og er komfortabel takket være det fugttransporterende stof. På forsiden er der en lynlåslomme til en mobiltelefon, og der er en flaskelomme på forsiden til at bære en blød flaske.

Køb Nathan Quickstart
Dynafit Alpine 8

 DYNAFIT ALPINE 8 VEST

Alpine 8 Vest er super let (235 gram) og pasformen kan tilpasses perfekt til din krop. Dette gør den ideel til løb på de længere distancer. Denne multifunktionelle rygsæk har 11 rum, som alle er tilgængelige uden at du behøver at tage rygsækken af. Den har også løkker til at bære et sæt vandrestave. Skal du ikke have så meget med dig på turen? Det er nemt at gøre rygsækken mindre og mere kompakt.

Køb Dynafit Alpine 8
Salomon Active Skin 4 set

Salomon Active Skin 4 sæt

Salomon Active Skin 4-sættet er en drikkevest til nybegyndere (terrænløbere). De strategiske brystlommer har plads til to 500 ml bløde flasker, som også følger med denne rygsæk. Det store rum passer til en 1,5 liters væskepose (medfølger ikke). De store lommer foran giver dig mulighed for at medbringe al den sportsernæring, du har brug for. Sensifit-teknologien gør denne taske yderst behagelig på din ryg og skuldre.

Køb Salomon Active Skin 4 sæt
Ultimate Direction Mountain Vest

Ultimate Direction Mountain Vest

Ultimate Direction Mountain Vest er designet til meget lange trailløb samt løb, der strækker sig over flere dage. Med en volumen på 13,4 liter og to store brystlommer, herunder flasker, kan du virkelig have alt det, du har brug for, med. Det store hovedrum giver plads til tørt tøj, en løbejakke og udstyr til overnatning.

Køb Ultimate Direction Mountain Vest

Salomon Advanced Skin 5 Sæt

Salomon Advanced Skin 5-sættet er en funktionel løberygsæk med en kapacitet på 5 liter, to 500 ml bløde flasker og masser af opbevaringsplads. Denne taske har også en fløjte til nødsituationer og løkker til at bære trailstænger. Advanced Skin-serien er kendt for sin lette vægt og ydeevne. Denne rygsæk er meget brugt under konkurrencer i flere lande.

Køb Salomon Advanced Skin 5 sæt

Slutspurten

Hvad er den bedste løberygsæk? Tænk først over det udstyr, du ønsker at tage med dig på turen. Du er måske på farten i længere tid, end du havde forventet, så sørg altid for at have nok sportsernæring med, f.eks. barer og gels. Og bestem selv, om du vil løbe med bløde flasker eller foretrækker en væskepose. På hjemmesiden har hver rygsæk et størrelseskort, så du altid kan bestille den rette størrelse.

Sidder du tilbage med spørgsmål om løberygsække? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.