Skip to main content
Brooks Trail collection
Brooks Trail collection

Købsguide

Brooks Trail

Velkommen til den eventyrlige verden af Brooks Trail! Brug denne købsguide til at vælge de helt rigtige Brooks trailsko, tøj og udstyr, så du kan nyde dit løb og udfordringerne ude på stierne. Vi hjælper dig med at komme i gang med denne Brooks Trail købsguide. Brooks Trail-kollektionen er klar til at byde dig velkommen, uanset om du lige er begyndt at prøve kræfter med trailløb, eller du er en erfaren og hurtig trailløber.

Shop Brooks Trail
Brooks trailrunning

Über Brooks Trail

I over 17 år har Brooks arbejdet på deres trailrunning-kollektion. De har gennem årene skabt et omfattende udvalg af sko, -tøj og tilbehør til terrænløb. Uanset hvad du har brug for, har Brooks noget, der kan hjælpe dig i dit trailløb. Overvind stenet terræn og stejle bakker med Brooks’ trailsko, der er designet til at modstå det barske terræn i offroad-løb. Med mere støtte, forbedret holdbarhed og vandtæthed er skoene yderst funktionelle. Trailløbere vælger de bedste trailsko fra Brooks, der giver optimalt greb, så du kan løbe problemfrit over sten, rødder og varierende terræn.

Vidste du…

Brooks-atleten og trail-legenden Scott Jurek spillede en stor rolle i udviklingen af Brooks Cascadia-modellen. Scott Jurek har blandt andet vundet Western States 100 miles hele seks gange i træk, også i en prototype trailsko fra Brooks. Scott: ”Jim Weber, CEO for Brooks, kom over til mig en dag og spurgte: Hvad skal der til, for at vi kan lave den bedste trailsko? Jeg fortalte ham, at de skulle holde op med at lave mellemsåler med et dobbelt skumlag, fordi det giver for mange ankelproblemer. Det lyttede de til, og skoen er blevet en hel del bedre. Det er det, der tiltaler mig ved teamet hos Brooks. Det er en ung og dynamisk virksomhed, som er åben over for ideer og nye koncepter.”

Running in sunshine
Running in warm wetter
Brooks Trail shoes
“Overvind stenet terræn og stejle bakker med Brooks' trailsko, der er designet til at modstå det barske terræn i offroad-løb.”

Daan Glorie – Produktekspert

Brooks’ udvalg af trailsko

Brokks Divide 4

Brooks Divide 4

Brooks Divide 4 er en trailsko til den neutrale løber. Denne model er ideel til begynderen, og er en ægte road-to-trail-sko. Løb let en strækning på asfalt ud til skoven, og oplev det perfekte greb, når du løber på uasfalterede stier. Den bløde DNA LOFT-mellemsål sikrer en jævn afvikling og masser af komfort til både korte og lange ture.

Brooks Cascadia 17

Brooks Cascadia 17

Cascadia 17 er Brooks’ mest alsidige trailsko. Med DNA LOFT v3-mellemsålen kan du løbe både korte og lange distancer i høj komfort. Ballistic Rock Shield beskytter dine fødder mod skarpe forhindringer på din vej, mens Trail Adapt Systemet sikrer stabilitet og en dynamisk afvikling. Takket være TrailTrack-gummiet får du optimalt greb under alle forhold og i al slags terræn.

Brooks Caldera 7

Brooks Caldera 7

Brooks Caldera 7 er en neutral trailsko. Caldera 7 er en ideel trailsko til at løbe længere distancer på stierne. Takket være det høje niveau af støddæmpning i skoen kan du lægge massevis af kilometer bag dig i høj komfort. De giver også målrettet beskyttelse under de lange distancer. Mellemsålen består af et tykt lag DNA Loft v3 med højere sider i forhold til forgængeren, så foden står mere stabilt nede i selve støddæmpningsmaterialet.

Broks Catamount 3

Brooks Catamount 3

Brooks Catamount 3 er den ideelle sko, hvis du er på udkig efter en pålidelig allrounder trailsko. Catamount er let, responsiv og bedst egnet til hurtigere trailløb. Denne model er kendt for sin alsidighed, da du også agtens kan bruge den til de længere distancer. I forfoden er der en SkyVault fremdriftsplade, der giver både beskyttelse og fart.

Hvilken Brooks trailsko passer bedst til dig?

Er du i tvivl om, hvilken Brooks trailsko der er den rette til dig? Det afhænger af dit mål, hvilket underlag du skal løbe på, og hvor langt du har planer om at løbe. Brooks’ trailkollektion består af trailsko til både korte og lange distancer. Hvis du går efter fart, har Brooks også en trailsko, der er super let i vægt. Vi har her et overblik over alle Brooks’ trailsko i en overskuelig tabel, så du kan blive klogere på, hvilken du skal vælge.

Brooks Divide 4

All terrain

Vægt
Ca. 263 Gr (D) / 309 Gr (H)

Offset
8 mm

Såltykkelse (hæl/forfod)
31 / 23 mm

Trailtype
Road to Trail / All Terrain

Brooks Cascadia 17

(Tekniske) Trails

Vægt
Ca. 277 Gr (D) / 331 Gr (H)

Offset
8 mm

Såltykkelse (hæl/forfod)
20 / 12 mm

Trailtype
Allround

Brooks Caldera 7

(Tekniske) Trails

Vægt
Ca. 266 Gr (D) / 301 Gr (H)

Offset
6 mm

Såltykkelse (hæl/forfod)
38 / 32 mm

Trailtype
Lang / Ultra

Brooks Catamount 3

(Tekniske) Trails

Vægt
Ca. 238 Gr (D) / 275 Gr (H)

Offset
6 mm

Såltykkelse (hæl/forfod)
22 / 16 mm

Trailtype
Hurtig / kort / lang

Running in sunshine
Brooks trail clothing

Vores erfaringer med Brooks trailsko

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs resultaterne fra Menno Munster og Daan Glorie her.

Brooks Divide 4 (Daan)

Brooks Divide 4

“Jeg fik lov til at teste denne sko under et trailløb i Zeewolde. Jeg synes, det er en super god trailsko til lette trailløb i et langsomt til medium tempo. På grund af DNA LOFT-mellemsålen kan jeg sagtens løbe ind på asfalt på min vej til sandklitterne og nyde en god, uasfalteret rute der. Så dette er en ægte hybrid-trailsko. Jeg vil anbefale denne trailsko til distancer fra 5 km til halvmaraton.”

Brooks Cascadia 17 (Daan)

Brooks Cascadia 17

“Sammenlignet med Divide 4 er dette en trailsko med et mere robust look, mere greb og mere beskyttelse til mine fødder. Det er den ideelle trailsko, når jeg skal op i bjergene, fordi denne model har en stenplade. Den beskytter mine fødder mod faste og løse forhindringer. Jeg synes, at Cascadia 17 er meget stabil, når jeg løber over træstubbe, grusstier og nedkørsler. Denne trailmodel har også mere dæmpning, så du også sagtens kan løbe længere ture fra 21 km i høj komfort.”

Brooks Caldera 7 (Menno)

Brooks Caldera 7“Jeg synes, at dette helt klart er den mest komfortable trailsko fra Brooks. Det er ikke kun på grund af den tykke mellemsål, men også den bredere forfod og den høje energiudnyttelse. Sålen er ret bred, så du også kan løbe stabilt på ultradistancerne. Denne sko er mindre egnet til korte og hurtige trailløb, da du har knapt så meget jordkontakt. Jeg kan absolut anbefale denne sko til de entusiastiske trailløbere, der foretrækker at løbe hver eneste dag. Måske har du planer om at løbe en ultra-trail? Så skal du helt sikkert overveje et par Caldera 6.”

Brooks Catamount 3 (Menno)

Broks Catamount 3“Denne trailsko er let som en fjer. Jeg kan ret godt lide at have den på til mine trailløb i Bergen og Schoorl. I disse områder finder du masser af udfordrende stigninger med stejle hældninger. På grund af SkyVault-pladen mærker jeg en god fremdrift fra forfoden. Jeg løber lidt mere på forfoden, og så er denne trailsko helt perfekt. For det første på grund af vægten, men også på grund af det lavere offset på 6 mm. Jo lavere offset, desto mere løber du fremme på forfoden.”

Brooks løbetøj til trailløb

Med det rette løbetøj har du altid god beskyttelse i al slags vejr. Brooks’ High Point Trail-kollektionen holder dig ikke kun varm i koldt vejr, men har også ofte smarte løsninger til at opbevare alle dine ting, så du kan have dem med dig på farten. Tænk f.eks. ekstra lommer til din telefon, nøgler og sportsernæring.

Brooks High Point Trail-kollektionen består af mange forskellige dele, så du kan være forberedt på alle slags forhold ude i det fri. For at udvikle de bedste trailprodukter har Brooks talt med trailløbere og lyttet til deres behov og ønsker. På den måde har de kunnet overføre og anvende teknologierne fra deres allround løbesko og almindelige tøjkollektion til deres trailprodukter. Trailudstyr fra Brooks giver dig optimal bevægelsesfrihed, masser af opbevaringsmuligheder og nem navigation under dit trailløb.

Hvilket udstyr, tøj og tilbehør har Brooks til trailløb?

  • T-Shirts: Ultratynde t-shirts, der effektivt transporterer fugt og sved væk fra huden
  • Jakker: High Point Waterproof Jacket er helt vandtæt og kan foldes sammen
  • Singlets: Hurtigttørrende, lette og giver fuld bevægelsesfrihed
  • Langærmede trøjer: Idelle som mellemlag om vinteren for at holde varmen
  • Strømper: Funktionelle strømper med merinouldblanding for høj åndbarhed
  • Kasketter: Skærmer ansigtet for sol og regn

Brooks trailsko udsalg

Hos 21RUN finder du hele kollektionen af Brooks trailsko i mange farver og modeller. 21RUN har Brooks trailsko til både herrer og damer. Udvalgte modeller er lige nu på udsalg med ekstra rabat, da de er fra forrige kollektioner.

Hvis du har spørgsmål til et af vores Brooks-produkter, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeserviceteam. Vores løbeeksperter vil med glæde hjælpe dig med at vælge de helt rigtige trailsko fra Brooks.

Shop Brooks Trail