Skip to main content

Rådgivning

De 10 bedste vandtætte løbesko

Hvis det regner udenfor, og du stadig gerne vil ud at løbe, men ikke gider våde fødder, kan vandtætte løbesko være en god løsning. Ved at vælge en løbesko med en vandtæt overdel er det meget rarere at løbe i regnvejr. Det særlige GORE-TEX-materiale, der bruges i mange vandtætte løbesko, forhindrer regnen i at trænge ind, men transporterer stadig sveden væk fra skoen. Vil du vide, hvordan det fungerer, og hvilke vandtætte løbesko der passer bedst til dig? Så skynd dig at læse videre her.

Shop vandtætte løbesko

3 Fordele ved vandtætte løbesko

Opsomming 1

Fødderne forbliver tørre

Der er ikke meget, der er mere irriterende end at løbe med våde sokker. Dine fødder bliver kolde, og fugten øger også risikoen for vabler. Vandtætte løbesko forhindrer vand i at trænge ind i skoens overdel og holder dine fødder tørre, når du løber gennem vandpytter. Men vær forsigtig. Der kan stadig trænge vand ind i skoen ovenfra ved anklerne.

Opsomming 2

Høj åndbarhed

Måske kender du til vandtæt tøj med lav åndbarhed. Det holder dig måske tør på ydersiden, men når du træner intensivt og producerer mere varme i processen, kan du ikke komme af med sveden, og du bliver drivvåd på indersiden af tøjet. Den store fordel ved vandtætte løbesko er, at membranen sikrer, at dampen der kommer fra dine fødder, kan komme ud gennem stoffet, men regnen kommer ikke ind i skoen.

Opsomming 3

Vindtætte

Selv når det ikke regner, kan det nogle gange være rart at bruge vandtætte løbesko. Materialet lukker også lidt af for vinden, og derfor er vandtætte sko også gode at bruge, når det er koldt og blæsende. Så afkøles dine fødder ikke helt lige så hurtigt, og du kan føle dig godt tilpas.

"Det særlige GORE-TEX-materiale, der bruges i mange vandtætte løbesko, forhindrer regnen i at trænge ind, men transporterer stadig sveden væk fra skoen.”

Daan Glorie – Produktekspert

Salomon Speedcross 6 trail shoes women

Hvordan fungerer vandtætte løbesko?

Næsten alle vandtætte sko bruger en GORE-TEX-membran. GORE-TEX-materialet er placeret mellem det inderste og det yderste lag af overdelen. Membranen indeholder en milliard mikroskopiske porer pr. kvadratcentimeter. Disse porer er mindre end en vanddråbe, men større end et molekyle af vanddamp. Regnvand udefra kan ikke passere gennem membranen, mens den damp, der kommer fra fødderne, effektivt ledes ud gennem membranen. Det gør GORE-TEX-membranen til et vandtæt materiale med høj åndbarhed. Materialet bruges ikke kun i sko, men også i tøj.

1o bedste vandtætte allround løbesko

Opsomming 1

ASICS Gel Cumulus 25 GTX

ASICS Cumulus GTX

ASICS Gel Cumulus 25 GTX er en yderst komfortabel allround løbesko. FF Blast+ mellemsålen giver en god energireturnering, og PureGEL i hælen gør også landingen behagelig. Cumulus kan bruges til dine daglige løbeture, og takket være dens relativt lave vægt er den også alsidig nok til hurtigere træning.

Vægt: ca. 266 Gr  Offset: 8mm (37,5 mm – 29,5 mm)

Shop ASICS GEL Cumulus GTX
Opsomming 2

Brooks Ghost 15 GTX

Brooks Ghost 15 GTX

Brooks Ghost 15 GTX er en allround løbesko, der egner sig bedst til løbere, der lander på hælen. DNA Loft v2-skummet giver en fin balance mellem dæmpning og responsivitet. Ghost 15 er en sko, der også giver masser af støtte, og som også er meget brugt til vandreture.

Vægt: ca. 261 Gr dame / 289 Gr herre  Offset: 12 mm (35 mm – 23 mm)

Shop Brooks Ghost GTX
Opsomming 3

Nike React Infinity Flyknit 4 GTX

New balance Fresh Foam 880 GTXNike Infinity 4 GTX er den sko, du har brug for, hvis du er på udkig efter en neutral allround løbesko. Korte ture eller lange ture – React Infinity Run Flyknit kan det hele. Det nye ReactX-skum er behageligt, men også relativt fast, hvilket gør Infinity 4 til en af de mere stabile neutrale sko

Vægt: ca. 310 Gr  Offset: 9 mm

Shop Nike React Infinity Flyknit 4 GTX
Opsomming 4

Mizuno Wave Rider GTX

Mizuno Wave Rider GTX

Mizuno Wave Rider GTX er en komfortabel løbesko, der er velegnet til allround-brug. Overdelen med GORE-TEX-materialet er åndbar og vandafvisende. Sammen med den afrundede konstruktion af skotungen slutter skoen tæt om dine fødder. Hælkappen er blød og behagelig. Mellemsålen indeholder den ikoniske Wave-plade. Denne plade er omgivet af Mizuno ENERZY-skum, et materiale, der giver masser af dæmpning og høj energireturnering.

Vægt: ca. 235 Gr dame / 310 Gr herre  Offset: 12 mm (38,5 mm – 26,5 mm)

Shop Mizuno Wave Rider GTX
Opsomming 5

adidas Supernova 3 GTX

adidas Supernova 3 GTXadidas Supernova 3 GTX er skoen du har brug for, hvis du leder efter en neutral allround løbesko. Supernova er en perfekt sko til lange løbeture og er velegnet til løbere på alle niveauer. Oplev en ny følelse under dit løb med denne gode allround løbesko! Dette produkt er en del af adidas’ Primegreen label. Primegreen består af en række højtydende materialer fremstillet af genbrugte materialer for at levere et mere bæredygtigt produkt. (Billedet er af en farve, som vi ikke længere fører)

Vægt: ca. 309 Gr  Offset: 9 mm (25 mm – 16 mm)

Shop adidas Supernova GTX
Opsomming 6

ASICS GT-2000 12 GTX

ASICS GT2000 GTX

ASICS GT-2000 12 GTX er en allround løbesko med støtte til overpronation, der er perfekt til dine daglige løbeture. Denne sko kan klare ethvert tempo du løber i, uanset om det er en hurtig tur på 5 km eller en længere løbetur. Sålen har en lidt bredere base, og på indersiden af skoen er der en korrektionsblok, som guider din fod og forhindrer den i at synke indad.

Vægt: ca. 235 Gr dame / 290 Gr herre  Offset: 8mm (23 mm – 15 mm)

Shop ASICS GT-2000 12 GTX

De bedste vandtætte trailsko

Opsomming 7

HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA Speedgoat GTX

HOKA Speedgoat 5 GTX til herrer er en neutral trailsko. Speedgoat er en af HOKAs mest populære modeller på grund af dens alsidighed. Dual Density CMEVA-mellemsålen indeholder skum med højere densitet i forfoden for en responsiv og energisk fornemmelse og et hurtigt afsæt. Meta-Rocker-udformningen bidrager til hurtig afvikling af foden samt den eksplosive fornemmelse, som du får med Speedgoat 5.

Vægt: ca. 226 Gr dame / 276 Gr herre  Offset: 4 mm (33 mm – 29 mm)

Shop HOKA Speedgoat 5 GTX
Opsomming 8

New Balance Fresh Foam X Hierro v7 GTX

NEW BALANCE FRESH FOAM X HIERRO V7 GTX

New Balance Fresh Foam Hierro v7 GTX er en neutral trailsko. Hierro er en trailsko med masser af dæmpning, hvilket er ideelt til længere trailløb op til maratondistancen. Trailskoen lever op til New Balance’s GreenLeaf-standard, som betyder, at Hierro v7 består af minimum 50% miljøvenlige materialer.

Vægt: ca. 301 Gr  Offset: 8 mm

Shop New Balance Fresh Foam X Hierro v7 GTX
Opsomming 9

Nike Pegasus Trail 4 GORE-TEX

NikeReactPegasusGTX

Nike React Pegasus Trail 4 GTX er skoen til dig, der vil ud på eventyr – både på vejen og i terræn. En hybrid trailsko med ekstra dæmpning til asfalterede veje og en speciel ydersål til ekstra greb på stierne!

Vægt: ca. 289 Gr  Offset: 10 mm

Shop Nike Pegasus Trail 4 Gore-Tex
Opsomming 10

Saucony Peregrine 13 GTX

Saucony Peregrine 14Saucony Peregrine 14 GTX er en sko til mange formål, som kan betragtes som en ægte road-to-trail-sko. Denne model har de nødvendige funktioner til at kunne bruges på både asfalterede stier og grusveje. Ud over god støddæmpning, når du løber på almindelig vej, giver skoen også et super godt greb i ujævnt terræn. Lad ikke nogen forhindring stoppe dig med denne stabile trailsko!

Vægt: ca. 230 Gr dame / 260 Gr herre  Offset: 4 mm(28 mm – 24 mm)

Shop Saucony Peregrine 13 GTX
Opsomming 11

Salomon Speedcross 6 GTX

Salomon Speedcross GTX

Er du klar til et udfordrende trail run? Så er Salomon SPEEDCROSS 6 GTX lige den sko, du leder efter! Denne sko er skabt til at klare mange højdemeter og udfordrende overflader som f.eks. mudrede stier eller trails med masser af småsten. Denne tekniske trailsko kan bruges til både lange og korte trailløb. Ingen forhindring kan stoppe dig med denne pålidelige trailsko!

Vægt: ca. 279 Gr dame / 328 Gr herre  Offset 10 mm (33 mm – 23 mm)

Shop Salomon Speedcross 6 GTX

Slutspurten

Hvilken vandtæt løbesko er den bedste til dig? Det afhænger primært af, hvilke formål du vil bruge skoen til. Skal du løbe på landevejen, i terræn eller er du på udkig efter en sko, der kan bruges til begge dele? Graden af dæmpning og komfort varierer også mellem de forskellige vandtætte sko. Husk at tage højde for dette, når du skal vælge dine nye løbesko.

Hvis du ikke er helt sikker, er du altid velkommen til at kontakte produkteksperterne i vores kundeservice.

Shop vandtætte løbesko