Skip to main content
Trailrunning shoes
Top ten trailrunning shoes

Review

De 10 bedste trailsko

Er du klar til nye eventyr? Uanset om du skal op i bjergene, vandre gennem skove eller udforske stier, er et par trailsko det perfekte valg til alle dine løbeeventyr ude i terrænet. Disse specialdesignede sko har ekstra greb og beskyttelse, så du ikke behøver at bekymre dig om glatte stier eller skarpe sten under dine fødder. Men hvilken trailsko skal du vælge? Vi giver dig en liste over de 10 bedste trailsko. Tag dine almindelige løbesko af, og gå snart på opdagelse med dine nye trailsko!

Shop trailsko dameShop trailsko herre
Top 1o trailshoes

3 fordele ved trailsko

Opsommingicoon 1

Overdel specialdesignet til terrænløb

Overdelen på trailsko har en ekstra hårdfør finish og beskytter mod sten og grene. De fleste trailsko er vandafvisende, men der findes også Gore-Tex-modeller, der er helt vandtætte. Det holder dine fødder tørre og behagelige.

Opsommingicoon 2

Pigge for optimalt greb

Den største fordel er, at trailsko giver dig et godt greb, når du løber på ikke-asfalterede stier. Takket være en unik pig-profil får du stadig et meget godt greb selv under de mest krævende forhold (f.eks. sne og sjap). Det holder dig på benene, men gør det også nemmere for dig at holde dig i gang. Jo større afstand mellem piggene, desto nemmere kan spækket jord og skidt løsnes fra skoen.

Opsommingicoon 3

Ekstra stabilitet og beskyttelse af dine fødder

Terrænløb kan kræve meget af din krop. Selvfølgelig har du et blødere underlag, der giver en vis dæmpning, men ulempen er, at dine ankler og din krop er udfordret med hensyn til stabilitet. Det er derfor, at mange trailsko leveres med en såkaldt ”rock plate”. Denne plade giver beskyttelse til dine fødder og modvirker rotationer, så risikoen for forstuvning er meget mindre.

Trail shoes 21run
Top ten trailshoes
Trail shoes 21run
Når du vælger en trailsko, er det vigtigt at tage højde for, hvad dine personlige mål er. Skal du i gang med dit første terrænløb, eller går du efter en podieplacering i en konkurrence?

Daan Glorie – Produktekspert

De fire kategorier af trailsko

Før du vælger en trailsko, er det vigtigt at have klarlagt, hvad dine mål er. Nogle løbere vil gerne prøve at løbe deres første terrænløb, mens andre går efter fart og måske vil konkurrere om en podieplads. Der findes en passende trailsko til alle løbere. I grove træk kan du opdele trailsko i 4 kategorier.

  • All-round: Trailsko, der giver dig mulighed for at løbe alle distancer og træninger.
  • Langdistance: Trailsko med ekstra dæmpning til lange distancer (fra 21 km og op).
  • Hybrid: Trailsko, der er velegnede til både løb på vej og i terræn.
  • Speed: Letvægts-trailsko med eller uden carbonplade til hurtige terrænløb.

ASICS

All-round
Trabuco
Hybrid
Sanoma

Langdistance
Trabuco Max
Speed
Fuji Speed

Saucony

All-round
Peregrine
Hybrid
Peregrine

Langdistance
Xodus Ultra
Speed
Endorphin Edge

Nike

All-round
Pegasus Trail
Hybrid
Pegasus Trail

Langdistance
Zegama Trail
Speed
Terra Kiger

Salomon

All-round
Speedcross
Hybrid
Sense Ride

Langdistance
Ultra Glide
Speed
Pulsar Trail/Pro

HOKA

All-round
Challenger ATR
Hybrid
Speedgoat

Langdistance
Challenger ATR
Speed
Tecton X

Altra

All-round
Lone Peak
Hybrid
Outroad

Langdistance
Olympus
Speed
Superior

Dynafit

All-round
Alpine
Hybrid
Ultra 50

Langdistance
Ultra 100
Speed
Sky

adidas

All-round
Agravic Flow
Hybrid
Agravic Flow

Langdistance
Agravic Ultra
Speed
Terrex Speed Ultra

ON

All-round
Cloudventure
Hybrid
Cloudvista

Langdistance
Cloudultra
Speed

New Balance

All-round
Fresh Foam X Hierro
Hybrid
Fresh Foam X Hierro

Langdistance
Fresh Foam X
Trail More
Speed
Fuellcell Summit
Unknown

All-round
Langdistance
Hybrid
Speed
ASICS
Trabuco
Trabuco Max
Sanoma
Fuji speed
Saucony
Peregrine
Xodus Ultra
Peregrine
Endorphin Edge
Nike
Pegasus Trail
Zegama Trail
Pegasus Trail
Terra Kiger
Salomon
Speedscross
Ultra Glide
Sense Ride
Pulsar Trail/Pro
HOKA
Challenger ATR
Speedgoat
Challenger ATR
Tecton X
Altra
Lone Peak
Olympus
Outroad
Superior
Dynafit
Alpine
Ultra 100
Ultra 50
Sky
adidas
Agravic Flow
Agravic Ultra
Agravic Flow
Terrex Speed Ultra
ON
Cloudventure
Cloudultra
Cloudvista
-
New Balance
Fresh Foam X Hierro
Fresh Foam X Trail More
Fresh Foam X Hierro
Fuelcell Summit Unknown

De 10 bedste trailsko

Vi har samlet en liste sammen med de 10 bedste trailsko til dig. Listen nedenfor omfatter trailsko fra forskellige kategorier. Listen er tilfældigt arrangeret, og under hver model er en beskrivelse på, hvorfor den vil være egnet til dig.

ASICS Trabuco Max 3

ASICS TRABUCO MAX

ASICS Trabuco Max er en neutral trailsko med maksimal dæmpning. Takket være den 38 mm tykke Flytefoam Blast Plus-mellemsål og ASICSGRIP-teknologien kan du løbe ultra lange distancer på 50 km eller mere. Denne trailsko har en løkke bagpå, så det er nemt at tage skoen af og på. Trabuco Max har en behagelig afvikling af foden grundet GUIDESOLE-teknologien, hvor skoens hæl- og tåområde er hævet.

Type trailsko: Langdistance  Offset: 5 mm  Vægt: 305 gram herre / 280 gram dame

Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 er en neutral trailløbesko, der er specielt udviklet til ekstremt lange distancer. Distancen på et ultraløb starter ved 50 km, men er ofte omkring 100 km eller endda mere. Og det er netop til disse afstande, at Ultra 100 er den perfekte partner. Overdelen bevæger sig med dine fødder uden at ofre støtte. Derudover er dine fødder optimalt beskyttet mod støv, sand og sten. POMOCA-ydersålen bidrager til målrettet dæmpning, men giver også en masse greb, ikke mindst takket være 6 mm-knopperne. Da disse er multi-retningsbestemt, tilbyder Ultra 100 pålideligt greb i alle retninger. Uanset om du løber ned ad bakke, op ad bakke eller tager et skarpt sving, giver Ultra 100 dig en sikker og stabil tur.

Type trailsko: Langdistance  Offset: 6 mm  Vægt: 310gram herre / 270 gram dame

Saucony Peregrine 14

Saucony Peregrine 14

Saucony Peregrine 14 er en neutral og all-round trailsko med en fleksibel profil. PWRRUN-mellemsålen giver god energireturnering og et responsivt afsæt. PWRTRAC-gummi-ydersålen med lodret pigmønster er velegnet til enhver slags ikke-asfalteret underlag. Peregrine er velegnet til løberen, der leder efter en let og fleksibel trailsko.

Type trailsko: All-round + Hybrid   Offset: 4 mm  Vægt: 267 gram herre / 242 gram dame

Nike Pegasus Trail

Nike Pegasus Trail 4

Nike Pegasus Trail 4 er en hybrid trailsko til den neutrale løber. Vil du løbe lidt på asfalterede veje på vej ud til stisystemerne? Det kan du sagtens gøre med Pegasus Trail 4, da denne trailsko har en behagelig React skumdæmpning og en medium pigprofil, så du kan løbe komfortabelt på både asfalt og stier. Pegasus Trail er velegnet til begyndere, der løber distancer fra 5 km til halvmaraton.

Type trailsko: All-round + Hybrid  Offset: 10 mm  Vægt: 295 gram herre / 243 gram dame

Salomon Speedcross

Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross 6 er en all-round trailsko til den neutrale løber. Denne trailsko har opdateret EnergyCell+-skum og en Mud Contagrip-ydersål, der returnerer masser af energi og giver maksimalt greb. Denne ikoniske trailsko er nem at tage af og på takket være Quicklace-snøresystemet. Speedcross 6 er velegnet til lange distancer og de mere tekniske stier.

Type trailsko: All-round  Offset: 10 mm  Vægt: 298 gram herre / 262 gram dame
Blog: Læs mere om denne model her

adidas Agravic Flow

Adidas Agravic Flow 2

adidas Agravic Flow 2 er komfortable og neutrale trailsko. Lightstrike-dæmpningen sikrer stabilitet og lydhørhed ved hvert skridt. Denne trailsko har et godt greb under både tørre og våde forhold takket være Continental Rubber-sålen, som også er kendt fra cykel- og bildæk. Agravic Flow 2 er velegnet til nybegyndere (til terrænløb), der ønsker at løbe både korte og lange distancer.

Type trailsko: All-round + Hybrid  Offset: 8 mm  Vægt: 300 gram herre / 275 gram dame

HOKA Speedgoat

HOKA Speedgoat 5

HOKA Speedgoat 5 er en af de mest populære trailsko til neutrale løbere. Denne alsidige model er velegnet til både lange og hurtige terrænløb. Den opdaterede CMEVA-mellemsål føles meget energisk under foden, og Meta-Rocker giver dig et skub fremad. Skoen er lettere end sin forgænger og har meget god holdbarhed og greb takket være Vibram MegaGrip-ydersålen med 5 mm pigge. Speedgoat 5 er velegnet til løberen, der ønsker at løbe lange distancer på ujævne veje. Takket være det fremragende greb udmærker Speedgoat sig også godt på tekniske og meget udfordrende stier.

Type trailsko: Langdistance  Offset: 4 mm  Vægt: 276 gram herre / 226 gram dame

Altra Lone Peak

Altra Lone Peak 8

Altra Lone Peak 8 er en trailsko til den neutrale løber. Denne 8. model er Altras topmodel af trailsko, meget populær blandt langdistanceløbere. Denne trailsko har Original FootShape Fit med masser af plads i forfoden. AltraEGO-mellemsålen giver god dæmpning og god energireturnering, så du kan løbe både korte og lange distancer på stier. Altra Lone Peak 7 er bedst egnet til midt- og forfodsløbere grundet Zero Drop-teknologien. Hvis du har en lidt bredere fod, er denne trailsko et oplagt valg.

Type trailsko: All-round  Offset: 0 mm  Vægt: 303 gram herre / 259 gram dame

On Cloudultra

On Cloudultra

On Cloudultra er en neutral trailsko med maksimal dæmpning til mellem- og langdistance terrænløb. De to lag Helion-skum og Cloud-elementer dæmper støder fra landingen og overfører energien til en fremadrettet bevægelse under push-off. Takket være MissionGrip-ydersålen har du greb i hver eneste bevægelse, du foretager. Cloudultra er velegnet til lange og tekniske terrænløb.

Type trailsko: Langdistance  Offset: 8 mm  Vægt: 295 gram herre / 245 gram dame

New Balance Ff Trail More

New Balance Fresh Foam More Trail v3

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 er neutrale trailsko med ekstrem dæmpning. Fresh Foam More er også kendt som en almen vejsko, men trailversionen har en mere teknisk overdel og mere slidstærkt Vibram-gummi med pigge under sålen ved hæl og forfod. Fresh Foam X-skummet i mellemsålen føles meget blødt og behageligt, og mellemfoden er blevet 8 mm bredere for at øge stabiliteten. Fresh Foam X Trail More v3 er velegnet til langdistanceløberen og løberen med en lidt tungere kropsbygning.

Type trailsko: Langdistance  Offset: 4 mm  Vægt: 295 gram herre / 238 gram dame

Nike ZoomX Ultrafly Trail

Nike ZoomX Ultrafly Trail

I ZoomX Ultrafly Trail kan du løbe hurtige tider til og med marathon, men også lange udholdenhedsløb i et højere tempo. Nike ZoomX Ultrafly Trail er neutrale trailløbesko designet til hurtig træning og konkurrence. Nyd den perfekte balance mellem greb, beskyttelse og stabilitet, og udforsk den uberørte natur med denne trailsko!

Type trailsko: Langdistance  Offset: 8,5 mm  Vægt: 300 gram herre / 249 gram dame

Slutspurten

Hvad er den bedste trailsko til dig? Først og fremmest skal du bestemme dig for, hvad dit mål er, og se, hvilke sko der falder ind under den kategori, der er relevant for dig. Bemærk, at sko med et højere offset generelt er velegnede til løbere, der lander på hælen. Trailsko med et offset på 5 mm eller mindre er generelt velegnede til midt- eller forfodsløbere. Sidder du tilbage med spørgsmål om trailsko? Så tag kontakt til en af vores produkteksperter via vores kundeservice.