Skip to main content
Nike ZoomX Ultrafly Trail running shoes
Nike ZoomX Ultrafly Trail running shoes

Review

Nike ZoomX Ultrafly Trail; carbon-supersko til terrænløb

Elsker du fart? Elsker du også stier? Vil du gerne kombinere de to ting? Så er Nike ZoomX Ultrafly Trail med garanti lige noget for dig. Ultrafly er Nikes helt nye sko til trailløb med de teknologier, du også finder i deres landevejssko til landevejsløb.

Shop kvinderShop mænd
Nike Zoom X Ultrafly Trail Nienke

3 Grunde til, at Nike ZoomX Ultrafly Trail er den rigtige sko for dig

Opsomming 1

Du ønsker at tage følelsen af carbon fra landevejen med ud på stierne

Takket være ZoomX-mellemsålen og Carbon Flyplate er Ultrafly en unik trailsko, der udelukkende er fokuseret på konkurrenceløb.

Opsomming 2

Du løber på hurtige stiruter

Sålen på Ultrafly har små dupper, der er placeret relativt langt fra hinanden. Dette holder vægten nede, men gør skoen mindre egnet til meget våde eller teknisk udfordrende stier.

Opsomming 3

Du leder efter en letvægts-trailsko

Det er ikke kun mellemsålen og ydersålen der er lavet af letvægtsmateriale – også overdelen på Ultrafly er super let. Dette holder skoen under 300 gram, hvilket er meget let for en trailsko.

Nike Zoom X Ultrafly Trail
Nike Zoom X Ultrafly Trail
Nike Zoom X Ultrafly Trail
"Ultrafly kommer også til sin ret på de hårdere stier, hvor du kan øge din hastighed lidt mere."

Menno Munster – Produktekspert

Nike ZoomX Ultrafly Trail i detaljer

Nike ZoomX Ultrafly Trail
Vaporweave-overdel
ZoomX-mellemsål
Flyplate
Vibram-ydersål

3 Kendetegn i Nike ZoomX Ultralfy Trail

Opsomming 1

Vaporweave-overdel

Dette er det overdelsmateriale, som vi kender fra den første Nike Vaporfly Next%. Det er robust og super let. Desuden er overdelen ekstra forstærketved kraven og midtfoden for en god omslutning og behagelig følelse.

Opsomming 2

ZoomX-mellemsål

Vi kender også dette superskum fra Nike Road Racing-skoene og var omdrejningspunktet i carbonrevolutionen. Materialet giver enormt god dæmpning, men returnerer også en masse energi. For at beskytte materialet er der et mere fast lag på ydersiden. Ultrafly er Nikes første trailsko med en carbonplade i sålen. Pladen giver fasthed til det bløde ZoomX-materiale og ekstra fremdrift under afsætningen.

Opsomming 3

Vibram-ydersål

For første gang har Nike samarbejdet med mærket Vibram om ydersålen på deres trailsko. Litebase-designet kombineret med Megagrip-gummi giver det ekstra greb, som løbere har brug for på stierne.

Test af Nike ZoomX Ultrafly Trail

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs om produktekspert Menno Munsters resultater her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike ZoomX Ultrafly Trail

Offset
8,5 mm
Vægt herre-model
Ca. 300 gram
Vægt dame-model
Ca. 249 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Trailsko

Fit

“Ultrafly føles virkelig behagelig, med det samme man tager skoen på. Jeg kendte allerede Vaporweave-materialet fra mine gamle Vaporfly’s, men det føles en smule anderledes i denne sko. Der er nemlig et ekstra lag nedenunder, som gør, at materialet ligger mere jævnt over skoen, og din fod er bedre beskyttet. Skotungen er tynd, men behagelig, og snørebåndene har den helt rette længde. Omkring midtfoden sidder overdelen tæt til. Hælkappen er mindre fast, end jeg er vant til fra en trailsko, men det generer mig ikke under mit løb. Pasformen i forfoden er til den brede side, så jeg er nødt til at stramme skoen lidt mere end jeg normalt ville gøre det. Det giver ingen problemer på de lette stier, jeg har løbet på, men på mere udfordrende stier ville en sko med en fastere overdel som Nike Zoom Wildhorse måske være bedre egnet.”

Nike ZoomX Ultrafly Trail

Stride

“Mellemsålen føles virkelig utroligt fjedrende. Det er fornemmelsen af ZoomX-materialet, som jeg genkender fra Vaporfly-modellen. Når jeg sætter af, føler jeg også, at carbonpladen giver lidt ekstra fremdrift. Da jeg så skoen første gang, var jeg lidt bekymret for skoens stabilitet, men under mit løb blev jeg positivt overrasket. På grund af sålens bredde holdes min ankel stabil, og jeg bemærker, at jeg ikke behøver at være ekstra forsigtig.”

Nike ZoomX Ultrafly Trail Stride

Grip

“Knopperne under Ultrafly er ikke særlig høje. Det holder den samlede vægt godt nede, og profilen giver dig nok greb på de lette stier. Jeg havde heller ikke forventet, at en almen trailsko skulle have en meget dyb pigprofil, der egner sig til dybt mudder. Ultrafly kommer også til sin ret på de hårdere stier, hvor du kan øge din hastighed lidt mere.”

Nike ZoomX Ultrafly Trail Grip

Nike Trail kollektionen

Nike har et meget bredt sortiment af trailsko, der passer til forskellige typer af trailløbere.Pegasus Trail er en sko, der er god til ”road-to-trail”. Kiger er en let og direkte sko til de lidt kortere trails, og Zegama og Wildhorse er mere til de lange distancer, hvor Zegama også indeholder ZoomX-materialet.

Slutspurten

Nike ZoomX Ultrafly Trail er unik, når det kommer til trailsko. Nike har skabt en trailsko, der udelukkende er fokuseret på hastighed, og de er virkelig lykkedes med det. Som med konkurrencesko på landevejen er det ikke den mest holdbare løsning på grund af det tynde gummi og den superlette overdel, men det er heller ikke det, som en konkurrencesko handler om. Ultrafly vil få dig til at flyve hen over stierne.

Lige så begejstret som vi er? Så tjek ZoomX Ultrafly Trail ud i webshoppen. Har du stadig spørgsmål? Så er du altid velkommen til at kontakte en af vores produkteksperter i vores kundeservice.