Skip to main content

Review

Nike Pegasus Trail 5 – Fra vej til sti helt uden problemer

Er du i tvivl om, om du vil løbe på vej eller sti? Med Nike Pegasus Trail 5 kan du begge dele. Denne alsidige road-to-trail-sko er komfortabel nok til løb på vejen og stabil nok til stierne. Er du lige så nysgerrig, som vi er? Så læs vores resultater her.

Hvad er nyt?

  • Nyt skum
  • Ny overdel

Denne model vil være tilgængelig fra den 9. maj

Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at Nike Pegasus Trail 5 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du vil gerne skifte fra løb på almindelig vej til trailløb.

Når du går i gang med trailløb, er det at foretrække, at overgangen fra vej til trail foregår gradvist. Og her er det rart at have en sko, som du kan bruge på både vej og sti. Pegasus Trail 5 har nok greb til at klare de fleste stier.

Opsomming 2

Du skal løbe på almindelig vej på din vej ud til stierne.

Hvis du ikke ønsker at tage bilen eller cyklen hver gang du skal ud og løbe trailløb, er det rart at have en sko, der giver dig mulighed for komfortabelt at løbe ud til starten af stien. Det behagelige ReactX-skum gør også Pegasus 5 til en rigtig fin sko til landevejsløb.

Opsomming 3

Du er allerede fan af den ‘almindelige’ udgave af Pegasus

Nike Pegasus er en klassiker i verdenen inden for løb, modellen har eksisteret i mere end 40 år. Generationer af løbere er vokset op med denne sko. Konstruktionen og materialerne i Pegasus Trail 5 er valgt, så den på foden føles så meget som den traditionelle Pegasus som muligt.

“Nike Pegasus Trail er en god sko til nybegynderen inden for trailløb, men den vil også være rigtig god til den erfarne trailløber på de mindre intense stier”

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

ReactX-skummet, der bruges i mellemsålen, har et CO2-aftryk, der er 43% mindre i forohld til det skum, der blev brugt i den tidligere model. Heldigvis sker det ikke på bekostning af ydeevnen, da du i samme ombæring får 13% mere energi retur!

Nike Pegasus Trail 5 i detaljer:

Flywire

For den bedste omslutning af midtfoden

ReactX

Komfortabel og responsivt skum.

Engineered Mesh

Ekstra holdbart, der hvor det er nødvendigt.

Nike ATC-rubber

Greb i al slags terræn.

Pegasus Trail 5 eller Pegasus 40

Er du fan af Pegasus-modellerne, men ikke sikker på, hvilken du skal vælge? Trail 5 har den fordel, at du kan bruge den på mange forskellige slags underlag. Pegasus 40 er dog lidt lettere, og du vil opleve et mere komfortabelt løb på vejen. Pegasus 40 har stadig det gamle React-skum, men får opdateringen til ReactX i version 41.

3egenskaber i Nike Pegasus Trail 5

Opsomming 1

Robust og åndbar overdel

Overdelen på Pegasus Trail 5 er skabt til at give nok styrke til stierne, men samtidig med god åndbarhed. Engineered Mesh-materialet er ekstra holdbart i områder udsat for stort slid, f.eks. nær storetåen. På siden af skoen er overdelen ekstra forstærket, og Flywire-teknologien giver dig mulighed for at låse midtfoden sikkert fast i skoen.

Opsomming 2

Behagelig støddæmpning

Mellemsålen i Nike Pegasus Trail 5 består udelukkende af ReactX-skum. Dette skum findes bl.a. i Nike Infinity RN 4 og giver perfekt balance mellem blødhed og fasthed. Det er optimalt på stierne, da et for blødt skum kan forårsage ustabilitet.

Opsomming 3

Alsidigt greb

Ydersålen på Pegasus Trail 5 består af Nikes nye All Terrain Compound-gummi. Dette slidstærke materiale giver ekstra greb, selv under våde forhold. Sålmønsteret på 3,5 mm er designet på en måde, så der er nok greb på stierne, uden at du mærker til det, når du løber på vejen.

Die Nike Trailrunning-Kollektion

Nike har en stor kollektion af trailsko til flere forskellige typer trailløb. Hvis du er på udkig efter en let og smidig sko, findes der Terra Kiger og Ultrafly, hvor sidstnævnte er udstyret med det mest responsive skum og en carbonplade. Til den uerfarne trailløber er der også Juniper Trail, som endda er lidt fastere end Pegasus Trail. Til de længere og mere krævende trails er der Wildhorse og Zegama, hvor Zegama er lidt mere responsiv.

Eksempel på Nike sko-rotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Nike.

Allround – Nike Pegasus Trail 5
Tempo/Interval – Nike Terra Kiger
Konkurrence – Nike ZoomX Ultrafly

Test af Nike Pegasus Trail 5

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Menno Munsters erfaringer med skoen.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike Pegasus Trail 5

Type sko
Trailsko
Type løber
Neutrale løbere
Offset
9,5 mm (37 mm hæl / 28,5 mm forfod)
Vægt
Ca. 243 gram dame / 300 gram herre
Sålmønster
3,5 mm
Dæmpningstype
ReactX-Foam

Nike tøj til trailløb

Sæt prikken over i’et på dit trail-outfit med Nike trail-tøj og det rette tilbehør. Nike Trail-tøjkollektionen holder dig ikke kun varm i køligt vejr, men har også ofte praktiske løsninger til at have alle dine ting med dig på farten. Tænk ekstra lommer til telefoner, nøgler og sportsernæring. Noget af det allervigtigste udstyr til en trailløbetur er en rigtig god løbejakke. Nike GORE-TEX Trail Jacket er helt vandtæt og beskytter dig mod vind og regn, selv når du når op på toppen af bjerget.

Shop Nike trail-tøj

Slutspurten

Med de nye opdateringer er Nike Pegasus Trail 5 en af de bedste road-to-trail-sko på markedet. Ideel til nye trailløbere samt dem, der også vil bruge skoen til løb på almindelig vej. Dermed er designet endnu en gang også helt i top fra designerne hos Nike.

Du kan sammenligne Pegasus Trail 5 med Hoka Challenger og On Cloudsurfer Trail. Det er også modeller af komfortable road-to-trail-sko.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Nike Pegasus Trail 5 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.