Skip to main content
Marathon
Marathon

Marathon   >  Konkurrenceløbetøj

Marathon

Købeguide: Løbetøj til maraton

Det rette løbetøj under dit maratonløb hjælper dig med at få mest muligt ud af din præstation. Et velvalgt outfit minimerer irritation af huden, regulerer din kropstemperatur og giver den optimale støtte. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du vælger dit løbeoutfit? I denne blog giver vi dig nogle tips til det ideelle sæt maratontøj. Udforsk nogle af de mest populære kollektioner blandt maratonløbere.

Køb løbetøj

3vigtigste egenskaber ved konkurrenceløbetøj

Opsomming 1

Komfort og bevægelsesfrihed

Løbetøj er ofte designet med tekniske materialer, der transporterer fugt og sved væk, lader huden ånde, og er let i vægt. Det sikrer en behagelig pasform og holder dig tør og afkølet under hele løbet. Desuden har løbetøj ofte en ergonomisk pasform, der sikrer optimal bevægelsesfrihed, så du kan løbe effektivt og uden forhindringer.

Opsomming 2

Opbevaring og funktionelle egenskaber

Løbetøj kan have særlige funktioner, såsom lommer til sportsgels og vand, indbygget kompression for ekstra muskelstøtte eller reflekterende detaljer til løb i mørket.

Opsomming 3

Minimal friktion

Med det helt rette løbetøj undgår du gener og mulige skader under maratonløbet. Løbetøj er som regel sømløst eller har flade sømme, hvilket reducerer risikoen for gnidninger og irritation af huden.

Nike 21RUN stride
adidas Adizero short pocket
“Et konkurrenceoutfit får mig til at føle mig ekstra klar til maratonløbet. Det giver mig selvtillid og styrke, og i det bedste løbetøj føler jeg mig endnu hurtigere.”

Daan Glorie – Produktekspert

Compressiekous

5Spørgsmål og svar om tøj til maratonløb

Opsomming 1

Hvordan klæder man sig bedst på op til og inden et maraton?

Sørg for, at dine muskler holder sig varme op til maratonløbet. Tag behagelige, løse løbeshorts på sammen med en langærmet trøje og en løbejakke. Ofte har man flere timers rejse ud til startfeltet, og du har ikke lyst til at ankomme til start med kolde muskler.

Opsomming 2

Hvordan klæder man sig på under et maraton?

Det afhænger helt af forholdene under dit maraton. De fleste maratonløb finder sted om foråret eller efteråret. Vejret kan være uforudsigeligt, og gå begge veje på de tidspunkter af året. Så vær forberedt på alle forhold, og hold godt øje med vejrudsigten. I varmt vejr skal du have så let tøj på som muligt. Tænk f.eks. en singlet (trøje uden ærmer), shorts og tynde løbestrømper. Hvis vejret er knapt så godt, bør du overveje en langærmet trøje, et sæt arm sleeves eller en vindtæt jakke, der beskytter dig mod udfordrende vejrforhold. Fordelen ved arm sleeves er, at du nemt kan tage dem af, hvis det bliver for varmt undervejs.

Opsomming 3

Hvad bør du tage på efter maratonløbet?

Medbring altid et ekstra sæt tørt tøj og et håndklæde. Ved mange maratonløb er det ikke muligt at tage et varmt brusebad med det samme. Tag dit svedige løbetøj af så hurtigt som muligt, og klæd dig så varmt på som muligt fra top til tå. Det skyldes, at sved og bakterier kan trænge ind i stoffet i dit tøj, og det kan hurtigt forårsage irritation af huden.

Opsomming 4

Hvorfor er løbestrømper så vigtige?

Løbestrømper skal give greb, komfort, åndbarhed og ordentlig støtte under løb. Det er vigtigt for at forebygge skader, irritationer og vabler under træningen. Du kan også vælge kompressionsstrømper. Disse lange strømper vil hjælpe dig med restitution efter løb, eller til at forebygge skader.

Køb løbestrømper og kompressionsstrømper
Opsomming 5

Hvad er vigtigt tilbehør til maratonløbet?

Med et godt sæt tøj og de rette løbesko er dit maratonoutfit endnu ikke helt komplet. Der er lidt flere ting at tænke på; hvordan tager du gels med dig? Vil du også medbringe vand eller sportsdrikke? Hvordan beskytter du dig mod solens UV-stråler? Et par accessories kan virkelig gøre en stor forskel. Tænk f.eks. også på, om du bør have en kasket, arm sleeves, et startnummerbånd, løberygsæk, svedbånd eller solbriller med. Vil du vide mere om drikkesystemer til løb? Så læs vores blog om de forskellige muligheder.

Shop tilbehør

Kollektion med konkurrencetøj

Der findes en del mærker, som har designet specifikt løbetøj til konkurrencebrug. Disse tøjkollektioner er skræddersyet til langdistanceløberes behov under et konkurrenceløb. Tøjet er designet med komfort, ydeevne og funktionalitet for øje for at hjælpe løberne med at maksimere deres præstationer under løbet. Her er nogle eksempler på løbskollektioner:

Nike Aeroswift

Aeroswift-kollektionen indeholder det bedste konkurrencetøj fra Nike. Tøjet er skabt til fart med de nyeste teknologier, der giver optimal præstation – og det sikrer, at du ikke bliver distraheret under dit løb. De strømlinede designs er lette og elegante, så du kan bevæge dig frit.

Populære items

Shop Nike løbetøj

adidas Adizero

adidas Adizero-kollektionen er en favorit blandt mange maratonløbere på grund af letvægtsdesignet og præstationsegenskaberne. Adizero-trøjerne, -undertrøjerne og -shortsene er fremstillet af tekniske materialer, der transporterer sveden væk og giver god ventilation, så du kan føle dig godt tilpas selv i rigtig varmt vejr. Det strømlinede design og den ergonomiske pasform optimerer aerodynamikken, hvilket kan resultere i bedre tider og præstationer under løbet.

Populære items

Shop adidas Adizero Adios

Saysky Combat

Combat-kollektionen er skabt til konkurrence! Produkterne i denne kollektion er gode til de intense træningssessioner, og når du skal præstere til maksimum til en konkurrence. Combat-tøjet er kronen på Sayskys omfattende kollektion.

Populære items:

Shop Saysky Combat

Fusion Tempo!

Kollektionen af Fusion Tempo-konkurrencetøj omfatter tætsiddende løbeshorts og en let singlet. Shortsene har kompression mod muskeltræthed. Og de tætsluttende, elastiske lommer er store nok til de fleste telefoner og sportsernæring. Fusion Tempo Run Singlet er elastisk, fugttransporterende og hurtigtørrende.

Populære items:

Shop Fusion løbetøj

ASICS Metarun

ASICS MetaRun-kollektionen af løbetøj er designet med seriøse løberes behov i tankerne og tilbyder alt, hvad du behøver for at løfte din maratonpræstation til det næste niveau. Denne avancerede tøjserie er fremstillet af materialer af høj kvalitet og innovative teknologier for at optimere din komfort og ydeevne under dine langdistanceløb.

Populære items:

Shop ASICS Metarun

Tips til dit outfit til maratonløbet

Vælg tekniske materialer

Gå efter tøj lavet af tekniske materialer som polyester, nylon eller merinould. Disse materialer er åndbare, fugttransporterende og hurtigtørrende, så du har det komfortabelt under hele løbet.

Prøv dit tøj under træningen inden løbet

Det er vigtigt, at du prøver dit konkurrencetøj under dine lange udholdenhedsløb og andre træningspas. På den måde kan du sikre dig, at tøjet er behageligt og ikke giver irritation eller gnidninger mod huden.

Brug RunGuard

Med RunGuard sportssalve kan du forebygge irritation fra vabler eller friktion, mens du løber. Takket være RunGuard kan du træne helt uden irritation af huden. RunGuard ligner BodyGlide og er ideel til løbere. Denne stick gør det nemt at påføre RunGuard. Det er et tyndt lag, som du påfører forebyggende på stedet, hvor du normalt har tendens til irritationer.

Brug behagelige strømper og sko

Vælg sømløse, fugtregulerende strømper, og brug løbesko, der er godt løbet til og giver tilstrækkelig støtte. Sørg for, at du har den rigtige størrelse og pasform for at undgå vabler. Generelt bør du altid købe løbesko, der er 1 størrelse større end dine almindelige hverdagssko. Når du løber, udvider din fod sig, og derfor har du brug for lidt mere plads i dine løbesko.

Vælg en bh med god støtte

En god sports-bh er afgørende for kvinder, der løber maraton. Den giver kompression for at holde brysterne på plads og reducere bevægelser. Den forebygger også friktion og endda skader på selve brystet eller huden omkring brystet. Nogle eksempler på en god sports-bh er Shock Absorber Ultimate Run Bra og Brooks Dare Crossback Run Bra 2.0.

Brug behagelige strømper og sko

Vælg sømløse, fugtregulerende strømper, og brug løbesko, der er godt løbet til og giver tilstrækkelig støtte. Sørg for, at du har den rigtige størrelse og pasform for at undgå vabler. Generelt bør du altid købe løbesko, der er 1 størrelse større end dine almindelige hverdagssko. Når du løber, udvider din fod sig, og derfor har du brug for lidt mere plads i dine løbesko.

Til vores Online Shoe AdvisorKøb løbesko

Endspurt

Fuldend dit løbeoutfit fra top til tå, så du kan stå helt selvsikker i startfeltet, når maratonløbet begynder. Test dit maratonudstyr under træningen op til den store dag, og bliv klogere på det tilbehør, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din præstation.

Er du lige så begejstret for maratonudstyr, som vi er? Så tag et kig på udvalget af løbetøj i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.

SportBH

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om træning til maraton og træningsprogrammer? Så gå på opdagelse på vores hjemmeside, hvor vi har løbeplaner til maraton, tips om sportsernæring og specifik indsigt i løbetøj og tilbehør til maraton.

Startside maraton

Maraton er en magisk distance og for mange løbere en enestående udfordring. Vi informerer, inspirerer og motiverer dig med relevante artikler og emner, så du også kan løbe et maraton.

Læs mere

Løbe et maraton

Vi deler 10 tips til maratonløbet med dig, og som en bonus har vi også sammensat en maraton-tjekliste.

Læs mere

Træningsprogram Maraton

Hvis du træner op til et maraton, har du brug for et godt træningsprogram. Vi har sammensat to træningsplaner til maraton, et til begynderen og et til den mere øvede løber. Træningsprogrammet “Maraton for begyndere” er til løberen, der skal løbe sit første maraton. Vil du sætte en ny personlig rekord på maratondistancen? Så vælg løbeprogrammet “Maraton for øvede”.

Læs mere

De 6 største maratonløb

I denne informative blog med viden og tips tager vi dig med på en rejse gennem de unikke maratonløb fra New York til Berlin, Tokyo til London og Boston til Chicago.

Læs mere

Top 10 carbonløbesko

Carbonsko er blevet helt undværlige i løbeverdenen. Vil du vide, hvilke carbonsko der passer til dit maraton? Så læs med i vores blog top 10 carbonløbesko.

Læs mere

Sportsernæring

Sportsernæring er en vigtig faktor for at opnå optimal præstation. Vil du vide mere om sportsernæring til dit maraton? Så kan du tage et kig på vores købeguide sportsernæring.

Læs mere

Drikkesystemer

Hvis du skal løbe et maraton, er det vigtigt at huske at drikke nok under de lange distancer. Vil du lære mere om, hvordan du bedst medbringer drikkevarer under din løbetur? Så læs vores blog om væskeindtag under løb, hvor vi har flere tips and tricks.

Læs mere