Skip to main content
Marathon
Marathon

Marathon

Alt om maraton

Maraton er en magisk distance og for mange løbere en enestående udfordring. Vi informerer, inspirerer og motiverer dig med relevante artikler og emner, så du også kan løbe et maraton. Hvorfor løbe et maraton? Løber du for udfordringen, eller har du et ekstra drive for at løbe maraton for velgørenhed? Uanset hvad din grund er, skal du sørge for at være velforberedt, når du møder op i startfeltet. De fleste løbere træner op i 3 til 6 måneder før maratonløbet. Du bør dog allerede have et halvmaraton i benene, før du begynder på forberedelserne til et maraton.

Læs mere
“Et maraton er 42 kilometer og 195 meter langt. Det har en kronet status, fordi det er så lang en distance.”

Daan Glorie – Produktekspert

Hvad er et maraton?

Et maraton er 42 kilometer og 195 meter langt. Det har en kronet status, fordi det er så lang en distance. Men hvorfor er et maraton på lige præcis 42,195 km? For at finde svar på dette, er vi nødt til at dykke ned i historiebøgerne. Her kan vi se, at det stammer fra det gamle Grækenland. I byen Marathon var der et vigtigt slag, hvor grækerne besejrede perserne. Budbringeren Pheidippides gik 42 km fra Marathon til Athen for at bringe de gode nyheder. Ved OL i London i 1908 blev maratonløbet afviklet fra Windsor Castle til målstregen ved de kongelige tribuner på White City Stadium. Denne distance var helt præcis 42 km og 195 meter. Siden da har dette været den officielle maratondistance.

At løbe et maraton

Hvis du har sat dig for at løbe et maraton, starter det med en rigtig god forberedelse. Byg langsomt dine lange udholdenhedsløb op, test dine sko og lav din egen eller følg en løbeplan. Det vil ikke kun øge dine chancer for succes, men også give dig mulighed for at nyde løbet mere på den store dag.

De største maratonløb i verden: “Major 6”

“Major 6” omfatter de 6 største maratonløb i verden, og hvis du har løbet dem, vil du modtage en unik personlig “Six Star Medal”. De 6 store maratonløb afholdes i Tokyo, London, Boston, Berlin, Chicago og New York. Det er ikke nemt at få lov til at deltage i alle disse maratonløb, da man nogle gange skal deltage i en lodtrækning om en adgangsbillet. Desuden har Boston Marathon strenge kvalifikationskrav for hver alderskategori. Disse maratonløb er kendetegnet ved deres unikke rute, store deltagerantal og fantastiske atmosfære på grund af de mange tilskuere langs vejkanten. Derudover er det oplagt at kombinere maratonløbet med en ferie, nu de ligger i disse inspirerende og historiske byer.

Hollands største maratonløb: Amsterdam & Rotterdam

Amsterdam Marathon

Amsterdam Marathon er et af de største løbeevents i Holland. Over 20.000 deltagere stiller op i startfeltet i dette ikoniske maratonløb med start og slut på det olympiske stadion. Hvordan opnår man en toppræstation i Amsterdam? Hvad kendetegner ruten, og hvilke sko skal man vælge?

Rotterdam Marathon

”Det smukkeste maratonløb” i Holland. Det er i hvert fald, det organisationen kalder det. Med startfeltet ved Erasmusbrug, en smuk rute gennem Kralingse Bos og en ikonisk målstreg ved Coolsingel er dette et maraton, som rigtig mange løbere ser frem til hvert år. Den hurtige rute tiltrækker løbere fra hele verden, og mange løbere oplever fornyet kampgejst fra de entusiastiske tilskuere langs ruten.

MarathonRunner

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om træning til maraton og træningsprogrammer? Så gå på opdagelse på vores hjemmeside, hvor vi har løbeplaner til maraton, tips om sportsernæring og specifik indsigt i løbetøj og tilbehør til maraton.