Skip to main content
On Cloudmonster 2
On Cloudmonster 2

Review

On Cloudmonster 2

On Cloudmonster 2 er et sandt kraftværk blandt løbesko. Denne sko er designet med ét mål for øje: at give maksimal støddæmpning, men med et pift af fart. Denne allrounder ser imponerende ud, men du behøver bestemt ikke at være bange for dette monster. Modellen er blevet fuldstændig redesignet, og vi har testet den for dig!

Hvad er nyt?
  • Ny overdel
  • Dual Density mellemsål
  • Nylon Speedboard i nyt design
  • Tykkere ydersål, der holder småsten væk
Shop dame-modelShop herre-model
On Cloudmonster 2

3 grunde til, at On Cloudmonster 2 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en sko med maksimal støddæmpning

Sammenlignet med forgængeren er On Cloudmonsters mellemsål øget i tykkelse fra 29 til 35 mm i hælen, så du vil mærke endnu mere dæmpning. Det er helt ideelt, hvis du planlægger at løbe lange distancer som halv- og helmaraton. Mange løbesko har knapt så meget støddæmpning i forfoden, men det gælder ikke for Cloudmonster 2. I forfoden finder du et ekstra responsivt skum, så du oplever lidt mere energireturnering.

Opsomming 2

Du ønsker en allrounder til både rolig og hurtig træning

Det er bedst at skifte mellem flere løbesko til forskellige typer træning. Hvis du kun vil købe én løbesko, kan du overveje et par On Cloudmonster 2. Denne allrounder er super komfortabel på grund af den høje dæmpning, der består af skum i to forskellige hårdheder. Mellem de to lag skum ligger en Speedboard-plade af nylon. Denne plade skaber stabilitet og returnerer en smule mere energi for hvert skridt, du tager.

Opsomming 3

Du har en neutral løbestil

Med et offset på 6 mm er On Cloudmonster 2 bedst egnet til løberen, der har en neutral fodstilling og afvikling. En neutral fodstilling er, når du ikke synker ned eller indad i anklerne under afviklingsfasen. Det lave offset tilskynder til landing og afrulning fra midt- til forfod. Hvis du gerne vil have lidt mere stabilitet, kan du vælge Cloudflyer, da den har et bredere Speedboard.

On Cloudmonster 2
On Cloudmonster 2
On Cloudmonster 2
“Kort sagt: Prøv Cloudmonster 2, hvis du er på udkig efter en stabil allrounder med masser af komfort.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Det schweiziske mærke On er kendt for sin unikke CloudTec-dæmpningsteknologi. Denne innovative teknologi består af Cloud-elementer under sålen, der giver et skræddersyet dæmpningsniveau, så hvert skridt føles let og ubesværet. On-løbesko er designet til at være lette og samtidig give optimal støtte og støddæmpning, hvilket bidrager til en jævn og responsiv løbeoplevelse.

On Cloudmonster 2 i detaljer:

On Cloudmonster 2
Overdel i Engineered mesh

består af 100% genanvendt polyester og giver en god åndbarhed

Speedboard i nylon

giver fremdrift

Helion superfoam

med to forskellige hårdheder i mellemsålen giver en blød landing og bedre stødabsorbering

Ydersål i gummi

med et forbedret greb og trækkraft på alle slags underlag

Hvor holdbar er On Cloudmonster 2?

Helt fra starten har On hvert eneste år arbejdet på at gøre deres løbesko mere bæredygtige. Det gælder selvfølgelig også for On Cloudmonster 2. Denne model består af 20% genanvendte materialer. Mesterværket i dette henseende er i denne sko selve overdelen. Faktisk er overdelen af Engineered Mesh 100% fremstillet af genanvendt polyester. Er du nysgerrig på, hvor længe du kan løbe med skoen? Denne allrounder vil holde til omkring 600-800 km eller 1 til 2 år.

3egenskaber i On Cloudmonster 2

Opsomming 1

Overdel i Engineered Mesh

Engineered mesh-materialet er blevet opdateret og indeholder nu lidt mere foring i hælkappen. Derudover er snørehullerne blevet justeret, så du nu oplever en bedre pasform og lockdown i skoen. Andelen af genbrugsmaterialer er øget med omkring 92% fuldt genanvendt polyster i overdelen.

Opsomming 2

Helion superfoam i dobbeltlag og et Speedboard i nylon

I mellemsålen ser vi nu to lag af Helion-superskummet placeret oven på hinanden. Det nederste lag Helion-skum giver den nødvendige stabilitet, mens Helion-skummet i forfoden er blevet gjort lidt stivere for at give et mere responsivt afsæt. Ud over Helion superfoam fordeler Max CloudTec-teknologien det stød, der opstår under landingen. Max CloudTec har også de største CloudTec-elementer, On nogensinde har lavet før. Mellem de to støddæmpende lag er der et Speedboard af nylon, som giver stabilitet og en energisk følelse.

Opsomming 3

Lukket ydersål

Tidligere skulle du nok fjerne småsten fra ydersålerne på dine løbesko efter en løbetur. Det hører nu fortiden til. On Cloudmonster 2 har en lukket ydersål med gummi placeret på strategiske steder. Det sikrer optimalt greb og trækkraft, uanset hvilket underlag du løber på.

On Cloudmonster 2 eller On Cloudeclipse?

On Cloudmonster 2 og On Cloudeclipse er begge allround løbesko med maksimal støddæmpning, men de føles ret forskellige på. On Cloudeclipse er blød og lidt lettere i vægt end Cloudmonster, men samtidig er den lidt mindre responsiv og velegnet til tempotræning. Cloudmonster 2 er On’s mest alsidige løbesko på grund af mellemsålen med to hårheder og det klassiske Speedboard. Cloudeclipse har ikke et Speedboard, hvilket gør, at den føles mindre responsiv og mindre hurtig.

Ons kollektion af allround løbesko

Vil du vælge den bedste On-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Online Shoe Advisor. On har forskellige typer løbesko til begyndere og øvede løbere. Leder du efter en sko med lidt mere støddæmpning? Så skal du vælge On Cloudmonster 2 eller Cloudeclipse. Det er to ideelle modeller til både korte og lange distancer på grund af deres høje komfortniveau. Har du brug for lidt mere støtte? Så er Cloudflyer eller Cloud X det perfekte valg, da disse modeller har et lidt bredere speedboard for øget stabilitet. Afgør dit mål, og vælg de rette On-løbesko til enhver form for træning eller konkurrenceløb.

I de senere år har On også gjort store fremskridt, når det gælder konkurrencesko. For eksempel er On Cloudboom Echo 3 den ultimative konkurrencesko med carbonplade og Helion HyperFoam lavet af Pebax. Vælg denne sko, hvis du vil maksimere din præstation.

Eksempel på On sko-rotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra On

AllroundOn Cloudmonster 2
Tempo/intervalOn Cloudflow
KonkurrenceOn Cloudboom Echo 3

On Cloudmonster 2

Test af On Cloudmonster 2

Alle vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her Daan Glories erfaringer.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer On Cloudmonster 2

Offset
35 mm hæl / 29 mm forfod
Vægt
Ca. 230 gram dame / 300 gram herre
Løbertype
Neutral
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
Helion-skum med to forskellige hårdheder

Forventninger

„Cloudmonster blev lanceret i 2020 og var en succes med det samme. Vi fik lov til at teste skoen i Belgien under en træningssession med nogle tempoløb. Det, der slog os dengang, var, hvor behagelig skoen var, men også at den føltes let under tempotræning. Vi lavede et par accelerationer på 30 sekunder, og det føltes super godt takket være både energireturneringen og afrulningen på grund af afrundingen af sålen. On var tidligere mest kendt for deres lidt hårdere støddæmpning, men Cloudmonster ændrede det for første gang. Jeg er spændt på at se, hvordan den anden version har ændret sig, og om den stadig har en lige så alsidig karakter.”

Fit

„Cloudmonster 2’s overdel har fået nogle fine opdateringer i forhold til forgængeren. Jeg synes, at skoen passer meget bedre til mine fødder. Især omkring midtfoden giver denne sko et rigtig godt lockdown. Snøresystemet er blevet ændret, hvilket gør det lettere for mig at binde skoen strammere. Hælkappen er dejlig høj, og mine fødder står lidt længere nede i støddæmpningsmaterialet for lidt mere stabilitet. Denne model falder lidt til den større side, så jeg ville bestille en størrelse mindre end din sædvanlige størrelse løbesko. En person med en lidt bredere fod kan også sagtens vælge denne sko, da overdelen har et behageligt stretch.”

On Cloudmonster 2

Stride

„Den største ændring i Cloudmonster 2 er støddæmpningen med dobbelt hårdhed. I hælen føles skoen en smule blødere og i forfoden en smule hårdere. Det gør også skoen mere responsiv, når du accelererer. Fans af den første Cloudmonster kan faktisk skifte til denne anden version uden problemer. Skoen føles stadig stabil og har en naturlig afvikling på grund af ”rocker-sålen”. Jeg lander på hælene, og min højre ankel synker naturligt synker lidt sammen. Det mærkede jeg slet ikke til under min løbetur, og det skyldes det speedboard af nylon, der er indbygget i mellemsålen. Det giver torsionsstivhed og stabilitet. Jeg vil bruge denne allrounder til min daglige rolige træning samt til nogle tempoløb i et medium tempo. Til ”rigtige” intervaller er Cloudflow og Cloudboom Echo mere velegnede på grund af den tyndere mellemsål og lidt øæjere energiudbytte.”

On Cloudmonster 2

Compare

„Under en let udholdenhedstur sammenlignede jeg Cloudmonster 2 med On Cloudeclipse. Faktisk har begge løbesko maksimal støddæmpning, men den føles på to forskellige måder. Personligt kan jeg godt lide meget bløde sko som HOKA Clifton og ASICS Nimbus. Jeg ville foretrække Cloudeclipse, da den føles lidt blødere under landingen og er lidt lettere i vægt. Cloudmonster 2 er dog en smule mere alsidig til tempotræning. Jeg ser Cloudeclipse som en restitutionssko, der er helt fantastisk, når tempoet ikke betyder noget. Uanset hvor blød en sko er, er mængden af støddæmpning virkelig en personlig præference. Så kort sagt: Prøv Cloudmonster 2, hvis du er på udkig efter en stabil allrounder med masser af komfort.”

On Cloudmonster 2

Slutspurten

Med alle ændringerne er Cloudmonster 2 blevet mere komfortabel, men har bevaret sin alsidige karakter. Du kan bruge skoen til både rolige udholdenhedsløb og tempotræning. I forfoden føles skoen nu endnu mere responsiv, så du nemt kan sætte tempoet op. Cloudmonster 2 er også meget stabil takket være skoens Speedboard af nylon. Denne allrounder er mindre velegnet til løbere med en smal fod.

On Cloudmonster 2 minder om HOKA Bondi 8 og Brooks Ghost Max. Det er også modeller af allround løbesko med maksimal støddæmpning og et lavere hældrop. Desuden er disse sko meget stabile og ikke for bløde til f.eks. tempotræning.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på On Cloudmonster 2 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.