Skip to main content

Den 20:e i varje månad tar vi en närmare titt på kommande månads alla lanseringar. Vilka skor, prylar, specialkollektioner och klädserier väntar på dig? Med vår lanseringsradar håller du dig ständigt uppdaterad. Och inte nog med det: I vår 21RUN Launch Radar får du dessutom veta vilka produkter vi kommer testa mer utförligt under den kommande månaden. Därmed är du alltid optimalt informerad – helt i linje med vårt motto “Vi guidar, hjälper och motiverar dig”.

Carbon
Karbonplattan, som ofta kallas kolfiberplatta, är gjord av kolfiber. De olika märkena använder alla karbon på sitt eget unika sätt.
Att använda kolfiber i löparskor är faktiskt inte alldeles nytt. Redan i slutet av 80-talet och början av 90-talet användes materialet sporadiskt. Numera används det dock på ett mer innovativt och effektivt sätt.
Tack vare kolfiberplattans böljande form gynnas avstampet och du får en rejäl skjuts framåt.
Kolfiberplattan har starka och styva egenskaper. Detta känner du också när du springer i skor med kolfiber. Det är först när du ökar farten som plattan börjar jobba för dig och den stela känslan försvinner.
Kol som material är extremt lätt, otroligt starkt och enkelt att tillverka. Det är just de egenskaperna som gör kolfiberplattan så lovande.

Fjädring i din löparsko

I juni kommer minst tre märken lansera nya löparskor med kolfibersula: ASICS, adidas och Saucony lanserar sina toppmodeller. Karbon här och karbon där – vad är egentligen detta mirakelmaterial? Vi har ställt samman den viktigaste informationen för dig.

Shop Kolfiberskor

There are no speed limits

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3

Vi väntar med spänning på den nya versionen. Marknadslanseringen av en ny kolfibersko är alltid lite extra spännande. Vilken ny teknik väntar i skon? Kan du slå ditt personbästa med den här tävlingsskon? Den senaste versionen av adidas Adizero Adios Pro 3 är den perfekta tävlingsskon om du vill slå nya rekord både på halv- och helmaraton.

Släpps: 23 juni 2022
2022
 Förbeställ: 1 juni 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Tävlingssko

Shop now
Asics Metaspeed

ASICS
Metaspeed

“Hur blir man en snabbare löpare?” Den frågan var själva utgångspunkten när man tog fram den senaste versionen av ASICS Metaspeed Sky respektive Metaspeed Edge. Den ena sortens löpare förlänger steget (stride runner) och den andra sortens löpare ökar sin stegfrekvens (cadence runner). Och det är just utifrån den här kunskapen som dessa båda ASICS löparskor utvecklats. I Sky ligger kolfiberplattan nära foten – och ger en mer direkt känsla. Den här skon lämpar sig därmed för en “stride runner”. I Edge ligger plattan lägre i mellansulan så att du får en mjukare fotbädd – perfekt för Cadence-löparen. Vårt team har redan sett den här skon i aktion vid ett lopp i Malaga. Läs mer om det i det här blogginlägget!

Släpps: 14 juni 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Tävlingssko

Saucony Endorphin 3

Saucony Endorphin Pro 3

Juni verkar vara kolfiberskons månad. Då är det dags för Saucony Endorphin Pro 3 att se dagens ljus – något som definitivt inte kommer gå obemärkt förbi. Den här konkurrenskraftiga löparskon har nu uppdaterats med en PWRRUN-mellansula som är 4 mm tjockare samtidigt som den väger 10 gram mindre. Överdelen har hämtat inspiration från spiklooken. Spikskor har alltid en extremt tunn men – när det kommer till passform – pålitlig utformning. Med alla de här uppdateringarna bjuder Endorphin Pro 3 i år på en alldeles särskilt spännande lansering.

Släpps: 21 juni 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Tävlingssko

ÄR DU UTE EFTER HASTIGHET? TA DÅ EN TITT PÅ ALLA VÅRA TÄVLINGSSKOR HÄR!

Keep in touch!

New Balance

Salomon Pulsar Trail Pro

Är du ute efter en ny trailsko? Nästa månad lanserar Salomon sin Pulsar Trail Pro. Den här maximalt dämpade trailskon med en höjd på 33-27 mm och ett drop på 6 mm är perfekt för dina dagliga löprundor. Skon kan användas på en mängd olika underlag. Med Salomon Energy Blade är Salomon Trail Pro en riktig högpresterande sko. Den nya tekniken består i att man lagt till en TPU-platta i Energy Surge mellansula. Och det innebär en pålitlig skjuts framåt!

Släpps: juni 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Trailsko

Köp nu

Nike Pegasus Trail 4

Nike Pegasus löparskor är välkända och populära inom löparvärlden. Tidigare fanns det bara en landsvägsversion, men sedan några år tillbaka finns denna toppmodell också som trailsko. Den senaste Nike Pegasus Trail 4 kommer precis i rätt tid. Sommaren är perfekt för att upptäcka nya vägar. Fördelen med Pegasus Trail 4 är de hybrida egenskaperna. Den här trailskon passar både för löpning på asfalt och på mjuka stigar. Så nu kan du påbörja din traillöpning redan utanför dörren.

Släpps: 1 juni 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Trailsko

TRÄNAR DU TERRÄNGLÖPNING DAGLIGEN ELLER PLANERAR DU DIN FÖRSTA TRAILLÖPNING NÅGONSIN? HÄR HITTAR DU VÅR KOLLEKTION AV TRAILSKOR FÖR BÅDE NYBÖRJARE OCH PROFFS.

adidas Adistar CS

Neutrala löpare har redan kunnat ta del av den här fantastiska skon, och från och med nästa månad kan även överpronerande löpare ge sig ut och springa med den. Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren löpare är adidas Adistar CS den perfekta skon för dig. Är du nyfiken på att höra vad vi anser om adidas Adistar? Här kan du läsa vår recension. Alla de goda egenskaperna hos “originalet” har tagits med i den nya CS-modellen. Kort och gott: Du kan förvänta dig en utmärkt löparsko för långa distanser, pålitlig stabilitet utan begränsningar och den beprövade kombinationen av en mellansula i EVA-material och en yttersula i Continental. En sko med enorm potential!

Släpps: 1 juni 2022
Löpartyp: Överpronerande löpare
Skotyp: Allround löparsko

adidas Adistar CS
Saucony Tempus

Saucony Tempus

Förutom nya versioner och uppdateringar av välkända modeller lanseras emellanåt även en helt ny sko på marknaden. Nästa månad är det Sauconys tur: Det populära märket för löparskor presenterar då efterföljaren till Saucony Hurricane: helt nya Saucony Tempus. Skon har försetts med det innovativa PWRRUN PB-skummet som ger bra energiåtergivning. Saucony Tempus är en sko för neutrala löpare och perfekt för daglig användning. Vi anser: Ett bra och pålitligt tillägg i Sauconys sortiment.

Släpps: juni 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Allround löparsko

adidas Supernova 2

adidas Supernova 2

I juni släpper adidas sin Supernova 2. En mångsidig löparsko gjord för daglig användning. Oavsett om du vill jogga lugnt i två kilometer eller springa snabbt i två timmar är adidas Supernova 2 den perfekta skon för dig. Denna adidas-sko har precis som sin föregångare både Boost och Bounce. Allt i den här skon är utformat för komfort. Detta blir snabbt uppenbart när du tittar på hälen och alla andra detaljer. Och som ett extra plus hjälper du också miljön med den här skon. Skon är nämligen tillverkad av Parley Ocean Plastic. Parley Ocean Plastic är ett material som tagits fram genom att man återvunnit plastavfall från stränder och kustområden. Materialet är ett viktigt steg i adidas mål att senast 2024 uteslutande använda sig av återvunnen polyester. Här kan du köpa Parley-produkter.

Släpps: juni 2022
Löpartyp: Neutral
Skotyp: Allround löparsko

ÄR DU ALLTID UTE OCH SPRINGER? UPPTÄCK VÅRT STORA UTBUD AV ALLROUND LÖPARSKOR HÄR.