Skip to main content

Adistar utgår från principen om evig rörelse. Vi har aldrig sett en löparsko som den här från adidas tidigare – det här är en rejäl nyutveckling. Vi ska titta närmare på Adistar och se vilka toppenkvaliteter du kan förvänta dig av denna lovande långdistanssko.

Köp adidas Adistar

Adidas Adistar

Upptäck de unika egenskaperna hos den här löparskon

Stabilt EVA-skum framställt av 15 % återvunnet material
Rocker-sula för att ge dig skjuts framåt
Cage-system för bättre grepp och stöd

KONSTEN ATT SPRINGA LÅNGT OCH LÅNGSAMT

Är testad för över 4 500 km. Den här långdistansskon tar dig längre än du någonsin kunnat ana. Den mjuka och luftiga meshöverdelen är framställd av minst 50 % Parley Ocean Plastic. Parley Ocean Plastic är ett material som kommer från återvunnet plastavfall från stränder och kustremsor. Så du kan ta varje steg med extra gott samvete och veta att du bidrar till en bättre och renare värld. Det täta skummet Repetitor+ i mellansulan ger stöd och stabilitet åt hälen – mil efter mil. Andra funktioner, som cage-systemet på insidan och den könsspecifika passformen, gör Adistar till en verklig stjärna bland långdistansskor.

REPETITOR+

Med Adistar lanserar adidas en ny teknik: Repetitor. Repetitor är ett fastare EVA-skum som skyddar hälen vid nedslaget mot marken och ger stöd åt foten vid övergången. Skummet sitter som ett block i mellansulan under hälen. Materialet är 15 % återvunnet skum. Adistar glänser alltså här med en ny superlätt mellansula som knuffar dig framåt och ger dig massor med energiåtergivning. Framåtrörelsen stöds av rocker-geometri och ett drop på 6 mm.

Rocker-geometri är en term som används för att beskriva den välvda konstruktionen av sulan på löparskor. Hälen och tån och lätt uppåtböjda. Man kan likna det vid en gungstol. Det mjuka innermaterialet ger en smidig och rullande rörelse. Dessutom skapar rocker-geometrin en dynamisk gungning som gör att du lättare kan få upp fart. Studier har visat att den förbättrade rullningen kan spara upp till 20 % av den nödvändiga energin. De som har störst nytta av rocker-geometrin är hällöpare, alltså de som trampar ner med hälen först när de springer.

Könsspecifik passform

Forskning har visat att anatomi och biomekanik skiljer sig avsevärt åt mellan kvinnor och män. Mäns fötter är oftast kraftigare och har större omkrets. Dessutom är vristhöjden (vid skons snörning) vanligen lägre. Kvinnor har i regel smalare hälar och kan därför uppleva många löparskor som skavande. Baserat på de här forskningsrönen har utvecklarna bakom Adistar anpassat dammodellens passform efter kvinnors fötter. Dammodellen har därför ett aningen smalare hälparti än herrmodellen.

OAVSETT HUR LÅNGT DU SPRINGER!

Inte utan anledning är långdistanslöpning den yttersta utmaningen inom löpning. Långa löppass kräver rejäl självdisciplin och är en riktig konst. Adistar är en långdistanslöparsko som tar dig längre än du någonsin trott var möjligt. Tack vare sin stabilt utformade häl och den stödjande ovansidan ger Adistar skydd och stöd. Steg för steg, kilometer efter kilometer.

SLUTORD

Oavsett om du är nybörjare eller en målmedveten tävlingslöpare är adidas Adistar en utmärkt långdistanssko som tar dig längre än du någonsin trott var möjligt. Skon ger optimal stabilitet utan att begränsa fotens naturliga rörelse. Kombinationen av den moderna EVA-sulan och den väl beprövade Continental-yttersulan är lovande egenskaper hos den nya löparskon.

Letar du efter alternativ? Då kan vi rekommendera adidas Solar Glide 5 . Denna neutrala allroundlöparsko är mångsidig och perfekta för dina dagliga löprundor.

Nyfiken? Nu kan du köpa adidas Adistar i 21RUN:s webbshop. Har du frågor kring den här skon eller andra adidas-modeller? Hör av dig till vår kundtjänst.. Vårt team av entusiastiska löpare hjälper dig mer än gärna!

Tekniska Specifikationer för adidas Adistar
Drop
6 mm
Vikt Dam
184 gram
Vikt Herr
213 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparsko

Shop

adidas Adistar för dam

adidas Adistar för dam

Shop

adidas Adistar för herr

adidas Adistar för herr

Shop

Hela adidas sortiment

Köp adidas