Skip to main content
Salomon Trail

LÖPARGUIDE

Vinterløb

Har du planer om at løbe gennem vinteren? Her hos 21RUN giver vi dig vores 10 bedste tips til løb i årets kolde måneder. Afhængigt af hvor du bor, kan vinterforholdene variere, men chancerne er, at det vil være koldt og overskyet med regn eller sne og isglatte overflader når vi når frysepunktet. Sagt på en anden måde; ikke det mest komfortable vejr, men vi synes nu alligevel ikke, at det skal være en grund til at blive indendørs. Med det rette løbeudstyr bliver vinterløb let som en leg, og det fortæller vi dig alt om i denne blog.

Vinterløb - shop løbeskoVinterløb - shop løbetøj

3grunde til, at løb om vinteren er godt for dig

Opsomming 1

Det er sundt

Om vinteren tilbringer vi meget af vores tid indendørs, mens den friske luft udenfor er rigtig god for dit helbred. Frisk luft gør dig energisk og holder dig sund. Når det er koldere end -15 grader, kan det hjælpe at bære en maske. Den er med til at opvarme den luft, du indånder, og gør vejrtrækningen meget mere behagelig.

Opsomming 2

Det gør dig til en bedre løber og reducerer din risiko for skader

For de mere erfarne løbere er det ikke noget nyt at tage udenfor i is og sne. Hvis du gerne vil blive en bedre løber, er det en god ide at vænne dig til at fortsætte din træning i vintermånederne. Hvis du ikke har løbet hele vinteren og begynder at løbe for hurtigt og hårdt til igen om foråret, er der nemlig større risiko for, at du bliver skadet. Du skal dog tilpasse din træning til vejrforholdene; kulde, sne eller glat føre kræver en anden træning og et langsommere løbetempo.

Opsomming 3

Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning

At løbe om vinteren kan lyde yderst ubehageligt, men med det rigtige udstyr kan det faktisk være helt rart at komme ud i den kolde, men friske luft. Vælg de rigtige løbesko, det rigtige tøj og tilbehør som lygter, huer og vanter, og din løbetur bliver garanteret meget mere behagelig. Forestil dig en smuk solrig, men kold vinterdag, sneen, der knaser under dine fødder, og den skønne følelse, du får, når du er varm indenfor igen. Vidunderligt, ikke?

Salomon Trail
This is custom heading element

Daan Glorie – Produktekspert

10 tips til vinterløb – vinterløbesko og vinterløbetøj

Når du skal ud at løbe om vinteren, er det ekstra vigtigt at vælge de rette sko og den rette påklædning. Afhængigt af hvor i verden du bor, kan det være en god idé at klæde sig varmere på eller gå efter mere vandtætte materialer. Vi har her en liste med 10 tips til løb om vinteren, opdelt i 5 tips til tøj og tilbehør, og 5 tips til de bedste løbesko.

5 tips til vinterløbesko

Hos 21RUN har vi flere løbesko, der er velegnede til vinterløb. Nogle af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du køber, er blandt andet, at overdelen er vandtæt, og at du har tilstrækkeligt greb i skoen. Vinterløbesko kan opdeles i løbesko med pigge (dvs. løbesko med stålpigge i sålen) og løbesko uden pigge med gode, skridsikre gummisåler.
Tænk over, hvor du vil løbe, løbesko med knopper er ukomfortable på vejen, men giver dig et fantastisk greb i skoven. Nedenfor kan du se vores top fem i vilkårlig rækkefølge.

Opsomming 1

Hoka Speedgoat 5 GTX Spike

HOKA Speedgoat 5 SpikeDer er ikke længere noget, der stopper dig fra at løbe om vinteren med denne pålidelige trailsko!
Overdelen i jacquard-mesh og GTX gør denne løbesko åndbar og beskytter dine fødder mod vand og sne. CMEVA-mellemsålen giver fremragende dæmpning og beskyttelse under løbeturen, uanset hvilken slags løbetur, du skal ud på. Vibram® LiteBase Megagrip-ydersålen kombineret med Traction Lug giver denne løbesko det bedste fra to verdener. Fordi ydersålen er lavet af en gummiblanding af høj kvalitet (med pigge), giver denne løbesko et overlegent greb på både tørre og våde overflader.

Shop Salomon Speedgoat 5 GTX Spike
Opsomming 2

Asics Gel Fujisetsu 3 GTX

ASUCS FujisetsuASICS GEL-FujiSetsu 3 GTX er den perfekte løbesko til vådt og koldt vejr. FLYTEFOAM™ og ASICS’ unikke GEL™-teknologi hjælper med at absorbere stødet ved hver landing. Overdelen i mesh og Gore-Tex® gør GEL-FujiSetsu GTX super åndbar og beskytter mod regn og mudder. Den robuste ydersål i gummi har 14 metalknopper, der sikrer et godt greb i både is og sne. Den har også dybe riller for et bedre greb på grusveje. Disse løbesko holder dine fødder tørre og har nok greb så du ikke glider, selv ved løb i sne, på is eller i mudder.

Shop ASICS Gel Fujisetsu 3 GTX
Opsomming 3

Salomon Spikecross 6 GTX Unisex

Salomon Spikecross 6Salomon Spikecross 6 GTX er en neutral trailsko til både damer og herrer. Skoen er baseret på Speedcross 6, men har en særlig pigsål, der giver ekstra greb i både blød og kompakt sne og is. GORETEX-overdelen er helt vandtæt og holder dine fødder tørre og behagelige. Quicklace®-snøresystemet giver en optimal pasform, og EVA-mellemsålen giver god dæmpning. Takket være de store Chevron-pigge og 12 tungsten-pigge på ydersålen har du optimalt greb i alt terræn. Føl dig sikker på ethvert underlag, selv hvis forholdene er vanskelige og udfordrende.

Shop Salomon Spikecross 6 GTX Unisex
Opsomming 4

Saucony Peregrine 13 St

Saucony Peregrine 13 STPeregrine 13 ST er en alsidig trailsko til den neutrale løber, og er velegnet til både hurtige og lange ture. Forkortelsen ST står for soft terrain, hvilket betyder, at den er særligt velegnet til løb på blødt underlag som mudder og sne. Løbeskoen har en gaiter (et ekstra beskyttende stykke ved anklen), der forhindrer snavs, grus og sne i at komme ind i skoen. Air Mesh-overdelen beskytter fødderne mod skarpe genstande og et hårdt underlag uden at gå på kompromis med åndbarheden. PWWRUN+ indersålen gør denne løbesko yderst komfortabel, og Quick-lace-snøresystemet gør det nemt at tage skoen af og på. Den tredelte PWRTRAC-ydersål giver overlegent greb i ujævnt underlag, samt en øget fleksibilitet for en mere jævn afvikling. De 6,5 mm høje pigge giver dig greb i ujævnt terræn, især mudder og sne.

Shop Saucony Peregrine 13 St
Opsomming 5

Nike Air Zoom Pegasus Shield 39

Nike Air Zoom Shield 39Sko fra Nike Shield-kollektionen beskytter dine fødder, når dagene bliver koldere, vådere og mørkere. Denne Shield-version af Nikes mest populære løbesko har et særligt lag, der holder dine fødder tørre og varme. Reflekterende detaljer sikrer, at du bliver set i mørket. Air Zoom Pegasus Shields overdel i mesh holder skoen åndbar og komfortabel under løb. React-foam i mellemsålen giver løbeskoen masser af dæmpning og er ekstremt responsiv. Ydersålen i gummi har et bølget mønster, der giver greb på både tørre og våde overflader. Flexrillerne giver ekstra fleksibilitet og sikrer en jævn overgang til forfoden.

Shop Nike Air Zoom Pegasus Shield 39
Salomon Trail

5 tips til vinterløbetøj

Ud over velegnede vinterløbesko er det rette tøj og tilbehør også virkelig afgørende, når man løber om vinteren.
Klæd dig på efter trelagssystemet. Flere lag isolerer bedre og giver dig mulighed for at tage noget af, hvis du får det for varmt. Sved køler kroppen ned, og kan i værste fald lede til hypotermi eller forfrysninger, så det er mest praktisk at kunne tage enkelte lag af, så du ikke overopheder. Skal du løbe lange distancer i et lidt roligere tempo? Så klæd dig varmere på for at holde varmen. Derimod kræver korte, hurtige løbeture færre lag. Herunder har vi sammensat en liste med forskellige tips til vinterløbetøj. Hvis du vil vide mere, kan du også læse vores blog der kun handler om vintertøj.

Opsomming 1

Vinterløbejakker

En løbejakke er helt uundværlig, når du løber om vinteren. Den holder dig ikke blot varm, men beskytter dig også mod vind, regn og sne. For at opnå god bevægelsesfrihed er det vigtigt, at jakken er både fleksibel og let. Der findes rigtig mange forskellige løbejakker. Vælg en der er tynd, hvis du vil løbe med flere mellemlag, eller en let polstret, hvis du har brug for at holde varmen i længere tid.

Opsomming 2

Vinterløbebukser

Når du løber om vinteren, kan du enten vælge et par stramme eller lidt løsere par bukser, så længe de er egnede til vintervejr. Det kan for eksempel være løbebukser der er tykkere i stoffet, eller måske endda vandtætte. Tights giver dig ofte lidt mere bevægelsesfrihed, mens et par løsere bukser giver dig mulighed for at have termobukser på indenunder, hvis temperaturen kræver det.

Opsomming 3

Løbeundertøj

Hvilken type materiale, du vælger til dit termotøj, er et meget personligt valg. Kort sagt skal du vælge det, du finder mest behageligt. Hvis du skal løbe længere eller langsommere ture, er merinould et godt valg, da det isolerer godt og holder dig varm, selv når det bliver fugtigt. Hvis du skal løbe ved højere intensitet, f.eks. interval- eller tempoløb, hvor du kan svede meget, er det især vigtigt, at undertøjet er let og kan transportere fugten væk fra huden. Syntetiske stoffer er bedst egnet til dette.

Opsomming 4

Løbehandsker og løbehuer

Ved temperaturer omkring og under frysepunktet er det vigtigt at holde hoved, nakke og hænder varme. For at holde hovedet varmt kan du enten bruge et bredt löparpannband eller en hue med reflekser. På den måde er du synlig, selv i dårligt vejr og i mørke. Til hals og nakke er en Buff et godt valg, du kan bruge den på flere måder og trække den op over næse og mund, hvis det er nødvendigt. Hold hænderne varme med et par løbehandsker eller -vanter med smarte detaljer, som f.eks. en særlig belægning, der gør, at du fortsat kan betjene dit sportsur eller din telefon.

Opsomming 4

Løbetøj til vinterløb

På de mørke vinterdage er det vigtigt at du selv kan se vejen foran dig, samt at du er synlig for de andre trafikanter, når du løber. Pandelamper er super praktiske, når du selv vil have et godt udsyn. De er fleksible at løbe med og meget lettere, end man lige regner med. Kombiner en pandelampe med en løbevest med reflekser for at blive endnu synligere for dine omgivelser. En løberygsæk er praktisk til at have et ekstra sæt tøj med eller bare lægge noget tøj i, hvis du får det varmt under dit løb. Den er også praktisk til at have både vand og lidt spise med i.

Shop Løbetøj til vinterløb

Slutspurten

Selvfølgelig er vinteren ikke en absolut stopklods for løb, og det kan gå hen og blive en sjov del af din løbetræning. Særligt med det rigtige udstyr kan du løbe lige hvor du vil, selv terrænløb gennem naturens vinterlandskaber. Nyd dine vinterløb ved at have et par gode løbesko, løbetøj og tilbehør, der er bedst egnet til din løbetræning og vejrforholdene. Det gør det til en leg og en vidunderlig oplevelse at løbe om vinteren

Er du lige så begejstret som os for at løbe om vinteren? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål til nogle af vores (vinter-)varer. Vores produkteksperter hos 21RUN vil med glæde hjælpe dig med at finde lige præcis det, du har brug for til din vintertur.

Vinterløb - shop løbeskoVinterløb - shop løbetøj