Skip to main content
New Balance 880v14
New Balance 880v14

Review

New Balance Fresh Foam X 880v14 – En pålidelig partner

Grâce à la toute nouvelle formule Fresh Foam X, la New Balance 880v14 offre un retour d’énergie dynamique et un déroulement souple. La New Balance Fresh Foam X 880v14 est un partenaire fiable pour les débutants et une chaussure de running polyvalente pour les coureurs expérimentés.

Shop dame-modelShop herre-model
New Balance

3 grunde til, at New Balance Fresh Foam X 880v14 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du leder efter en stabil allround løbesko

New Balance 880v14 blev skabt på baggrund af mange undersøgelser blandt løbere. Der blev forsket i løbestil, afvikling og landing. Baseret på disse data blev Fresh Foam X-formlen ændret, så skoen føles blødere under landingen og mere responsiv under afsættet. Desuden er offsettet blevet ændret fra 10 mm til 8 mm, så du vil opleve en mere jævn overgang fra hæl til forfod.

Opsomming 2

Du har en relativt bred fod

New Balance løbesko er generelt lidt bredere end andre mærker. Det er ideelt, hvis du løber langt, eller hvis du har en relativt bred fod. Hvis din fod begynder at klemme for meget i de almindelige størrelser, fås 880v14 også i bredere versioner.

Opsomming 3

Bæredygtighed er vigtigt for dig

880v14 opfylder New Balance Green Leaf Standard. Det betyder, at mindst 50% af materialerne i overdelen er miljøvenlige, og at mellemsålen bruger minimum 3% biomateriale. New Balance samarbejder nu med organisationen Repreve, som bruger indholdet af genbrugsflasker til at fremstille polyesteroverdelen.

New Balance 880v14
New Balance 880v14
New Balance
“I virkeligheden er jeg i smug nok lidt forelsket i 880v14”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Fresh Foam-dæmpningsmaterialet har eksisteret i 10 år. 880v14 har en helt opdateret Fresh Foam X-sammensætning, der ikke kun gør skoen mere komfortabel, men også returnerer en større mængde energi. Sålens honeycomb-struktur består af flere små og store rum, hver med sine egne bløde og faste egenskaber. I hælen er disse rum store, mens de i forfoden er meget små. Det giver masser af støddæmpning til landingen og en responsiv fornemmelse ved afsættet.

New Balance Fresh Foam X 880v14 I detaljer:

Semelle d'usure NDurance
Overdel i Engineered mesh

sidder behageligt om fødderne og er fremstillet af genbrugte plastflasker

Fresh Foam X-mellemsålen

giver en blød landing og et responsivt afsæt, og er fremstillet af minimum 3% biomateriale

NDurance-ydersålen

er slidstærk og giver et overlegent greb

New Balance Fresh Foam X 880v14 eller 1080v13 ?

New Balance 1080v13 er storebroren til Fresh Foam X 880v14. 1080v13 har en lidt tykkere mellemsål og derfor lidt mere støddæmpning end 880v14. Desuden har denne model et lavere offset på 6 mm og er ca. 10 gram lettere. Leder du efter den mest alsidige allround-løbesko fra New Balance? Så skal du vælge 880v14. Vil du have en ægte langdistancepartner? Så gå efter 1080v13.

Bag kulisserne på New Balance

3egenskaber i New Balance Fresh Foam X 880v14

Opsomming 1

Engineered mesh-overdel

New Balance 880v14 har fået en helt ny Engineered mesh-overdel. Det giver masser af åndbarhed og komfort, lige fra det øjeblik, du tager skoen på. Hælkappen er indvendigt forstærket og giver masser af støtte omkring anklerne. Skotungen er halvt fastgjort til overdelen for at forhindre, at den glider under
løb.

Opsomming 2

Fresh Foam X-mellemsålen er forhøjet og fornyet

Mellemsålen er blevet øget med 2 mm i hælen og 4 mm i forfoden. Som følge heraf er offsettet (forskellen i højden mellem hæl og forfod) ændret fra 10 mm til 8 mm. Fresh Foam X-støddæmpningsmaterialet er blevet lettere og blødere. Desuden får du nu meget mere energi retur sammenlignet med forgængeren. Minimum 3% af mellemsålen er lavet af biomaterialer. New Balance har valgt at gøre dette for at tage et mere bæredygtigt skridt mod fremtiden.

Opsomming 3

Ydersål i NDurance-gummimateriale

Ydersålen er også blevet fuldstændig ændret i forhold til 880v13. Den består nu af gummimaterialet NDurance, som vi bl.a. kender fra 1080v14. Sålen giver et overlegent greb og er yderst slidstærk. I de områder, der er udsat for mest slid – som f.eks. på hælen – giver NDurance-teknologien ekstra beskyttelse, så skoen holder længere. Gummielementerne i ydersålen er placeret lodret og følger føddernes anatomi. Oplev en ubesværet overgang fra hæl til forfod takket være dette nye ydersålsdesign.

Test af New Balance Fresh Foam X 880v14

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Daan Glories erfaringer her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer New Balance Fresh Foam X 880v14

Offset
8 mm (Såltykkelse forfod: 21 mm / hæl: 29 mm)
Vægt
Ca. 270 gram herre / ca. 209 gram dame
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Allround løbesko

Forventninger

Sidste år blev New Balance 1080v13 lanceret på spektakulær vis med en gennemgående opdatering. Fresh Foam X-mellemsålen gav meget mere energi retur og en behagelig løbeoplevelse. Helt anderledes end den forgående version og et stort level-up op i komfort. 1080v13 kan nu virkelig konkurrere med Nike ZoomX Invincible og Saucony Triumph, som også er allroundere med høj energireturnering. Jeg håber, at 880v14 føles lige så behagelig, men er lidt mere alsidig at bruge. I det store hele brillerer 1080v13 mest under de daglige og lange udholdenhedsløb i et roligt tempo.”

Fit

New Balance skuffer aldrig, når det handler om pasform. Det er også tilfældet med den seneste version af 880. Jeg synes, at skoen er behagelig med det samme jeg får den på. Hælkappen har en behagelig og blød polstring, mens skotungen er halvt fastgjort til skoen, så der ikke er noget pres henover min vrist. Forfoden føles en smule smallere end forgængeren. Jeg er glad for, at hælkappen er relativt høj, hvilket også gør, at mine indlægssåler passer fint i skoen. Mesh-materialet er virkelig åndbart, og jeg fik faktisk lidt kolde fødder under min vintermorgenløbetur. Så brug gerne et par tykkere sokker, når du bruger denne sko om vinteren..”

Stride

Jeg brugte 880v14 på en række korte og lange distancer. Den første træning med skoen løb jeg i en time i et roligt tempo, og jeg var straks tilfreds med, hvor blød, stabil og jævn den føles. New Balance 880v14 føles virkelig let som en fjer på mine fødder. Fresh Foam X-dæmpningsmaterialet giver mig nok energi retur, når jeg begynder at øge tempoet. Jeg gennemførte også en rolig udholdenhedstur på 16 km i 880v14 i et tempo på 4,39 min/km, hvilket er omkring zone 2 for mig. Og jeg blev slået af, hvor let jeg kunne holde rytmen. Jeg lægger ikke engang mærke til, at jeg har en sko på. Med denne sko føles alt afbalanceret, nemlig smidigt nok til tempo, men stabilt nok, når du har brug for lidt restitution. I virkeligheden er jeg i smug nok lidt forelsket i 880v14.”

Use

Med New Balance 880v14 kan du virkelig komme gennem alle de træningspas, du
planlægger. Jeg fandt den meget behagelig til en rolig lang udholdenhedstur, men var også overrasket over, hvor godt den føltes under træning i zone 2-3. På grund af dens lette vægt kan jeg også bruge den til intervaltræning. Kun under konkurrenceløb ville jeg i stedet vælge New Balance SuperComp Elite V4, da den har en carbonplade og superfoam med høj respons. Til løbere, der måske synes, at 1080v13 er for ustabil, vil jeg anbefale at prøve et par 880v14.”

New Balance Fresh Foam X-kollektionen

Vil du vælge den bedste New Balance løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Online Shoe Advisor. New Balance har forskellige typer løbesko til den neutrale løber. For eksempel er 880v14 et 1080v13 bedst egnet til begynderløberen eller løberen, der er vild med de lange distancer. New Balance Rebel og SC Pacer fokuserer lidt mere på tempotræning og er en del af New Balance’s ”Fuelcell”-familie. Sæt dig et mål, og vælg derefter den passende New Balance løbesko til din træning.

Eksempel på New Balance skorotation

Skorotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra New Balance.

Allround – New Balance 880v14
Tempo/interval – New Balance Rebel
KonkurrenceNew Balance Fuelcell SC Elite V4

Slutspurten

Vi er glade for, at innovationerne fra 1080v13 også er ført med over i den nye 880. Denne udvikling har gjort 880v14 lettere og blødere. Derudover får du meget mere energi tilbage, men alligevel er stabiliteten i denne allrounder bevaret. New Balance 880v14 er mindre velegnet til konkurrenceløb. Her bør du i stedet gå efter New Balance SuperComp Elite, som har en carbonplade, og er også ca. 50 gram lettere.

Fresh Foam X 880v14 minder om ASICS Cumulus 25 og adidas Supernova Rise. De er begge komfortable løbesko, der samtidig er meget alsidige.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på New Balance Fresh Foam X 880v14 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.