Skip to main content

KARBON-LÖPARSKOR

FÖR ALLA DISTANSER

KARBONSKOR

Karbonskor är väldigt populära numera. Men varför? Och för vilka distanser kan du använda dem? Vi har tagit en titt på de olika modeller som finns att tillgå på 21RUN.

EFFEKTIVT KARBON

Kolfiber i löparskor är faktiskt inte alldeles banbrytande. Vissa märken har experimenterat med detta sedan slutet av 80-talet. Alltsedan dess har tekniken och kunskapen om materialet förbättrats enormt, och detta har lett fram till kolfiberplattan. Karbonplattor är otroligt lätta och starka. Tack vare vågmönstret ger plattan ett otroligt mycket bättre tå-avstamp. Och det är just därför dessa karbonskor ofta används för att slå rekord.

LÅNGDISTANSER – MARATON OCH LÄNGRE

NIKE AIR ZOOM ALPHAFLY NEXT%

Karbonplattan har en lätt kurvning och stimulerar en smidig övergång från mellanfoten till framfoten. Varje skostorlek har sin egen skräddarsydda kolfiberplatta, vilket gör plattan så effektiv så möjligt och hjälper dig att få ut det mesta av dina Alphafly.

Köp nu

adidas Adizero Pro

Karbonplattan är placerad mellan innersulan och mellansulan. Adizero Pro är perfekta för långa uthållighetsträningar och tävlingar.

Köp nu

HOKA ONE ONE Carbon X 2

Karbonplattan sitter mellan PROFLY mellansula och den gummerade yttersulan av EVA-material. Den här plattan ser till att du får en smidig och snabb övergång från häl till tå och massor av energiåtervinning vid avstamp.

Köp nu

MELLANDISTANSER – HALVMAROR TILL MARATON

Nike ZoomX Vaporfly Next% Unisex

Den berömda karbonplattan i fullängd finns högst upp i ZoomZ mellansula. Båda inslag, kolfiberplattan och ZoomX mellansula, är vad som gör den här skon så snabb och omtalad.

Köp nu

Saucony Endorphin PRO

Denna lätta löparsko har en hel mängd innovativa inslag, varav det viktigaste är karbonplattan i mellansulan. Den här plattan innebär stor lyhördhet och minimerad energiförlust.

Köp nu

Nike Zoom Fly 3

Mellan de lagren av React skummaterial finns en kolfiberplatta. Denna platta fungerar som en fjäder: driver dig framåt med en hel massa kraft vid avstampet.

Köp nu

KORTDISTANSER – KORTARE ÄN EN HALVMARA

ASICS Metaracer

Metaracer har en karbonplatta som särskilt ger stabilitet åt mellanfoten. Den här plattan sitter mellan Flyefoam mellansula och yttersulan.

Köp nu

HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket +

En bekväm tävlingssko! Och unik i HOKA:s kollektion. Den särskilda kolfiberplattan i mellansulan ger en fjädrande effekt. Utmärkt för snabba hastighetsökningar.

Köp nu

HOKA ONE ONE Rocket X Unisex

Mellansulan med CMEVA-skum ger effektiv dämpning men ser också till att känslan mot marken blir behaglig. Den här sulan fungerar tillsammans med en en millimeter tjock kolfiberplatta.

Köp nu

ALLA KARBONSKOR

Sortimentet med karbonskor blir allt större. Därför kan det vara svårt att veta vilka som passar bäst för en. Givetvis är detta ett väldigt individuellt. Vilka karbonskor som är bäst för just dig beror till stor del på vad du föredrar, vilka dina mål är och din löpstil. Här kan du hitta en överblick över alla de karbonskor som vi för närvarande har på lager.

Köp nu