Skip to main content
On Cloudmonster Hyper
On Cloudmonster Hyper

Test

On Cloudmonster Hyper – Ett hyperaktivt springande monster

On Cloudmonster Hyper är det senaste tillskottet i Cloudmonster-familjen. Hyper är lättare och mer responsiv än vanliga Cloudmonster och får dig att springa snabbare. Skon erbjuder den perfekta balansen mellan hastighet och mångsidighet. Denna allroundsko är försedd med Helion HyperFoam som ger dig maximal dämpning och energiåtergivning under dina löprundor. Varje steg känns som en flygande start. Oavsett om du tränar inför ett lopp eller bara njuter av en lugn uthållighetsrunda kommer du bli positivt överraskad av On Cloudmonster Hyper.

Se dammodellerSe herrmodeller
On Cloudmonster Hyper

3skäl till att On Cloudmonster Hyper är rätt för dig.

Opsomming 1

Du letar efter en sko för intervall- och tempoträning

Cloudmonster Hyper är en perfekt löparsko för intervall- och tempoträning då skon väger lite och är försedd med superelastisk Helion HyperFoam i framfoten. Detta ger dig massor med energiåtergivning vid avstampet. När du har kommit upp i hastighet kan du enkelt problem hålla kvar samma tempo under lång tid.

Opsomming 2

Du föredrar att springa långa distanser

Med On Cloudmonster Hyper väljer du en allroundlöpsko som är otroligt bekväm för långa distanser som exempelvis halv- och helmaraton. För erfarna löpare är Cloudmonster Hyper en perfekt sko för den dagliga träningen, medan nybörjare även kan använda den som tävlingssko. Den är nämligen både stabilare och tåligare än vanliga tävlingsskor och har det bästa och mest elastiska dämpningsmaterialet.

Opsomming 3

Du vill ha en sko med maximal dämpning och låg vikt

Om du ska springa många mil på landsväg är det skönt att ha en sko med mycket dämpning. Tack vare den lätta ovandelen och de lätta materialen i sulan har Cloudmonster Hyper inte försämrat komforten på bekostnad av vikten. Sulans tjocklek och Cloud-tekniken skapar en mycket bekväm känsla under foten

On Cloudmonster Hyper
On Cloudmonster Hyper
On Cloudmonster Hyper
"On Cloudmonster Hyper är en löparsko som erbjuder den perfekta balansen mellan snabbhet och mångsidighet. Varje steg känns som en flygande start."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du…

Cloudmonster Hyper har en mellansula av Hyperfoam. Denna är tillverkad av PEBAX som ger maximal energiåtergivning så att du kan fortsätta springa i högt tempo. PEBAX (Polyether Block Amide Copolymer) är en termoplastisk elastomer som används i olika tillämpningar, bland annat medicintekniska produkter och sportartiklar. PEBAX är välkänt för sin höga elasticitet, tålighet och slitstyrka. Därför används materialet också i stor utsträckning i alla moderna tävlingsskor med kolfiber.

On Cloudmonster Hyper i detalj

On Clo
udmonster Hyper
Ovandel i vävd Engineered Mesh

tillverkad av 85% återvunnen polyester.

Ingen speedboard

i mellansulan vilket ger en smidig löparkänsla.

Helion HyperFoam

Övre lagret av Helion HyperFoam ger maximal energiåtergivning och dämpning

Helion Superfoam

Nedre lagret av Helion Superfoam ger ökad stabilitet.

Extreme CloudTec-Elemente

Extreme CloudTec-inslag som gör skon extra slittålig.

Gummilaufsohle

Yttersulan i gummi ger rejält med grepp på både blött och torrt underlag.

On Cloudmonster 2 eller On Cloudmonster Hyper?

Man kan också se On Cloudmonster Hyper som en premiumversion av Cloudmonster 2. Cloudmonster Hyper har nämligen hyperfoam, ett PEBA-baserat dämpningsmaterial som ger mer energiåtergivning än den vanliga versionen av Cloudmonster. Detta gör Cloudmonster Hyper något mer lämpad för snabba intervaller och tempoträning. Både Cloudmonster 2 och Cloudmonster Hyper passar för både korta och långa distanser tack vare den höga komforten.

3egenskaper i On Cloudmonster Hyper

Opsomming 1

Ovandel i vävd Engineered Mesh

Ovandelen i Swiss-Engineered mesh ger flexibilitet och ventilering på strategiska ställen medan skon sitter lite tightare på andra ställen. Runt mellanfoten är skon mer åtsittande så att du får en stadig och stödjande känsla. Ovandelen utgörs av 85% återvunnen polyester. On försöker på så sätt göra sina produkter alltmer hållbara.

Opsomming 2

Mellansula med Helion HyperFoam och Helion Superfoam

I On Cloudmonster Hyper hittar vi två olika dämpningsmaterial. Det nedersta skiktet utgörs av det fasta Helion Superfoam medan det översta skiktet består av Helion HyperFoam. HyperFoam är baserat på PEBAX och därmed extra elastiskt. Det innebär att du upplever extra dämpning och energiåtergivning i framfoten när du springer, vilket är perfekt för tempolöpning och intervaller. Tack vare den extrema CloudTec-tekniken (de runda inslagen i mellansulan) lagras all energi inne i skon och frigörs sedan vid varje avstamp.

Opsomming 3

Yttersula av gummi

Denna allroundsko har en uppdaterad yttersula i gummi med förbättrat greppmönster så att du kan bibehålla ett högt tempo när du springer på olika underlag.

Bra skor, bra strumpor

Om du väljer On Cloudmonster Hyper rekommenderar vi också ett bra löparstrumpor. On Performance Mid Sock(dam/herr) är en perfekt löparstrumpa för både sommar och vinter. Strumpan går precis ovanför fotleden, är lätt och ger stöd åt fotvalvet så att du får lite extra stöd under din löprunda. Strumpan finns för övrigt också i en kortare variant, nämligen On Performance Low Sock(Damen/Herren). Undvik blåsor och satsa på ett par bra löparstrumpor.

Allroundlöparskor från ON

Vill du välja de bästa löparskorna från On? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Det gör du enkelt med vår online shoe advisor. On har olika typer av löparskor för både nybörjare och avancerade löpare. Vill du ha lite mer hastighet och dämpning i en och samma sko? Då kan du välja On Cloudmonster Hyper. Eller föredrar du att springa på en riktigt mjuk sko som lämpar sig för långa distanser? Välj då Cloudeclipse som är otroligt bekväma tack vare On CloudTec Phase-tekniken. Behöver du lite mer stöd? Då är Cloudflyer eller Cloud X perfekta för dig eftersom de här modellerna har en något bredare speed board för bättre stabilitet. Tänk över vilket mål du har med din löpning och välj rätt On-löparskor för varje träning eller tävling.

Under senare år har On också gjort framsteg när det gäller tävlingsskor. Till exempel är On Cloudboom Echo 3 den ultimata tävlingsskon med kolfiberplatta och Helion HyperFoam tillverkad av Pebax. Välj den här skon om du vill prestera på topp.

Exempel på skorotation med On

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed förebygga skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan kan du se våra råd om du vill alternera mellan olika On-löparskor.

Allround – On Cloudmonster Hyper
Tempo/intervall On Cloudflow
Tävling – On Cloudboom Echo 3

On Cloudmonster Hyper

Test av On Cloudmonster Hyper

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Menno Munsters kommit fram till.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer On Cloudmonster Hyper

Typ av sko
Allround löparsko
Typ av löpare
Neutrala löpare
Drop
6 mm
Vikt
Ca. 210 gram dam / 265 gram herr
Typ av dämpning
Helion superfoam, Helion hyperfoam

Förväntningar

Jag känner redan till On Cloudmonster 2. Det är en fast och styv sko med mycket dämpning, men inte särskilt mycket energiåtergivning. Därför är det intressant att On nu även släpper en Hyper-variant av Cloudmonster. Jag är nyfiken på att se om detta kan få Hyper att bli en så kallad super trainer. Detta är allroundlöparskor med samma teknik som tävlingsskor. Du drar alltså nytta av komforten och energiåtergivningen från de allra snabbaste skorna men får samtidigt lite mer stabilitet och slitstyrka. Jag är nyfiken på att se hur bekväm den här skon är jämfört med ASICS Superblast, adidas Adizero Prime X och HOKA Mach X. Alla dessa är också “super trainers”.

Fit

Det första jag lade märke till med passformen på Cloudmonster Hyper är att de är ganska breda i framfoten. Jag har inte särskilt smala fötter men måste ändå dra åt snörningen framtill så hårt att tyget veckas lite. Ovandelen känns lätt och välventilerad, så skon passar bra för längre löprundor. Plösen är ganska tunn, men jag hade inga problem med snörningen över vristen. Hälkappan är stadig och foten hålls bra på plats när jag springer. Skon känns också bekväm och mjuk under foten.

On Cloudmonster Hyper

Stride

Jag blev positivt överraskad när jag sprang med Cloudmonster Hyper. Skon har en snabb stegavveckling och man känner verkligen studsarna under framfoten. I hälen är dämpningsmaterialet fastare vilket också får skon att kännas väldigt stabil. Skon känns inte superlätt, men tack vare den höga energiåtergivningen är det ändå en sko som lockar till längre löprundor.

On Cloudmonster Hyper

Pace

Cloudmonster Hyper fungerar också bra i olika hastigheter. Vid ett mycket lugnt återhämtningspass kan de vara lite för responsiva, men vid uthållighetslöpning är skon väldigt bekväm. För mig passar skon bäst för långdistanslöpning på landsväg. Jag brukar själv inte springa längre än 80 minuter, men jag kan mycket väl föreställa mig att det är en fantastisk sko även för längre rundor. För en löpare som inte kan springa bra med en tävlingssko i kolfiber på grund av stabilitetsproblem kan Hyper också fungera som en utmärkt tävlingssko.

On Cloudmonster Hyper

Slutspurt

On Cloudmonster Hyper är en innovativ och mångsidig löparsko som passar för alla typer av träning. Denna allroundsko är perfekt för löpare som gärna springer långa distanser eller för de löpare som bara vill bli snabbare. Med sitt lägre drop och superfoam i framfoten är detta en perfekt löparsko för mellan- och framfotslöpare. Det bästa av allt är att Cloudmonster Hyper verkligen ger en helt annan löparkänsla än någon annan löparsko från On.

On Cloudmonster Hyper påminner om ASICS Superblast och adidas Adizero Prime X2 Strung. Dessa är båda allroundlöparskor med extrem komfort för vardagsträning och kommer med de senaste innovationerna. Använd Cloudmonster Hyper särskilt under dina lugna och snabba kilometer. För tävlingar rekommenderar vi särskilt On Cloudboom Echo 3. Dessa är lite lättare i vikt och har en kolfiberplatta för maximal hastighet.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på On Cloudmonster Hyper i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du höra av dig till våra produktexperter via vår kundtjänst.