Skip to main content
Brooks Ghost Max
Brooks Ghost Max

Test

Brooks Ghost Max – Den mest bekväma Brooks någonsin?

Med Brooks Ghost Max välkomnar vi en ny nivå för bekväm löpning. Oavsett om du är på väg ut på en tidig morgonrunda eller ett långt uthållighetspass klarar du allt med Ghost Max på fötterna. För första gången någonsin tar Brooks klivet in på marknaden för “löparskor med maximal dämpning”. Är du också redo för denna nya revolution?

Brooks Ghost till damBrooks Ghost till herr
Brooks Ghost Max

3skäl till att Brooks Ghost Max är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du vill ha en löparsko med lågt drop

Brooks Ghost Max har ett drop (skillnad i höjd från hälen till framfoten) på 6 mm. Det innebär att skon passar bäst för mellan- och framfotslöpare. Tack vare den stabila basen lämpar sig skon dock utmärkt även för nybörjare som landar lite mer på hälen.

Opsomming 2

Du har en bred fot eller använder egna inläggssulor

Använder du inläggssulor eller har en något bredare fot? Då kan du definitivt välja Brooks Ghost Max som din nya löparsko. Den här modellen är snällare mot framfötter som är lite bredare och har högre vrister. Visste du förresten att Brooks Ghost Max också finns i olika bredd för både dam- och herrmodellen? För herrmodeller är den normala lästen 1D men skon går även att få i 2E (bred) och 4E (extra bred).

Opsomming 3

Du älskar att springa långt

Långa distanser kräver bekväma löparskor. Och just detta är vad Brooks Ghost Max är särskilt utformad för. Med sin extra tjocka mellansula gjord av DNA LOFT v2 får du gott om dämpning för vartenda steg du tar. Den här löparskon passar utmärkt för långa distanser som maraton och längre.

Brooks Ghost Max
Brooks Ghost Max
Brooks Ghost Max
"Brooks Ghost Max är den perfekta löparskon för löpare med lite bredare fötter eller de som använder inläggssulor."

Daan Glorie – Produktexpert

Brooks expert har ordet

Vi pratade med Brooks expert Tim van Beelen om den senaste Brooks Ghost Max. Vad är det som gör den här modellen så unik? “Brooks Ghost Max har utformats specifikt för olika former på fötter. Kort sagt passar den bra för löpare som använder inläggssulor eller har problem med hälsenan, hallux valgus eller andra fotproblem. Passformen på Ghost Max är något bredare längs hela längden, inte bara framme vid tån, så här finns gott om plats för en extra inläggssula. Sidorna på skon är dessutom inte överdrivet upphöjda så att inläggssulorna får en bra passform och kan fylla sin funktion. Ghost Max går alltså utmärkt att använda utan sina vanliga innersulor, men givetvis även med.”

Brooks Ghost Max i detalj

Brooks Ghost Max
Unik “Linear Last” ovandel

gör skon lämplig för olika typer av fötter.

DNA LOFT v2-mellansula

extra tjock för maximal komfort.

GlideRoll Rocker

och lågt drop ger mindre belastning på framfoten

Bred yttersula

ger stabilitet vid löpning och vandring.

Brooks Ghost Max vs Brooks Ghost

Brooks Ghost Max är rent bokstavligen storebror till Brooks Ghost. Mellansulan är nu tjockare och den har ett något lägre drop (6 mm istället för 12 mm) så att Ghost Max passar bättre för framfotslöpare. Den extra tjocka mellansulan skyddar när du springer längre distanser. Vill du ha hellre ha en allroundlöparsko? Välj då Brooks Ghost eftersom den lämpar sig mer för tempo- och intervallträning.

3utmärkande egenskaper hos Brooks Ghost Max

Opsomming 1

Bekväm passform som lämpar sig för inläggssulor

Ghost Max har en unik linjär konstruktion på lästen. Därmed blir passformen bekväm oavsett vilken form på foten du har eller om du använder inläggssulor. Den medföljande innersulan kan enkelt tas ut och ersättas med din egen inläggssula. Man har lagt särskild vikt vid ovandelen av Brooks Ghost Max för att skapa gott om plats för vristen. Tack vare den dubbla Jacquard Warp Knit-ovandelen har skon bra ventilation och en mycket bekväm passform.

Opsomming 2

Tjockt skikt av DNA LOFT v2 och GlideRoll Rocker

Med en tjocklek på 39 mm vid hälen och 33 mm under foten är Ghost Max förmodligen den mest bekväma löparskon från Brooks någonsin. Den här löparskon sållar sig till kategorin “maximalt dämpande löparskor” där komforten alltid kommer i första hand. GlideRoll Rocker är den cirkulära geometrin på sulan. Med den får du en smidig övergång från häl till tå. “Rockern” är extra fördelaktig för löpare som drabbats av plantarfasciit, metatarsalgi eller Mortons neurom.

Opsomming 3

Bred underdel för rejäl stabilitet

Nu undrar du säker om Brooks Ghost Max är så stabil just på grund av sin extra tjocka mellansula. Och svaret är ett definitivt “Ja!” Den breda underdelen på sulan erbjuder en säker och stabil känsla, även när du blivit lite trött under din löprunda. Tack vare dessa stabila egenskaper kan du också använda skon för vandringar. Och med DNA LOFT v2-mellansulan blir trycket mot fötternas mjuka vävnader mindre så att de inte behöver anstränga sig lika hårt.

Test av Brooks Ghost Max

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer - Brooks Ghost Max

Drop
6 mm (39 mm häl / 33 mm framfot)
Vikt
Ca. 255 gram dam / 283 gram herr
Typ av löpare
Neutral
Typ av sko
Allroundlöparskor
Typ av dämpning
DNA LOFT v2

Allroundlöparskor från Brooks

Är du osäker på vilka Brooks löparskor du ska välja? Då kan du ta hjälp av vårt skodiagram. I detta får du en tydlig bild av vilken Brooks löparsko som har bäst stöd och dämpning för just dig. En av de mest populära modellerna är Brooks Ghost, detta på grund av sin allroundkaraktär. Den här skon kan du använda för alla typer av träningspass. Vill du ha mer komfort och dämpning? Då kan du överväga Brooks Brooks Ghost Max eller Glycerin. Brooks Glycerin har nämligen en DNA LOFT v3-mellansula som är extra fjädrande och erbjuder ännu mer energiåtergivning. De som föredrar en lite snabbare allroundlöparsko kommer definitivt hitta vad de söker med Brooks Levitate 6.

Slutspurt

Brooks förtjänar en eloge för att de lanserar en ny löparsko som efterfrågas av många löpare. Maximal dämpning är “här för att stanna”. Under senare år har löpare alltmer börjat efterfråga skor med mycket dämpning för att göra sina träningsrundor mer behagliga. Med Ghost Max har Brooks träffat mitt i prick när det gäller komfort, stabilitet och smidig löpning. Den här löparskon passar både löpare med och utan inläggssulor. Den passar särskilt bra för återhämtningspass, långa distanser och lugna uthållighetsrunor. Brooks Ghost Max är mindre lämplig för tempo- och intervallträning. Den relativt tjocka sulan gör skon lite mindre responsiv.
Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Brooks Ghost Max i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.