Skip to main content
Mizuno Wave Horizon 7
Mizuno Wave Horizon 7

Test

Mizuno Wave Horizon 7 – Komforten du letar efter

Sätt foten i den senaste Mizuno Wave Horizon 7 och upplev högsta komfort under varenda löprunda. Mizuno har åter igen höjt ribban med den nu 7:e versionen i den välkända Wave Horizon-serien. Skon är utformad för  överpronerande löpare som gärna springer långa distanser. Mizuno har satsat stort med en komplett uppdatering av allt från snörning till yttersula. I den här recensionen tar vi en titt på innovationerna, egenskaperna och tekniken i Mizuno Wave Horizon 7.

Se dammodellerSe herrmodeller
Mizuno Wave Horizon 7

3skäl varför Mizuno Wave Horizon 7 är perfekt för dig

Opsomming 1

Du har en genomsnittlig till något kraftigare kroppsbyggnad

Mizuno Wave Horizon 7 är utformad för löparen med en medel till något kraftigare kroppsbyggnad. Detta för att skon erbjuder ett fast stöd och är mer stabil än den tidigare versionen då hälen nu blivit 2 mm bredare och mellanfoten 9 mm bredare. Du står alltså på en bredare plattform som ger utmärkt stabilitet för varje steg du tar.

Opsomming 2

Du letar efter en långdistanssko för överpronerande löpare

Använd Wave Horizon 7 för återhämtningsrundor, dagliga löprundor och långdistanslöpning. Skon lämpar sig för dessa typer av löpning eftersom mellansulan består av två skumlager EVA. Det innebär att du får en mjuk landning vid hälen och framfoten, men också en stabil löparupplevelse tack vare det något fastare skummet längst ner i skon. Mellansulan har blivit 3 mm tjockare jämfört med Horizon 6 så nu får du ännu mer dämpning än tidigare.

Opsomming 3

Du är nybörjare inom löpning

När man börjar springa bör man först och främst leta efter en pålitlig och bekväm löparsko. Och detta är precis vad Mizuno Wave Horizon 7 är. Om du ännu inte är så van vid löpning är det behagligt att ha lite mer dämpning och stöd än vad som brukar finns hos genomsnittliga löparskor. Då kan du bygga upp din löpning på ett bekvämare sätt. Eftersom Mizuno Enerzy Core-skummet är placerat direkt under hälen får du ultimat komfort när du landar på hälen.

Mizuno Wave Horizon 7
Mizuno Wave Horizon 7
Mizuno Wave Horizon 7
"Mizuno Wave Horizon är den lyxigare versionen av Wave Inspire och ger löparen en mjuk och fjädrande löparupplevelse. Kort sagt, en perfekt löparsko för längre distanser."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du …

Mizuno Wave Horizon 7 är en mer stödjande version av Mizuno Wave Sky 7. Båda skorna är konstruerade med Mizuno Foam Wave-teknik. Denna teknik innebär att två lager EVA-skum placeras ovanpå varandra i en vågig form. Vartenda steg du tar och varje landning blir delvis dämpat och en fjädrande effekt uppstår genom de böljande skummaterialen.

Mizuno Wave Horizon 7 i detalj

Mizuno Wave Horizon 7
Smooth Stretch Woven-ovandel

med stretch kring framfoten och utmärkt andningsbarhet.

Mizuno Enerzy Core

erbjuder komfort vid både hälen och framfoten vid landning av avstamp.

Mizuno Enerzy skum

i vågkonstruktion i det nedersta lagret ökar skons stabilitet.

X-10 yttersulan

är gjord av kolfiber för extra hållbarhet och bra grepp.

Mizuno Wave Inspire vs. Wave Horizon

Mizuno Wave Horizon är den mjukare varianten av Wave Inspire. Mizuno Wave Inspire har en Wave Plate av plast som gör skon mer responsiv. Därmed passar skon lite bättre för uthållighetslöpning och tempoträning. Wave Horizon bygger på Foam Wave-teknik som får skon att kännas betydligt mjukare – mycket välkommet när man springer längre distanser.

3egenskaper hos Mizuno Wave Horizon 7

Opsomming 1

Smooth Stretch Woven-ovandel

Smooth Stretch Woven-ovandelen erbjuder mer ventilering kring framfoten än de tidigare versionerna. På längre distanser expanderar fötterna lite och då är det bra om också ovandelen expanderar med fötterna. Då slipper du tryckpunkter och blåsor.

Opsomming 2

Mellansulan har höjts med 3 mm

Wave Horizon 7 har nu officiellt kommit med i klubben “löparskor med maximal dämpning”. Till denna “klubb” hör skor med en sultjocklek på minst 40 mm. Hälen är nu 41 mm och framfoten 33 mm, vilket ger ett drop på 8 mm. Därmed kan skon användas av både häl-, mellan- och framfotslöpare. Hälen och framfoten består av Mizuno Enerzy Core-skum, medan det nedersta lagret av Enerzy-skum erbjuder stabilitet för varje steg du tar. Jämfört med sin föregångare har det nedre skumlagret fått mer stöd för överpronerande löpare.

Opsomming 3

Bredare plattform på yttersulan

“Ju bredare skon är, desto stabilare är den”, och detta gäller också för Wave Horizon 7. Skons hälparti har blivit 2 mm bredare, medan mellanfoten nu är hela 9 mm bredare än tidigare. Flexspår i framfoten gör att du får ett smidigt avstamp från tårna. Tack vare X10 kolfibergummi är skon extra slitstark och ger bra grepp i alla väderförhållanden.

Allt om Mizuno Enerzy Core-skummet

En löparsko är riktigt bra först när dämpningen är bra och välbalanserad. Detta gäller också för Mizuno Wave Horizon. Men vad är det som gör den här skon så bekväm att ha på sig? Magin ligger i Mizuno Enerzy Core-skummet som finns under hälen och framfoten. Det här dämpningsmaterialet är hela 293% mjukare och erbjuder 56% mer energiåtergivning än det EVA-skum (kallat U4ic) som Mizuno tidigare använt i sina allround-löparskor.

Test av Mizuno Wave Horizon 7

Alla våra skor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glory kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer för Mizuno Wave Horizon 7

Drop
8 mm
Vikt
Ca. 335 gram
Typ av löpare
Löpare med överpronation
Typ av sko
Allround löparskor
Typ av dämpning
Mizuno Enerzy + Mizuno Enerzy Core

Mizuno kollektion av allround-löparskor

Vill du välja den bästa Mizuno löparskon? Se då till att först ta reda på om din fotställning är neutral eller överpronerande. Det kan du enkelt göra med vår online shoe advisor. Letar du efter en allround-löparsko med komfort och stöd? Då har du definitivt kommit till rätt ställe med Mizunos löparskokollektion. De mest populära neutrala skorna är Mizuno Wave Rider och Wave Sky. Sky har aningen mer dämpning och komfort för längre distanser, medan Wave Rider är den mest mångsidiga löparskon. Om du har tendens till överpronation bör du välja Wave Inspire eller Wave Horizon. Wave Horizon 7 är en otroligt pålitlig sko för längre distanser. Och slutligen har vi Mizuno Wave Inspire som passar bäst för löpare med överpronation som behöver lätt stöd.

Exempel på skorotation med Mizuno

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och undvika skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen för att springa långt eller springa snabbt. Nedan ser du vårt förslag på skorotation med löparskor från Mizuno.

Allround – Mizuno Wave Horizon 7

Tempo/intervallMizuno Wave Rebellion Flash

TävlingMizuno Wave Rebellion Pro

Mizuno Wave Horizon Matrix

Slutspurt

Mellansulorna har blivit tjockare, skorna har fått bredare plattformar och du komforten blir allt högre under fötterna när du springer. Detta är vi numera vana vid att se i många löparskor. Det är helt klart positivt att Mizuno har förnyat Wave Horizon så grundligt för att göra den ännu bekvämare. Med en sultjocklek på över 40 mm får du en mjuk och bekväm dämpning både på korta och långa distanser. Ett stort plus är den förbättrade stabiliteten, vilket gör skon lämpad för flera typer av löpare.

Mizuno Wave Horizon 7 påminner om ASICS Kayano 30 och Brooks Beast GTS23. Båda är löparskor med fast stöd och massor av dämpning. Wave Horizon 7 är mindre lämplig för tempoträning och tävlingslopp på grund av sin något högre vikt på cirka 335 gram. Letar du efter en allround-löparsko med lite mer markkontakt? Då är Mizuno Wave Inspire 19 ett bra alternativ.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på Mizuno Wave Horizon 7 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.