Skip to main content
Saucony Triumph 21  allround running shoes
Saucony Triumph 21  allround running shoes

Test

Sauconys bästa löparskor?

Möt den senaste Saucony Triumph 21. Med en helt förnyad ovandel och karakteristiska PWRRUN+ dämpningen är detta en av de mest bekväma löparskorna genom tiderna. Denna sko är för de löpare som vill få ut mer av sina

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
Saucony Triumph 21  allround running shoes

3skäl till att Saucony Triumph 21 passar just dig

Opsomming 1

Du vill springa många kilometer

Triumph 21 är perfekt för långa löpturer. Genom att använda ett tjockt lagret av PWRRUN+ material har skon mycket dämpning, men är också väldigt energiåtergivande. Denna kombination gör det lättare att fortsätta springa.

Opsomming 2

Du gillar lätta löparskor

Jämfört med andra neutrala löparskor i kategorin maximal dämpning är Triumph 21 väldigt lätt. Fördelen med en lätt sko är att det tar mindre energi att röra fötterna och det är därför lättare att springa snabbare eller längre.

Opsomming 3

Du gillar en naturlig stegavveckling

Många skor i kategorin max-dämpning har en väldigt närvarande rocker så att man liksom rullar av skon i framfoten. Rockern i Triumph är mindre närvarande och det skapar en naturligare känsla. Tack vare denna form har du också lite mer känsla med marken jämfört med till exempel en ASICS Nimbus.

Saucony Triumph 21  allround running shoes
Saucony runner
Saucony Triumph 21  allround running shoes
Allt som allt är det här en av de bästa allround löparskorna som jag har testat i år.

Daan Glorie – Produktexpert

Ska man välja Saucony Triumph eller Ride?

Saucony Triumph 21 och Saucony Ride 16 är både neutrala och allround löparskor, men har olika dämpning och pronation. Saucony Triumph 21 har något mer dämpning och det beror på den mycket mjuka PWRRUN+ mellansulan som är lite mer energiåtergivande samt bekvämare. Om du ska springa långa sträckor (milen och längre) rekommenderar vi Triumph 21. Saucony Ride 16 är relativt stabilare, har ett lägre drop på 8mm och ger mer markkontakt. Slutligen är Ride cirka 20 gram lättare än Triumph.

Saucony Triumph 21 i detalj

Saucony Triumph 21  allround running shoe
Stickad Knit ovandel

för en mjuk och optimal passform.

Hela sulan har PWRRUN+ dämpning

som är väldigt energiåtergivande med varje steg du tar .

XT-900 Carbon gummi

för god hållbarhet och dragningskraft under olika förhållanden.

Tri-Flex-Design

av yttersulan ger flexibilitet och naturlig stegavveckling.

Vad är skillnaden mellan Triumph och  Tempus?

Saucony Triumph är gjord för neutrala löpare, medan Saucony Tempus är designad för löpare med överpronation. Tempus har en EVA-frame runt mellanfoten som ger stabilitet under löpningen. Båda skorna är gjorda för långdistanslöpning.

3egenskaper i Saucony Triumph 21

Opsomming 1

Förnyad Knit ovandel

Vad är skillnaden mellan Triumph 20 och 21? Det är egentligen bara överdelen. Den förnyade plattstickade ovandelen ger bättre andningsförmåga och lockdown. Fler perforeringar har gjorts så att dina fötter håller sig torra och bekväma, även under varmare dagar. Framfoten är något bredare och överdelens material sträcker sig lite mer i linje med fötterna. Det nydesignade snörningssystemet ger komfort och stadga när du behöver det.

Opsomming 2

Väldigt mjuk PWRRUN+ mellansula

I mellansulan ser vi PWRRUN+ teknologin. Detta dämpningsmaterial är mycket energiåtergivande och känns väldigt mjukt när du springer långa sträckor. PWRRUN+ innersulan ger dig den där lyxkänslan under din fot. PWRRUN+ foams tillverkning är baserat på TPU (polyuretan), som är 28 % lättare än skummet som tidigare använts i Saucony löparskor.

Opsomming 3

XT-900 Carbon gummi yttersula

Den tunna yttersulan hos Triumph 21 är gjord av XT-900 Carbon gummi. Denna typ av gummi ger utmärkt grepp och god hållbarhet. Du kan enkelt springa mellan 600 och 800 km med Triumph 21. Detta beror självklart av din löpstil och vilket underlag du springer på.

Saucony Triumph RFG

Saucony Triumph RFG är den miljövänliga versionen av Triumph 21. RFG är en förkortning av Sauconys slogan “Run for Good”. Triumph RFG har utformats med tanke på mer miljövänliga material. Man har till exempel valt växtbaserade färgämnen och återvunna material för ovandelen.Mellansulan PWRRUN BIO+ är till 55% tillverkad av majs, en återvinningsbar källa, vilket minskar beroendet av plast. Trots dessa material erbjuder Triumph RFG samma dämpning och energiåtergivning som Triumph 21. Också för sulan har man valt naturmaterial. Till exempel består den till 80% av naturgummi som med tiden ändras i utseende.När du väljer Triumph RFG kommer du starta din nästa träningsrunda med en bra känsla och medverka till en positiv inverkan på vår världs framti

Råd för Saucony skorotation

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att förebygga skador. Dessutom har varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller snabbt. Saucony Triumph 21 är en perfekt löparsko för långdistanslöpning. Vilken Saucony-sko kan du använda i kombination med Triumph 21? Välj till exempel Saucony Kinvara, en utmärkt löparsko för (korta) intervaller samt banlöpning. Du kan också köpa Saucony Endorfin Speed ​​​​3, eftersom denna temposko är perfekt för långa tempopass inför ett (halv)maraton. Eller vill du ha en Saucony löparsko med kolfiberplatta för att sätta ett nytt PB? Då är Saucony Endorfin Elite din nya tävlingssko.

Saucony Triumph 21 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Daan Glories omdöme här.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer Saucony Triumph 21

Drop
10 mm
Vikt herrsko
Ca. 278 gram
Vikt damsko
Ca. 250 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Allround löparskor

Passform

“Jag märkte direkt att Triumph 21 är bekvämare än sin föregångare. Detta beror på den bättre lockdown runt mellanfoten och utrymmet i framfoten som denna löparsko erbjuder. Det är färre overlays vilket gör att fötterna inte blir så varma när jag springer. Ibland är en stickad ovandel väldigt slapp, men så är inte fallet med Triumph. Den tunna dragöglan gör att jag snabbt och enkelt kan ta skon av och på, vilket är väldigt behagligt.”

Saucony Triumph 21 Fit

Steg

”Med Triumph 20 har jag sprungit över 800 km och jag är glad att Triumph 21 har samma dämpningssystem. PWRRUN+ ger maximal dämpning, men samtidigt känner jag också mycket kontakt med marken. Jag tycker att skon är lätt och jag får en “studsig känsla” när jag springer. Triumph 21 kan jämföras mer med en studsmatta än med en mjuk madrass. Med andra ord känns Triumph 21 mer som  studsmatta än en mjuk madrass för mig. Jag får tillbaka mer energi och det är behagligt för långa uthållighetslopp från 15 km och längre. Yttersulans Tri-Flex-designen låter dina fötter rulla naturligt. Jag tyckte att Triumph 21 var väldigt stabil, även när jag blev lite trött då jag sprang långa sträckor. Kort sagt är detta en av de bästa allroundlöparskorna jag har testat i år.”

Saucony Triumph 21 Stride

Användning

“Jag rekommenderar att du använder Triumph 21 för långa distanser och daglig träning. Denna sko är mindre lämplig för tempoträning och intervaller. På grund av den tjocka mellansulan springer du mindre reaktivt. Välj istället hellre Saucony Endorfin Speed, eftersom denna modell har en nylonplatta för stabilitet och snabbt frånskjut. Om du är trött efter helgens tuffa lopp är detta även en bra sko för återhämtningsträning när tempo inte är viktigt.”

Saucony Triumph 21 Stride

Sauconys allround skokollektion

Vilken Saucony löparsko passar dig bäst? Detta beror på om du har en neutral pronation eller en överpronation. Vid överpronation sjunker din fotled och ditt knä något inåt när du går eller springer. Saucony Ride och Triumph är Sauconys allround löparskor för både korta och långa sträckor. Triumph har mest dämpning i Saucony-kollektionen. Endorfin Shift kännetecknas av ett lägre drop på 4 mm i kombination med en tjock mellansula av PWRRUN-foam. Om du letar efter en temposko som du även kan använda som tävlingssko, överväg då definitivt den lätta Saucony Kinvara.

Slutspurt

“Hur gör du en bra löparsko ännu bättre?” Det var vad de tänkte på Saucony. Och med Triumph 21 ser vi att de har lyckats göra denna neutrala allrounder ännu bättre genom att justera ovandelen. Detta har resulterat i att skon har fått en bättre lockdown och optimal andningsförmåga för dina fötter. Triumph 21 är designad för långdistansentusiaster. Denna löparsko är mindre lämplig för intervallträning på grund av den tjocka och mjuka mellansulan. Saucony Triumph 21 är jämförbar med ASICS Nimbus 25 och adidas Ultraboost Light. Dessa är också allround löparskor med mycket dämpning för neutrala löpare.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Saucony Triumph 21 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.