Skip to main content
Hardloopsokken
Stance

Top 10

Bedste Løbestrømper

Løbestrømper kan være altafgørende for en behagelig løbeoplevelse. Vi viser dig rundt i udvalget af løbestrømper, så du kan lære mere om, hvorfor de er meget mere end bare strømper. Med et par gode løbestrømper slipper du for vabler, svedige fødder og ubehagelig lugt. Der findes et enormt stort udvalg af forskellige løbestrømper, men hvilke skal du vælge? Hvis du læser videre her på denne blog, bliver du måske en sand ekspert inden for løbestrømper.

  1. De 3 grunde til at vælge løbestrømper
  2. Vores tips til løbestrømper
  3. Hvilke forskellige typer løbestrømper findes der?
  4. Alt om kompressionsstrømper
  5. Top 10 bedste løbestrømper
Shop løbestrømper
Hardloop- en compressiesokken

3grunde til at vælge løbestrømper

Opsomming 1

Forebyggelse af vabler

Løbestrømper har enten flade sømme eller er helt sømløse, hvilket reducerer friktion og irritation af huden. Dethjælper med at forebygge vabler, især under længere løbeture.

Opsomming 2

Optimal fugtregulering

Under din løbetræning er det mest optimalt med et par løbestrømper, der ventilerer godt og kan transportere fugten væk. Derfor er løbestrømper lavet af syntetiske og fugttransporterende materialer, så dine fødder bedre kan ånde, og fugt og sved ikke bliver liggende på huden. Selv hvis du løber gennem i vandpytter, tørrer dine strømper hurtigt.

Opsomming 3

Støtte og komfort

Nogle løbestrømper er designet med ekstra støtte på bestemte områder, f.eks. ved akillessenen eller svangen. Det kan forbedre stabiliteten og komforten, mens du løber, især ved nogle former for fodproblemer. Du kan også vælge kompressionsstrømper, der går helt op til knæene. Kompressionsstrømper stimulerer blodgennemstrømningen til læggene, hvilket mindsker risikoen for smerter i læggene eller skinnebenene.

Compressport Sokken
Injinji teensokken
Injinji
“Som løber har du strengt taget kun brug for to ting. Gode løbesko og de rette løbestrømper.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vores tips til løbestrømper

Opsomming 1

Høj løbestrømpe

Vælg en høj løbestrømpe til trailløb. En høj løbestrømpe forhindrer nemlig sand og jord i at komme ned i løbeskoene.

Opsomming 2

Kompressionstrømper

Lange distancer som halv- og helmaraton resulterer ofte i udmattelse i benene. Så er det en god ide at vælge en strømpe med ekstra kompression omkring anklen og læggene.

Opsomming 3

Tynde løbestrømper

I varmt vejr er det rart at have en meget tynd løbestrømpe som Bauerfeind Ultralight Mid Cut (dame / herre) eller Nike Multiplier No-Show. Det øger åndbarheden betydeligt for dine fødder og forhindrer svedige fødder.

Opsomming 4

Injinji løbestrømper

Bøvler du med vabler mellem tæerne? Eller tæer, der har det med at lægge sig ind over hinanden? Så kan vi anbefale Injinji løbestrømper, da denne type strømpe adskiller tæerne fra hinanden, så dine fødder kan bevæge sig i deres naturlige position.

Opsomming 5

Farverige løbestrømper

Vil du have funktionelle og farverige løbestrømper? Så tag et kig på løbestrømperne fra Stance. Dette amerikanske mærke samarbejder med kunstnere og designere om at skabe unikke løbestrømper. Stance løbestrømper er også altid gode til at give i gave.

Hvilke forskellige typer løbestrømper findes der?

Du har måske tænkt: “Hvor stor forskel kan der da være på løbestrømper?”. Der er mange flere variationer i løbestrømper, end du måske lige regner med. Der er en række ting, du skal overveje, før du køber et par løbestrømper. Vi giver dig nogle råd om løbestrømper, og præcis hvilke du skal vælge.

Tykkelsen på løbestrømper

Løbestrømper findes i flere forskellige tykkelser. Vil du have en tynd eller en lidt tykkere løbestrømpe? Det afhænger af de forhold, du skal løbe i, og hvad dine personlige præferencer er. For eksempel er Bauerfeind Ultralight og Falke RU5 de ideelle løbestrømper til varmere vejr, da disse sokker er mere åndbare og relativt tynde.

Længden på løbestrømper

Foretrækker du en no show, ankelhøjde eller den helt høje kompressionsstrømpe? No show betyder, at du ikke kan se strømperne stikke op over dine løbesko. De er mest almindelige til løb om sommeren. Ankelhøje løbestrømper er de mest populære og giver i nogle tilfælde også en vis ankelstøtte. Kompressionsstrømper stimulerer blodgennemstrømningen til læggene og sikrer hurtigere restitution efter en løbetræning eller et konkurrenceløb.

Løbestrømper til forskellige former for løb

Er du ved at træne op til et maraton eller er du på vej ud ad døren til et terrænløb? Vidste du, at typen af din løbetur har stor betydning for valget af strømper til formålet? For eksempel har Compressport Pro Marathon Socks indbygget bestemte zoner med mere ventilation og højere åndbarhed, mens du løber maraton. Desuden giver denne strømpe en mere effektiv trykfordeling omkring anklerne. Mærker som Nike, adidas og Falke har designet strømper specielt til trailløb, så du får lidt mere støtte, når du løber på uasfalterede stier.

Løbestrømper med ekstra støtte

Har du ofte bøvl eller problemer med dine fødder? Så overvej en løbestrømpe med ekstra støtte eller kompression. Der findes løbestrømper med støtte omkring svangen, anklerne, læggene og endda akillessenen. Et eksempel er Falke Achilles. Denne strømpe har en integreret sportsbandage i stoffet samt silikoneknopper, der masserer siderne af akillessenen.

Stance
Compressport

Alt om kompressionsstrømper

Man ser oftere og oftere løbere med høje strømper i alle mulige flotte farver. Disse typer af strømper kaldes kompressionsstrømper eller kompressionssokker. Men hvordan virker de egentlig? Og hvad er fordelen ved at bruge dem? Kompressionsstrømper til sport er kendetegnet ved deres høje og slanke pasform fra fødderne til lige under knæene.

Blodgennemstrømningen forbedres, da trykket på blodkarrene forbedrer muskelpumpen og reducerer væskeophobningen i benene under træning. Det betyder, at du restituerer hurtigere, da affaldsstoffer som laktat fjernes hurtigere fra benmusklerne. Vi anbefaler kompressionsstrømper især til løbere, der ofte døjer med deres lægge eller skinneben, samt dem, der ønsker at restituere bedre efter deres løbetur. Læs mere i vores blog om kompressionsstrømper.

Shop kompressionsstrømper

Top 10 bedste løbestrømper

Her er en liste over de 10 bedste løbestrømper. Disse løbestrømper er opstillet i tilfældig rækkefølge. Hver model angiver, om løbestrømpen er designet til løb under specifikke vejrforhold eller til en bestemt type løb.

Falke RU4 Cool

Falke RU4 Cool

Falke RU4 Cool er den ideelle strømpe til vinterløb, da denne løbestrømpe er lidt tykkere end Falkes andre modeller. Foret i RU4 Cool giver god kontakt med skoen og beskytter mod vabler ved at reducere trykpunkter. Sokkens hæl- og tåområde er lidt tykkere for at transportere fugt væk og øge holdbarheden.

Nike Multiplier socks

Nike Multiplier Socks 2-Pack

Top 10 bedste løbestrømperHer er en liste over de 10 bedste løbestrømper. Disse løbestrømper er opstillet i tilfældig rækkefølge. Hver model angiver, om løbestrømpen er designet til løb under specifikke vejrforhold eller til en bestemt type løb. Falke RU4 CoolFalke RU4 Cool er den ideelle strømpe til vinterløb, da denne løbestrømpe er lidt tykkere end Falkes andre modeller. Foret i RU4 Cool giver god kontakt med skoen og beskytter mod vabler ved at reducere trykpunkter. Sokkens hæl- og tåområde er lidt tykkere for at transportere fugt væk og øge holdbarheden.

Injinji RUn Light Weight

Injinji Run Lightweight No-show/Coolmax

Injinji Run Lightweight No-show/Coolmax er en unik tåstrømpe til løb. Disse løbestrømper er virkelig strøget til tops i popularitet, fordi hver tå ligger i sin egen “lomme” i strømpen. Stoffet mellem tæerne sikrer, at der ikke opstår friktion på huden mellem tæerne. Faktisk er det ofte denne form for friktion, der er skyld i vabler og hot spots. Denne løbestrømpe forebygger vabler, giver foden frihed og transporterer effektivt sveden væk.

Compressport pro racing v4

Compressport Pro Racing Socks V4.0 Run High

Compressport er et 100% schweizisk mærke med et bredt udvalg inden for kompressionsprodukter, der har til formål at skubbe grænser. Compressport Pro Racing Sock V4 er f.eks. let og åndbar, og har silikone rundt om den indvendige kant, så strømpen ikke glider. Går du efter en ny personlig rekord? Så skal du helt sikkert overveje et par strømper fra Compressport.

Stance Run Light Quarter

Stance Run Light Quarter Unisex

Stance skiller sig ud fra mængden med funktionelle løbestrømper med unikke designs. De samarbejder ofte med kunstnere eller filmstudier som Marvel for at skabe løbestrømper ved flotte motiver. Stance Run Light Quarter til både damer og herrer har Infiknit-teknologi. Det betyder god holdbarhed i forfoden og maksimal forstærkning ved hælen, som forhindrer slitage. Sig farvel til ildelugtende sokker, da Feel360-teknologien holderdine fødder tørre og friske.

Bauerfeind Ultra Light Mid Cut

Bauerfeind Ultralight Mid Cut

“Let i vægt, men med god kompression”; sådan kan man beskrive Bauerfeind Ultralight Mid Cut. Denne løbestrømpe er en ægte allrounder og kan bruges året rundt. Disse tynde løbestrømper øger stabiliteten omkring mellemfoden og anklen. Takket være kompressionen omkring anklerne vil denne løbestrømpe med garanti aldrig glide ned. Hæl- og tåområdet på strømpen er lidt tykkere for at forhindre vabler.

Falke RU Trail

Falke RU Trail

Falke RU trail løbestrømper er specielt designet til trailløbere. Den strikkede forstærkning stabiliserer anklerne og minimerer risikoen for forstuvninger. Strømpernes materiale er hurtigtørrende og holder fødderne tørre, selv med våde sokker.

Odlo Ceramicool

Odlo Ceramicool Reflective Socks

En løbesok med reflekser? Jeps, du læste helt rigtigt, reflekserne findes nu også i løbestrømpernes verden. Dissesokker er designet til brug i varmt vejr. Takket være det reflekterende materiale i toppen af strømperne bliver du også være meget synlig, når det mørket falder på.

Falke RU5 short

Falke RU5 short

Måske den mest populære løbestrømpe til brug om sommeren. Denne tynde løbestrømpe fra Falke er også ideel til konkurrenceløb. Hælen og forfoden er forstærket, mens meshpanelerne på vristen sikrer behagelig ventilation af foden. Den anatomiske pasform og det tynde stof giver dig direkte kontakt med skoen og en naturlig fornemmelse. RU5 fås også i en lavere version, nemlig den de kalder invisible.

Nike Spark Lightweight

Nike Spark Lightweight

Nike Spark Lightweight Socks til både damer og herrer er funktionelle løbestrømper. Disse strømper er specielt designet til dem, der foretrækker at løbe i bare fødder. Letvægtsstrømperne transporterer effektivt fugten væk, så fødderne holdes tørre og friske under dit løb, og de fordeler trykket jævnt over fødderne. Nike Spark Lightweight fås i 2 forskellige højder: No Show (lav variant), Ankle (ankelhøjde) og Crew (høj variant).

Slutspurten

Gode løbestrømper er ikke blot prikken over i’et til dit outfit, men gør det også meget sjovere at løbe. Glem alt om vabler, sved og lugtende fødder eller sko. Hold dine fødder varme om vinteren og kølige om sommeren med den rette type løbestrømpe. Hvad foretrækker du i en løbestrømpe? Det er smag og behag, så dyk ned i de forskellige mærker, som hver især har deres egne kvaliteter og egenskaber. Har du ofte ondt i fødderne, når du løber? Så overvej en løbestrømpe med specifik støtte til svangen, anklerne eller læggene.

Skal du have købet et par løbestrømper? Så tag et kig på vores udvalg af løbestrømper i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.

Shop løbestrømper