Skip to main content

Testbericht

On Cloudboom Strike – den bedste konkurrencesko fra On

Med On Cloudboom Strike kan du sætte personlige rekorder på halv- og helmaraton. Helion Hyperfoam, en specialudviklet indersål og en carbonplade giver dig en konkurrencefordel. Læs videre for at lære mere om hvorfor Cloudboom Strike er On’s bedste konkurrencesko til dato.

Hvad er nyt?

  • Helt ny konkurrencesko fra On med mere Helion Hyperfoam end nogensinde før.
Shop dame-modelShop herre-model

3Grunde til at On Cloudboom Strike er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en carbonsko til (halv)maraton

Cloudboom Strike er designet til at løbe halv- og helmaraton. Det tykke lag Helion Hyperfoam beskytter dine ben mod stød under løb samtidig med at det returnerer en stor mængde energi. Carbonpladen giver dig et eksplosivt afsæt og en stabil løbeoplevelse.

Opsomming 2

Du er en erfaren løber der går efter at sætte nye personlige rekorder

On har rykket grænserne for atletikunionens regler med Cloudboom Strike. Mellemsålen er 4 cm tyk (hvilket er inden for det tilladte) men den meget tykke indersål gør faktisk at du får mere superfoam under fødderne. Det gavner din præstation fordi du under løb oplever maksimal støddæmpning og maksimal energireturnering. Cloudboom Strike er kun beregnet til erfarne løbere der går efter personlige toptider.

Opsomming 3

Du ønsker en løbesko til konkurrenceløb og hurtige træningspas

Med Cloudboom Strike har du On’s hurtigste konkurrencesko på fødderne. Vi anbefaler at du kun bruger denne sko til dine hurtige træningsture og konkurrenceløb da sålen ellers vil blive slidt for hurtigt. Til dine daglige træningsture er f.eks. Cloudmonster, Cloudrunner og Cloudflyer oplagte modeller.

„Med Cloudboom Strike er On tilbage i kampen om den bedste carbonsko. Med den ekstremt tykke indersål skubber de til grænserne for at hjælpe løbere mod hurtige tider.“

Daan Glorie – produktekspert

Vidste du…

At On løbesko blev til ved et samarbejde mellem en professionel atlet og en ingeniør? Det schweiziske mærke On blev grundlagt i 2010 af den tidligere elitesportsudøver Olivier Bernhard sammen med hans venner David Allemann og Caspar Coppetti. Mærket er kendetegnet ved deres unikke CloudTec-teknologi.

On Cloudboom Strike i detaljer

Mesh-overmateriale

Ultratynd mesh-overmateriale med støtte omkring mellemfoden.

CloudTec-støddæmpning

Øger løbeeffektiviteten og reducerer belastningen af kroppen.

Helion Hyperfoam

I mellemsål og indersål sikrer maksimal energireturnering.

Bounceboard

I carbon øger stabiliteten og sikrer et eksplosivt afsæt.

Bæredygtighed hos On

Bæredygtighed har været kernen for On siden grundlæggelsen i 2010. Deres mål er at skabe løbesko og tøj som ikke kun leverer toppræstationer men også minimerer deres indvirkning på miljøet. On bruger genbrugsmaterialer hvilket reducerer affaldsmængden og mindsker afhængigheden af råmaterialer. On har endda en abonnementsmodel hvor du kan indlevere en gammel On-løbesko og få en ny i stedet for.

3Egenskaber i On Cloudboom Strike

Opsomming 1

Gennemsigtig overdel i mono mesh

Den halvgennemsigtige overdel i mono-mesh giver komfort, åndbarhed og støtte gennem et “bur”-system omkring mellemfoden. Skotungen er fastgjort til skoen og mesh-materialet giver en personlig pasform gennem anatomisk målrettede zoner. Under løbet kan fugt og sved let passere gennem overdelen og væk fra huden.

Opsomming 2

Helion Hyperfoam

Cloudboom Strikes mellemsål har Helion Hyperfoam. Dette støddæmpningsmateriale giver den højeste energireturnering, så du kan fortsætte med at løbe hurtigt, selv når du begynder at føle dig lidt tungere i benene på de længere distancer. Indersålen indeholder et ekstra tykt lag Helion Hyperfoam, som giver dig mere superfoam under fødderne.

Opsomming 3

Carbonplade

I forhold til Cloudboom Echo er carbonpladen placeret lidt højere i skoen på Strike. Det gør, at Cloudboom Strike føles meget blødere og mere behagelig, når man løber lange distancer. Når man tager indersålen ud af skoen, ser man straks carbonpladen. Carbonpladen er placeret i hele fodens længde og sikrer stabilitet samt et eksplosivt afsæt.

On Cloudboom Echo eller Strike?

Cloudboom Echo og Strike har begge superfoam og en carbonplade. Den store forskel ligger i støddæmpningen og energireturneringen. Cloudboom Echo er bedst egnet til 5 km og 10 km løb, da carbonpladen er placeret lidt tættere på jorden for at give en mere direkte fornemmelse. On Cloudboom Strike er perfekt til halv- og helmaratonløb på grund af det tykke lag Helion Hyperfoam.

On’s kollektion af løbesko

Vil du vælge den bedste On-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Shoe Advisor.

Er du på udkig efter en hurtig løbesko eller en konkurrencesko? Så er du kommet til det helt rette sted hos On. On Cloudboom Echo er bedst egnet til 5 og 10 km løb, mens Cloudboom Strike er designet til at løbe halv- og helmaraton. Det schweiziske mærke On har også temposko som du kan bruge til intervaltræning og tempoudholdenhedsløb. Overvej f.eks. On Cloudflow; denne letvægtssko indeholder også Helion-superfoam så du får masser af energireturnering under dit løb.

Eksempel på On skorotation

Sko-rotation betyder at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra On.

Allround Cloudmonster / On Cloudrunner
Tempo/interval – On Cloudflow
Konkurrenceløb kort distance (5-10 km) – On Cloudboom Echo
Konkurrenceløb langdistance (21-42 km) – On Cloudboom Strike

Gode sko + gode strømper = forebygger vabler

Hvis du vælger On Cloudboom Strike, vil vi også anbefale et par gode løbestrømper. On Ultralight Sock Mid (Damen /Herren) er tynde strømper, som er behagelige at have på under træning og konkurrenceløb. Strømperne har en beskyttende, tyk polstring af hæl og tå. De stopper lige over anklen. Undgå vabler og gnavesår og vælg gode løbestrømper!

On løbetøj

Planlægger du at købe et par On Cloudboom Strike? Så sæt prikken over i’et på dit outfit med On’s løbetøj. I On’s tøjkollektion finder du alt det tøj, du har brug for som løber. Fra funktionelle toppe til lette løbeshorts, så du holder dig kølig og tør under dine løbeture og konkurrenceløb.

Test af On Cloudboom Strike

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Her kan du snart læse Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer On Cloudboom Strike

Type sko
Konkurrencesko
Forskydning
4 mm (39,5 mm hæl – 35.5mm forfod)
Vægt
Ca. 169 gram dame / ca. 210 gram herre
Type løber
Neutral
Støddæmpningstype
Helion Hyperfoam

Test

“Jeg testede bl.a. Cloudboom Strike under intervaltræning på landevej, på bane og i lange tempoblokke. En af intervaltræningerne på landevej var 2×800 m med 200 m jog i roligt tempo efterfulgt af 10×200 m med 200 m jog i et roligt tempo.”

Fit

“Jeg følte næsten ikke, at jeg havde en sko på. Overdelen er supertynd, let og omslutter mine fødder helt perfekt. Det er lidt besværligt at tage skoen på, da skotungen er fastgjort til overdelen. Heldigvis er der en trækstrop bagpå, som gjorde det muligt for mig at holde et fast greb om hælen. Jeg løb mine intervaller i strålende solskin, og mine fødder fik rigtig god ventilation, selv om jeg havde lidt tykkere løbestrømper på fra Stance. På min rute stødte jeg også på nogle regnpytter, men mine fødder forblev tørre på grund af den semi-transparente overdel. Jeg bruger normalt størrelse 44 i løbesko, men størrelse 43 passede lige lidt bedre til mine fødder.”

Stride

“Cloudboom Strike er ekstremt komfortabel, og det er takket være den tykke indersål af Helion Hyperfoam. Faktisk syntes jeg, at Cloudboom Echo 3 manglede lidt støddæmpning på lange distancer, men i forhold til komfortniveauet, overvejer jeg bestemt Cloudboom Strike til mit Valencia Marathon til efteråret. Under lange intervaller lagde jeg især mærke til den behagelige støddæmpning i forfoden og den fjedrende fornemmelse. Jeg hopper nærmest hen over asfalten! Denne sko minder mig om Nike Alphafly 3 og New Balance Elite v4, som også er carbonsko med ekstrem komfort og energireturnering til maratonløb.”

Speed

“Jeg testede Cloudboom Strike i forskellige tempi. I starten løb jeg omkring 4.45 pr. km, under 800 m omkring 3.32 pr. km og på 200 m var jeg i stand til at ramme 3.10 pr. km. Cloudboom Strike er især velegnet til de længere tempoblokke fra 800 m og op, da den høje energireturnering gør det muligt for mig at holde min kadence på en god måde. På de kortere 200 m-intervaller tog det mig et stykke tid at komme op i fart på grund af det tykke lag skum under fødderne. Afviklingen føles meget naturlig på grund af sålens frunding, der ikke er super aggressiv. Jeg er en hællander, men fandt Cloudboom Strike overraskende stabil. Det lavere offset på 4 mm tvang mig til at løbe mere fremme på mellem- og forfoden. Jeg mærkede ikke til carbonpladen, mens jeg løb, hvilket er en positiv ting. Med nogle carbonsko kan jeg tydeligt mærke, hvor carbonpladen ligger i skoen, hvilket gør dem meget stive. Jeg synes, at Cloudboom Strike er en af de bedste carbonsko sammen med Nike, adidas og New Balance.”

Slutspurten

Cloudboom Strike er en fantastisk tilføjelse til On’s samling af løbesko. En ultimativ maratonsko, hvor der ikke er gået på kompromis. Med en ekstra tyk indersål lavet af Helion Hyperfoam får du mere superfoam under fødderne, men holder dig stadig inden for de internationale regler for løbesko.

I samme familie som On Cloudboom Strike findes også Nike Vaporfly og adidas Adizero Adios Pro. Det er også konkurrencesko med carbon og superfoam. Den største forskel er, at Cloudboom Strike har et lavt offset på 4 mm og en ekstremt tyk indersål.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek On Cloudboom Strike ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.