Skip to main content

Review

Altra Olympus 6 — For længere trailløb med høj komfort

Til løbere, der er til langdistancetrails og ultramaraton, er Altra Olympus 6 det perfekte valg. Kombinationen af maksimal støddæmpning, et bredt tåområde og en zero drop-platform gør den til en unik trailsko. Olympus fremmer en naturlig løbebevægelse og giver dine tæer fuld frihed. Vil du også ud og løbe endnu længere ude i det fri?

Hvad er nyt?

  • Blødere hælkappe
  • Fastgjort skotunge
  • Forbedret Vibram Megagrip-ydersål
Se dame-modellerSe herre-modeller

3Grunde til at Altra Olympus 6 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du løber lange distancer på stierne

Er du vild med langdistance-ruter ude på stierne? Så er Altra Olympus 6 den perfekte trailsko til dig. Den tykke støddæmpende CMEVA-mellemsål er ikke kun blød men giver også en behagelig energireturnering. Uanset om du er på vej ud på en rute på 50 km eller 100 miles vil du opleve en enorm komfort med Altra Olympus 6.

Opsomming 2

Du lander naturligt på midt- og forfoden

Man skifter ikke bare over til en Zero Drop-løbesko fra den ene dag til den næste. Det skal bygges langsomt op og kræver tilvænning. Det gør Altra Olympus 6 mest velegnet til midt- og forfodsløbere. Hvis du har tendens til at lande mere på hælen anbefaler vi at du bygger op fra 5 km til din ønskede konkurrenceløbsdistance. Et lavere offset vil belaste dine lægge og akillessener mere end et højere offset. Fordelen ved Zero Drop-teknologien er at du naturligt får mere af støddæmpningen fra din krop end fra dine led.

Opsomming 3

Du er en lidt tungere løber og/eller har en bred fod

Denne trailsko har Altra’s mest rummelige Original Footshape pasform. Det giver din fod frihed til at bevæge sig naturligt. Løbere med lidt bredere fødder vil blive glade for Olympus 6. Vibram Megagrip-ydersålen er noget bredere end de fleste af Altras andre trailsko hvilket også er med til at øge stabiliteten. Det gør også Olympus velegnet til løbere med en lidt tungere kropsbygning eller personer med en tungere løbestil.

„Altra Olympus 6 er en fantastisk komfortabel trailsko. En nybegynder vil opleve stabilitet mens den erfarne løber vil have stor glæde af den maksimale støddæmpning.“

Daan Glorie – produktekspert

Vidste du..

Altra Olympus 6 har en GaiterTrap; det er en fastgørelse for enden af snørebåndene og ved hælkappen til at fastgøre en trail gaiter. En trail gaiter er en strop, man sætter omkring anklerne og over skoen, og den beskytter mod snavs, støv, småsten og grene. De fås i både lave og høje versioner. Så de er ideelle, hvis du f.eks. skal op i bjergene og ikke vil have sten ned i dine sko!

Altra Olympus 6 i detaljer

Teknisk strikket mesh

med forstærkninger for optimal ventilation og beskyttelse af tæerne.

Original FootShape-pasform

giver dine fødder frihed til at bevæge sig naturligt.

CMEVA-støddæmpning

for en behagelig støddæmpning under (ultra)lange distancer på stierne.

Vibram Megagrip-ydersål

giver dig optimalt greb uanset hvilken type sti du løber på.

Zero Drop-teknologi

fremmer bedre løbestil og en landing med lav belastning af kroppen.

Hvad er historien bag Altra Olympus?

Altra Olympus blev introduceret i 2014 som et svar på den stigende efterspørgsel efter maksimal støddæmpning og komfort i trailsko. Olympus var Altras første forsøg på at skabe en sko der gav en blød fornemmelse under fødderne til løb på de meget lange ultra-trail-distancer. Før Olympus blev lanceret var Altra mest kendt for sine minimalistiske og meget lette trailsko.

3Egenskaber i Altra Olympus 6

Opsomming 1

Original FootShape-pasform

Olympus 6 fra Altra har en FootShape-pasform. Det er den mest rummelige pasform fra Altra så dine tæer har god plads til at spredes i skoen. Det er særligt rart under trailløb for under løb op og ned ad bakke har dine tæer virkelig brug for den ekstra plads. For at øge komforten ved indstigning i skoen har Altra lavet en blødere hælkrave for at beskytte akillessenen.

Opsomming 2

CMEVA-støddæmpning

I mellemsålen finder du et tykt lag CMEVA. Dette luksuriøse letvægtsskum er specielt designet til at gøre løb så behageligt som muligt. Det er relativt blødt og giver god energireturnering. Skummet giver komfort uden at være alt for blødt.

Opsomming 3

Vibram Megagrip-ydersål

Vibram Megagrip-ydersålen har fået nogle mindre justeringer i forhold til Olympus 5. For eksempel er mønsteret og piggene blevet finjusteret for at give lidt mere greb på både tørre og våde overflader. Vibram har efterhånden været guldstandarden i mange år både hvad angår greb og holdbarhed. Med Altra Olympus 6 er du garanteret mange løbekilometer og god holdbarhed.

Altra Olympus 6 eller Altra Lone Peak 8?

Lone Peak er Altras mest populære trailsko fordi den er så alsidig og dynamisk. Det er en god trailsko til begyndere og let øvede løbere. Modellen er stabil let og giver et godt greb i ujævnt terræn. Altra Olympus har lidt mere støddæmpning på grund af en tykkere mellemsål i CMEVA. Olympus 6 er designet til trailløb på distancer fra 50 km og længere. Vibram-sålen gør Olympus velegnet til de mest tekniske stier.

Altra trailsko

Er du på udkig efter en allround trailsko? Altra har et bredt udvalg af trailsko som du kan bruge til alle typer trail uanset hvilken træning du vil give dig i kast med. Altra Lone Peak 8 er den mest populære model med afbalanceret støddæmpning og godt greb. Altra Olympus 6 har maksimal støddæmpning til både korte og lange distancer. Hvis du er på udkig efter en let og dynamisk trailsko bør du vælge Altra Superior. Og for de allermest entusiastiske trailløbere er der Altra Mont Blanc Carbon den hurtigste trailsko med carbonplade til konkurrenceløb.

Eksempel på Altra skorotation

Sko-rotation betyder at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Altra.
Allround – Altra Olympus / Lone Peak
Tempo/interval – Altra Superior
Konkurrence — Altra Mont Blanc Carbon

Test af Altra Olympus 6

Vi tester alle løbesko gennem vores egne eksperter. Læs snart Daan Glories erfaringer her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

produktekspert

Tekniske specifikationer Altra Olympus 6

Skotype
Trailsko
Offset
0 mm (36 mm hæl – 36 mm forfod)
Vægt
Ca. 289 Gram damer / ca. 337 Gram herrer
Løbertype
Neutral
Dæmpningstype
CMEVA-skum

Forventninger

“Jeg er nysgerrig på at se hvor stabil og komfortabel Altra Olympus er. På det seneste har jeg primært løbet trailløb i sko med en lidt tyndere mellemsål. For eksempel er HOKA Speedgoat og Dynafit Ultra 100 blevet mine foretrukne trailsko på grund af deres dynamiske karakter og super gode greb. Jeg har også haft testet New Balance Fresh Foam X More Trail og den føltes meget behagelig men en anelse tung når jeg ville øge tempoet.”

Slutspurten

Altra Olympus 6 bygger videre på sin forgængers succes. Med en forbedret overdel føles denne trailsko mere behagelig omkring fødderne. Den bløde hælkappe lægger ikke pres på akillessenen og forstærkningerne ved tæerne og på siderne giver din fod masser af støtte. Olympus 6 er mindre velegnet til hurtig træning og konkurrenceløb. Her bør du i stedet tage et kig på Altra Mont Blanc hvor du kan vælge modellen med eller uden carbonplade.

Altra Olympus 6 minder om HOKA Mafate Speed og Brooks Caldera. Det er også modeller af trailsko med en tyk mellemsål til ultraløb. Den største forskel er, at Olympus har en meget bredere hæl, midt- og forfod for at give god plads til en høj vrist og til at kunne sprede tæerne.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Altra Olympus 6 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.