Skip to main content

Review

New Balance Fuelcell Propel v5 – driver dig fremad

New Balance Propel v5 er en løbesko, der fanger opmærksomheden – både for dem, der løber for hyggens skyld, men også for seriøse atleter. FuelCell-skummet og en TPU-plade driver dig fremad under hver træning. Uanset om du er på udkig efter en pålidelig allrounder eller en hurtig træningssko, kan New Balance Propel være dit perfekte valg.

Hvad er nyt?

    • Ny overdel
    • Opdatering af FuelCell-skum
    • Bredere base af ydersålen

3grunde til, at New Balance FuelCell Propel v5 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en allrounder til en lavere pris

New Balance Propel v5 er en ægte allround løbesko. FuelCell-mellemsålen gør skoen let og responsiv til både tempotræning og intervaller. Stabiliteten kommer fra TPU-pladen, der ligger i mellemsålen. Den afrundede mellemsål sikrer også en jævn afvikling. Uanset hvilket løb du vælger, vil du ikke fortryde et par Propel v5. Den lave pris gør den til en attraktiv løbesko for alle typer løbere.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en hurtig træningssko

Er du på udkig efter et boost af hastighed? Så kan Propel v5 være din nye partner. FuelCell-dæmpningsmaterialet er fjedrende, og med 280 g til herrer og 220 g til damer er det også en letvægtssko. Det gør den perfekt til tempo- og intervaltræning. Kombinationen af skummet og TPU-pladen giver en god energireturnering for hvert skridt, du tager.

Opsomming 3

Du har brug for lidt mere stabilitet

I forhold til forgængeren er Propels ydersål blevet gjort lidt bredere for at øge stabiliteten. Desuden giver TPU-pladen torsionsstivhed og stabilitet under både langsomme og hurtige udholdenhedsløb. Så er din løbestil, vægt og erfaring som løber ikke afgørende. Du kan stole på New Balance Propel v5 under din løbetræning på almindelig vej.

"New Balance Propel er hurtig, alsidig og stabil. Hvad mere kan man ønske sig som løber?"

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Propel v5 indeholder en plade af TPU. Men hvad er TPU egentlig? Det er en forkortelse for termoplastisk polyurethan og er et materiale, der er en mellemting mellem plast og silikone. Materialet er fleksibelt, men formstabilt, så det ikke går i stykker. TPU bruges også i vid udstrækning til at lave etuier til telefoner.

New Balance FuelCell Propel v5 i detaljer:

Engineered Mesh-overdel med forstærkninger

giver en letvægtsfornemmelse

FuelCell-skum

giver god energireturnering og et skub fremad

TPU-plade

giver en energisk fornemmelse under foden

En stor mængde gummi på ydersålen

giver holdbarhed og optimalt greb

3egenskaber i New Balance FuelCell Propel v5

Opsomming 1

Overdel i Engineered mesh

Overdelen i Engineered Mesh er forstærket omkring mellemfoden for at give en stabil og robust fornemmelse. Hælkappen er forstærket indvendigt og giver støtte omkring anklerne. Skotungen er tynd, hvilket gør den behagelig over vristen.

Opsomming 2

FuelCell-dæmpningsmateriale

FuelCell-dæmpningsmaterialet er New Balances mest lette og elastiske skum. Baseret på klassisk EVA føles dette skum blødt og responsivt. Skoen har en behagelig energireturnering, som er ideel til tempo- og intervaltræning.

Opsomming 3

TPU-plade

Mellem to FuelCell-skumlag ligger en TPU-plade. Det er en plastlignende plade, som giver stabilitet, elasticitet og smidighed fra hæl til forfod. TPU er mere fleksibelt end carbon, så pladen har god affjedring, så du næsten får en følelse af, at du løber på en trampolin.

New Balance FuelCell Rebel v4 eller Propel v5?

Måske har du ikke hørt om New Balance FuelCell Propel v5 før. Og det giver måske også god mening, for den står lidt i skyggen af den velkendte New Balance FuelCell Rebel. Propel har en TPU-plade, som giver den lidt mere stabilitet. Rebel føles lidt blødere, fordi FuelCell-skummet er delvist blandet med superskum. Det giver en højere energireturnering. Leder du efter en allrounder? Så skal du vælge Propel v5. Går du efter fart? Så hop i et par New Balance Rebel v4.

New Balance løbetøj

Planlægger du at købe et par New Balance FuelCell Propel v5? Så sæt prikken over i’et på dit outfit med løbetøj fra New Balance. I New Balance Sport Essentials-kollektionen finder du alt det tøj, du har brug for som løber. Fra funktionelle toppe til lette løbeshorts, så du holder dig kølig og tør under dine løbeture og konkurrenceløb.

Gode sko + gode strømper = forebygger vabler

Hvis du vælger New Balance FuelCell Propel v5, anbefaler vi også et par gode løbestrømper. Run Flat Knit No Show Socks er tynde strømper, som er behagelige at have på under træning og konkurrenceløb. Strømperne har en fladstrikket konstruktion, som giver dem en ”second skin”-følelse. Den lave strømpehøjde betyder, at du ikke kan se strømpen over din løbesko. Undgå vabler og gnavesår, og vælg gode løbestrømper!

New Balance kollektion af Fuelcell-løbesko

Vil du vælge den bedste New Balance-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Er du på udkig efter en hurtig løbesko eller en konkurrencesko? Så er du landet det rette sted med New Balance FuelCell-familien. Disse modeller har en energisk FuelCell-mellemsål, der giver maksimal støddæmpning og energireturnering ved hvert skridt. Vi anbefaler New Balance Propel v5 til din daglige træning. Planlægger du at sætte en rekord på 5 eller 10 km-distancen? Så skal du vælge FuelCell SuperComp Trainer. Maratonentusiaster bør vælge FuelCell SuperComp Elite, da denne model har endnu mere støddæmpning og energireturnering.

Eksempel på New Balance skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra New Balance.

Allround – New Balance Propel
Tempo/IntervalNew Balance Rebel
Wettkampf kurz (5-10 km)New Balance SuperComp Pacer
Wettkampf lang (21-42 km)New Balance SuperComp Elite

Bæredygtighed hos New Balance

New Balance ønsker at bidrage til en renere fremtid. Det gør de ved at genbruge materialer. Det kan vi se i New Balance Propel v5, hvor mellemsålen er lavet af 3% ‘biobased’ materialer. I 2025 sigter New Balance mod at bruge 50% genbrugspolyester og 100% vedvarende energi. Desuden har det amerikanske mærke allerede implementeret nogle bæredygtighedspunkter, som f.eks. deres skoæsker, der er lavet af 100% genbrugspap. New Balances bæredygtige tøj kan kendes på Green Leaf-logoet.

Test af New Balance FuelCell Propel v5

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer med skoen

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer New Balance FuelCell Propel v5

Skotype
All-round løbesko
Offset
6 mm
Vægt
Ca. 220 gr dame / 280 gr herre
Løbertype
Neutral
Dæmpningstype
FuelCell-foam

Forventninger

“Det er imponerende, hvad New Balance viser i år. New Balance SuperComp Elite er blevet en populær carbonsko på grund af dens høje energireturnering, men også stabilitet. Personligt syntes jeg, at den seneste Rebel er New Balances bedste løbesko indtil videre på grund af dens alsidighed. Jeg er nysgerrig efter at se, hvor forskellig Propel føles i forhold til Rebel, og om jeg vil komme til at bruge den i min sko-rotation.”

Fit

“Som regel er New Balance-løbesko altid en smule bredere i forfoden. Propel er undtagelsen til denne regel, for når jeg tager den på, er den stadig en smule smallere, og jeg mærker at min lilletå rammer siden af overdelen. Det er ikke distraherende, men det er mærkbart. Hælkappen er robust og har en blød foring. Skotungen er fin og tynd, hvilket er super behageligt på varmere dage. Med hensyn til størrelse vil jeg anbefale at vælge den almindelige størrelse løbesko, du plejer at bestille.”

Stride

“Det er en overraskende løbesko, som føles rigtig god ved forskellige hastigheder. Jeg kan sagtens løbe en rolig udholdenhedstur, men til tempoløb er Propel v5 også velegnet takket være støddæmpningsmaterialet, som er blødt og fjedrende. Jeg synes, det føles som en lidt mere stabil version af den velkendte New Balance Rebel. Jeg mærker også til stabiliteten, når jeg løber i sving, hvor min ankel forlbiver i korrekt position. Skoen har ikke en aggressiv afrundet form, og føles derfor meget naturlig.”

Speed

“Når jeg løber sprint på 100-150 meter, lægger jeg særligt mærke til, hvor responsiv skoen faktisk er. Jeg får masser af energi retur, skoen føles let på fødderne, og støddæmpningen i forfoden er super behagelig. Jeg bliver drevet fremad for hvert skridt. Erfarne løbere kan sagtens bruge Propel til deres bane- og intervaltræning, mens det for nybegyndere vil være en god konkurrencesko. Den føles stabil og ‘hoppende’. Og til prisen er Propel v5 virkelig en god løbesko!”

Slutspurten

New Balance FuelCell Propel v5 har været gennem en større forvandling. Skoen ser ikke kun stilfuld ud, den er frem for alt en alsidig løbesko, der passer til mange typer af løbere. Takket være TPU-pladen får du en energisk og stabil løbeoplevelse.

I samme familie som New Balance Propel v5 findes også Saucony Endorphin Speed 4 og adidas Adizero Boston 12, som også er allround-løbesko med plade. Den største forskel er, at Propel v5 har en lidt mere direkte fornemmelse, da modellen har lidt mindre støddæmpning end Speed og Boston.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på New Balance FuelCell Propel v5 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.