Skip to main content

Review

Mizuno Wave Rider 28 – Rid en bølge af energi

Mizuno Wave Rider 28 lader dig ride på en bølge af energi under dit løb. En ny støddæmpning og et innovativt design af Wave Plate i plast giver dig mulighed for at løbe med endnu højere komfort end nogensinde før. Mizuno Wave Rider har været en meget populær model i årevis. Vil den snart være at finde på din skohylde?

Hvad er nyt?

  • Ny overdel i Jacquard Mesh
  • Mizuno Enerzy Next-skum i hælen
  • Fornyet Wave Plate-design
Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at Mizuno Wave Rider 28 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er ved at genopbygge din løbeform

Hvis du er i gang med at genopbygge din løbeform efter en skade, eller bare vil forbedre din kondition, så bør du kigge efter en allround løbesko, der giver god stabilitet og støddæmpning. Wave Rider 28 er rigtig god til begge dele. Skoen er velegnet til at bygge op til 5 eller 10 km, da Enerzy- og EnerzyNext-skummet giver en afbalanceret støddæmpning. Hvis du er fan af at løbe på stier, kan Wave Rider 28 også være med. Takket være dens torsionsstivhed holder den din ankel, knæ og hofte godt stabiliseret ved løb gennem skovbunde og ujævne stier.

Opsomming 2

Du døjer med ømme lægge eller akillessener

Mizuno Wave Rider 28 har et offset (højdeforskel mellem hæl og forfod) på 12 mm. Det gør denne model velegnet til løbere, der lander på hælen, samt løbere, der ofte har problemer med læggen eller akillessenen. Det skyldes, at det højere offset giver mindre stress på læggen. Den velkendte og opdaterede Wave Plate, der ligger under hælen og frem, sikrer god stabilitet og et højt energireturneringsniveau for hvert skridt, du tager.

Opsomming 3

Du er på udkig efter en løbesko til træning og konkurrence

Mizuno Enerzy og EnerzyNext støddæmpningsmaterialet kombineret med Wave Plate i plast giver en fantastisk god støddæmpning og energireturnering. Takket være X10-carbon-gummiet er sålen meget slidstærk, så du kan løbe mange kilometer under både træning og konkurrenceløb. For nybegynderen er dette også en god konkurrencesko på grund af dens stabilitet. For en mere erfaren løber er Wave Rider 28 en god sko til rolige og lange udholdenhedsløb. I Mizunos Rebellion-kollektion finder du de hurtigste løbesko til tempo og personlige rekorder under løb.

“Pålidelig og et niveau op i komfort hvert år. Mizuno Wave Rider 28 er blevet fuldstændig redesignet, men har bevaret sin stabile og dynamiske karakter.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Wave Rider har eksisteret siden 1997 og er en af Mizunos mest ikoniske modeller. Skoen er kendt for den innovative Wave Plate. Det er en plastplade i mellemsålen, som giver stabilitet, men også en rigtig god energireturnering. Gennem årene er pladen blevet modificeret, så du oplever en jævn afvikling. Mizuno Wave Rider 28 har nu en Wave Plate, der følger fodens form. Desuden er der skåret et stykke ud af hælen for en blødere landing. Endelig er plastpladen på indersiden blevet hævet for at give mere støtte.

Mizuno Wave Rider 28 i detaljer:

Jacquard mesh

overdel med formet skotunge og højere hælkappe

Mizuno Enerzy øverst og EnerzyNext nederst

i mellemsålen giver god støddæmpning og energireturnering under både korte og lange distancer

Wave Plate er redesignet

og indersiden er hævet for mere støtte, samt udskæringen i hælen bidrager til en blødere landing

X10-carbon-gummi

giver ekstra holdbarhed i hælen

Mizuno Wave Rider 28 eller Mizuno Wave Inspire 20?

Mizuno Wave Rider 28 er designet til den neutrale løber, mens Wave Inspire 20 er lavet til løberen med overpronation. Wave Plate i Inspire 20 er lidt højere på indersiden af skoen, så den giver mere støtte. Så hvis du er på udkig efter en mere stabil allrounder, er Inspire 20 et oplagt valg.

3egenskaber i Mizuno Wave Rider 28

Opsomming 1

Overdel i Jacquard mesh

Overdelen i Jacquard Air-mesh giver god åndbarhed og sidder virkelig behageligt om fødderne. Hælkappen er lidt højere end på forgængeren, hvilket også gør skoen velegnet til brug med indlægssåler. Den formede skotunge er tynd og ligger behageligt over vristen. Derfor vil du ikke opleve hverken trykpunkter eller irritation nogen steder. Mizuno-logoet sidder ikke længere fast på skoen, men er trykt fleksibelt for at give et stilfuldt design.

Opsomming 2

Mizuno Enerzy og EnerzyNext dæmpningsmateriale

Det øverste lag støddæmpningsmateriale i Wave Rider 28 består af Mizuno Enerzy. Denne støddæmpning er velkendt fra sin forgænger og er kendt for sine bløde, men også responsive egenskaber. Det nederste lag er det nye Mizuno Enerzy Next-skum. Denne støddæmpning er lidt blødere, hvilket også får landingen på Rider 28 til at føles mere behagelig. Mellem de to dæmpningslag ligger Wave Plate, som er lavet af plastik.

Opsomming 3

Fornyet Wave Plate

Den velkendte Wave Plate er blevet ændret på fire måder for at gøre løbeoplevelsen mere behagelig. Ved hælen er der skåret et stykke ud til blødere landinger, og på indersiden er plastpladen hævet for at give mere støtte. Desuden er pladen stivere takket være en honey comb-struktur, og pladen følger nu fodens form bedre.

Gode sko, gode strømper

Er valget faldet på et par Mizuno Wave Rider 28? Så anbefaler vi også at købe et par gode løbestrømper for at forhindre vabler og holde dine fødder godt ventilerede. Mizuno Lightweight Performance Socks til både damer og herrer er en lav model af løbestrømper. DryLite-teknologien i sokkerne transporterer effektivt fugt væk og holder dine fødder tørre i længere tid, mens du løber. Dette er det ideelle par strømper til sommer, hvor det er rart at have lidt lavere strømper på for at få ventilation omkring anklerne.

Mizuno løbetøj

Har du planer om at købe et par Mizuno Wave Rider 28? Så sæt prikken over i’et på dit outfit med løbetøj fra Mizuno. I Aero-kollektionen finder du funktionelle trøjer og løbebukser, som er lette og holder dig kølig og tør under træningen. Aero T-shirten er f.eks. ideel til hverdagstræning. På varmere dage kan du vælge Mizuno Aero Singlet, så du kan få endnu bedre ventilation, mens du løber.

Shop Mizuno løbetøj

Mizunos kollektion af allround løbesko

Vil du vælge den bedste Mizuno-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Er du på udkig efter en allround løbesko med komfort og støtte? Så er du landet det rette sted med Mizunos kollektion af løbesko. De mest populære sko er Mizuno Wave Rider og Wave Sky. Sky har lidt mere støddæmpning og komfort til de lange distancer, mens Wave Rider er den mest alsidige løbesko. Med Wave Rider 28 kan du klare enhver træning og konkurrence.

Eksempel på Mizuno skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Mizuno.

Allround – Mizuno Wave Rider 28
Tempo/Interval Mizuno Wave Rebellion Flash
KonkurrenceMizuno Wave Rebellion Pro

Test af Mizuno Wave Rider 28

Vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Mizuno Wave Rider 28

Type sko
All-round løbesko
Type løber
Neutral
Offset
12 mm ( 38.5 mm hæl / 26.5 mm forfod)
Vægt
Ca. 240 gram dame / 280 gram herre
Dæmpning
Mizuno Enerzy øverst og EnerzyNext i hælen

Forventninger

“Mizuno Wave Rider var før i tiden min favoritsko til daglige udholdenhedsløb. Nu løber jeg mest i sko med lidt mere støddæmpning som Wave Sky. Jeg er nysgerrig på at se, om Wave Rider 28 er blevet lidt mere jævn og især blødere. Personligt er jeg ret vild med bløde sko. I den forrige opdatering af Rider var det kun overdelen, der blev ændret, men nu hvor skoen har fået ny støddæmpning og fornyet design af wave-pladen er jeg ekstra spændt på at teste denne sko.”

Fit

“Mizuno afviger altid lidt med deres størrelser. Jeg bruger normalt altid en størrelse 44, men hos Mizuno skal jeg bruge en størrelse 43. Vær opmærksom på, at Mizuno bruger amerikanske størrelser, så sørg for at dobbelttjekke, hvilken størrelse du bestiller. Wave Rider 28 er behagelig på mine fødder, særligt i hælen og forfoden. Hælkappen er høj, men formet, så den buer væk fra læggen, og giver dermed ingen irritation på min akillessene. Forfoden er dejlig rummelig, så mine tæer har god plads under udholdenhedsløb.”

Stride

“Jeg lægger mærke til, at den nye Wave Rider er blevet lidt blødere i hælen. Det skyldes det nye skum under hælen. Nu føles afviklingen i skoen også meget mere jævn. Det høje offset på 12 mm er særligt velegnet til løbere, der lander på hælen, samt nybegyndere. Jeg løber normalt i løbesko med et offset på 8 mm eller mindre, så for mig kræver Wave Rider lige lidt tilvænning. Wave Plate er også blevet ændret, og jeg mærker lidt mere støtte omkring svangen som følge heraf. Har du en neutral løbestil, men brug for lidt mere støtte? Så bør du helt sikkert overveje et par Mizuno Wave Rider 28.”

Use

“Wave Rider 28 er en ægte allrounder. Den er blød og behagelig til udholdenhedsløb, men du kan også sagtens bruge skoen til tempoløb. I dag ser vi en tendens til, at flere og flere løbesko indeholder en plade, men Mizuno har været forløberen i årevis med deres berømte Wave-teknologi. Wave Plate forhindrer sidelæns bevægelser, så al energien bliver brugt til at drive løberen fremad. Under tempoløb lægger jeg særligt mærke til, at jeg løber ret effektivt. Jeg får nærmest al den energi, jeg lægger i skoen, tilbage. Den nye Wave Rider er en pålidelig løbesko til den daglige træning ved forskellige tempi.”

Slutspurten

Med alle opdateringerne er Mizuno Wave Rider 28 den perfekte løbesko til hverdagens træningsture. Den er nu mere komfortabel takket være det nye EnerzyNext-skum i hælen og Wave Plate, der er formet mere efter foden. Særligt landingen er blevet meget blødere. Det højere offset er især godt til hællandere, begyndere og dem, der er ved at genopbygge deres løbeform. Wave Rider 28 er mindre velegnet til hurtig træning og til at sætte rekorder under konkurrenceløb. Her bør du i stedet kigge på et par Wave Rebellion Flash eller Wave Rebellion Pro.

Mizuno Wave Rider 28 minder om Brooks Ghost 16 og adidas Supernova Rise. Det er begge neutrale løbesko, som er stabile og alsidige. Uanset om du er på vej ud af døren for at løbe en kort eller lang tur, kan du stole på Wave Rider 28.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Mizuno Wave Rider 28 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.