Skip to main content

Review

Saucony Kinvara 15 – Let, hurtig og fleksibel

Den nye Saucony Kinvara 15 er på gaden nu! Sauconys Kinvara har efterhånden en stor fanbase, der er opbygget gennem årene. Kombinationen af lav vægt og den komfortable støddæmpning har gjort Kinvara velegnet til både lange træningspas og hurtige konkurrenceløb. Vil den nyeste version også blive en fanfavorit? Bliv klogere på modellen og læs med i vores anmeldelse.

Hvad er nyt?

  • Ny overdel
Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at Saucony Kinvara 15 er den rette sko til dig

Opsomming 1

DU ER PÅ UDKIG EFTER EN LETVÆGTS TRÆNINGSSKO

Saucony Kinvara 15 er en letvægtsløbesko. Der er tænkt på alt for at spare på vægten i denne model. For eksempel er overdelen super tynd og åndbar, mens ydersålen kun har gummi på strategiske steder for at spare nogle gram væk.

Opsomming 2

DU ER PÅ UDKIG EFTER EN SKO TIL TEMPOTRÆNING, DER IKKE HAR EN PLADE I SÅLEN

Det er en god idé ikke at træne for meget i en sko med carbonplade. Hvis du løber for meget med carbonsko, kan det stresse din krop for repetitivt og for meget, og dermed øge risikoen for skader. Det er derfor en god ide at tempotræne i en sko uden carbon. På den måde holder du dit par carbon-racere klar til de helt særlige træningspas og vigtige konkurrenceløb.

Opsomming 3

DU VIL I GANG MED AT LØBE I MERE MINIMALISTISKE SKO

Da Kinvara kom på markedet for ca. 14 år siden, blev skoen lanceret til løberen, der ønsker en så minimalistisk sko som muligt. Takket være det lave offset på 4 millimeter lander man lidt mindre på hælen og lidt længere fremme på mellemfoden. Det giver en lidt større belastning på læggene. Takket være det behagelige skum er dette en sko, der gør overgangen til et lavere offset lettere.

“Jeg kan godt lide at bruge Kinvara til at løbe nogle af mine banetræninger og korte udholdenhedsløb. Det minimalistiske design giver mig en ekstra træning for mine fødder og underben”

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

Kinvara er opkaldt efter en irsk havneby af samme navn. Skoenes designere ønskede at ære deres irske arv og besluttede, at ‘Kinvara’ var et ord, der lød hurtigt.

Saucony Kinvara 15 i detaljer:

Saucony Kinvara 15
Engineered Mesh-overdel
PWRRUN-mellemsål
PWRRUN+-indersål
GROUND CONTACT EVA

3Egenskaber i Saucony Kinvara 15

Opsomming 1

FLEKSIBEL MELLEMSÅL

Kinvara 15 er en af de mest fleksible løbesko på markedet. En let rocker i sålen sikrer en jævn og hurtig afvikling. Sidekanterne sikrer, at foden støttes i højt tempo.

Opsomming 2

LETVÆGTS-STØDDÆMPNING

Mellemsålen i Kinvara 15 er lavet af Sauconys PWRRUN-skum og ligner den i Kinvara 14. For ekstra komfort er indersålen lavet af PWRRUN+ materiale. Kombinationen giver en let og behagelig fornemmelse.

Opsomming 3

HOLDBART GREB

Ground Contact EVA-materialet gør skoen ekstra let. Der er dog gummi på områder, der er udsat for stort slid. Fraværet af gummi under sålen giver også mere fleksibilitet til skoen.

Sauconys kollektion af træningssko

Saucony Kinvara er en del af Sauconys kollektion af træningssko. Denne type sko er lavet til din daglige træning. I denne kollektion er Kinvara 15 dog den letteste og tyndeste, hvilket også gør den velegnet til hurtigere træning. Hvis du er på udkig efter lynhurtige sko med masser af støddæmpning, er Saucony Endorphin-kollektionen det helt rette valg.

Eksempel på Saucony skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Saucony.

Allround – Saucony Ride 17
Tempo/Intervall – Saucony Kinvara 15
Konkurrence – Saucony Endorphin Pro 4

Test af Saucony Kinvara 15

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Menno Munsters erfaringer med skoen her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer Saucony Kinvara 15

Type sko
All-round løbesko
Type løber
Neutrale løbere
Offset
4 mm (31 mm hæl / 27 mm forfod)
Vægt
Ca.175 gram dame / 200 gram herre
Dæmpning
PWRRUN

Forventninger

“Kinvara har altid været en af mine yndlingssko. Jeg har brugt skoen til både træning og konkurrenceløb op til halvmaraton-distancen. Dens lette vægt og naturlige form gør Kinvara ret unik blandt de mange andre sko på markedet i dag. Mens hurtige sko i dag bliver tykkere og stivere, er Kinvara stadig tynd og fleksibel. Det gør, at man skal arbejde lidt hårdere, men det er ikke altid en dårlig ting for din træning.”

Slutspurten

Kinvara 15 har fået en fin opdatering af overdelen. Det gør Kinvara til den alsidige sko, den engang var. Takket være den fleksible sål og den lave vægt er skoen velegnet til korte daglige løbeture, tempotræning og – hvis du ikke vil løbe i en sko med plade – også til konkurrenceløb. Lette løbere kan endda bruge skoen til udholdenhedsløb. Det gør Kinvara til en unik sko, som vil fremkalde smil hos mange Kinvara-fans.

Du kan sammenligne Kinvara 15 med Hoka Mach 6 og adidas Adizero SL. Det er også modeller af lette træningssko, som du også kan bruge til hurtig træning.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Saucony Kinvara 15 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.