Skip to main content

Review

Nike ZoomX Zegama Trail 2 – Super komfort til udfordrende terræn

Dit næste trail-eventyr venter på dig med et par Nike ZoomX Zegama Trail 2. Denne allrounder er designet til løb på stejle bakker, tekniske nedstigninger og åbne marker. Løb gennem ethvert terræn, uanset dit niveau. Zegama Trail 2 er ideel til korte og lange trailløb takket være støddæmpningsmaterialet ZoomX. Oplev nye stier med super komfort i et letvægtsdesign.

Hvad er nyt?

  • Ny overdel
  • Tykkere ZoomX-mellemsål
  • Vibram Megagrip-ydersål
Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at Nike ZoomX Zegama Trail 2 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du vil på trailløb i bjergene

Nike ZoomX Zegama Trail 2 er designet til trailløb i det mest udfordrende terræn. Det er ikke uden grund, at denne model kaldes ”en bjergged med superudholdenhed”. Den tykke ZoomX-mellemsål giver dig masser af komfort, men Vibram Megagrip-ydersålen beskytter dig mod skarpe forhindringer som sten eller grene. Tag ud på stierne med høj selvtillid.

Opsomming 2

Du træner op til et maraton eller ultra trail

ZoomX-mellemsålen i Zegama Trail 2 er let og giver masser af støddæmpning og energireturnering. Det gør Zegama til den ultimative trailsko til løberen, der har et mål om at løbe et maraton eller ultraløb. Jo længere distancen er, desto højere komfort er at foretrække. Det kan Zegama Trail 2 levere med den tykke mellemsål af det fleksible ZoomX superskum.

Opsomming 3

Du leder efter en trailsko med godt greb og holdbarhed

Den første udgave af Zegama Trail fik en del kritik i forhold til greb og holdbarhed. Nike har forbedret skoen markant, da sålen nu er blevet opdateret til Vibram Megagrip. Vibram har været kendt i flere år nu, og det er efterhånden blevet den gyldne standard, når det handler om det bedste greb under trailløb. Vibram Megagrip er en førsteklasses sammensætning af gummi, der giver overlegent greb i både tørt og vådt terræn.

“Nike ZoomX Zegama Trail 2 er mere komfortabel end sin forgænger, men frem for alt har den et meget bedre greb end før. Vibram er ikke kun mere holdbart, men griber også godt fast i enhver slags terræn.”

Camille Cholbi – Produktekspert

Vidste du…

Navnet Zegama refererer til den spanske provins Gipuzkoa i Baskerlandet. Hvert år finder Zegama-Aizkorri terrænløbet sted der. Det er et internationalt skyrunning-løb, som blev afholdt for første gang i 2002. Eventet består af to forskellige løb, et SkyMarathon (42,2 km) og, siden 2015, også et Vertical Kilometer-løb. Begge er gyldige til Skyrunner World Series.

Nike ZoomX Zegama Trail 2 i detaljer:

Overdel i mesh

med forstærket tåområde, nyt snøresystem og hævet kant ved anklen, der holder snavs ude.

ZoomX-skum

giver maksimal støddæmpning og energireturnering under korte og lange trailløb.

Vibram Megagrip-ydersålen

giver optimalt greb under alle forhold.

Nike ZoomX Zegama Trail eller Nike Pegasus Trail?

Med Nike Pegasus Trail har du et alsidigt par trailsko på fødderne. Trailskoen er også ideel til den uerfarne trailløber, der løber regelmæssigt på både stier og asfalterede veje. Bor du ikke lige i nærheden af en trailrute? Så kan du sagtens løbe asfalten ud til stierne med Pegasus Trail. ZoomX Zegama kommer mest til sin ret i bjergene og under de mere udfordrende trailløb. ZoomX er den mest komfortable trailsko, hvis du lægger vægt på støddæmpning og en blød fornemmelse under fødderne.

3egenskaber i Nike ZoomX Zegama Trail 2

Opsomming 1

Overdel med ekstra forstærkninger specielt til trailrunning

Mesh-overdelen på Zegama Trail 2 er meget åndbar og sidder behageligt omkring dine fødder. Overdelen er på flere måder tilpasset trailløberes behov og ønsker. For eksempel har skoen en forstærket hælkappe, men overdelen er meget fleksibel og relativt lidt højere end en almindelig landevejssko. Den hævede kant på hælkappen reducerer risikoen for, at sten og andet snavs kommer ind i skoene. Tåområdet er forstærket, så dine tæer er godt beskyttet, når du løber på en sti med grus eller store sten. Endelig gør snøringen det nemt at tage trailskoen af og på.

Opsomming 2

ZoomX dæmpningsmateriale

Nike ZoomX-skummet i denne sko giver optimal energireturnering: hvert skridt giver energi til det næste. ZoomX har hele 85% energireturnering, hvilket giver dig følelsen af at blive drevet fremad under dit løb. Desuden er ZoomX lettere og blødere end andre skum fra Nike. Takket være dette støddæmpningsmateriale kan du bruge Zegama Trail 2 til lange trailløb såvel som til hurtige træningspas og konkurrenceløb.

Opsomming 3

Vibram Megagrip-ydersål

Nike har forbedret grebet i Zegama Trail 2 betydeligt, da den nu er udstyret med det velkendte Vibram-materiale. Takket være Vibram Megagrip-ydersålen vil du opleve mere greb end med forgængeren. Ydersålen er desuden blevet mere slidstærk, og mønsteret i sålen sikrer, at du har optimalt greb, når du løber under alle slags forhold.

Nikes trailsko-kollektion

Vil du vælge de bedste trailsko fra Nike? Så bør du først beslutte dig for, hvilken type trail du vil løbe, samt hvad dit mål er. En person, der vil løbe 10 km på flade stier, har brug for andre trailsko end en ultraløber, der vil tilbagelægge 100 km i bjergene. Leder du efter masser af støddæmpning til både korte og lange distancer? Så skal du vælge et par Nike ZoomX Zegama Trail 2. Den mest alsidige trailsko er Nike Pegasus Trail 4. Det fordi, at det er en hybrid-trailsko, der giver greb på trailstier, men også har tilstrækkelig støddæmpning til løb på asfalterede stier. Vil du have hjælp til at finde de rette trailsko baseret på dit mål? Det kan du nemt gøre via vores Online Shoe Advisor, der matcher din skoprofil med vores sortiment af trailsko.

Leder du efter er par konkurrencesko til trailløb? Så overvej Nike Terra Kiger, hvis du planlægger at løbe et terrænløb, hvor der skal være fart på. Eller vælg et par Nike Wildhorse til det mere udfordrende terræn i bjergene. Vil du have den højeste energireturnering og et ordentligt boost af fart? Så skal du gå efter Nike ZoomX Ultrafly, da denne trailsko både har en carbonplade og superskum.

Eksempel på Nike sko-rotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige trailsko fra Nike.

Allround – Nike ZoomX Zegama Trail 2
Tempo/Interval – Nike React Terra Kiger 9
Konkurrence – Nike ZoomX Ultrafly

Test af Nike ZoomX Zegama Trail 2

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Nike ZoomX Zegama Trail 2

Type sko
Trailsko
Type løber
Neutrale løbere
Offset
4 mm
Vægt
Ca. 265 gram dame / 317 gram herre
Dæmpningstype
ZoomX

Forventninger

„Nike ZoomX Zegama var en kæmpe succes, da den blev lanceret. Denne trailsko udmærkede sig ved at være komfortabel og give en god løbeoplevelse på de lange distancer. Den eneste ulempe ved forgængeren var dens greb, især i vådt vejr. Jeg er spændt på at se, om det er blevet bedre med skiftet til en Vibram-ydersål. Snart skal jeg løbe et 3-dages trailløb i udlandet, så måske ender jeg med at vælge denne sko på grund af dens komfortniveau.“

Nike tøj til trailløb

Sæt prikken over i’et på dit trail-outfit med Nike trail-tøj og det rette tilbehør. Nike Trail-tøjkollektionen holder dig ikke kun varm i køligt vejr, men har også ofte praktiske løsninger til at have alle dine ting med dig på farten. Tænk ekstra lommer til telefoner, nøgler og sportsernæring. Noget af det allervigtigste udstyr til en trailløbetur er en rigtig god løbejakke. Nike GORE-TEX Trail Jacket er helt vandtæt og beskytter dig mod vind og regn, selv når du når op på toppen af bjerget.

Shop Nike trail-tøj

Slutspurten

Nike ZoomX Zegama Trail 2 bygger videre på forgængerens succes, men har nu et forbedret greb og endnu mere komfort, da mellemsålen er har fået mere af ZoomX-støddæmpningsmaterialet. Dette er ikke kun den ideelle trailsko til lange distancer, men dens responsive fornemmelse gør den også velegnet til korte og hurtige trailløb. Denne model er mindre velegnet til løberen, der vil have mest mulig føling med underlaget. Til dette formål er det bedre at vælge Nike Terra Kiger eller Nike Wildhorse.

Nike Zoom Zegama Trail 2 minder om både New Balance Fresh Foam X Trail More V3 og HOKA Speedgoat 5. De er også to modeller af allround trailsko med ekstrem komfort til træning og langdistanceløb. For et ekstra fartboost anbefaler vi Nike ZoomX Ultrafly, da den har en carbonplade i sålen.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Nike ZoomX Zegama Trail 2 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.