Skip to main content

Review

New Balance Fresh Foam X 860v14 – Moderne stabilitetssko

Med New Balance Fresh Foam X 860v14 kan du klare enhver træning. Uanset om du er på vej ud på en kort eller lang løbetur, tilbyder 860v14 komfort og støtte. Denne allround løbesko til løberen med overpronation er blevet fornyet en del takket være en opdatering af støddæmpningsmaterialet og en EVA-stabilitetsplade. Hvornår skal du ud at løbe igen?

Hvad er nyt?

  • Nye overdel
  • EVA-plade i mellemsålen for stabilitet
  • Fornyet sammensætning af Fresh Foam X-støddæmpning


Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at New Balance 860v14 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du har en lidt smallere eller bredere fod

Ligesom tidligere udgaver fås New Balance 860v14 i forskellige bredder. Så der er altid en 860, der passer til dig. Til herrer findes denne model i en smal, standard, bred og ekstra bred version. Til damer findes der også en smal, en standard og en bred 860v14. Desuden er 860 yderst velegnet til løbere med en lidt højere vrist på grund af skotungen, der har godt med stretch.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en allround løbesko til enhver form for træning

Med 860v14 har du en ægte allround løbesko på fødderne. Fresh Foam X-støddæmpningen giver nok støddæmpning til de lange distancer, men er også responsiv, når du vil sætte tempoet op. Det lavere offset kombineret med en ny EVA-plade i mellemsålen gør, at du føler, at du får lidt mere energi retur under intervaltræning.

Opsomming 3

Du lander hovedsageligt på hælen og har brug for støtte

New Balance har arbejdet med ”data to design”-princippet i årevis. Ud fra mange undersøgelser af løbere designer de den perfekte løbesko. For eksempel har en løber brug for lidt mere støddæmpning under landingen end under afsættet. Derfor er 860v14 en smule blødere i hælen end i forfoden, så her absorberes stødet fra landingen bedst. Der er ingen traditionel stabilitetsblok i mellemsålen, men i stedet en EVA-plade og to Fresh Foam X-støddæmpningsmaterialer placeret oven på hinanden. Det giver en jævn, og meget stabil løbeoplevelse for løbere med overpronation.

”Korrigerende løbesko plejede at være ret stive i det på grund af stabilitetsblokken. Det hører nu fortiden til med den nye New Balance 860v14. Alle løbere fortjener mere komfort og energireturnering!”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

New Balance 860 har en spændende historie bag sig, da denne model nu har eksisteret i 14 år. Oprindeligt blev denne model introduceret som en del af den populære 800-serie. I årenes løb har 860 udviklet sig til en af de mest pålidelige stabilitetssko på markedet. En bemærkelsesværdig udvikling var introduktionen af Fresh Foam X-mellemsålen, som kombinerer både komfort og stabilitet for at give en jævn og responsiv løbeoplevelse.

New Balance Fresh Foam X 860v14 i detaljer:

New Balance 860v14
Engineered mesh-overdel

til behagelig omslutning af fødderne

Fresh Foam X-støddæmpning

sikrer en blød landing og en energisk løbeoplevelse

EVA-filmteknologi

skaber en naturlig og jævn afvikling

Ydersål af blown rubber

for holdbarhed og greb

New Balance 860 eller Vongo?

New Balance 860 og Vongo er to modeller af stabilitetssko, men de adskiller sig i forhold til offset og støddæmpning. Vongo har et lavere offset på 6 mm og er derfor lidt mere velegnet til midt- og forfodsløberen eller løbere med en lidt hurtigere fodafvikling. Desuden har Vongo lidt mere støddæmpning til at løbe længere distancer. Vælg især 860v14, hvis du er på udkig efter en ægte allrounder med den rette balance mellem støddæmpning og en responsiv fornemmelse.

3egenskaber i New Balance 860v14

Opsomming 1

Overdel i Engineered Mesh

New Balance 860v14 har fået en helt ny Engineered mesh-overdel. Det giver masser af åndbarhed og komfort, fra det øjeblik, du tager skoen på. Hælkappen er forstærket indvendigt og giver masser af støtte omkring anklerne. Skotungen er halvt fastgjort til overdelen for at forhindre, at den glider under løb.

Opsomming 2

Fresh Foam X og EVA-filmteknologi

Mellemsålen er hævet et par millimeter, hvilket ændrer offsettet (højdeforskellen mellem hæl og forfod) fra 10 mm til 8 mm. Et lavere offset fremmer afviklingen af foden, da du lettere kommer frem på mellem- og forfoden. Fresh Foam X-støddæmpningsmaterialet er blevet lettere og blødere. Desuden får du nu meget mere energi retur sammenlignet med forgængeren. Det øverste lag er relativt blødt for komfortens skyld, mens det nederste lag bidrager til stabiliteten. Mellem disse to lag ligger en plade af EVA. New Balance kalder dette for EVA-filmteknologi. Den øger stabiliteten uden at begrænse den naturlige afvikling. Mindst 3% af mellemsålen er lavet af biobaseret materiale. Det gør New Balance for at tage bæredygtige skridt mod fremtiden.

Opsomming 3

Robust ydersål i gummi

Ydersålen er også blevet fuldstændig ændret i forhold til 860v13. Den består nu af gummimaterialet NDurance, som vi bl.a. kender fra 880v14. Sålen giver et overlegen greb og er yderst holdbar. I slidområder, som f.eks. på hælen, giver NDurance-teknologien ekstra beskyttelse, så skoen holder længere. Ydersålens gummielementer er placeret lodret og følger føddernes anatomi. Oplev en ubesværet overgang fra hæl til forfod takket være dette nye ydersåldesign.

Gode sko + gode strømper = forebygger vabler

Hvis du vælger New Balance Fresh Foam X 860v14, vil vi også anbefale et par gode løbestrømper. Run Flat Knit No Show Socks er tynde strømper, som er behagelige at have på under både træning og konkurrenceløb. Strømperne har en fladstrikket konstruktion, som gør, at du næsten ikke kan mærke, at du har dem på. Den lave højde betyder, at du ikke kan se strømpen over din løbesko. Undgå vabler og gnavesår, og vælg gode løbestrømper!

New Balance Fresh Foam X-familien

Vil du vælge den bedste Mizuno-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. New Balance Fresh Foam X-familien består af en række løbesko, der er beregnet til hverdagstræning. De handler om komfort og stabilitet mere end om at løbe hurtige tider. For eksempel er 880v14 og 1080v13 bedst egnet til den neutrale løber, mens 860v14 og Vongo v5 er designet til løberen med overpronation. I ”FuelCell”-familien finder du de hurtige sko til intervaller og konkurrenceløb, herunder New Balance Rebel og SuperComp Elite. Sæt dit mål og vælg derefter den passende New Balance løbesko til ethvert formål.

Eksempel på New Balance skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra New Balance.

Allround – New Balance 860v14 / New Balance Vongo v5
Tempo/IntervalNew Balance Rebel v4
Konkurrence – New Balance SuperComp Elite v4

Test af New Balance 860v14

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer New Balance Fresh Foam X 860v14

Type sko
All-round løbesko
Type løber
Neutral
Offset
8 mm
Vægt
Ca. 245 gram dame / 306 gram herre
Dæmpning
Fresh Foam X (med 3% biobaseret materiale)

Forventninger

“Jeg er meget nysgerrig efter den nye form for støtte. 860v13 er en af de mest stabile sko, vi sælger i butikken, og en af de få løbesko til overpronation, der stadig fungerer med en blok i sålen. Jeg gad vide, om den nye version bliver lige så stabil. De sidste opdateringer af 880 og 1080 var meget positive på grund af den nye sammensætning af Fresh Foam X og nye materialer i overdelen, så hvis det samme gælder for 860, har jeg store forventninger.”

Fit

“Pasformen på 860v14 er faktisk den samme som i 880. Det betyder et fast, men strækbart materiale, der omslutter foden godt uden at være ubehageligt. Hælkappen sidder godt fast omkring hælen, og polstringen i kanten og skotungen er blød uden at være for tyk. Skotungen er fastgjort på begge sider for at give en ekstra fast følelse omkring mellemfoden. Størrelsesmæssigt ligger skoen helt normalt i både længde og bredde, så der er ingen grund til at vælge andet end din normale størrelse.”

Stride

“Du vil straks mærke, at Fresh Foam X-materialet er blevet opdateret, når du tager et par 860v14 på. Det føles vidunderligt blødt under foden. Skummet returnerer også mere energi, og skoen føles mindre tung. Skoens rocker sætter sent ind og giver en stabil følelse under forfoden. Det betyder, at afviklingen er god, selv om pladen giver skoen lidt mere stivhed.”

Stability

“Som nævnt er måden at støtte på ændret i denne nye version. Du mærker straks, at det stadig er en yderst stabil sko. Du vil lægge mærke til, at sålen også giver støtte på siden af hælen og ved midtfoden, og sålens bredde giver dig også mere fasthed. Der er mere af det faste skumlag under pladen på indersiden af foden, og det skubber diskret foden udad. Så du vil ikke længere kunne mærke en fast blok, der skubber foden på plads, men en mere gradvis støtte. Personligt synes jeg det er meget rart, selv om jeg tror, at for løbere, der lander meget på hælen, kan støtten være lige i underkanten.”

Slutspurten

New Balance Fresh Foam X 860 har været gennem en større opdatering, hvilket har resulteret i en moderne og støttende løbesko. Den klassiske korrektionsblok hører nu definitivt fortiden til, og fra nu af bliver foden guidet i stedet for korrigeret. Det giver en mere naturlig afvikling af foden. Med det lavere offset og EVA-pladen i mellemsålen giver 860v14 en fin og stabil løbeoplevelse for løbere med overpronation. Langdistanceløbere med en neutral fodstilling kan også sagtens vælge denne sko, da den giver dig stabilitet, når du bliver træt under din løbetur.

I stil med New Balance Fresh Foam X 860v14 findes også ASICS GT-2000 og adidas Supernova Solution. De er begge allround løbesko med minimal støtte til overpronation. For et ekstra fartboost anbefaler vi New Balance Rebel og SuperComp Elite, da de indeholder superfoam.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på New Balance Fresh Foam X 860v14 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.