Skip to main content
Salomon S/Lab Spectur
Salomon S/Lab Spectur

Review

Salomon S/LAB Spectur – En sko til den almene maratonløber

Helt forrest, lige bag maratonstartlinjen er de ikke til at komme udenom, de superlette carbon-racersko. Disse sko med carbonplader og et superlet skummateriale er designet til at give verdens hurtigste løbere det største forspring. Men nu er vi også nødt til at komme ned på jorden og være realistiske; de fleste maratonløbere løber betydeligt langsommere end verdens bedste løbere, og Salomon har forsøgt at udvikle den ideelle konkurrencesko til de løbere, der løber et maraton på 3:30 eller mere. Vi har testet skoen for dig.

Salomon S/Lab Spectur

3grunde til, at Salomon S/LAB Spectur er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du vil løbe maraton på en tid over 3:30

S/LAB Spectur er specielt lavet til maratonløberen, der bruger lidt længere tid end topløberne. Fordi man har længere tids jordkontakt, passer en anden slags sko også bedre til det.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en stabil konkurrencesko

De fleste carbonsko er relativt ustabile på grund af det bløde skum, mens mange løbere vil foretrække mere stabilitet, særligt hen mod slutningen af et maraton. S/LAB Spectur har indbygget ekstra støtte på grund af det faste underlag i sålen og formen på carbonpladen.

Opsomming 3

Du lander på hælen

De fleste carbonsko er optimeret til en midt- eller forfodslanding, mens den gennemsnitlige maratonløber normalt løber med landing på hælene. S/LAB Spectur tager højde for dette i formen på sålen, carbonpladen og ydersålen, så du får en jævn afvikling fra hæl til tå.

Salomon S/Lab Spectur
Salomon S/Lab Spectur
Salomon S/Lab Spectur
Man ser ofte løbere til konkurrenceløb med de forkerte sko på. Så synker deres ankel utroligt meget indad, og de går glip af den fordel, som en god sko normalt giver. Bare fordi en sko fungerer godt for en topløber, betyder det desværre ikke, at den gør det for alle.

Menno Munster – Produktekspert

Vidste du…

Salomon har foretaget grundige undersøgelser af effekten af S/LAB Spectur. 50 forskellige løbere testede både S/LAB Spectur og den bedst sælgende carbon-konkurrencesko på daværende tidspunkt. Løberne havde brug for mindre ilt i S/LAB Spectur-skoene for at kunne holde tempoet.

Salomon S/LAB Spectur i detaljer

Salomon S/Lab Spectur
EnergyFOAM+

Blødt og super responsitvt.

EnergyBlade

Formet med vinger for øget stabilitet.

R.Camber

For en effektiv afvikling.

Contragrip ydersål

Slidstærk ved både forfod og hæl.

Salomon S/LAB

Du kan genkende Salomons hurtigste sko ved at der er tilføjet S/LAB i navnet. Alle delene i S/LAB-kollektionen er lavet af de bedste materialer, og mange er skabt i samarbejde med Salomons topatleter i produktionsprocessen.

3egenskaber i Salomon S/LAB Spectur

Opsomming 1

Komfortabel overdel

Jo længere tid du er på vejen under et maraton, desto vigtigere er det, at din sko sidder godt på foden. Salomon har taget højde for dette og givet S/LAB Spectur ekstra polstring i hælen og i skotungen.

Opsomming 2

Carbonplade

EnergyBlade er en carbonplade med en særlig form. Den giver ikke kun fremdrift, men også ekstra stabilitet i siderne.

Opsomming 3

To slags skum

Direkte under foden har S/LAB Spectur et lag EnergyFOAM+, som er Salomons mest responsive skum. Under pladen er der et lag EnergyFOAM (uden +), dette materiale er lidt fastere og giver derfor mere stabilitet.

Salomons kollektion til løb på vej

Selvom Salomon er bedst kendt inden for trailløb, har Salomon i dag også en omfattende kollektion af sko til almindelig vej. Der er Aero-kollektionen med Aero Blaze 2 til kortere og hurtigere løbeture og Aero Glide til længere løbeture. Til løbere med overpronation er der DRX Bliss. Til konkurrenceløb findes der ud over S/LAB Spectur også S/LAB Phantasm, som er endnu lettere og har en sål, der udelukkende er lavet af EnergyFOAM+, hvilket gør den bedst egnet til eliteløbere.

Eksempel på Salomon sko-rotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Salomon.

Allround – Salomon Aero Glide eller DRX Bliss
Tempo/interval – Salomon Phantasm 2
Konkurrence – S/LAB Spectur

Salomon S/Lab Spectur

Test af Salomon S/LAB Spectur

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Menno Munsters erfaringer med skoen.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Specs

Type sko
Konkurrencesko
Type løber
Neutrale løbere
Offset
8 mm (38 mm hæl / 30mm forfod)
Vægt
ca. 235 gram
Dämpfung
EnergyFOAM, EnergieFOAM+

Slutspurten

Salomon S/LAB Spectur er en unik konkurrencesko, fordi den ikke er lavet til eliteløbere, men stadig indeholder de nyeste teknologier. Skoen føles derfor mindre responsiv end andre supersko, men kompenserer for det med stabilitet. Det er svært at sammenligne S/LAB Spectur med andre konkurrencesko, men nogle tempo-sko fra andre mærker kommer tæt på. adidas Adizero Boston 12 bruger også carbon, et lag superfoam direkte under foden og et fastere skum i bunden over ydersålen. Saucony Kinvara Pro benytter også de nyeste teknologier kombineret med et fastere skum, men er stadig lidt tungere.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Salomon S/LAB Spectur ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.