Skip to main content
Saucony Xodus Ultra 3
Saucony Xodus Ultra 3

Review

Saucony Xodus Ultra 3 – Ultrakomfort til de ultralange løbeture

 Begiv dig ud på stierne i naturen og oplev en verden af trailløb med Saucony Xodus Ultra 3. Denne trailsko vil hjælpe dig på de mest udfordrende stier takket være skoens superfoam, en teknisk overdel og en forbedret ydersål med pigge. Løb bekymringsfrit over stenede stier og stejle skråninger. Tag ud ud og udforsk stierne med Saucony Xodus Ultra 3.

Hvad er nyt?

  • Bredere platform og hævede sider for bedre stabilitet
  • Mere PWRRUN PB-skum
  • Bedre PWRTRAC-ydersål for optimalt greb
Shop dame-modelShop herre-model
What is trailrunning

3 Grunde til, at Saucony Xodus Ultra 3 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du løber lange distancer og ultra-terrænløb

Navnet siger faktisk det hele. Saucony Xodus Ultra 3 er designet til at løbe lange distancer og ultraløb. Med sin tykke mellemsål af PWWRUN PB-skum og den brede base har du en stabil og meget støddæmpende trailsko på fødderne.

Opsomming 2

Du leder efter en trailsko med maksimal komfort

Xodus Ultra 3 er nu blevet endnu mere komfortabel end sin forgænger. Tykkelsen på mellemsålen er øget med næsten 4 mm, så du ikke kun mærker til endnu mere støddæmpning, men også meget mere energireturnering takket være PWRRUN PB-superfoam. Dette støddæmpningsmateriale bruges også i Sauconys hurtigste konkurrencesko. PWRRUN PB er forkortelsen for PEBA-skum, som alle mærker nu bruger i deres hurtige løbesko. Oplev maksimal komfort, når du løber korte og lange distancer.

Opsomming 3

Du ønsker en trailsko til både træning og konkurrenceløb

Selvom Xodus Ultra 3 ikke er udstyret med en carbon- eller nylonplade, kan du stadig bruge skoen til dine konkurrenceløb. Skoen er relativt let, har superfoam og giver optimalt greb takket være PWRTRAC-ydersålen. Du behøver slet ikke bekymre dig om grebet, da ydersålen er blevet forbedret, og sålen er blevet gjort bredere for øget stabilitet på stierne.

Saucony runner
Trail shoes 21run
Saucony Xodus Ultra 3
This is custom heading element

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Saucony Xodus Ultra 3 er specielt designet til ultradistancer på stierne. Men hvordan defineres ultradistancer? Ultraløb er løb over en distance, der er længere end maratondistancen (42 km og 195 m). Standarddistancer for ultramaraton er 50 km, 50 mil, 75 mil og 100 mil. Der findes også såkaldte Backyard Ultra’s, som normalt er løb på 24 eller 48 timer, hvor løberne løber 6,7 km hver time. Resten af tiden har man så hvilepauser, før man starter på den næste omgang. De mest kendte ultraløb er Comrades Marathon og Spartathlon.

Saucony Xodus Ultra 3 i detaljer:

Saucony Xodus Ultra 3
Lukket mesh-overdel

der holder fødderne kølige og beskyttet mod jord og snavs

PWRRUN-Frame

giver stabilitet på lange distancer

PWRRUN PB-Superfoam

giver god energireturnering og forbedret effektivitet under løb

PWRTRAC-ydersål

med 4,5 mm høje pigge giver dig det greb, du har brug for

Historien bag Saucony Xodus Ultra

Saucony Xodus-serien blev lanceret som et svar på den voksende popularitet inden for trailløb. De tidlige modeller, såsom Xodus 1.0, blev rost for dens holdbarhed, greb og komfort i udfordrende terræn. I årenes løb har Saucony løbende arbejdet på at forbedre og finjustere Xodus-serien ved at lytte til atleters feedback for at tilpasse skoene til de evigt skiftende krav inden for trailløb.

3 Egenskaber i Saucony Xodus Ultra 3

Opsomming 1

Lukket mesh-overdel

Den lukkede mesh-overdel holder dine fødder tørre. Overdelen beskytter også dine fødder mod jord, skarpe grene og sten. Tåområdet er ekstra forstærket. Hælkappen er indvendigt forstærket og giver masser af støtte omkring anklerne, hvilket er utroligt vigtigt, når man løber i ujævnt terræn.

Opsomming 2

PWWRUN Frame kombineret med PWRRUN PB-superskum

Saucony Xodus Ultra 3 har en PWRRUN Frame i mellemfoden, der giver støtte og beskyttelse, når du løber langt. Du vil også opleve en enorm energireturnering takket været skoens PWRRUN PB superfoam. Vi kender dette støddæmpningsmateriale fra Sauconys konkurrencesko. Det gør det meget nemt at øge tempoet eller bruge skoen til hurtigere trailløb.

Opsomming 3

PWRTRAC-ydersål

I forhold til forgængeren er PWRTRAC-ydersålen blevet forbedret med 4,5 mm høje pigge. Det betyder, at du altid har optimalt greb, uanset underlag og vejrforhold. Sålen har nu fået en bredere platform for øget stabilitet under ethvert trailløb. Det gør denne trailsko velegnet til daglige trailløb, konkurrence-trailløb og lange vandreture.

Saucony Peregrine 14 eller Saucony Xodus Ultra 3?

Peregrine 14 er Sauconys mest alsidige trailsko. Denne trailsko har en lidt tyndere sål, hvilket gør den lidt mere velegnet til korte og hurtige ture på trailstier. Saucony Xodus Ultra 3 er mest komfortabel til lange distancer fra halvmaratondistancen og opefter.

Sauconys kollektion af trailsko

Vil du vælge de bedste trailsko fra Saucony? Så start med at overveje, hvilken type trailløb du vil løbe. Har du planer om et konkurrenceløb i bjergene? Eller vil du primært løbe gennem skoven eller på stranden? Saucony har flere forskellige typer af trailsko. Helt overordnet kan man dele dem op i allround-trailsko og konkurrence-trailsko. Men der findes også hybrid-trailsko som Saucony Ride TR, der giver dig mulighed for at løbe på både asfalt og stier. Den mest allround trailsko er Saucony Peregrine, mens Xodus Ultra er den ultimative trailsko til de (ekstremt) lange distancer. Er du til hurtige trailløb? Så skal du vælge Saucony Endorphin Edge med carbonplade eller Saucony Endorphin Rift uden plade. Sæt dig for et mål, og vælg den rette Saucony trailsko til enhver træning eller konkurrenceløb.

Eksempel på Saucony sko-rotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Saucony.

Allround – Saucony Xodus Ultra 3 / Saucony Peregrine 14
Tempo/interval – Saucony Endorphin Rift
Konkurrence – Saucony Endorphin Edge

Test af Saucony Xodus Ultra

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer med skoen

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Saucony Xodus Ultra 3

Skotype
Trailsko
Løbertype
Neutrale løbere
Offset
6 mm (36 hæl / 30 forfod)
Vægt
Ca. 249 gram dame / 288 gram herre
Dæmpningstype
PWRRUN PB med en PWWRUN Frame

Forventninger

“Jeg elsker trailløb som en afveksling fra min maratontræning på asfalt. Det meste af tiden bruger jeg HOKA Speedgoat, og jeg er ret nysgerrig på at se, om Saucony Xodus Ultra 3 er lige så komfortabel. De fleste trailløb løber jeg bare for sjov, men en eller to gange om året vil jeg gerne konkurrere om en plads på podiet. Derfor er meget interesseret i at finde ud af, om Xodus Ultra 3 er en egnet konkurrence-trailsko, hvis jeg vil have mest muligt ud af min præstation.”

Slutspurten

Saucony Xodus Ultra 3 har været gennem nogle ændringer hele vejen igennem, og overraskede os positivt. På trods af den tykkere mellemsål er skoen mere alsidig, end du lige regner med. PWRRUN PB-skummet giver masser af støddæmpning og energireturnering, så du kan løbe komfortabelt over lange afstande – men også accelerere, når det er nødvendigt. Denne trailsko er lidt mindre velegnet til løb på asfalt og stier. Her får du mere ud af at vælge Saucony TR, som er en ægte hybrid-trailsko.

Der Xodus Ultra 3 ist vergleichbar mit dem ASICS Trabuco Max 3 und dem New Balance Fresh Foam X More Trail V3. Beides sind Trailrunning-Schuhe mit extrem viel Komfort für tägliche Trailläufe und Trailwettkämpfe. Trage den Xodus Ultra 3 vor allem für deine langen Trailläufe. Für das Tempotraining empfehlen wir besonders den Saucony Endorphin Rift und Endorphin Edge. Diese sind etwas leichter und erleichtern so die Beschleunigung.
Xodus Ultra 3 minder om ASICS Trabuco Max 3 og New Balance Fresh Foam X More Trail V3. Det er begge trailsko med ekstrem komfort til hverdagens trailløb samt konkurrence-trailløb. Tag især Xodus Ultra 3 på under dine lange trailløb. Til tempotræning anbefaler vi særligt Saucony Endorphin Rift og Endorphin Edge. De er lidt lettere i vægt, hvilket gør det nemmere at holde tempoet.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Saucony Xodus Ultra 3 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.