Skip to main content
HOKA Skyward X
HOKA Skyward X

Review

HOKA Skyward X – Carbonsko til hverdagstræning

Den superkomfortable HOKA Skyward X er din pålidelige carbonsko til hverdagens træning. Dette nye medlem af HOKA-familien giver en helt ny løbefornemmelse, når du løber lange distancer. To innovative støddæmpningsmaterialer og en unikt designet carbonplade driver dig fremad under hver eneste træning. Vi har testet den – og vi er imponerede. Hvad venter du på?

Shop dame-modelShop herre-model
HOKA Skyward X

3grunde til, at HOKA Skyward X er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en allround løbesko med maksimal dæmpning

HOKA Skyward X er en allround løbesko med maksimal støddæmpning takket være kombinationen af PEBA-superfoam og Supercritical EVA. Det betyder, at du vil opleve et enormt højt niveau af komfort, når du løber både korte og lange distancer. Takket være den tykke mellemsål med avanceret støddæmpning vil du føle dig meget mindre tung i benene dagen efter din træning sammenlignet med andre løbesko.

Opsomming 2

Du vil have en stabil carbonsko til træning og konkurrence

De fleste carbonsko er lavet til mellem- og forfodsløbere. Men det er ikke tilfældet med Skyward X. Denne allrounder er stabil på grund af det dens Supercritical EVA-dæmpningsmateriale, der fungerer som en beskyttende ramme i skoen. Mellem de to skumtyper er der en H-formet carbonplade, som giver et jævnt afsæt og øget stabilitet. Denne løbesko er også velegnet til nybegynderen eller løberen med en lidt tungere kropsbygning.

Opsomming 3

Du har planer om at løbe et halv- eller helmaraton

Med en såltykkelse på over 40 mm er HOKA Skyward X bedst egnet til lange distancer som halv- og helmaraton. Til tempotræning og intervaller er skoene lidt til den tunge side. Så er det bedre at vælge et par HOKA Mach eller Mach X. HOKA Skyward X vil hjælpe dig under halve og hele maratonløb ved at tilbyde en enorm komfort, men også en rigtig god energireturnering takket være den unikt designede carbonplade.

HOKA Skyward X
HOKA Skyward X
HOKA Skyward X
“HOKA Skyward X er en carbonsko til både træning og konkurrenceløb. På grund af sin stabile karakter er denne allrounder faktisk velegnet til alle typer løbere.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Alle HOKA-løbesko med et X i navnet har en carbonplade i mellemsålen. Den eneste undtagelse er HOKA Mach X, som ikke har en carbonplade, men i stedet en Pebax-plade, der er lidt mere fleksibel, men stadig giver et eksplosivt afsæt. Det gør Mach X til en yderst velegnet sko til både tempo- og intervaltræning.

HOKA Skyward X i detaljer

HOKA Skyward X
Fladstrikket overdel

der former sig efter foden og giver en soklignende pasform

Dyb Active Foot Frame

hvor du står med foden nede i støddæmpningen for øget stabilitet

PEBA-dæmpningsmateriale

giver energi tilbage ved hvert skridt

Carbonplade

der bøjer i midten og giver en nærmest svævende fornemmelse

Supercritical EVA-rockerramme

skaber en jævn og stabil afvikling

Ydersål i gummi

med groft mønster giver suverænt greb på alle overflader

Ingen ny HOKA Bondi X, men i stedet HOKA Skyward X

Desværre for fans af Bondi X vil denne model ikke få en efterfølger. Du kan se på HOKA Skyward som en erstatningssko, da dette faktisk også er en allround løbesko med carbonplade og en tyk sål. Skyward X har dog så meget mere komfort og innovation, at skoen har fået et helt andet navn.

3egenskaber i HOKA Skyward X

Opsomming 1

Fladstrikket overdel

Skyward X har en super behagelig fladstrikket overdel, der sidder som en sok omkring fødderne. Skoen har reflekterende detaljer på overdelen for at give ekstra synlighed i mørket. Den åbne struktur i mesh-overdelen øger åndbarheden. Hælkappen er indvendigt forstærket, hvilket stabiliserer anklerne under løb.

Opsomming 2

PEBA og Supercritical EVA-dæmpningsmateriale

For at gøre dine løbeture så behagelige som muligt har HOKA tilføjet deres Supercritical EVA og PEBA-skum. Supercritical EVA er traditionelt EVA-skum, men injiceret med nitrogen, så det er lettere i vægt og har en mere effektiv energireturnering. Når du løber, oplever du en rigtig god støddæmpning, og samtidig effektiv beskyttelse. PEBA-skum giver det største energiudbytte og findes også i de allerhurtigste carbonsko på markedet.

Opsomming 3

H-formet carbonplade

Mellem de to støddæmpende lag skum ligger en H-formet carbonplade. Denne carbonplade i fuld længde er fleksibel i midten af skoen. Som et resultat heraf oplever du en utrolig, svævende følelse, mens du løber. På grund af denne konstruktion af carbonpladen er HOKA Skyward X stabil både i hælen og forfoden. Kort sagt, kan alle løbere få gavn og glæde af denne carbonsko!

HOKA Cielo X1 eller HOKA Skyward X?

HOKA Cielo X1 og Skyward X er begge carbonsko, men med hver deres formål og målgruppe i fokus. For eksempel er Cielo X 1 den hurtigste og mest innovative løbesko til konkurrenceløb. Mellemsålen i Cielo X1 består udelukkende af PEBA-dæmpningsmaterialet, som giver dig den største energireturnering. Cielo X 1 egner sig bedst til mere erfarne løbere. Skyward X er mere stabil på grund af en ramme lavet af Supercritical EVA-skum og en H-formet carbonplade. Det gør Skyward X mere velegnet til daglig træning og til løbere, der vil ud og løbe længere distancer.

HOKA’s kollektion af allround løbesko

Vil du vælge den bedste HOKA-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Online Shoe Advisor. HOKA har flere forskellige typer af løbesko. Helt overordnet kan man dele dem op i kategorierne Glide, Fly og Sky. HOKA Glide-kategorien indeholder allround-løbesko til rolig træning som fx HOKA Clifton og Bondi. HOKA Fly-kategorien indeholder alle sko med fokus på høj hastighed, såsom Mach, Cielo X og Rocket X. Terrænløbsentusiaster kan finde gode sko i Sky-kategorien, da dette er samlingen af trailsko til løb på stierne. Afgør dit mål for at vælge den passende HOKA-løbesko til enhver træning eller konkurrenceløb.

Eksempel på HOKA sko-rotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra HOKA.

Allround – HOKA Clifton / HOKA Skyward X
Tempo/interval – Mach X
Konkurrence – HOKA Cielo X 1

HOKA Skyward X

Test af HOKA Skyward X

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Skyward X

Offset
5 mm (46/41 dame - 48/43 herre)
Vægt
Ca. 261 gram dame / 320 gram herre
Løbertype
Neutrale løbere
Skotype
All-round løbesko
Dæmpning
PEBA og Supercritical EVA (og carbonplade)

Forventninger

“Man kan se på HOKA Skyward X som en slags efterfølger til HOKA Bondi X. Jeg syntes personligt, at Bondi X var lidt for tung, men det skyldtes primært det traditionelle EVA-dæmpningsmateriale. Med HOKA Skyward X forventer jeg en helt anden løbeoplevelse, da PEBA-skummet på skoens overdel er super elastisk. Jeg har allerede gode erfaringer med Mach X, som jeg primært bruger til lange udholdenhedsløb og tempoløb. Jeg er virkelig nysgerrig efter at finde ud af, om Skyward X er endnu mere komfortabel end Mach X, og til hvilke træningspas jeg kan bruge skoen.”

Fit

„Det, der umiddelbart skiller sig ud ved pasformen, er pladsen i forfoden. Den er lavet relativt bred, så dine tæer har al den plads, de har brug for, når du løber langt. Jeg synes ikke, det er distraherende, men denne allrounder er mindre egnet til løbere med en smal fod. Hælkappen er udvendigt forstærket og giver god støtte til mine ankler, hvilket er rart, når jeg begynder at blive træt. Skyward X har et standard snøresystem med en lidt tyndere skotunge, der omslutter min fod helt fint. Tåområdet er markant forstærket, hvilket jeg ikke har set før i sko, der er designet til løb på almindelig vej.”

Stride

„HOKA Skyward X føles virkelig som en luksuriøs, fjedrende og super stabil langdistance-arbejdshest. Kombinationen af superfoam og Super Critical EVA får det virkelig til at føles, som om jeg løber med et springbræt under mig. Hvis jeg ville løbe et maraton i et roligt tempo, er dette den ideelle sko. På grund af stabiliteten anbefales denne carbonsko også til nybegynderen eller løberen, der leder efter en holdbar løbesko med carbon. Brug især denne sko til dine lette udholdenhedsløb, lange tempoløb på landevejen og under restitutionsløb. I forhold til Bondi X ruller Skyward X meget blødere af, har mere energireturnering og en fin støddæmpning under forfoden.”

Competition

„Hvilken type sko er HOKA Skyward X? Vi kalder denne slags sko en ”super trainer” nu om dage. Det beskriver allround løbesko, der er designet med teknologier og innovationer fra konkurrencesko. Som et resultat heraf får du den specielle og hurtige følelse under fødderne, men i en mere holdbar og stabil udgave til din daglige træning. Skyward X kan blandt andet konkurrere med Saucony Kinvara Pro og ASICS Superblast. Sammenlignet med Kinvara Pro synes jeg, at denne sko er lidt mere stabil, og det skyldes den meget brede base ved hæl og forfod. Jeg vil anbefale denne sko til løberen, der ønsker at bruge en carbonsko som forberedelse til et (halv)maraton. På grund af det tykke støddæmpningslag og carbonpladen vil du opleve en hurtigere restitution, særligt efter lange udholdenhedsløb.”

Slutspurten

I de sidste par år har vi allerede set mange innovative nye modeller fra HOKA, bl.a. Cielo X 1 og HOKA Mach X. Med Skyward X får vi nu en ny og innovativ løbesko, der kombinerer tekniknologier fra både Cielo og Mach X. Resultatet er en super komfortabel løbesko til hverdagstræning med en helt unik løbefornemmelse.

HOKA Skyward X minder om ASICS Superblast og adidas Adizero Prime X2 Strung. De er også modeller af allround løbesko med ekstrem høj komfort til hverdagstræning og med de nyeste innovationer. Brug især Skyward X til dine lange udholdenhedsløb i roligt tempo. Til tempotræning anbefaler vi i stedet modeller som HOKA Mach og Mach X. De er lidt lettere i vægt, og derfor kan du lettere holde tempoet oppe.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på HOKA Skyward X i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.