Skip to main content

Review

HOKA Mach 6 – Mere fart til alle løbere

HOKA Mach 6 tilbyder en uovertruffen blanding af fart og dæmpning, der driver dig fremad ved hvert skridt. Med sin karakteristiske følelse af lethed og en allround-karakter er du klar til at erobre enhver distance. Det nye støddæmpningsmateriale sammen med den strømlinede overdel får hver løbetur til at føles ubesværet og komfortabel. Er du nysgerrig efter flere detaljer og erfaringer med HOKA Mach 6? Læs med i vores blog, hvor vi fortæller dig alt, vi ved om Mach 6.

Shop dame-modelShop herre-model

3 grunde til, at HOKA Mach 6 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du leder efter en løbesko til tempo- og intervaltræning

HOKA Mach 6 er designet til tempo- og intervaltræning. Modellen er let og har nu en fjedrende mellemsål af Super Critical EVA-skum. Du mærker næsten ikke, at du har en sko på, men får masser af energi tilbage fra hver landing. Med 189 gram til kvinder er dette en af de letteste løbesko på markedet.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en allrounder, der er let i vægt

Bind dine snørebånd, og vælg altid Mach 6. Denne allrounder er let nok til tempotræning, men er også yderst komfortabel til rolige og lange udholdenhedsløb. Hele skoen er gennemtænkt for at spare på vægten. Jacquard Mesh-materialet er tyndt, mellemsålen består af ét skum, og den tynde ydersål giver dig det helt rette greb. Mach 6 føles som en fjer på foden.

Opsomming 3

Du har meldt dig til et konkurrenceløb

Hvis du er på udkig efter en konkurrencesko uden carbon, skal du helt sikkert overveje HOKA Mach 6. Skoen er i gennemsnit 50 gram lettere end de fleste allround løbesko. Og når det handler om at løbe hurtigt, gør hvert eneste gram en forskel. Desuden er Mach 6 en stabil neutral løbesko på grund af den brede base og tilføjelsen af slidstærkt gummi på hælen og forfoden.

“Wow, sikke en forskel fra den forrige Mach. Det er virkelig den bedste Mach, HOKA nogensinde har lavet!”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

I Mach 6 ser vi det nye Super Critical EVA-skum. Dette støddæmpningsmateriale er baseret på klassisk EVA, men er injiceret med nitrogen. Flere og flere mærker gør brug af denne teknik, da det gør skummet lettere i vægt og kan returnere mere energi. Andre modeller med Super Critical EVA-skum er Brooks Hyperion Max og Altra Vanish Tempo.

HOKA Mach 6 i detaljer:

HOKA Mach 6
Overdelen i Jacquard Mesh

er velventileret og lader dine fødder ånde

Tynd skotunge

der sidder tæt til foden og giver en fast og behagelig lockdown

Super Critical EVA-skum

med stor mængde støddæmpning og energireturnering

Holdbar ydersål i Durabrasion-gummi

giver et suverænt greb på alle slags overflader

Historien bag HOKA Mach

HOKA Mach udviklede sig engang fra den meget elskede HOKA Clayton. Modellen var faktisk en videreudvikling af Clifton, men lettere i vægt og mere performance-orienteret. Og siden da har Mach overtaget denne rolle i årevis – og med stor succes. Mach blev først rigtig populær efter den fjerde version, da to lag skum blev lagt oven på hinanden for at give en mere direkte, men også blød løbeoplevelse. Siden da har Mach været en favorit blandt mange løbere, fordi du bogstaveligt talt kan bruge denne model til alle typer løb. Ja, selv til konkurrenceløb er denne model super velegnet!

3egenskaber i HOKA Mach 6

Opsomming 1

Overdel i Jacquard Mesh

Mach 6 er meget åndbar takket være overdelen i Jacquard Mesh. Dette materiale har et specialstrikket garn, der lader sveden slippe ud og holder fødderne kølige. Hælkappen er indvendigt forstærket og formet væk fra læggen. Den tynde og plisserede skotunge er fastgjort til overdelen på begge sider, hvilket forhindrer snavs i at trænge ind i skoen og holder den centreret over vristen.

Opsomming 2

Super Critical EVA-skum

For første gang består Mach nu ikke af to skummaterialer, men af ét enkelt materiale, nemlig Super Critical EVA-skum. Det er et traditionelt EVA-skum, men injiceret med nitrogen, så det er lettere i vægt og har et højere niveau af energireturnering. Når du løber, oplever du en fantastisk støddæmpning, og samtidig en effektiv beskyttelse under dine løbeture. EVA-indlægssålen giver en fleksibel pasform og ekstra støtte, der hvor du har brug for det.

Opsomming 3

Ydersål i Durabrasion-gummi

Tidligere løbere kritiserede nogle gange, at Mach kunne blive slidt hurtigt på grund af manglen på klassisk gummi i sålen. HOKA har lyttet til denne feedback, og har nu udstyret Mach 6 med zoner af slidstærkt gummi under hælen og forfoden. Det giver ekstra holdbarhed og optimalt greb på alle slags underlag. Sålens afrunding er designet til at sikre stabilitet og en effektiv afvikling af foden under løb.

HOKA Clifton 9 eller HOKA Mach 6?

Nogle gange behøver man ikke at vælge. Du kan bruge HOKA Clifton 9 og HOKA Mach 6 i samme sko-rotation, men du kan også nøjes med at vælge en af disse allroundere. Clifton har lidt mere støddæmpning og beskyttelse til de lange distancer. Mach 6 er lidt lettere i vægt og takket være det nye skum er den nu også meget velegnet til tempotræning og intervaller. Mach 6 er dog også behagelig til let træning og lange udholdenhedsture. Kort sagt, vælg Clifton, hvis du vil have mere støddæmpning, og vælg Mach 6, hvis du er på udkig efter en lidt lettere allrounder. Eller køb begge modeller og skift mellem dem, da det giver dig en anden belastning af kroppen hver gang og forebygger skader.

HOKA’s kollektion af allround løbesko

Vil du vælge den bedste HOKA-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. HOKA har mange forskellige typer af løbesko. Helt overordnet kan man dele dem op i kategorierne Glide, Fly og Sky. HOKA Glide-kategorien indeholder allround-løbesko til rolig træning som fx HOKA Clifton og Bondi. HOKA Fly-kategorien indeholder alle sko, der har fokus på fart, såsom Mach, Cielo X og Rocket X. Trail-entusiaster kan forkæle sig selv i Sky-kategorien, da dette er samlingen af trailsko til løb på stierne. Bestem dig for et mål, at vælg den passende HOKA løbesko til enhver træning eller løb.

Eksempel på HOKA skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra HOKA.

Allround – HOKA Clifton 9
Tempo/interval – Mach 6
Konkurrence– HOKA Rocket X 2 / HOKA Cielo X 1

Test af HOKA Mach 6

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer med skoen.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Mach 6

Offset
7 mm (35/30 Dame - 37/32 Herre)
Vægt
Ca. 189 gram dame / 231 gram herre
Type løber
Neutrale løbere
Type sko
Konkurrencesko

Forventninger

“Jeg har været fan af Mach-serien siden Mach 4. Jeg har brugt skoen meget til tempotræning, intervaller og udholdenhedsløb med tempoacceleration. Jeg synes også, at Mach er ideel til min træning i skoven, når jeg løber intervaller med vennerne. Det nederste lag skum var hårdere og gav stabilitet, mens det øverste lag skum gav en mere fjedrende fornemmelse. Til rolige udholdenhedsløb foretrækker jeg at hoppe i mine Clifton-sko, da denne model har lidt mere støddæmpning. Jeg er spændt på at se, om Mach 6 nu også er blevet mere behagelig til rolige og lange udholdenhedsløb.”

Fit

“Overdelen giver mig straks følelsen af at stå i startfeltet til et konkurrenceløb. Skotungen er tynd og sidder behageligt på min vrist uden at trykke. Forfoden er blevet en smule smallere i forhold til forgængeren. Hælkappen er formet væk fra læggen og forhindrer tryk på min akillessene. Det føles næsten, som om jeg ikke har sko på, så lette er Mach 6 virkelig. Efter min smag, kunne snørebåndene godt have været lidt tyndere eller have en fin ribstruktur, så de ikke glider så let fra hinanden. Snørebåndene er dog lange nok til at lave en sikker løkke.”

Stride

“Wow, sikke en forskel fra den forrige Mach. Det er virkelig den bedste Mach, HOKA nogensinde har lavet! Jeg nød min test af Mach 6 fuldt ud. Særligt på grund af den fine energireturnering og den fjedrende fornemmelse under mine fødder. Ved hvert skridt bliver jeg også skubbet frem mod forfoden af det lidt lavere offset på 5 mm, som HOKA er kendt for. Jeg synes, at skoen er blevet lidt mere behagelig til mere rolig træning, fordi sålen kun består af én type skum. Grebet er også meget bedre nu, da tidligere versioner af Mach kun havde en EVA-ydersål og ingen klassisk gummi. For mig føltes Mach 6 meget naturlig, som om jeg har løbet i denne sko i årevis. Og det er virkelig positivt!”

Compare

“Mach 6 ligger i kategorien tempo- og konkurrencesko. Den kan konkurrere med blandt andet ASICS Novablast, Saucony Endorphin Speed og adidas Boston. Jeg synes, at Mach 6 måske er en af de mest alsidige temposko. Da der ikke er nogen plade i mellemsålen, føles skoen lidt mindre stiv end andre hurtige sko. Det gør også skoen behagelig til rolige træningspas og endda restitutionstræning. For en nybegynder er dette den ideelle konkurrencesko, da den er lidt mere stabil end de fleste carbonsko.”

Slutspurten

HOKA Mach 6 minder om ASICS Novablast 4 og New Balance FuelCell Rebel v4, som også er modeller af allround løbesko med en lidt hurtigere karakter. Disse sko er behagelige under rolig, afslappet træning, men vil især hjælpe dig under tempo- og intervaltræning på grund af deres responsive støddæmpning og lette vægt. Jo lettere skoen er, desto hurtigere kan du løbe.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek HOKA Mach 6 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.