Skip to main content

Review

ASICS Gel Cumulus 26 – Den bedste allrounder fra ASICS

Løb har aldrig føltes så godt som med et par ASICS Gel Cumulus 26. Oplev en blød landing og et responsivt afsæt takket være PureGEL og den opdaterede ydersål. Denne neutrale løbesko er et alsidigt valg til forskellige typer af løbetræning og distancer. Vi har haft glæden af at teste skoen, og deler vores erfaringer.

Hvad er nyt?

  • Ny Jacquard Mesh-overdel
  • Ny ”tilbagelænet” form på hælkappen
  • FLUIDRIDE-ydersål
Shop dame-modelShop herre-model

3grunde til, at ASICS Gel Cumulus 26 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en alsidig løbesko

Gel Cumulus 26 er en løbesko, der er velegnet til enhver form for løbetræning. Det skyldes den bløde landing fra hælen og den jævne afvikling af foden takket være den opdaterede EVA-ydersål. Med 253 gram for herre-modellen er dette en fin, let løbesko til tempotræning.

Opsomming 2

Du lander på hælen eller er nybegynder

Gode nyheder til nybegyndere og dem, der primært lander på hælen. Cumulus er stadig en velegnet løbesko, da den har PureGEL i hælen, hvilket betyder, at du oplever en perfekt stødabsorbering under hver landing. Skoen er også kendt for sin torsionsstivhed, hvilket betyder, at din ankel stabiliseres under sidelæns bevægelse. Det er ideelt for nybegyndere, da de ofte har brug for en lidt mere stabil løbesko. Og det er præcis, hvad Cumulus 26 kan tilbyde.

Opsomming 3

Du løber distancer mellem 5 km og halvmaraton

Du kan selvfølgelig løbe alle distancer i Cumulus 26, men skoen brillierer særligt på distancer fra 5 km og op til halvmaraton. Dens lette vægt og dynamiske natur gør, at du kan løbe behageligt i et roligt tempo – eller øge tempoet, hvis du har lyst til det. Hvis du har planer om et maraton, bør du i stedet tage et kig på Gel Nimbus 26. Den har trods alt lidt mere støddæmpning og komfort, når du løber i flere timer.

“Sikke en forvandling! ASICS Gel Cumulus 26 er nu meget lettere, og føles også meget mere jævn og fastere end den tidligere version. Dette er ASICS' bedste allround-sko.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Den første version af Cumulus blev lynhurtigt populær på grund af implementeringen af ASICS’ innovative Gel-støddæmpningsteknologi. Gel var strategisk placeret i skoens mellemsål, og særligt under hælen og forfoden. Denne teknologi var revolutionerende, da den absorberede stød og dermed sikrede en blød landing og mindre belastning af leddene under løb.

ASICS GEL Cumulus 26 i detaljer

ASICS Gel Cumulus 26
Overdel i Jacquard mesh

holder fødderne tørre, selv i varmt vejr

Hælkappen

er formet så den buer væk fra læggen, hvilket øger komforten om hælen

Minimum 75% af overdelen

af produceret af genanvendte materialer

Flytefoam Blast Plus foam

er let og responsivt

PureGEL

i hælen sikrer en blød landing med god stødabsorbering

Die FLUIDRIDE-ydersålen

er produceret i en blanding af EVA-gummi, der fremmer en jævn afvikling

ASICS Gel Nimbus 26 eller Gel Cumulus 26?

En uadskillelig duo. Nimbus og Cumulus har eksisteret i 26 år, og begge løbesko er super populære. Men hvilken skal du vælge, og hvad er forskellene mellem de to modeller? Nimbus 26 har en smule mere støddæmpning og er designet til (meget) lange distancer. På grund af den tykke mellemsål er Nimbus dog ca. 50 gram tungere end Cumulus. Den mest alsidige sko er ASICS Gel Cumulus 26, fordi den er mere velegnet til daglig såvel som hurtig træning som interval- og tempoløb.

3egenskaber i ASICS Gel Cumulus 26

Opsomming 1

Overdel i Jacquard mesh

Cumulus 26 ser ikke bare ny ud, den sidder også anderledes omkring fødderne. Det skyldes bl.a. den nye hælkappe, der er formet lidt mere ”tilbagelænet”. Det sikrer, at du ikke oplever irritation omkring din hæl og akillessene. Minimum 75% af overdelen i Jacquard mesh er lavet af genanvendte materialer for at reducere affald og CO2-udledning. Indersålen er også produceret med en farvningsproces, der reducerer vandforbruget med ca. 33% og CO2-udledningen med 45% sammenlignet med raditionel farvningsteknologi.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus og PureGEL dæmpning

Flytefoam Blast Plus-dæmpningen i mellemsålen er bibeholdt i som i Gel Cumulus 25. PureGEL er blevet placeret i hælen, så der sikres en blød landing på hælen. Summa summarum tilbyder ASICS Gel Cumulus den samme bløde støddæmpning som sin forgænger.

Opsomming 3

FLUIDRIDE-ydersål

En af de største ændringer i Cumulus kan ses i ydersålen. FLUIDRIDE-ydersålen er lavet udelukkende af EVA-gummi. Det giver en mere jævn løbeoplevelse og absorberer stødet fra landingen i det øjeblik, du rammer jorden. Den tidligere version kunne for nogle føles lidt ustabil, men den nye ydersål stabiliserer din fod bedre. Desuden skaber ydersålen et optimalt greb, når du løber på tørt og vådt underlag.

ASICS’ kollektion af allround-løbesko

Vil du vælge den bedste ASICS-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. ASICS har forskellige typer løbesko til neutrale løbere. Gel Nimbus og Gel Cumulus er allround løbesko til den neutrale løber. Er du på udkig efter en sko med lidt mere støtte? Så skal du vælge ASICS GT-2000 eller ASICS Gel Kayano. De giver støtte til løberen med overpronation. Kayano er langdistanceskoen, mens GT-2000 er den mest alsidige løbesko med let støtte. Find ud af, hvad dit mål er, for at vælge en passende ASICS løbesko til hver træning eller konkurrenceløb.

Eksempel på ASICS sko-rotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra ASICS.

Allround – ASICS Gel Cumulus 26
Tempo/intervalASICS Novablast 4 / ASICS Magic Speed 3
KonkurrenceASICS Metaspeed Sky+ / Edge+

Test af ASICS GEL Cumulus 26

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer ASICS GEL Cumulus 26

Offset
8 mm
Såltykkelse
38.5 mm hæl / 30.5 mm forfod (herre) / 37.5 mm hæl / 29.5 mm forfod (dame)
Vægt herre-model
Ca. 253 gram
Vægt dame-model
Ca. 220 gram
Løbertype
Neutral
Skotype
Allround løbesko
Hvad er nyt?
Ny Jacquard Mesh-overdel - Ny ”tilbagelænet” form på hælkappen - FLUIDRIDE-ydersål

Forventninger

“Reaktionerne på ASICS Cumulus 25 var lidt blandede. Nogle løbere nød mængden af støddæmpning fra den tykkere sål og den Puregel, der nu er placeret under hælen. Andre løbere syntes, at skoen var for ustabil og for blød. Jeg er spændt på at se, om Cumulus 26 er blevet lidt mere stabil, og om det får skoen til at føles mere behagelig til interval- eller tempotræning.”

Fit

“Cumulus 26 er tydeligvis blevet en smule smallere end sin forgænger. Skotungen er tyndere og har samme stretch som i Nimbus 26. Det gør det nemt for mig at tage skoen af og på, og giver en følelse af komfort med det samme, jeg tager skoen på. Der er også bedre mulighed for ventilation og køling af mine fødder på grund af det tynde mesh-materiale. Hælkappen føles lidt lavere, men man kan stadig sagtens bruge indlægssåler i Cumulus på grund af hælkappens smalle form. Jeg havde aldrig følelsen af at glide ud af hælen, mens jeg løb. Stor ros til ASICS for, hvor godt overdelen sidder omkring fødderne. Jeg har bare lyst til at beholde skoene på.”

ASICS Gel Cumulus 26

Stride

“Sikke en forvandling! Skoen føles meget anderledes nu. Den er nu meget lettere, og føles også meget mere jævn og fastere end den tidligere version. Den minder mig om HOKA Mach og New Balance 880, som også er fine, lette allroundere. Det skyldes til dels den opdaterede ydersål i gummi. Personligt er jeg ret vild med Nimbus 26 til de lange distancer, men Cumulus 26 er en bedre allround løbesko. Med sin lette vægt, behageligt runde sål og solide base kan du også bruge denne sko til interval- og tempotræning.”

ASICS Gel Cumulus 26

Hvem er skoen til?

“Jeg synes, det er ret vigtigt, at en sko fremmer en naturlig afvikling. Og det gør Cumulus 26 på en god måde. Det 8 mm høje offset og den lette “rocker”-form gør skoen brugbar for alle typer løbere, uanset om du lander på hælen eller forfoden. Skoen er også en lille smule mere stabil end Nimbus, hvilket betyder, at jeg bestemt også kan anbefale skoen til en nybegynder, der ønsker at løbe sine første 5 km. Ved løb i sving og ved højere hastigheder syntes jeg også, at skoen føltes meget stabil.”

ASICS Gel Cumulus 26

Slutspurten

Takket være alle opdateringerne overraskede ASICS Cumulus 26 os positivt. Skoen føles mere jævn takket være den opdaterede ydersål, og den er også blevet lidt mere stabil. Den tidligere version var forskellen til Nimbus ikke så stor, hvilket betød, at Cumulus ikke var helt så alsidig som nu. Nu er Cumulus 26 meget bedre velegnet til alle former for træning, herunder intervaller og tempoløb. Skoen føles lettere på foden og er også blevet en smule mere responsiv.

Ligesom de tidligere udgaver vil Cumulus være tilgængelig i forskellige farver og modeller. For eksempel er Cumulus 26 TR specielt designet til asfalterede og uasfalterede stier på grund af dens anderledes ydersål med små, grove pigge for bedre greb. Vælg Cumulus 26 GTX, hvis du vil have en allround-sko med vandtæt overdel.

ASICS Gel Cumulus 26 minder om New Balance 880v14 og adidas Supernova Rise. De er begge komfortable løbesko, der kan anvendes til mange forskellige typer løbetræning.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek ASICS Gel Cumulus 26 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores undeservice.