Skip to main content
Altra Vanish Carbon 2
Altra Vanish Carbon 2

Review

Altra Vanish Carbon 2 – Et boost af hastighed til både træning og konkurrence?

Opnå dine løbemål med Altra Vanish Carbon 2. Denne konkurrencesko tilbyder en perfekt kombination af et eksplosivt afsæt og en naturlig pasform. Nu har den endda en tykkere mellemsål og carbonplade i fuld længde. Skal du prøve den af? Oplev selv kraften i hastighed og præstation, og træd ned i et par Altra Vanish Carbon 2.

Hvad er nyt?
  • Højere mellemsål med 3mm mere Altra EGO PRO-skum
  • Ny Assymetrisk carbonplade i fuld længde (stedet for den tidligere ¾-længde plade)
  • 75% mere fleksibilitet i forfoden
Shop dame-modelShop herre-model
Altra Vanish Carbon 2

3 grunde til, at Altra Vanish Carbon 2 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er klar til et boost af hastighed

Med et par Vanish Carbon 2 vil du stå selvsikkert ved startlinjen til ethvert konkurrenceløb. Denne hurtige sko med carbon og det lette, responsive Altra EGO MAX-skum giver maksimal energireturnering og et eksplosivt afsæt. Skummaterialet indeholder nitrogen, så det også er let i vægt. Du kan også bruge denne lette løbesko til interval- og tempotræning.

Opsomming 2

Du har en lidt bredere fod

Altra er kendt for en bredere forfod i deres modeller. Og det gælder bestemt også for Vanish Carbon 2, som har en Slim FootShape Fit. Ved midtfoden er skoen lidt strammere, men der er rigeligt med plads i forfoden til, at dine tæer kan sprede sig naturligt.

Opsomming 3

Du løber mest på forfoden

Vanish Carbon 2 har et 0mm offset. Det betyder, at der ikke er nogen forskel på højden af hælen i forhold til forfoden. Det er ideelt for forfodsløbere, da de ikke lander på hælen, og derfor får mere ud af en naturlig afvikling af foden. Hvis du er nybegynder med et par “Zero Drop”-løbesko, anbefaler vi, at du langsomt bygger distancerne op i denne hurtige sko. Start f.eks. med 5 km, og øg distancen med 1-2 km hver uge. Så kan dine lægge og akillessener vænne sig til denne konkurrencesko.

Altra Vanish Carbon 2
Altra Vanish Carbon 2
On Cloudmonster 2
“Altra Vanish Carbon 2 er en unik racersko på grund af dens Zero Drop-teknologi. Det er den ideelle racer til løberen med en bred fod, samt forfodsløberen.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Altra løbesko har en spændende historie, der går tilbage til 2009, hvor medstifterne Golden Harper og Brian Beckstead lancerede mærket med en vision om naturlig afrulning af foden og biomekanisk effektivitet. Deres innovative tilgang førte til udviklingen af FootShape-tåboksen og ZeroDrop-hælen, som er kendetegnende for sko fra Altra. Siden da er Altra blevet et anerkendt navn i verdenen inden for løb.

Altra Vanish Carbon 2 i detaljer

Altra Vanish Carbon 2
Teknisk strikket mesh-overdel

giver høj åndbarhed til dine fødder

Altra EGO PRO-skum

giver en let og responsiv løbeoplevelse

Slim FootShape-pasform

giver god komfort til både træning og konkurrence

Carbonplade

i fuld længde giver et boost af fart

Ydersål i gummi

giver godt greb og trækkraft under løb

Hvad har Altra og Injinji løbestrømper med hinanden at gøre?

Altra-mærket er kendt for sin ZeroDrop-teknologi og brede tåboks. Alt er tilpasset på en måde der gør, at dine fødder kan bevæge sig så naturligt som muligt. Injinji løbestrømper er blevet ret populære i de senere år, fordi det unikke strømpedesign giver hver tå sit eget rum. Det giver tæerne mulighed for at sprede sig naturligt og reducerer presset på fodballen. De er i øvrigt også rigtig gode, hvis du har tendens til hallux valgus (knyster). Det er derfor, vi ofte ser Altra-løbesko i kombination med Injinjis løbestrømper.

Udforsk Injiji-løbestrømper

3egenskaber ved Altra Vanish Carbon 2

Opsomming 1

Slim FootShape Fit

Vanish Carbon er udstyret med Slim FootShape Fit, der giver en tætsiddende, behagelig pasform til træning og konkurrence. Dette er den smalleste pasform fra Altra-mærket. Forfoden er dog stadig relativt bred, så dine tæer kan sprede sig naturligt. Overdelen på Vanish Carbon 2 er lavet af et teknisk strikket mesh af et syntetisk materiale. Overdelens åndbarhed holder dine fødder komfortable under alle slags forhold.

Opsomming 2

Altra EGO PRO-dæmpningsmateriale og carbonplade

Mellemsålen i Altra Vanish Carbon er ikke længere 33 mm, men er nu i stedet 36 mm tyk for øget komfort, når du løber lange distancer som halv- og helmaraton. Altra EGO PRO-skummet er 17% lettere end sin forgænger og returnerer nu mere energi. Dette dæmpende materiale arbejder sammen med en carbonplade i hele skoens længde for at give et eksplosivt afsæt for hvert skridt, du tager.

Opsomming 3

Ydersål i gummi

Altra har forbedret holdbarheden af Vanish Carbon 2 markant. Faktisk kunne den tidligere model hurtigt blive slidt efter 160 km. Det er der nu lavet om på, da der nu er gummi på ydersålen både på hælen og ved forfoden. Forrest på skoen er der tilføjet tre flexriller, som sikrer en jævn afvikling fra forfoden.

Altra Vanish Carbon eller Altra Vanish Tempo?

Hvilken racersko, der passer bedst til dig, afhænger helt af dit mål. Altra Vanish Carbon er den ultimative konkurrencesko med et elastisk dæmpningsmateriale og en carbonplade, der driver dig fremad. Altra Vanish Tempo er det bedste valg til din tempo- og intervaltræning, men du kan selvfølgelig også sagtens bruge den til konkurrenceløb. Fordi Vanish Tempo ikke har en carbonplade, er denne model lidt mere fleksibel i forfoden og har en lidt tyndere mellemsål (33 mm i stedet for 36 mm for Vanish Carbon) for mere jordkontakt.

Kollektionen af Altra konkurrencesko

Vil du vælge den bedste løbesko fra Altra? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Altra har forskellige typer løbesko til løberen med neutral fodstilling. Altra Torin og Altra Via Olympus er allround løbesko til den neutrale løber. Har du brug for lidt mere støtte? Så skal du vælge Altra Provision eller Paradigm. De giver støtte til løberen med overpronation. Via Olympus er den ultimative langdistancesko med tyk mellemsål, mens Altra Provision er den mest alsidige løbesko med let støtte. Afgør, hvad dit mål er, for at vælge den passende Altra-løbesko til enhver træning eller konkurrence.

Vanish-kollektionen indeholder de hurtigste tempo- og konkurrencesko fra Altra. Brug Altra Vanish Tempo til din tempo- og intervaltræning. Gem Altra Vanish Carbon 2 til løb, når du vil maksimere din præstation.

Eksempel på skorotation med Altra

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Altra.

Allround – Altra Torin 7 / Via Olympus 2
Tempo/intervalAltra Vanish Tempo
Konkurrence – Altra Vanish Carbon 2

Test af Altra Vanish Carbon 2

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexperte

Tekniske specifikationer Altra Vanish Carbon 2

Offset
0mm (36 mm hæl / 36 mm forfod)
Vægt
Ca. 164 gram dame / 229 gram herre
Løbertype
Neutral
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpning
Altra EGO MAX foam

Slutspurten

Det er rigtig godt at se, at Vanish Carbon 2 har fået en tykkere mellemsål og en opdateret carbonplade. Det giver ikke kun masser af elasticitet i skoen, men øger også stabiliteten. De fleste konkurrencesko er relativt smalle, men det gælder ikke for Vanish Carbon 2. Denne hurtige sko er mindre egnet til løbere, der lander på hælen, da de relativt hurtigt vil opleve problemer med lægge og akillessener grundet det lave offset.

Altra Vanish Carbon 2 kan sammenlignes med New Balance FuelCell SuperComp Elite V4 og HOKA Rocket X 2, da disse også er konkurrencesko med carbon og relativt lave offset på 4 og 5 mm.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Altra Vanish Carbon 2 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.