Skip to main content
Saucony Endorphin Pro 4 Speed 4
Saucony Endorphin

Review

Saucony Endorphin Speed 4 & Pro 4 – Dine fart-partnere

Udforsk Saucony Endorphin Speed 4 og Endorphin Pro 4, de nyeste modeller i Sauconys konstant voksende Endorphin-kollektion. Med deres (carbon-)plader og superskum er disse løbesko skabt til at få dig til at løbe hurtigere til konkurrence og træning. De tidligere Speed- og Pro-modeller har vist sig at tilbyde en god kombination af komfort og hastighed for løbere, der ønsker at forbedre deres præstation. Vi tager et dyk ned i, hvad der adskiller disse modeller fra mængden af high-performance løbesko. Fra de banebrydende teknologier til vores personlige erfaringer med begge sko – find ud af, om Endorphin Speed 4 eller Endorphin Pro 4 er det perfekte match til dine løbemål.

Shop Saucony Endorphin til damerShop Saucony Endorphin til herrer
Saucony Endorphin

3grunde til, at Endorphin Speed 4 og Endorphin Pro 4 er de rette sko til dig

Opsomming 1

Du træner op til et hurtigt halv- eller helmaraton (Speed og Pro)

Hvis du er på udkig efter et ekstra skub, der kan forbedre din tid på halv- eller helmaraton, bør du virkelig overveje denne sko. Kombinationen af støddæmpning og energireturnering vil holde dine ben friske og dit tempo højt på de længere distancer. Derudover sikrer Speedroll-teknologien en hurtig afvikling.

Opsomming 2

Du leder efter en sko, du kan bruge til stort set det hele (Speed)

Saucony Endorphin Speed 4 er en af de mest alsidige løbesko på markedet. PWRRUN PB-skummet er utroligt let og responsivt, men giver også super god komfort. Derudover har Speed-modellen et godt lag gummi, og overdelen er en smule fastere end den i Pro-modellen. Nylonpladen giver skoen lidt ekstra stivhed, uden at den bliver for stiv til, at man også kan løbe lidt langsommere i den.

Opsomming 3

Du vil gerne give den maks gas på konkurrencedagen (Pro)

Saucony Endorphin Pro 4 er til de tidspunkter, hvor du give absolut alt hvad du kan for at opnå den ultimative præstation. En endnu lettere overdel, en stiv carbonplade og tilføjelsen af PWRRUN HG-skum i forfoden vil få dig til at løbe endnu hurtigere og flyve hen over vejen på vej mod din PR.

Saucony Endorphin Pro 3
Saucony Endorphin Speed 4
Saucony Endorphin Pro 4
“Endorphin Pro 4 har faktisk alle de egenskaber, jeg ønsker i en god konkurrencesko. Den er let, har masser af energireturnering og en carbonplade til eksplosiv afvikling.”

Menno Munster – Produktekspert

Saucony Endorphin

Vidste du?

Under udviklingen af den første Saucony Endorphin Pro var der atleter, der var så glade for skoen, at de ikke kun brugte den til deres hurtige intervaller og konkurrenceløb, men de brugte den også til lange udholdenhedsløb og endda restitutionsløb. Det gav Saucony idéen til at gøre følelsen af superskummet og pladen tilgængelig for flere end bare eliteløbere. Med en nylonplade, en kraftigere overdel og en ydersål, der holdt længere, var Endorphin Speed født.

Saucony Endorphin Pro i detaljer

Saucony Endorphin
Integreret skotunge

for en sikker og tæt omsluttende pasform

Carbonplade

for en jævn og effektiv afvikling

Nylonplaat in de Speed 4

Voor een soepele en efficiënte afwikkeling en geschikt voor een brede range aan tempo’s.

PWRRUN HG-foam

ekstra respons til forfoden

Flinterdun mesh

Zeer licht en ademend.

Zonal Engineered Mesh

Duurzaam en zeer ademend.

PWRRUN PB

Responsief en comfortabel.

Pro vs Speed

Endorphin Pro 4 og Speed 4 har mange ting til fælles, men der er selvfølgelig også nogle forskelle mellem de to modeller. Hvis man går fra top til bund, er det første, man lægger mærke til, at Pro-overdelen er meget mere minimalistisk end Speed-overdelen. Speed har en hælkappe, der er meget kraftigere, og skotungen er ikke fuldt integreret som i Pro. Desuden er Speed’s mesh en smule tykkere og mere slidstærkt. I mellemsålen er Pro gået over til PWWRUN HG-skum i forfoden i denne version, mens Speed beholder en mellemsål, der udelukkende består af PWRRUN PB. Det betyder, at Pro er endnu lidt mere responsiv i forfoden. Der er også en carbonplade i sålen på Pro, som giver et ekstra kraftigt afsæt, mens nylonpladen i Speed sikrer, at du kan løbe i flere forskellige tempi.

3egenskaber i Saucony Endorphin Pro 4 og Speed 4

Opsomming 1

Super Responsive Sockliners

Saucony var i forvejen kendt for at bruge super komfortable indlægssåler i deres sko, men nu har de taget skridtet videre med Super Responsive Sockliners. Det giver en virkelig behagelig fornemmelse under foden og øger samtidig responsiviteten.

Opsomming 2

Nydesignet nylonplade i Speed 4

Pladen i Speed 4 er blevet forstærket lodret, så den ikke kan rotere så meget som før. Fleksibiliteten i forfoden er dog bevaret, så du har den samme fornemmelse, men den er nu lidt mere stabil.

Opsomming 3

Komfortabel overdel

Hælkappen på Pro 4 er nu super blød og fleksibel for at forhindre tryk på akillessenen. Den soklignende overdel sidder samtidig godt på foden. Speed 4 har også en ny overdel med en skotunge, der sidder helt fast til skoen, hvilket forhindrer den i at glide rundt.

Saucony Endorphin-kollektionen

Denne kollektion blev introduceret af Saucony i 2020 og blev meget hurtigt en super populær kollektion. Skoene er kendetegnet ved de nyeste og bedste materialer og brugen af Speedroll-teknologien til en hurtig afvikling. Udover sko til almindelig vej findes der også Endorphin-modeller til trailløb med Endorphin Edge med en carbonplade og l’Endorphin Rift uden plade. Til almindelig vej er der ud over Speed og Pro også Endorphin Elite. Som navnet antyder, er dette premium-modellen til de hurtigste løbere. Mellemsålen består udelukkende af PWRRUN HG-skum, og hældroppet er endnu mere aggressivt end i Endorphin Pro.

Saucony Endorphin

Test af Saucony Endorphin Pro 4 og Endorphin Speed 4

Alle vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs om Daan Glories erfaringer her.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktekspert

Tekniske specifikationer Saucony Endorphin Speed 4 og Pro 4

Fit

Endorphin Speed

“Jeg lægger hurtigt mærke til, at omslutningen af mellemfoden ser virkelig flot ud, og overdelen er betydeligt tyndere end i den tidligere version. Skotungen har fået en smule mere stretch og er fastgjort til overdelen for at forhindre, at den glider. Komforten forbedres af indlægssålen, der har PWRRUN HG-skum, som giver et blødt underlag til foden. Jeg er fuldt ud tilfreds med hælkappen. Den er indvendigt forstærket og ikke for blød i det som ved Saucony Endorphin Elite. Skoen føles lidt smallere end sin forgænger, men jeg synes ikke, det er så galt igen.”

Saucony Endorphin Speed 4
Endorphin Pro

“Når jeg tager Endorphin Pro 4 på, får jeg med det samme lyst til at tage af sted til et løb. Det skyldes den ekstremt behagelige overdel, som er super tynd med masser af stretch ved forfoden. Desuden følte jeg en god støtte fra hælkappen. Sammenlignet med Speed 4 er skotungen i Pro 4 blevet helt integreret i overdelen, hvilket gør, at skoen sidder som en strømpe omkring min fod. Jeg kan se gennem det enkeltlagede mesh, så skoen har virkelig høj åndbarhed. Forfoden føles lidt bredere i Pro 4 end den gør i Speed 4. Faktisk har jeg slet ikke lyst til at tage Pro 4 af igen, fordi pasformen er så behagelig.”

Saucony Endorphin Pro 4

Stride

Endorphin Speed

“Saucony Endorphin Speed har bevaret sin karakter som en tempo- og intervalsko, men den føles lidt mere direkte. Under mit løb føler jeg lidt mere energireturnering, særligt i forfoden. Den føles lidt mindre blød end sin forgænger. Og det kan jeg personligt godt lide, for nogle gange følte jeg, at Speed 3 var lidt ustabil og havde mindre god respons. Endorphin Speed 4 er en virkelig god sko til lange udholdenhedsløb med tempoblokke (f.eks. 2-timers udholdenhedsløb med 3 x 10 minutter i maratontempo) og intervaltræning (f.eks. 7 x 1000 m med 200 m pause). Faktisk er denne løbesko behagelig nok til lange distancer, men hjælper dig også til at løbe hurtigere på grund af superskummet og nylonpladen.”

Endorphin Pro

“Endorphin Pro 4 har faktisk alle de egenskaber, jeg ønsker i en god konkurrencesko. Den er let, har masser af energireturnering og en carbonplade til eksplosiv afvikling. Skoen føles blødere end Speed 4, hvilket særligt er rart til de længere distancer. På grund af ydersålens nye design mærker jeg ikke kun mere stabilitet, men også bedre greb, når jeg løber på våde overflader. Den store styrke ved Pro 4 er, at denne konkurrencesko er velegnet til alle typer løbere. Uanset om du lander på hæl eller forfod, giver Endorphin Pro 4 dig mulighed for at maksimere din præstation.”

Konkurrenterne

Endorphin Speed

“Saucony Endorphin Speed 4 konkurrerer bl.a. med HOKA Mach X og adidas Boston. Disse sko har begge en plade i mellemsålen, men de er lavet af forskellige materialer. Mach X er lidt tungere og giver en lidt mere stabil oplevelse for den lidt tungere løber eller begynderen. adidas Adizero Boston er lidt mere direkte og har også superfoam i mellemsålen. Jeg synes også, at Speed 4 og Mach X er behagelige til lange distancer, mens Boston er virkelig god til intervaltræning.”

Endorphin pro

“Endorphin Pro 4 minder om Nike Vaporfly og New Balance Fuelcell Elite. Det er også modeller af konkurrencesko med en carbonplade og superfoam. Den store forskel er, at Fuelcell Elite har et offset på 4 mm (i stedet for 8 mm i Endorphin Pro 4 og Vaporfly). Jo mindre offset, desto mere vil du løbe fremme på forfoden. Den brede base, det faste skum og hældesignet gør Endorphin Pro 4 mere stabil og velegnet til en relativt bred målgruppe. Faktisk er de andre sko i mindre grad designet til løbere, der lander på hælen.”

Slutspurten

Saucony Endorphin Speed og Pro var allerede to populære modeller, men med opdateringerne vil de kunne nå ud til endnu flere typer løbere. Ikke kun skoens ydeevne, men også udseendet gør Pro 4 og Speed 4 super populære. Så alt i alt et godt skridt fremad for dem, der ønsker at kombinere fart og komfort.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Saucony Endorphin Speed 4 og Pro 4 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af eksperterne i vores kundeservice.