Skip to main content
HOKA Cielo X 1
HOKA Cielo X 1

Review

HOKA Cielo X 1

Med HOKA Cielo X 1 carbon-konkurrenceskoen vil du føle dig uovervindelig på alle løbedistancer. Det bedste skum, en unikt designet carbonplade og en ultratynd overdel giver dig et boost af fart under dit næste konkurrenceløb. Cielo X 1 markerer begyndelsen på en ny æra for HOKA, når det gælder de mest innovative konkurrencesko. Og vi er enormt begejstrede. Vil du vide hvorfor? Så læs med i vores anmeldelse.

Shop dame-modelShop herre-model
HOKA Cielo X 1

3 grunde til, at HOKA Cielo X 1 er den rette sko for dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en carbonsko til distancer på 10 km og op til maraton

HOKA Cielo X 1 er designet til løberen, der ønsker at sætte en ny PR. Med Cielo X 1 kan du løbe hurtige tider på distancer fra 10 km til maraton. Det dobbelte lag PEBA-skum og carbonpladen giver dig maksimal energireturnering for hvert skridt, du tager.

Opsomming 2

Du foretrækker en stabil konkurrencesko med et lidt højere offset

HOKA har to konkurrencesko med carbonplade, nemlig Rocket X 2 og Cielo X 1. Den største forskel mellem Rocket X 2 og Cielo X 1 er offsettet og designet af carbonpladen. Cielo X 1 har en vinklet carbonplade, hvor pladen i forfoden har to fremspring. Det skaber en dynamisk fremdrift og øget stabilitet. Offsettet på Cielo X 1 er også højere, 7 mm (sammenlignet med 5 mm på Rocket X 2). Det lægger lidt mindre pres på læggen og akillessenen.

Opsomming 3

Tempotræning, intervaller og høj fart er din yndlingstræning

Cielo X 1 egner sig bedst til tempo, interval og træning med høj fart. Carbonpladen og skummet med høj energireturnering fungerer bedst ved højere hastigheder. Alle løbere kan få gavn af denne carbonsko, men hurtigere løbere vil få mest ud af den. PEBA-skummet absorberer også muskelvibrationer, så du vil opleve en hurtigere restitution efter en træning ved høj hastighed.

HOKA Cielo X 1
HOKA Cielo X 1
HOKA Cielo X 1
Med Cielo X 1 beviser HOKA, at de kan konkurrere blandt de bedste og hurtigste carbonsko.

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

HOKA var sammen med Nike et af de første mærker til at lancere carbonsko på markedet. I 2019 blev HOKA Carbon X lanceret med det formål at slå verdensrekorden på 100 km-distancen. Det lykkedes desværre ikke, men HOKA-atleten Jim Walmsley slog verdensrekorden på 50 miles (80 km) med 4 timer, 50 minutter og 8 sekunder. Det er et tempo på 3:37 pr. km (16,5 km pr. time)! Siden da har HOKA gjort store fremskridt med hensyn til innovation og udvikling. Med Cielo X 1 som HOKA’s bedste carbonsko nogensinde.

HOKA Cielo X 1 i detaljer

HOKA Cielo X 1
Asymmetrisk strikket skotunge

gør det nemt at tage skoen på og giver et godt lockdown

Strikket overdel

føles let og åndbar

Elastisk PEBA-mellemsål

med maksimal dæmpning og energireturnering

Formet carbonplade

giver en dynamisk fremdrift og øget stabilitet

Udskæringer i skummet

for at spare på vægten

Slidstærkt gummimateriale på sålen

giver godt greb og holdbarhed

HOKA Cielo X1 eller HOKA Rocket X 2?

HOKA Cielo X 1 og HOKA Rocket X 2 er udviklet med hver sin målgruppe for øje. Rocket X 2 har lidt mere gummimateriale og er stabil på grund af den lidt mindre aggressive rocker-udformning af sålen. Med HOKA Cielo X 1 er mere strømlinet, overdelen er tyndere, sålens afrunding er mere aggressiv, og dæmpningslaget er fjernet på strategiske steder for at spare vægt. Elite- og topløbere får muligheden for at udnytte alle fordelene på konkurrencedagen. Og du kan også med et par HOKA Cielo X 1!

3 Egenskaber i HOKA Cielo X 1

Opsomming 1

Strikket overdel med elastisk skotunge

Den strikkede overdel giver strategisk støtte omkring mellemfoden og har høj åndbarhed i forfoden. I denne konkurrencesko er hælen forstærket, mens overdelen er fleksibel, blød og komfortabel. Det betyder, at du ikke kommer til at opleve pres omkring hælen. Den tynde og elastiske skotunge er fastgjort til overdelen i begge sider så den bliver på plads, samt hvilket forhindrer jord og snavs i at trænge ind i skoen.

Opsomming 2

Dobbelt PEBA-mellemsål med carbonplade

To elastiske lag PEBA-skum arbejder sammen med en bevinget kulfiberplade for at maksimere energiudnyttelsen. Du bliver så at sige drevet fremad med hvert skridt. Uanset hvordan du sætter af, da kulfiberpladen har en bredere base i forfoden for at øge stabiliteten. Ved hælen og midtfoden er dele af skumlaget skåret væk for at spare energi.

Opsomming 3

Tynd ydersål i gummi

For at spare på vægten i skoen har HOKA valgt en tynd ydersål i gummi, hvilket giver et godt greb og en god holdbarhed. I hælen er der to tynde gummikanter, mens forfoden indeholder mest gummimateriale. Der er små huller i ydersålen for optimalt greb under alle forhold.

HOKA FLY LØBESKO-KOLLEKTION

Vil du vælge den bedste HOKA-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Online Shoe Advisor. HOKA har forskellige typer løbesko til den neutrale løber. I Fly-kollektionen finder du alle HOKA’s hurtige tempo- og konkurrencesko. For eksempel er HOKA Mach og Mach X ideelle temposko til din intervaltræning eller hurtige udholdenhedsløb. Rocket X 2 og Cielo X 1 fokuserer lidt mere på konkurrencer og har det allerbedste skummateriale og en carbonplade. Foretrækker du en hurtig sko uden carbonplade? Så skal du vælge Cielo Road, som egner sig bedst til 5 og 10 km løb. Sæt dig et mål, og vælg derefter den passende HOKA-løbesko til enhver træning eller konkurrence

EKSEMPEL PÅ HOKA SKOROTATION

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellige vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller at løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra HOKA.

Allround – HOKA Clifton 9
Tempo/interval – HOKA Mach X
Konkurrence – HOKA Cielo X 1

HOKA Wettkamp Laufschuhe

Test af HOKA Cielo X 1

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Cielo X 1

Offset
7 mm (37/30 dame - 39/32 herre)
Vægt
Ca. 210 gram dame / 264 gram herre
Løbertype
Neutral
Skotype
Konkurrencesko

Forventninger

“Det er ingen hemmelighed, at HOKA har det med at være en smule bagud med hensyn til innovationer, når det gælder konkurrence- og racersko. Sidste år kom de med den første carbonsko med superfoam, nemlig Rocket X 2. Jeg er spændt på at se, hvordan HOKA Cielo X 1 føles i forhold til, og om denne sko mon kan konkurrere med adidas, Nike og New Balance. Vi ser jo, at mærker er omkring tre år om at få en rigtig god carbonsko på markedet. Kort sagt håber jeg, at HOKA Cielo X 1 vil overraske mig.”

FIT

„Overdelen i HOKA Cielo X 1 har er lavet i ét helt stykke. Det betyder, at der ikke er hverken sømme eller syninger, der trykker på din fod, og dermed er der mindre risiko for at få vabler. Skotungen har en smule stretch, hvilket gør, at den føles meget behagelig hen over min fod. Snørebåndene er lidt stive i det, men det hjælper nu også lidt, så de forbliver på plads. Bagpå er hælkappen forstærket, men på siderne er den fleksibel. Jeg synes, at skoen er virkelig behagelig, men den vævede overdel er lidt tykkere end i andre carbonsko. Mit råd er at bruge meget tynde sokker, når du løber i denne carbonsko.”

HOKA Cielo X1 fit

STRIDE

„Det er en helt særlig løbeoplevelse med denne sko! HOKA Cielo X1 har en unikt designet plade med vinger, som giver øget stabilitet. Jeg kan mærke, at der er noget, der trykker under midten af min fod. Når man løber, mærker man vippepunktet i skoen, hvor man bliver skubbet fra hælen og frem til forfoden. Dette er en super komfortabel racer! Skummet er meget blødt, men returnerer også en stor mængde energi. Cielo X 1 er den hurtigste carbonsko fra HOKA til dato! Denne sko minder mig lidt om Mizuno Wave Rebellion Pro 2, da den også har et lignende vippepunkt i skoen, som ligesom skubber dig fremad.”

HOKA Cielo X1

SPEED

„Superskummet og den unikt designede carbonplade giver et enormt boost af fart. Især under forfoden mærker jeg virkelig til energireturneringen, da der er ekstra skum der. Jeg ser Cielo X 1 som en ægte maratonsko på grund af den tykke mellemsål, som giver en masse komfort, når man løber lange distancer. Til kortere distancer som 5 og 10 km vil jeg hellere anbefale Cielo RD eller Rocket X 2. Der er en hel del holdbart slidmateriale i denne sko, som vil give dig masser af kilometer i både hurtig træning og konkurrenceløb. Det er måske ikke den hurtigste carbonsko på markedet, men den er absolut i top 5 sammen med Nike, ASICS, adidas og New Balance.”

HOKA Cielo X1 Speed

Slutspurten

Der har været ro på i et par år hos HOKA hvad angår udviklingen af carbonsko, men nu er de tydeligvis kommet op i femte gear. Med lanceringen af Rocket X 2 sidste år viste HOKA allerede, at de kan lave en rigtig god carbonsko. Nu har de med HOKA Cielo X 1 et ægte pragteksemplar på hånden, som er endnu hurtigere på grund af den aggressive rocker og brugen af letvægtsmaterialer. Vi kan næsten ikke vente med at se, hvad HOKA vil bringe i fremtiden med hensyn til tempo- og racersko.

HOKA Cielo X 1 minder om adidas Adios Pro 3 og Nike Vaporfly 3, som også er konkurrencesko med en carbonplade og et meget elastisk skummateriale. Få mest muligt ud af din præstation, og gå efter de mest innovative konkurrencesko.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek HOKA Cielo X 1 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.