Skip to main content
Brooks Glycerin 21
Brooks Glycerin 21

Review

Brooks Glycerin (GTS) 21 – Komfort på højt plan

Efter 1,5 års udvikling er Brooks Glycerin 21 og Glycerin GTS 21 her endelig! Disse løbesko løfter niveauet af komfort til nye højder med en tykkere mellemsål med nitrogen. Resultatet er ikke blot to blødere løbesko, men også mere responsive allroundere. Vi har testet skoene og deler vores erfaringer. Hvilken Glycerin skal du vælge? Den neutrale variant eller GTS versionen med mere støtte?

Brooks Glycerin (GTS) 21 til damerBrooks Glycerin (GTS) 21 til herrer
Brooks Glycerin 21

3 grunde til, at Brooks Glycerin (GTS) 21 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er på udkig efter en komfortabel allround løbesko

Brooks Glycerin 21 og Glycerin GTS21 er to super komfortable allround løbesko. Det skyldes DNA Loft v3-mellemsålen med nitrogen-injektion. I forhold til forgængeren er sålen nu blevet 2 mm tykkere, så du oplever mere dæmpning under løb på de lange distancer. DNA Loft v3-skummet føles let og giver en responsiv løbeoplevelse, hvilket også gør skoen perfekt til tempotræning.

Opsomming 2

Du har en bred fod

Har du en bred fod, og har du ofte udfordringer med, at dine sko klemmer om dine fødder i almindelige modeller af løbesko? Så har vi gode nyheder, for Brooks Glycerin 21-serien vil også kunne fås i forskellige bredder. For eksempel fås herremodellen i en 2E (Wide) version og damemodellen i en 1D udgave (Wide). Hvis man sammenligner den neutrale version og versionen til overpronation, har GTS-modellen en bredere hæl- og forfodsbase, som giver ekstra støtte.

Opsomming 3

Du lander på hælen og er på udkig efter støtte

Med et offset på 10 mm og masser af stabilitet er Glycerin GTS 21 den ideelle løbesko til nybegynderen, løbere, der lander på hælen, og løbere, der har brug for lidt ekstra støtte. Segment Crash Pad på ydersålen er specielt designet til løbere, der lander på hælen. Det betyder, at gummiet på hælen holder længere og giver mere greb.

Brooks Glycerin 21
Brooks Glycerin 21
Brooks Glycerin 21
“Glycerin-serien er populære og vellidte løbesko fra Brooks, som rammer en bred målgruppe. For eksempel er disse sko ideelle til løbere med en bredere fod.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Mellemsålen i Brooks Glycerin (GTS) 21 er injiceret med nitrogen. Nitrogeninfusion er en proces, der er bedre kendt i brancher uden for sport og løb, f.eks. i kaffebranchen. Hos Brooks fandt de ud af, at man med nitrogen-injektion kan få mere uden at skulle gå på kompromis. Man kan skabe mere støddæmpning i en sko uden at øge vægten, eller få en højere elasticitet uden at gå ned på holdbarheden i materialet. Denne proces gør det muligt for mærket at skabe og justere cellestrukturer og tæthed for at forbedre oplevelsen under fødderne.

Brooks Glycerin (GTS) 21 i detaljer

Brooks Glycerin 21
Specialdesignet

dobbelt Jacquard Air Mesh-overdel giver optimal åndbarhed

DNA LOFTv3-dæmpning

er blød og responsiv for ultimativ komfort til den daglige træning

BioMogo Guiderail

giver individuel støtte til overpronation (Glycerin GTS21)

Skoens hæl og forfod

er en anelse bredere for at give mere støtte (Glycerin GTS21)

Fuld længde ydersål

i RoadTack Rubber og premium gummi-materiale i hælen giver et godt greb og holdbarhed

Brooks Glycerin 21 eller Brooks Ghost Max?

Brooks Glycerin 21 og Brooks Ghost Max er begge super komfortable løbesko. Glycerin har et højere offset på 10 mm (sammenlignet med 6 mm for Ghost Max) og en smule mere energireturnering, så skoen kan bruges lidt mere alsidigt. Langdistance, interval, daglig træning – du kan det hele med et par Brooks Glycerin (GTS) 21. Brooks Ghost Max giver maksimal støddæmpning og er specielt designet til et rolige tempo og de lange distancer. Denne sko er også lidt tungere, men har en jævn afvikling takket være GlideRoll-teknologien.

3egenskaber i Brooks Glycerin (GTS) 21

Opsomming 1

Super behagelig overdel

Den specialdesignede overdel i dobbelt Jacquard Air Mesh giver en blød og behagelig pasform. Air mesh-materialet holder dine fødder tørre og komfortable, selv i varmt vejr. Hælkraven har en blød foring, der giver behagelig støtte omkring anklen. Den klassiske skotunge er adskilt fra overdelen, så Glycerin også er behagelig for løbere med en høj vrist.

Opsomming 2

Mere DNA Loft V3-skum i mellemsålen

Mellemsålen i Glycerin og Glycerin GTS er injiceret med nitrogen. DNA Loft V3-skummet er ultra let, men samtidig meget responsivt. Det gør skoene super alsidige. Under lange distancer udmærker begge sko sig på grund af deres bløde og behagelige støddæmpning.

Opsomming 3

GuideRail-støttesystem (Glycerin GTS 21)

GTS-versionen af Glycerin 21 indeholder Brooks’ særlige Guiderails Holistic System. Systemet giver kun støtte, hvis foden faktisk er i en stilling med overpronation. Hvis dine fødder følger et naturligt og lige gangmønster, giver teknologien ingen støtte. Kun når der opstår overdreven indadgående bevægelse, guider systemet dine fødder til en naturlig og jævn afvikling.

Die Brooks Allround-Laufschuh-Kollektion

Vil du vælge den bedste Brooks-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om du er en neutral løber, eller løber med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores Online Shoe Advisor. Brooks har forskellige typer løbesko til den neutrale løber. For eksempel er Ghost og Glycerin bedst egnet til nybegynderen eller løberen, der foretrækker de lange distancer. Brooks Hyperion og Hyperion Max fokuserer lidt mere på tempotræning på grund af DNA Flash-mellemsålen. Find ud af, hvad dit mål er, og vælg den passende Brooks løbesko til hver træning

Eksempel på Brooks skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra Brooks.

Allround – Brooks Glycerin (GTS) 21

Tempo/interval – Brooks Hyperion (GTS) / Brooks Hyperion Max

KonkurrenceBrooks Hyperion Elite V3

Test af Brooks Glycerin 21 (GTS)

Alle vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Daan Glories resultater her. I denne anmeldelse har vi kombineret erfaringerne fra Glycerin 21 og Glycerin GTS21, da begge sko har samme dæmpning og pasform.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Brooks Glycerin 21 (GTS)

Offset
10 mm (28 mm hæl / 18 mm forfod)
Løbertype
Neutral
Løbertype GTS
Overpronation
Skotype
All-round løbesko
Dæmpning
DNA Loft V3 foam

Forventninger

„Kampen på markedet om de “mest komfortable løbesko” er benhård. Vi ser i stigende grad løbesko med en ekstremt tyk sål på mere end 40 mm. Tanken er ofte: “Jo tykkere sko, desto mere komfortabel”. Det er også i samme tankegang, at Brooks tidligere har lanceret Ghost Max. Brooks Glycerin 21 har måske ikke så tyk en mellemsål, men den har en meget blød og responsiv støddæmpning takket være DNA Loft V3-skummet. Jeg er spændt på at se, om denne sko også vil være god til at løbe lange distancer som halv- og helmaraton. Personligt synes jeg stadig, at den tidligere version var en smule stiv i det.”

Fit

„Glycerin har altid været en smule bredere end deres populære Brooks Ghost. Det gælder også for den 21. model. Glycerin er designet til at løbe lange distancer, hvor din fod også udvider sig lidt mere. Så den ekstra bredde giver fin plads til når forfoden og vristen udvides. Jeg kan rigtig godt lide skoen, men skulle lige vænne mig til den lidt smallere og lavere hælkappe. For at forhindre at min hæl begyndte at glide ud af skoen, måtte jeg bruge det sidste snørehul, når jeg bandt snørebåndene. Skotungen er ikke fastgjort til skoen, hvilket også gør Glycerin 21 velegnet til løbere med en høj vrist. Jeg synes, at Glycerin er behagelig omkring foden, både mens jeg løber, og også efter, når jeg skal køle ned i et roligt tempo.”

Brooks Glycerin 21

Stride

„Brooks Glycerin 21 føles meget mere komfortabel i forhold til den forrige model. Det skyldes, at mellemsålen er blevet gjort en smule tykkere. Jeg mærkede mere dæmpning i skoen under lange distancer på mellem 20 og 30 km. Skoen har en let runding, så jeg oplevede en jævn afvikling under mit løb. Jeg vil anbefale Glycerin (GTS) 21 til løbere, der lander på hælen, nybegyndere og de entusiastiske langdistancejunkies. En forfodsløber vil få mere ud af at vælge Brooks Hyperion Max, som har et lavere offset og er lidt lettere i vægt.”

Brooks Glycerin 21

Comfort

„I forhold til komfortniveau placerer Brooks Glycerin 21 sig mellem Ghost og Ghost Max. Den store fordel ved Glycerin er, at det er en ægte allrounder, mens Ghost Max er mere lavet til rolige og lange træningspas/konkurrenceløb. Jeg følte ikke en enorm energireturnering under mit løb, men det er heller ikke nødvendigt til den daglige træning. I sidste ende får du alligevel mere ud af at vælge en sko fra Brooks Hyperion-kollektion for at få det ekstra boost af fart når du har brug for det.”

Brooks Glycerin 21

Slutspurten

Med Glycerin 21 og Glycerin GTS21 har Brooks to stærke allround løbesko i sortimentet. Disse alsidige sko er velegnede til både korte og lange træningspas. Selv hvis du har planer om tempotræning eller intervalløb, er Glycerin-serien stadig responsiv nok til, at du kan holde tempoet oppe. Med en komplet opdatering fra overdel til ydersål er Glycerin-modellerne blødere, mere jævne, og har en anelse mere dæmpning på grund af den 2 mm tykkere mellemsål. Glycerin 21 og Glycerin GTS 21 er mindre velegnede til konkurrenceløb. Her bør du i stedet vælge en model som Brooks Hyperion Elite med carbonplade og superfoam.

Brooks Glycerin 21 minder om ASICS Nimbus, Saucony Triumph og Nike Infinity Run Flyknit. Det er også modeller af allround løbesko med masser af støddæmpning og komfort. Brooks Glycerin GTS 21 ligner ASICS GT2000 12, Saucony Guide og Nike Structure. Det er løbesko med let støtte til løbere med overpronation.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Brooks Glycerin 21 og Brooks Glycerin 21 (GTS) ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.