Skip to main content
Saucony Guide 17
Saucony Guide 17

Review

Saucony Guide 17 – Fremtidens løbesko til overpronation?

Den nye Saucony Guide 17 har været gennem en ordentlig opdatering, og er nu en hel del anderledes end det, du er vant til fra denne allround pronationssko. Komfort og støtte har altid været en vanskelig kombination, men med Guide 17 er det lykkedes Saucony at forene dem. Den robuste blok på indersiden af skoen er helt væk, men Guide 17 giver støtte på en ny måde. Vi har testet Saucony Guide 17 for dig.

Shop dame-modelShop herre-model
Saucony Guide 17

3 Grunde til, at Saucony Guide 17 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du har brug for ekstra støtte

Saucony Guide 17 er designet til løberen, der har brug for lidt ekstra støtte. De tidligere udgaver var rettet til løbere med overpronation, men Guide 17 kan bruges af endnu flere løbere. Det nye design af skoen betyder, at din fod holdes godt centreret, men uden at foden skubbes for meget ind- eller udad. Nybegyndere eller lidt tungere løbere har særligt stor gavn af denne funktion.

Opsomming 2

Du foretrækker maksimal dæmpning i en løbesko

Tidligere havde løbesko med støtte meget lidt dæmpning, og var for det meste meget robuste, men det har stille og roligt ændret sig i de seneste år. Flere og flere løbesko med støtte har nu også en høj grad af dæmpning. Mens man med Guide 16 stadig havde en god fornemmelse af underlaget, har version 17 byttet det ud med fornemmelsen af at løbe på skyer. Det gør det lettere at få flere kilometer i benene.

Opsomming 3

Du foretrækker en let sko

Saucony Guide 17 er en ret let løbesko med ekstra støtte. Med 269 g for herre-modellen og 232 g for dame-modellen føles skoen dejlig let, og vægten vil heller ikke genere dig, når du tager ud på en længere udholdenhedstur.

Saucony Guide 17
Saucony Guide 17
Saucony Guide 17
„Lige fra jeg tog Saucony Guide 17 på, tænkte jeg med det samme: Noget er anderledes ved denne sko! Mens jeg med de fleste stabilitetssko, som jeg har testet, straks lagde mærke til skoens korrigerende støtte, er det slet ikke tilfældet med Guide 17.”

Camille Cholbi – Produktekspert

Vidste du…?

At Saucony er et af de ældste sportsmærker i verden? Historien går helt tilbage til 1898, hvor Saucony i starten fremstillede traditionelle lædersko.

Saucony Guide 17 i detaljer

Saucony Guide 17
Mere PWRRUN-dæmpning

35 mm ved hælen og 29 mm ved forfoden

Center-Path Technology

Holder dine fødder på rette spor

Nyt design af overdelen

Yderst komfortabel og omsluttende

Saucony Guide versus Omni

Fordi Saucony Guide har ændret sig så drastisk i forhold til forgængeren, er den måske ikke den ideelle afløser for alle. For dem, der virkelig sætter pris på den støtte, som Hollow-tech-rammen gav i den 16. version, kan den nye Saucony Omni være et bedre valg. Rammen giver ekstra støtte på indersiden af skoen og reducerer graden af pronation. Omni har samme såltykkelse i hælen som Guide, men har et lidt højere offset på 8 mm. Derfor er Omni lidt fastere og Guide lidt mere komfortabel.

3Innovationer i Saucony Guide 17

Opsomming 1

Mere PWRRUN-skum

Den nye Guide har mere PWRRUN-skum end sin forgænger. Under forfoden er Guide 17 nu 2 mm tykkere, men der er også mere skum i bredden. Der er også kommer mere PWRRUN-skum til langs siderne af foden, uden at det går ud over vægten, som er den samme som før.

Opsomming 2

Centerpath-Technology

Guide 17 bruger ikke længere Hollow-Tech-systemet til støtte, men har i stedet fået den nye Centerpath-teknologi. Som navnet antyder, sikrer denne teknologi, at din fod går gennem korrekt afvikling gennem midten af skoen. Skoens bredde giver ekstra støtte, og det samme gør de høje kanter omkring foden. Desuden er udskæringerne i sålen lavet på en sådan måde, at sålen bøjer på den rigtige måde for at guide din fod korrekt.

Opsomming 3

6 millimeter offset

Forskellen i sålens tykkelse mellem hæl og forfod er blevet reduceret i Guide 17. I stedet for 8 mm er den nu kun 6 mm. Det giver en endnu mere naturlig og stabil følelse i skoen. For at forhindre overdreven belastning af læggen og akillessenen har Guide 17 også mere rocker i forfoden.

Test af Saucony Guide 17

Alle vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Menno og Camilles resultater her snart.

Menno Munster 21RUN
Camille Cholbi

Menno Munster & Camille Cholbi

Produkteksperter

Menno Munster 21RUN
Camille Cholbi

Menno Munster & Camille Cholbi

Produkteksperter

Tekniske specifikationer Saucony Guide 17

Offset
6 mm (35-29 mm)
Vægt
Ca. 269 gram herre-model, ca. 232 gram dame-model
Løbertype
Neutral løber og overpronerende løber
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
PWRRUN

Fit

Camille:
„Lige fra jeg tog Saucony Guide 17 på, tænkte jeg med det samme: Noget er anderledes ved denne sko! Mens jeg med de fleste stabilitetssko, som jeg har testet, straks lagde mærke til skoens korrigerende støtte, er det slet ikke tilfældet med Guide 17. Med det bløde, let elastiske og åndbare mesh-materiale sidder overdelen behageligt omkring min fod. Den tynde skotunge, som er fastsyet i overdelen, sidder godt fast og trykker ikke på vristen. Snørebåndene garanterer en perfekt pasform og bliver siddende under løb. Hælkappen har en behagelig foring på indersiden, der ikke generer, og den giver masser af støtte til mine ankler. Guide 17 føles med det samme utroligt behagelig og sikker, og giver mig lyst til at løbe lange distancer. Denne sko er “true to size”, så du kan bestille løbesko i din normale størrelse.”

Menno:

„Som Camille også siger, føles Guide 17 anderledes, end man ville have forventet af en Guide-model. Jeg lægger strakt mærke til sålens bredde og også det faktum, at jeg står med foden nede i sålen og ikke oven på den. Overdelen føles behagelig og har tilstrækkelig, men ikke overdreven polstring ved hælen og skotungen. Jeg er nødt til at stramme snørebåndene ret meget for at få overdelen til at sidde ordentligt, men det får heldigvis ikke skoen til at lave folder.”

Saucony Guide 17 Fit

Stride

Camille:
„Jeg testede Saucony Guide 17 på distancer fra 5 til 18 km, både på asfalterede veje og grusstier, og jeg blev positivt overrasket over den perfekte balance mellem komfort, responsivitet og stabilitet på alle distancer.  Fra de første kilometer følte jeg, at min fod blev guidet godt fra hæl til forfod, uden ubehag eller tryk på siderne. Under mine lange udholdenhedsløb kan jeg godt lide gradvist at øge tempoet, og det var netop ved et lidt hurtigere tempo, at jeg fik mest ud af Guide 17. Den bløde og behagelige dæmpning gjorde det muligt for mig at holde et jævnt tempo uden for mange anstrengelser. Den slidstærke sål giver et rigtig godt greb, selv på våde veje, hvilket gør, at man føler sig mere sikker i skoen.”

Menno:
„Som neutral løber er det nogle gange svært at teste løbesko, der er beregnet til at korrigere for overpronation, men opdateringen af Guide 17 betyder, at jeg ikke har den udfordring denne gang. Guide føles virkelig stabil, uden at man føler, at fødderne skubbes til korrigering. For mig føles Guide 17 bedst i roligt tempo, og dens lave vægt gør den også velegnet til længere udholdenhedsløb.”

Saucony Guide 17 Stride

Comfort

Camille:
„En af de største fordele ved Guide 17 er efter min mening, at det er en sko, der passer til både løbere, der har brug for ekstra støtte, og neutrale løbere, der vil have en pålidelig, holdbar løbesko til deres daglige træning. Jeg kan anbefale denne sko til begyndere og lidt tungere løbere, der har brug for både komfort og stabilitet. Men også erfarne løbere, der foretrækker at løbe længere distancer i et roligt tempo, vil sætte pris på Guide 17.”

Menno:
„Guide 17 er meget mere komfortabel end sin forgænger. Følelsen med underlaget, som du havde i Guide 16, er noget mindre nu, og jeg føler mig mere sikker som et direkte resultat heraf. Det lavere offset og rockeren giver en jævn afviking.”

Saucony Guide 17

Saucony løbesko-kollektion 

Saucony har et stort udvalg af løbesko. Der findes en passende sko til enhver løber og enhver form for brug. Er du ikke sikker på, hvilke Saucony-løbesko du skal vælge? Vi gør det nemt for dig med vores skomatrix. I denne matrix kan du hurtigt på et overblik over, og en idé om, hvilken Saucony-løbesko der passer bedst til dig. Ride 17 er det neutrale svar på Guide og har nu PWRRUN+ skum. Triumph er den neutrale løbesko med maksimal dæmpning, og Saucony Omni giver endnu mere støtte, men føles lidt mere direkte.

Slutspurten

Den store opdatering har nu gjort Saucony Guide 17 til en stabil sko, der passer til flere løbere end den tidligere model. Ændringen af sålen har sikret, at både neutrale og overpronerende løbere kan bruge den. For løbere med kraftig overpronation har Saucony andre muligheder med bl.a. Omni-modellen.

Saucony Guide 17 minder om Hoka Gaviota og New Balance Vongo. Det er også stabile løbesko med masser af dæmpning.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Saucony Guide 17 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.