Skip to main content
New Balance SuperComp Elite V4
New Balance SuperComp Elite V4

Review

New Balance SuperComp Elite V4 – Et sandt race monster til
maratonløbet

Er New Balance SuperComp Elite V4 med i det store kapløb blandt superskoene? Det mener vi ihvertfald, for efter vores grundige test er vi virkelig imponerede. FuelCell SuperComp Elite V4 har været gennem en komplet forvandling og indeholder nu udelukkende PEBA-superfoam, som vi kender fra andre maratonsko. Ud af fjerene, for med denne sko kommer til du at knuse dine personlige rekorder.

Shop dame-modelShop herre-model
New Balance SuperComp Elite V4

3 grunde til, at New Balance SuperComp Elite V4 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Dit mål er, at sætte nye personlige rekorder på en halv- eller helmaratondistancen

Er du på udkig efter en virkelig hurtig konkurrencesko med de allernyeste innovationer? Så er SuperComp Elite V4 et rigtig godt bud på grund af mellemsålen i 100% PEBA, carbonpladen og FantomFit-overdelens ultralette design. Desuden giver denne carbonsko et stabilt afsæt takket være mængden af gummi i både hæl og forfod. Selv når du begynder at mærke trætheden i benene, vil Elite V4 sende dig fremad.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en konkurrencesko med et lavere offset

New Balance FuelCell SuperComp Elite V4 har et relativt lavt offset på 4 mm sammenlignet med mange andre konkurrencesko. New Balances udviklingsteam har tænkt meget over dette ved at få flere prototyper testet af atleter. Det lavere offset gør det muligt at placere mere skum under forfoden for at returnere ekstra energi ved afsættet. Det har også en betydning for placeringen af carbonpladen, som er omgivet af et tykt lag FuelCell-skum.

Opsomming 3

Du har et mål om at kunne løbe et maraton på under 3 eller 4 timer

SC Elite V4’s store styrke er dens stabilitet og den store mængde gummi på ydersålen. Det gør skoen velegnet til løbere, der planlægger at løbe et maraton på under 3 eller 4 timer.

New Balance SuperComp Elite V4
New Balance SuperComp Elite V4
New Balance SuperComp Elite V4
“Jeg overvejer at bruge denne løbesko til mit næste maraton. Den føles så fjedrende og energisk, at jeg får lyst til at sætte en ny personlig rekord.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Navnet SuperComp refererer til ’supercompetition’ – og så handler det selvfølgelig om konkurrenceløbesko. I dag har de fleste mærker efterhånden en konkurrencesko med carbonplade og superfoam (som regel PEBA-skum) i mellemsålen, og selvfølgelig er New Balance også med på bølgen. Alle løbesko fra New Balance, der indeholder en carbonplade, har navnet SuperComp. Denne familie af lynhurtige sko består af SuperComp Trainer (til daglig træning), SuperComp Pacer (til korte konkurrenceløb) og SuperComp Elite (til lange konkurrenceløb).

New Balance Elite v4 i detaljer:

New Balance FuelCell SuperComp Elite V4
FantomFit-overdelen

sikrer en tætsiddende pasform med masser af ventilation

FuelCell-mellemsål

med 100% PEBA for maksimal energiudnyttelse ved hvert eneste skridt

Carbonplade med Energy Arc-Tecnologi

med Energy Arc-teknologi, der øger fjedereffekten i pladen for en mere energisk
løbeoplevelse

Slidstærkt

gummi ved hæl og forfod giver et suverænt greb og holdbarhed

SuperComp Elite eller SuperComp Pacer?

New Balance SuperComp Elite og SuperComp pacer er begge premium konkurrencesko til lynhurtige tider. Den store forskel mellem disse to modeller er tykkelsen på mellemsålen. SuperComp Elite er skabt til halv- og helmaraton, mens Pacer er designet til konkurrenceløb på 5 og 10 km. SC Pacer er mere adræt og lidt mere stabil, når man løber på en bane med flere sving.

3Egenskaber i New Balance SuperComp Elite V4

Opsomming 1

Fantomfit-overdel

FantomFit-overdelen på SC Elite V4 er designet til at give ultralet støtte og pasform. FantomFit er fremstillet ved at smelte to tynde materialer sammen helt uden syninger. Hælkappen er forstærket og giver overraskende god støtte i forhold til mange andre konkurrencesko. Skotungen er tynd, så der er god åndbarhed til dine fødder.

Opsomming 2

FuelCell-mellemsål i 100% PEBA-materiale

For første gang nogensinde består en konkurrencesko fra New Balance udelukkende af PEBA-skum. Det er det samme støddæmpende materiale, som både Nike og adidas bruger i deres konkurrencesko. Dette skum giver mest støddæmpning og energireturnering, der hjælper løberen til at løbe hurtigt. Ifølge New Balances forskningslaboratorium giver dette PEBA-skum hele 87% energireturnering sammenlignet med 83% i Elite V3.

Opsomming 3

Carbonplade med unik geometri

Carbonpladen i SuperComp Elite V4 har en unik geometri, også kendt som Energy Arc-teknologien. Mellem de to FuelCell-skumlag ligger en carbonplade der er bukket i to forskellige retninger. Sammenlignet med forgængeren har Elite nu en endnu tyndere carbonplade for at skære ned på vægten i skoen. Det nederste lag skum har en stor fordybning, som gør, at pladen har plads til at fjedre ind og ud af form igen. Det er den optimale kombination af blød dæmpning og maksimal energireturnering.

Test af New Balance SuperComp Elite V4

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs her om Daan Glories erfaringer.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer New Balance SuperComp Elite v4

Offset
4 mm (Såltykkelse forfod: 36 mm / hæl: 40 mm)
Vægt
ca. 222 gram
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko

Fit

„Overdelen i SuperComp Elite V4’s er tynd, men samtidig meget robust. I modsætning til andre carbonsko har denne hurtige sko en robust hælkappe, og det kan jeg personligt rigtig godt lide. Jeg oplever god støtte omkring anklerne, hvilket jeg især mærker til, når jeg løber rundt i sving. Under min banetræning i regnvejr var mine fødder overraskende tørre, så overdelen er også let vandafvisende. Det eneste jeg fandt som et minus, var de meget tynde snørebånd, som man er nødt til at binde to gange, for ellers har de det med at gå op.”

Stride

„Den føles som en ægte superkonkurrencesko! Den har en utrolig mængde støddæmpning og energireturnering, men er stadig overraskende stabil. Jeg har testet mange carbonsko fra både Nike, adidas og Mizuno, men SC Elite V4 har virkelig noget helt unikt at byde på. Jeg synes, at skoen minder mest om Nike Alphafly, da denne model også er en carbonsko med et meget blødt skummateriale. Der er en relativt meget gummimateriale på ydersålen ved hælen og forfoden, hvilket giver skoen en stabil afvikling. Det lave offset på 4 mm føles meget naturligt, og jeg kan godt lide følelsen af dæmpning under forfoden. Mange carbonsko føles en smule stivere i det, når man sætter af. Når jeg kommer op og løber i et godt tempo, kan jeg sagtens blive ved med at køre på uden at blive træt”

Anvendelse

„Jeg testede denne løbesko både under banetræning og løb på vej. Under banetræning med både korte og lange intervaller følte jeg, at skoen var en anelse for blød. Selvfølgelig er banen jo også lidt blød, så jeg følte, at det blev til lige lovligt meget støddæmpning. Jeg bemærkede, at min puls var lidt lavere på trods af det høje tempo, så det er ihvertfald meget positivt. Denne sko gør mig virkelig hurtigere! Under min tempotræning på 17 km på landevej kunne jeg blive ved med at løbe i et højt tempo. Jeg overvejer kraftigt denne sko til mit næste maraton, fordi den er så behagelig og hurtig.”

Die New Balance FuelCell-Familie

Vil du vælge den bedste løbesko fra New Balance? Så sørg først for at have helt styr på, om du er en neutral løber eller en løber med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Er du på udkig efter en hurtig løbesko eller en konkurrencesko? Så er du landet det helt rette sted med New Balance FuelCell-familien. Disse modeller har en energisk FuelCell-mellemsål, der giver maksimal støddæmpning og energireturnering. Vi anbefaler FuelCell SuperComp Elite v4 til konkurrenceløb på halv- og helmaratondistancen. Har du planer om at løbe en rekord på 5 eller 10 km-distancerne? Så gå efter FuelCell SuperComp Pacer. Derudover kan du også vælge hverdagsløbeskoen med carbon, nemlig SuperComp Trainer, til de rolige træningspas og lange løbeture.

Eksempel på New Balance skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra New Balance.

AllroundNew Balance 880v13

Tempo/IntervalNew Balance Rebel v3

Konkurrence – New Balance SuperComp Elite v4

Slutspurten

Vi er helt overbeviste om, at vi kommer til at se SuperComp Elite V4 på podiet ved de store maratonløb. Denne konkurrencesko er med i superkonkurrencen om de hurtigste carbonsko i verden. New Balance har ikke været ude og gået på kompromis ved at skifte til en fuld PEBA-mellemsål, så løberne kan nu opleve maksimal energireturnering. Carbonpladens geometri er unik, og skoen sidder fantastisk på foden takket være den robuste hælkappe kombineret med FantomFit-pasformen.

New Balance FuelCell SuperComp Elite V4 minder om adidas Adios Pro 3 og Nike Alphafly 3, som alle er konkurrencesko med carbon, der er designet til at sætte rekorder på halv- og helmaratondistancerne. Elite V4 er mindre egnet til korte distancer samt løbere, der ønsker lidt mere kontakt med underlaget. De bør i stedet vælge SuperComp Pacer.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på New Balance SuperComp Elite v4 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt vores produkteksperter via vores kundeservice.