Skip to main content
Mizuno Wave Horizon 7
Mizuno Wave Horizon 7

Review

Mizuno Wave Horizon 7 – Den komfort, du søger

Træd ned i den nyeste Mizuno Wave Horizon 7, og oplev høj komfort på hver eneste løbetur. Mizuno har endnu en gang hævet barren med den nu 7. version af den velkendte Wave Horizon-serie. Designet til at imødekomme behovene hos løberemed overpronation, der er vilde med de lange distancer. Med en komplet opdatering lige fra snørebånd til ydersål har Mizuno satset stort. I denne anmeldelse gennemgår vi innovationerne, ydeevnen og teknologierne i Mizuno Wave Horizon 7.

Shop dame-modelShop herre-model
Mizuno Wave Horizon 7

3 Grunde til, at Mizuno Wave Horizon 7 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du har en gennemsnitlig til lidt tungere kropsbygning

Mizuno Wave Horizon 7 er designet til løberen af medium til lidt tungere kropsbygning. Det skyldes, at skoen giver fast støtte og er blevet mere stabil end den tidligere version, da hælen er blevet 2 mm bredere og midtfoden 9 mm bredere. Så du kommer til at stå på en bredere platform, som giver en god stabilitet ved hvert skridt, du tager.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en langdistancesko til overpronation

Brug Wave Horizon 7 til restitutionsløb, de daglige løbeture eller langdistanceløb. Skoen er velegnet til disse typer løb, da mellemsålen består af to skumlag i EVA. Det betyder, at du får en blød landing ved hæl og forfod, men samtidig en stabil løbeoplevelse på grund af et lidt fastere skum i bunden af skoen. Mellemsålen er nu blevet 3 mm tykkere i forhold til Horizon 6, så du får følelsen af endnu mere støddæmpning end før.

Opsomming 3

Du er nybegynder inden for løb

Når man begynder at løbe, bør man først og fremmest kigge efter en pålidelig og komfortabel løbesko. Og det lever Mizuno Wave Horizon 7 helt sikkert op til. Hvis du endnu ikke er vant til at løbe, er det rart at have lidt mere støddæmpning og støtte end den gennemsnitlige løbesko nødvendigvis har. Det giver dig mulighed for at bygge dit løb op på en mere komfortabel måde. Fordi Mizuno Enerzy Core-skummet er placeret direkte under hælen, vil du opleve ultimativ komfort, når du lander på hælen.

Mizuno Wave Horizon 7
Mizuno Wave Horizon 7
Mizuno Wave Horizon 7
“Mizuno Wave Horizon er den mere luksuriøse udgave af Wave Inspire, og giver løberen en blød og fjedrende løbeoplevelse. Kort sagt, en ideel løbesko til de længere distancer.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

Mizuno Wave Horizon 7 er en mere støttende version af Mizuno Wave Sky 7. Begge sko er konstrueret med Mizuno Foam Wave-teknologien. Denne teknologi består i, at to EVA-skum lægges oven på hinanden i et bølget form. Hver landing ved hvert skridt, du tager, vil blive delvist dæmpet, og en fjedrende effekt følger gennem de bølgende skum.

Mizuno Wave Horizon 7 i detaljer

Mizuno Wave Horizon 7
Smooth Stretch Woven-overdel

med stretch omkring forfoden og god åndbarhed.

Mizuno Enerzy Core

giver komfort ved både hæl og forfod under landing og afsæt.

Mizuno Enerzy

skum i bølgekonstruktionen i det nederste lag øger stabiliteten i skoen.

Die X10 ydersålen

er lavet med carbon, og giver ekstrem holdbarhed og trækkraft.

Mizuno Wave Inspire versus Wave Horizon

Mizuno Wave Horizon er den blødere storebror til Wave Inspire. Mizuno Wave Inspire har en Wave Plate lavet af plastik, hvilket gør skoen mere responsiv. Det gør skoen lidt mere velegnet til udholdenhedsløb og tempotræning. Wave Horizon bruger Foam Wave-teknologi, som får skoen til at føles meget blødere, hvilket er rart, når man skal løbe længere distancer.

3 Egenskaber i Mizuno Wave Horizon 7

Opsomming 1

Smooth Stretch Woven-overdel

Smooth Stretch Woven-overdelen giver mere åndbarhed omkring forfoden end de tidligere versioner. På lange distancer udvider dine fødder sig lidt, og så er det rart, hvis overdelen også udvider sig med dine fødder. Det forebygger trykpunkter og vabler.

Opsomming 2

Mellemsålen er hævet med 3 mm

Wave Horizon 7 er nu officielt kommet ind i klubben “løbesko med maksimal dæmpning”. Denne ”klub” indeholder sko med en såltykkelse på minimum 40 mm. Hælen er nu 41 mm og forfoden 33 mm, hvilket resulterer i et offset på 8 mm. Det gør skoen velegnet til både hæl-, midt- og forfodsløbere. Hælen og forfoden indeholder Mizuno Enerzy Core-skum, mens det nederste lag af Enerzy-skum giver stabilitet ved hvert skridt, du tager. I forhold til forgængeren har det nederste lag skum fået mere støtte til overpronation.

Opsomming 3

Bredere platform på ydersålen

”Jo bredere skoen er, desto mere stabil bliver den”, og det gælder også for Wave Horizon 7. Skoens hælområde er blevet 2 mm bredere, mens midtfoden nu er hele 9 mm bredere end før. Flexriller i forfoden sikrer et jævnt afsæt fra tæerne. Takket være X10 carbon-gummi sikres en super god holdbarhed samt greb under alle
vejrforhold.

Alt om Mizuno Enerzy Core-skummet

En løbesko bliver først rigtig god, når dæmpningen er god og velbalanceret. Det gælder også for Mizuno Wave Horizon. Men hvad gør denne sko så behagelig at have på? Magien ligger i Mizuno Enerzy Core-skummet, som er placeret under hælen og forfoden. Dette dæmpningsmateriale er hele 293% blødere og giver 56% mere energireturnering end det EVA-skum (kaldet U4ic), som Mizuno tidligere brugte i deres allround-løbesko.

Test af Mizuno Wave Horizon 7

Alle vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer Mizuno Wave Horizon 7

Offset
8 mm
Vægt
ca. 335 gram
Løbertype
Overpronerende løber
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
Mizuno Enerzy + Mizuno Enerzy Core

Mizuno kollektion af allround løbesko

Vil du vælge den bedste Mizuno-løbesko? Så sørg for først at have helt tjek på, om din fodstilling er neutral eller med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Er du på udkig efter en allround løbesko med komfort og støtte? Så er du helt sikkert landet det rette sted med Mizunos kollektion af løbesko. De mest populære neutrale sko er Mizuno Wave Rider og Wave Sky. Sky har lidt mere dæmpning og komfort til de lange distancer, mens Wave Rider er den mest alsidige løbesko. Hvis du har tendens til overpronation, bør du vælge Wave Inspire eller Wave Horizon. Wave Horizon 7 er en super pålidelig partner til de længere distancer. Og endelig er Mizuno Wave Inspire bedst egnet til løberen med overpronation, der har brug for let støtte.

Eksempel på Mizuno skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Herunder er vores forslag til en skorotation, der består af løbesko fra Mizuno.

Allround – Mizuno Wave Horizon 7

Tempo/intervalMizuno Wave Rebellion Flash

KonkurrenceMizuno Wave Rebellion Pro

Slutspurten

Mellemsålerne bliver tykkere, platformene på sko bliver bredere, mere og mere komforten under fødderne, når du løber. Det er vi efterhånden vant til at se i mange løbesko nu. Det er helt klart positivt, at Mizuno har fornyet Wave Horizon så gennemgående, så den nu er blevet endnu mere komfortabel. Med en såltykkelse på over 40 mm vil du opleve en blød og behagelig dæmpning, når du løber både de korte og længere distancer. Et stort plus er den forbedrede stabilitet, som gør skoen velegnet til flere løbere.

Mizuno Wave Horizon 7 minder om ASICS Kayano 30 og Brooks Beast GTS23. Det er begge allround løbesko med fast støtte og masser af dæmpning. Wave Horizon 7 er mindre velegnet til tempotræning og konkurrenceløb på grund af sin lidt højere vægt på omkring 335 gram. Er du på udkig efter en allround løbesko med lidt mere kontakt til underlaget? Så skal du vælge Mizuno Wave Inspire 19.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek Mizuno Wave Horizon 7 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.