Skip to main content
HOKA Arahi 7
HOKA Arahi 7

Review

HOKA Arahi 7

Komfort og stabilitet har aldrig været mere lige til end med HOKA Arahi 7. Denne allround løbesko til løberen med overpronation bliver ved med at skille sig ud fra mængden. Med en opdateret overdel og den karakteristiske bløde støddæmpning er Arahi 7 et oplagt valg til enhver løbetur. I denne gennemgang ser vi nærmere på de fordele, som Arahi 7 har at byde på.

Shop dame-modelShop herre-model
HOKA Arahi 7

3Grunde til, at HOKA Arahi 7 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du er en løber med overpronation, der ønsker meget komfort

HOKA Arahi 7 har en J-Frame i EVA-skum. Denne konstruktion støtter din fod, og modvirker overpronation. Arahis CMEVA-mellemsål er relativt tyk, så du vil mærke masser af støddæmpning og komfort, når du løber både korte og lange distancer.

Opsomming 2

Du foretrækker at løbe i en letvægts løbesko med et lavt offset

Hvad får Arahi 7 til at skille sig ud fra mængden af andre løbesko? Det er især den lette vægt og det lave offset på kun 5 mm. Det fremmer en landing på midtfoden, og Early Stage MetaRocker driver dig fremad ved hvert eneste skridt. Især midt- og forfodsløbere får virkelig en fordel af MetaRockeren, fordi du føler, at skoens sål er afrundet på det helt rigtige sted.

Opsomming 3

Du har en relativt bred fod

Har du en lidt bredere fod, og begynder dine sko at klemme i en størrelse med almindelig bredde? Så har vi gode nyheder, for Arahi fås også i en bredere udgave til både mænd og kvinder. For mænd betyder det en størrelse 2 E og for kvinder en størrelse 1 D.

HOKA Arahi 7
HOKA Arahi 7
HOKA Arahi 7
“HOKA Arahi 7 er den mere stabile bror til den populære og vellidte Clifton. Den nu syvende version har en helt ny overdel, men giver stadig den samme støtte, som du kan forvente af Arahi.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du…

I 2017 landede HOKA Arahi på markedet for første gang. Allerede dengang var det en innovativ løbesko på grund af dens unikke måde at give støtte på. Arahi beviste, at stabilitet ikke behøver at være tungt. Ved at skabe en mellemsål med to forskellige hårdheder var skoen stadig stabil, men uden en tung korrektionsblok.

HOKA Arahi 7 i detaljer

HOKA Arahi 7
Flat knit

overdel giver en tætsiddende pasform med masser af plads og åndbarhed

EVA J-Rahmen

giver en fornemmelse af lethed og dynamisk stabilitet

CMEVA-skum

i mellemsålen giver en blød landing, uden at være alt for blød

Early Stage MetaRocker geometri

giver en jævn afvikling fra hæl til forfod

Gummi placeret på stragetiske steder

øger greb og holdbarhed i skoen

HOKA Arahi 7 versus HOKA Gaviota

HOKA Gaviota er storebroren til Arahi 7. Begge modeller er allround løbesko til løberen med overpronation, men Gaviota har en hel del mere dæmpning end Arahi. I stedet for en J-Frame har Gaviota en H-Frame, hvilket gør skoen bredere og mere stabil. Det gør Gaviota perfekt til ultraløbere, maratonløbere og løbere med en lidt tungere kropsbygning.

3 egenskaber i HOKA Arahi 7

Opsomming 1

Ny Engineered flat knit overdel

Arahi 7 har kun fået opdateret overdelen i forhold til forgængeren. Det er nu blevet en fladstrikket overdel, som er let og giver rigtig god luftgennemstrømning og åndbarhed. Skotungen er blevet fastgjort på indersiden af skoen, så den forbliver på plads og giver en behagelig fornemmelse fra du træder ned i skoen. Ortholite-indlægssålen giver ekstra dæmpning under foden og hjælper med at bekæmpe ubehagelig lugt.

Opsomming 2

J-ramme konstruktion for stabilitet

Den store styrke ved Arahi 7 er dens lave vægt. Det er takket være J-Frame-designet. Denne stabilitetskonstruktion er lavet af et lidt mere fast EVA-skum og er formet som bogstavet J. Denne ’frame’ løber fra hælen til midtfoden, og er designet til at modvirke overpronation uden at tilføje unødvendig stivhed eller vægt. Resten af mellemsålen består af CMEVA-skum, som er responsivt og giver høj komfort.

Opsomming 3

Early Stage MetaRocker-design

Alle HOKA-sko har en MetaRocker, som er en betegnelse for sålens buede udformning. MetaRockeren fungerer nærmest som et hjul for dine fødder. Rundingen giver det helt rette skub på præcis det rigtige tidspunkt for hvert skridt, du tager. Som et resultat er bevægelsen fra hæl til fod meget jævn, uanset tempoet.

Hvad gør HOKA så unik?

Hver HOKA-løbesko har tre teknologier, der giver løbere en unik løbeoplevelse. Mellemsålen i HOKA-sko er altid tyk, så du oplever en høj grad af støddæmpning og komfort. Derudover giver den afrundede sål (MetaRocker) fremdrift til forfoden. Endelig har HOKA løbesko en Active Foot Frame, hvor din fod står nede i sålen i stedet for oven på den. Som et resultat føles HOKA-sko også stabile for hvert skridt, du tager.

HOKA allround løbesko-kollektion

Er du på udkig efter de bedste HOKA-løbesko? Så bør du først have helt styr på, om du er en neutral løber eller løber med overpronation. Det kan du nemt gøre via vores online shoe advisor. Vil du have en allround løbesko med komfort og støtte? Så er du landet det helt rette sted med HOKA’s kollektion af løbesko. De mest populære neutrale sko er HOKA Clifton og HOKA Bondi. Bondi har lidt mere dæmpning end Clifton, og er højt elsket af mange maraton- og ultraløbere. Clifton er den mest alsidige model, som kan bruges til enhver form for træning. Hvis du har tendens til overpronation, bør du vælge HOKA Arahi eller HOKA Gaviota. HOKA Gaviota er en trofast partner til langdistanceløb. Og til slut er HOKA Arahi bedst egnet til løberen med overpronation, der har brug for let støtte.

Eksempel på HOKA skorotation

Sko-rotation betyder, at man skifter mellem mindst to forskellige løbesko for at belaste kroppen på forskellig vis, og dermed undgå skader. Desuden har hver løbesko et specifikt formål, nemlig at løbe langt eller løbe hurtigt. Nedenfor er vores bud på nogle kombinationer af modeller, hvis du vil skifte mellem forskellige løbesko fra HOKA.

Allround – HOKA Arahi 6

Tempo/IntervallHOKA Mach 5

KonkurrenceHOKA Carbon X 3

HOKA Arahi 7

Test af HOKA Arahi 7

Vores sko bliver testet af vores egne eksperter. Læs snart Daan Glories resultater her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer HOKA Arahi 7

Offset
5mm
Vægt
Ca. 228 gram herre / ca. 188 gram dame
Løbertype
Overpronation
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
CMEVA + EVA

Fit

„Pasformen har ikke ændret sig meget, men jeg kan mærke, at der er lidt mere plads i forfoden. Hælkappen er relativt lav, og derfor var jeg nødt til at bruge det sidste snørehul for at få skoen til at sidde helt til omkring min ankel. Når jeg tager skoen på, mærker jeg straks stabiliteten, da min fod står nede i skummet i stedet for oven på det. Det gør også, at støtten føles naturlig. Hælkappen og skotungen har en blød foring, så skoen er også meget behagelig omkring foden.”

Stride

„Hvis du er fan af HOKA Arahi 6, kan du sagtens hoppe over i den nye model her. J-Frame er bibeholdt for stabilitet i skoen, og skummaterialet i mellemsålen er heller ikke ændret. Jeg testede blandt andet skoen under et udholdenhedsløb med korte accelerationer på 30 til 60 sekunder. Jeg mærkede en rigtig god stabilitet i hælafsættet og en jævn afvikling til forfoden. Arahi plejede at være en sko med maksimal støddæmpning til løberen med overpronation, men nu findes der lidt blødere konkurrerende modeller som Saucony Tempus og New Balance Fresh Foam X Vongo. Er du på udkig efter en mere stabil og direkte sko til allround-træning? Så skal du vælge Arahi 7.”

Stability

„Under mine udholdenhedsløb mærker jeg virkelig til den gode stabilitet under landingen fra hælen, uden at det er forstyrrende. Faktisk er det en meget diskret korrektion, frem for en stor korrektionsblok. Skoen føles også let på fødderne, så jeg kan løbe tempoløb i zone 2-3 samt nogle kortere intervaller. Jeg vil anbefale denne sko til rolige udholdenhedsløb, korte intervaller (op til 60 sek.) og lange udholdenhedsløb. Brug i stedet HOKA Mach eller Mach X til tempotræning, lange intervaller (fra 60 sek.) eller konkurrenceløb.”

Slutspurten

Med den opdaterede overdel er Arahi 7 nu blevet endnu mere komfortabel end sin forgænger. Fans af Arahi 6 kan uden problemer skifte til den nye version, da støtten er den samme som før. Du bør overveje denne sko, hvis du planlægger at løbe lange distancer, da Arahi er meget komfortabel med sin tykke mellemsål, til når du skal tilbagelægge mange kilometer.

HOKA Arahi 7 minder om New Balance Vongo v6 og adidas Adistar CS 2, som også er allround-modeller med relativt lidt dæmpning til løberen med overpronation. Arahi 7 skiller sig fortsat ud fra konkurrenterne med sin lette vægt og det lavere offset på 5 mm. Denne sko er mindre egnet til løbere med kraftig overpronation. Her er det bedre at vælge HOKA Gaviota.

Er du lige så begejstret som os? Så tjek HOKA Arahi 7 ud i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.