Skip to main content
adidas Takumi Sen 10
adidas Takumi Sen 10

Review

adidas Takumi Sen 10 – Den bedste konkurrencesko til 5 og 10 km

 Det er nu nemmere end nogensinde at opnå maksimal hastighed med adidas Takumi Sen 10. Denne konkurrencesko med carbon er designet til at sætte rekorder på 5 og 10 km-distancerne. Den nu 10. version af Takumi Sen er blevet fuldstændig redesignet fra overdel til ydersålen. Vælg maksimal energireturnering og eksplosiv fornemmelse ved afsættet. Hvad venter du på?

Shop dame-modelShop herre-model
adidas Takumi Sen 10

3 grunde til, at adidas Takumi Sen 10 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en konkurrencesko til 5 eller 10 km

adidas Takumi Sen 10 er designet til konkurrenceløb på 5 til 10 km. Denne konkurrencesko med carbon har en lidt tyndere mellemsål sammenlignet med andre carbonsko. Det gør Takumi Sen mere stabil på en rute med mange sving. Desuden er skoen lidt lettere og mere dynamisk, hvilket gør det lettere at øge og fastholde hastigheden.

Opsomming 2

Du er på udkig efter en let løbesko til tempotræning og intervaller

Med kun 200 g for herre-modellen og 166 g for dame-modellen er dette blandt de letteste konkurrencesko på markedet. Du kan også bruge Takumi Sen 10 til din tempotræning samt intervaller. LightstrikePRO-skummet absorberer stødet fra løb, så du kan restituere hurtigere. Vi anbefaler, at du maksimalt bruger denne sko en enkelt gang om ugen, da den tyndere ydersål er lidt mindre holdbar sammenlignet med en almindelig løbesko.

Opsomming 3

Nu løber naturligt mest på mellem- og forfoden

Offsettet i Takumi Sen 10 er blevet øget fra 6 til 7 mm. Det betyder, at denne sko er bedst egnet til midt- og forfodsløbere. ’Offset’ beskriver forskellen mellem højden i hælen og forfoden. Jo lavere offset, desto mere boost il afsættet fra forfoden. En løber, der hovedsageligt lander på hælene, får mere ud af at vælge Adios Pro 3 på grund af den mere stabile base.

adidas Takumi Sen 10
adidas Takumi Sen 10
adidas Takumi Sen 10
“adidas Takumi Sen er den bedste konkurrencesko på markedet til distancerne 5 og 10 km. Det er blevet bevist adskillige gange med både personlige, nationale og verdensrekorder.”

Daan Glorie – Produktekspert

Vidste du?

Hvert år organiserer adidas eventet “Road to Records” i deres hovedkvarter i Herzogenaurach i Tyskland. Under dette event går adidas-atleter efter nye personlige, europæiske samt verdensrekorder. I 2023 blev der sat seks nye nationale rekorder og to verdensrekorder. Etiopiske Medina Eisa slog U20-verdensrekorden på 5 km-distancen med en tid på 14 minutter og 26 sekunder. Hun havde et par adidas Takumi Sen på under sit løb. Denne sko er kendt for sin ekstremt lette vægt og overlegne energiudnyttelse. Garanti for nye rekorder!

adidas Takumi Sen 10 i detaljer

adidas Takumi Sen 10
Mesh-overdel

af genbrugsmaterialer giver optimal lockdown i skoen, særligt omkring anklen

To lag LightstrikePRO

for maksimal dæmpning og energireturnering

Lavere

såltykkelse for høj fart på de kortere distancer 5-10 km

EnergyTorsion Rod System 2.0

med carbonrør, der løber langs med mellemfodens knogler, giver ekstra energireturnering

Continental-Gummi

i forfoden giver suverænt greb og holdbarhed

Bør du vælge adidas Takumi Sen 10 eller Adios Pro 3?

adidas Takumi Sen 10 er i øjeblikket det bedste valg til konkurrenceløb på 5 og 10 km på grund af den lavere såltykkelse og gode stabilitet i sving. Har du planer om at sætte en ny rekord til halv- eller helmaraton? Så tag et kig på Adios Pro 3, da denne model har mere dæmpning og energi til løb på de længere distancer.

3innovationer i adidas Takumi Sen 10

Opsomming 1

Overdel med forbedret lockdown

Den slanke overdel er lavet af genanvendt mesh-materiale. Oplev en forbedret pasform og godt lockdown med ekstra syninger på strategisk vigtige steder. Takumi Sen 10 har den karakteristiske hælkappe med forstærkninger hele vejen rundt for at stabilisere dine ankler under dit løb.

Opsomming 2

EnergyRods 2.0 carbon-system

EnergyRods 2.0 carbon-systemet er blevet fuldstændig ombygget i forhold til Takumi Sen 9. Designet med carbon-rørene er kopieret fra Adios Pro 3. Her løber der en carbon-konstruktion fra hæl til forfod. Parallelt med mellemfodens knogler ligger der carbon-rør, så du oplever en eksplosiv afvikling. LightstrikePRO-skummet er bevaret; et skum, der opfanger stødet fra løb og omdanner det ny energi til afsætningsfasen. Det betyder, at du får masser af energi retur ved hvert eneste skridt, hvilket gør det nemt at holde farten oppe, selv når du begynder at blive træt.

Opsomming 3

Fornyet Continental-ydersål

Continental-ydersålen er blevet opdateret med nogle flere fordybninger i gummiet for et endnu bedre greb. Den lette ydersål med gummi på siden og hælen er nu blevet endnu lettere end i den tidligere model. Continental-gummiet har en materialesammensætning af høj kvalitet fra verdens førende dækleverandør. Det giver et suverænt greb i al slags vejr og på al slags underlag. Gummiet tilpasser sig enhver løbers fodbevægelse.

Test af adidas Takumi Sen 10

Alle vores løbesko bliver testet af vores egne eksperter. Læs Daan Glories erfaringer her.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktekspert

Tekniske specifikationer adidas Takumi Sen 10

Offset
7 mm (hæl: 34 mm/ forfod 27 mm)
Vægt
Ca. 166 gram dame / 200 gram herre
Løbertype
Neutral løber
Skotype
Konkurrencesko
Dæmpningstype
LightstrikePRO

Forventninger

„adidas Takumi Sen har aldrig rigtig været min foretrukne løbesko. Mest fordi jeg mest er en maratonløber, og ikke så meget en specialist i 5-10 km-distancerne. adidas Adios Pro 3 var en smule mere stabil for mig som hæl-lander. Jeg håber, at Takumi Sen 10 er blevet mere stabil end sin forgænger, for så kan jeg bruge denne sko til banetræning og korte intervaller.”

Fit

„Overdelen er meget tynd, men den sidder også rigtig godt fast om mine fødder. Hælkappen giver god støtte omkring min ankel, og jeg kan godt lide, at skotungen er tynd og at der ingen skarpe kanter er. Takumi Sen 10 er en smule bredere end sin forgænger. Og det er en god nyhed for løbere, der bruger denne løbesko til halvmaraton. Jo længere distancer du løber, desto mere vil din fod udvide sig. Takumi Sen har ikke ændret sig i størrelsen, så bestil denne løbesko i din normale størrelse.”

Stride

„Jeg synes, at Takumi Sen 10 var en sjov sko at teste, da den er hurtig og giver mig den særlige følelse, som kun en ægte konkurrencesko kan give. Den relativt tynde sål holder mine fødder tæt på jorden, hvilket gør den yderst responsiv. Takumi Sen aktiverer mine fødder på grund af det lave offset fra hæl til forfod. Skoen er meget mere stabil, da sålen også er blevet mere slidstærk. Desuden er carbonkonstruktionen blevet ændret, hvilket betyder, at selv en hællander sagtens kan bruge denne sko. Alligevel vil ærligt forfodsløbere få mest ud af denne sko, fordi forfoden er blevet gjort lidt bredere. Continental-gummiet giver mig et rigtig godt greb, når jeg løber på asfalt – også selv i kraftigt regnvejr. Jeg vil primært bruge denne sko til kort intervaltræning med høj intensitet som 10×200 m og 8×400 m.”

Speed

„Takumi Sen kan takke det opdaterede EnergyRods 2.0 carbon-system og LightstrikePro-dæmpningsmaterialet for sin hurtighed. Skoen føles en smule mere direkte end Adios Pro 3, hvilket gør den mere velegnet til distancer som 5 og 10 km. Fra forfoden skubbes du effektivt fremad, og skoens lette vægt gør, at du næsten ikke bemærker, at du har noget på fødderne. Under mine intervaltræningspas føltes det næsten, som om jeg havde et par pigsko på fødderne, men med lidt mere skum og energireturnering.”

adidas Adizero løbesko-kollektionen

I kollektionen af adidas Adizero løbesko finder du alle de lynhurtige sko til træning og konkurrenceløb. Du kan opdele Adizero-kollektionen i kategorierne ”Race to Win” og ”Train for Races”. Er du på udkig efter en tempo-sko eller en konkurrencesko? Blandt temposkoene finder du Boston og Adizero SL. Disse sko er kendetegnet ved deres lette vægt og velbalancerede dæmpning. Derfor er både Boston og Adizero SL velegnede til både allround- og tempotræning.

Løbere, der leder efter de absolut bedste konkurrencesko, finder skoen til derees behov i enten Adizero Adios Pro 3 eller Takumi Sen 10. Takumi Sen 10 er en racer til distancer på 5-10 km, mens Adios Pro 3 brillierer ved halv- og helmaraton.

Har du brug for tips til en adidas skorotation? Skorotation betyder, at man skifter mellem minimum to forskellige par løbesko for at undgå skader. Vi har her to eksempler på en god skorotation, nemlig:

  • adidas Adizero Boston (rolig samt hurtig træning) + adidas Takumi Sen 10 (5-10 km konkurrenceløb)
  • adidas SL (rolig samt hurtig træning) + Adios Pro 3 (21-42 km konkurrenceløb)

Slutspurten

Med Takumi Sen 10 får du ikke blot en rekordsko på fødderne, men også en sko fyldt med innovation. Den nu 10. version har gennemgået flere opdateringer, herunder en ny overdel, en forbedret carbon-konstruktion og en lidt mere slidstærk ydersål for bedre greb og holdbarhed. Brug især denne sko til de vigtige træningspas (som din test til den store konkurrencedag) og under konkurrenceløbet, hvor du vil sætte en ny personlig rekord.

adidas Takumi Sen 10 minder om Nike Streakfly og New Balance FuelCell SuperComp Pacer. Det er også konkurrencesko med carbonplade, som er beregnet til konkurrenceløb på 5 til 10 km. Takumi Sen 10 er mindre egnet til let træning og den lidt tungere løber. Her vil løberen højest sandsynligt opleve, at skoen er for ustabil og muligvis med ømhed til følge.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på adidas Takumi 10 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.