Skip to main content
Saucony Ride 17
Saucony Ride 17

Review

Saucony Ride 17, allrounder med ekstra bounce

Saucony Ride 17 er den alsidige allround løbesko fra Saucony, der hjælper dig med gennem enhver løbetur. Ride 17 har fået en stor opdatering i forhold til den forrige model, uden at skoens karakter er blevet ændret. Nu tænker du måske, hvordan har Ride ændret sig, og er denne sko mon den rette til dig? Vi har testet den for dig!

Shop damemodelShop herremodel
Saucony Ride 17

3grunde til, at Saucony Ride 17 er den rette sko til dig

Opsomming 1

Du leder efter en neutral sko, der føles stabil

Ride 17 er ikke lavet specielt til folk, der har brug for korrektion under løb, men skoen har nogle funktioner, der sikrer en stabil følelse. Sålen er lidt bredere, både på indersiden af hælen og ved forfoden, så din fod har tilstrækkelig støtte begge steder. Desuden står man ikke oven på sålen, men fødderne er lidt mere nede i den, så de støttes bedre.

Opsomming 2

Du lander på midtfoden eller ønsker at lande mindre på hælen

Skoens offset på 8 mm gør den velegnet til løbere, der lander på midtfoden. Fordelen ved dette er, at du ikke behøver at skulle flytte for meget materiale ved hælen ved hvert skridt, men du har stadig rigelig beskyttelse mod stødet fra hver landing.

Opsomming 3

Du leder efter en sko, der giver dig mulighed for at løbe ved mange forskellige hastigheder

På grund af sin konstruktion er Ride 17 en yderst alsidig løbesko. Den nye PWRRUN+ mellemsål returnerer masser af energi, hvilket gør det nemt at løbe ved høje hastigheder, men Ride har også rigtig god stabilitet og dæmpning til lange udholdenhedsløb i et roligt tempo.

Saucony Ride 17
Saucony Ride 17
Saucony Ride 17 Mobile
Fra de første kilometer følte jeg, at skoen støttede min fod godt, og det gav mig en tryg følelse, noget man forventer af en løbesko til hverdagsbrug

Camille Cholbi – Produktekspert

Vidste du …

Ordet Saucony kommer af ordet “saconk” fra Lenni Lenape-indianernes sprog. Det betyder “hvor to floder mødes”. Logoet er inspireret af Saucony Creek, en flod i Pennsylvania. Logoet symboliserer en strømmende flod, der indeholder tre kampesten.

Saucony Ride 17 i detaljer

Saucony Ride 17
Engineered Mesh-overdel

Med forbedret omslutning af midtfoden.

PWRRUN+-mellemsål

Suveræn komfort med ekstra bounce.

Slidstærk ydersål

Ekstra materiale ved områder udsat for mest slitage.

Saucony Ride 17 versus Triumph 21

Umiddelbart ser den nye Ride 17 ikke ud til at være meget anderledes end Saucony Triumph 21. Begge er neutrale allround løbesko med en mellemsål i PWRRUN+ og en såltykkelse ved forfoden på 27 millimeter, men der er bestemt forskel på de to sko. Triumph har f.eks. 2 mm mere skum i hælen, hvilket gør den endnu mere behagelig for en løber, der lander på hælene. Triumph har også en knit-overdel, og PWRRUN+-skummet føles endnu lidt blødere under foden, hvilket gør den mere velegnet til de lange løbeture. Ride 17 har en bredere sål, hvilket gør den lidt mere stabil.

3nye egenskaber i Saucony Ride 17

Opsomming 1

Engineered Mesh-overdel

Ligesom på Ride 16 er overdelen på Ride 17 lavet af engineered mesh. Det giver styrke og åndbarhed, hvor du har allermest brug for det. Sammenlignet med Ride 16 er selve

Opsomming 2

Mellemsål i PWRRUN+

Mellemsålen i Ride 17 er lavet af PWRRUN+-skum. Det er et skum af TPU, der returnerer mere energi end det almindelige PWRRUN-materiale, som består af en blanding af TPU og EVA. Det er ikke kun mere elastisk, men også mere behageligt. Helt unikt for Saucony er, at indlægssålen er lavet af det samme materiale.

Opsomming 3

Gennemgående ydersål i gummi

På Ride 17 strækker ydersålen af gummi langs hele sålens længde. Det giver ikke bare ekstra holdbarhed, men øger også skoens stabilitet.

Test af Saucony Ride 17

Vores løbesko bliver testst af vores egne eksperter. Læs snart Daan Glorie / Camille Cholbi resultater her.

Daan Glorie 21Run
Camille Cholbi

Daan Glorie & Camille Cholbi

Produkteksperter

Daan Glorie 21Run
Camille Cholbi

Daan Glorie & Camille Cholbi

Produkteksperter

Tekniske specifikationer Saucony Ride 17

Offset
8 mm (35/27mm)
Vægt
Ca. 238 gram dame / 282 gram herre
Løbertype
Neutrale løbere
Skotype
Allround løbesko
Dæmpningstype
PWRRUN+

Fordele og ulemper ved Saucony Ride 17

+ Jævn og energisk dæmpning takket være PWRRUN+-skummet, der giver ekstra modstandskraft ved hvert skridt.

+ Hælkappen er lidt højere end i den forrige version, hvilket også gør skoen velegnet til indlægssåler og løbere, der har en høj vrist.

+ Ride 17 er blevet mere stabil på grund af den 5 mm bredere ydersål, som også giver et bedre greb, når du løber i regnvejr.

– Skoen er blevet en anelse tungere (ca. 30 gram).

Fit

Camille: “Det første, jeg lagde mærke til, da jeg tog Ride 17 på, var den super bløde fornemmelse om mine fødder. Mesh-overdelen lader fødderne ånde, og jeg er vild med de ekstra ventilationshuller i denne nye version til hverdagsløb, især under de lange udholdenhedsløb. Som med alle Saucony-skoer der masser af plads i forfoden, så tæerne frit kan bevæge sig og slappe af. I forhold til pasformen mærkede jeg straks støtten ved mellemfoden, som løber hele vejen til hælen. Det giver en virkelig god følelse af at være låst godt fast i skoen. Snøringen er nem, og takket være de elastiske mesh-snørebånd føles det også fleksibelt og blødt om vristen. Skotungen er tynd og fastgjort til overdelen. Den sidder fint fast under løb, og trykker ikke på oversiden af foden. Hælkappen er relativt stiv, men stadig behagelig takket være den bløde foring, og den giver tilstrækkelig støtte til foden og anklen. Ride 17 er “true to size”, så bestil denne løbesko i din normale størrelse.”

Daan: “En ting, der slog mig, var Ride 17’s højere hælkappe. På grund af den kan jeg mærke, at der er mere støtte omkring mine ankler. Skoen sidder næsten som et par hjemmesko om fødderne med mængden af polstring og den skønne komfort. Kanten på skoeb er fin og tynd, og trykker ikke på vristen. Forfoden er blevet bredere end i den forrige version, men jeg synes ikke, at det er generende.”

Saucony Ride 17 Fit\

Stride

Camille: “Jeg har testet Ride 17 på løbeture på omkring 15 km i varierende tempo (roligt til hurtigt). Helt fra de første kilometer følte jeg, at skoen støttede min fod rigtig godt, hvilket gjorde at jeg følte mig sikker på fødderne, helt klart noget man forventer af en løbesko til hverdagsbrug. Skoen er også yderst stabil ved landing, hvilket hjælper til en jævn afvikling. Jeg lægger også mærke til denne stabilitet i sving, og skoen glider ikke, selv når det er vådt på vejen. Det skyldes ikke kun den bredere platform, men også selve gummiet under ydersålen. PWRRUN+-skummet giver mere dæmpning, men endnu vigtigere; også mere energi, så du kan løbe effektivt og holde dit tempo uden at overbelaste musklerne. Den mere markante rocker-udformning driver dig fremad og gør, at du ikke bliver træt helt så hurtigt. For at være helt ærlig havde jeg forventet en lidt mere fjedrende følelse meddisse sko, men Ride 17 er stadig super komfortabel og responsiv i forskellige slags tempo.”

Daan: “Saucony Triumph og Ride var allerede i samme familie, men nu virker det næsten mere som om, at de er tvillinger. De har samme dæmpning, men forskellig såltykkelse og rocker. Jeg synes, at energireturneringen i Ride 17 er det største plus. Det gør også, at jeg synes, at skoen er mere behagelig til langsommere og medium tempo. Skoen føles også meget mere stabil end Triumph, hvilket jeg synes er meget positivt, når jeg løber længere distancer i et roligt tempo. Anklerne kommer ikke så let til at synke indad ved træthed i denne sko. Triumph har dog en meget mere udtalt rocker (afrundet sål), hvilket jeg personligt foretrækker.”

Saucony Ride 17 Stride

Komfort og brug

Camille: “Noget af det, der gør Ride 17 tiltalende for mig, er den perfekte balance mellem dæmpning og responsivitet, hvilket gør den til en fantastisk sko til hverdagstræning, lige fra en afslappet løbetur i et roligt tempo, til det hurtige udholdenhedsløb. Jeg vil anbefalee Ride 17 til nybegyndere, der leder efter en stabil løbesko med både komfort og støtte. Ride 17 er også velegnet til mere erfarne løbere, der er på udkig efter en komfortabel og dynamisk sko. Personligt vil jeg bruge Ride 17 til distancer op til og med et halvmaraton. Til de længere distancer anbefaler jeg hellere Triumph 21 på grund af dens blødere dæmpning. Ride 17 minder om Nike Pegasus og Asics Cumulus, som også er to meget komfortable og alsidige løbesko, der er ideelle til hverdagsløb.”

Daan: “Det er helt fantastisk, at Saucony tilbyder en allrounder med premium skum og alligevel til en lidt lavere pris. Jeg ville helt sikkert købe denne sko, hvis jeg kun kunne vælge én sko. Jeg kan bruge denne sko til flere forskellige træningspas, da den højere energireturnering også gør den særdeles velegnet til tempotræning. Til min intervaltræning ville jeg dog i stedet vælge Endorphin Speed, da den er mere responsiv på grund af nylonpladen og superfoam i mellemsålen.”

Saucony Ride 17 Fit use

Saucony-kollektionen

Er du i tvivl om, hvilke løbesko fra Saucony du skal vælge? Vi gør det nemt for dig med vores skomatrix. I denne matrix får du et hurtigt overblik over, hvilken Saucony-løbesko der giver den bedste støtte og dæmpning til dine behov. Saucony Kinvara 14 er Ride’s lidt lettere bror. Den er ideel til korte og hurtige træningspas, og med et offset på 4 mm er det en ideel sko til dig, der foretrækker en mere naturlig måde at løbe på. Triumph 21 har lidt mere PWRRUN+-skum under hælen og er lidt mere velegnet til lange og rolige træningspas. Til lange tempoture og eventuelt konkurrenceløb er der Endorphin Speed 3, som med sit tykke lag superfoam og syntetiske plade returnerer store mængder energi.

Saucony-kollektionen

Slutspurten

Saucony Ride 17 har været gennem en rigtig god opdatering med det nye PWRRUN+-skum. Det gør Ride endnu mere komfortabel og bedre egnet til de længere løbeture, men den føles stadig som den samme sko ved højere tempo. Den lidt bredere base gør også Ride 17 til en rigtig god løbesko til de løbere, der har brug for en smule mere støtte.

Er du lige så begejstret som os? Så tag et kig på Saucony Ride 17 i vores webshop. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så kontakt en af vores produkteksperter via vores kundeservice.